Barion Pixel

Anyák napja minden évben május első vasárnapjára esik, ami azt jelenti, hogy 2023-ban május 7-én tartjuk. Ez azonban nem mindenhol van így, külföldön sok országban így például Amerikában is, május második vasárnapján tartják.

Mivel egy vasárnapi napról van szó ezért érdemes előre gondolkodni, hogy mit adunk ajándékba, hisz könnyen lehet hogy a kiszemelt bolt esetleg nincs nyitva és pórul járunk.

Ha különleges anyák napi ajándék ötletekre van szükséged akkor nézd meg az anyák napi ajándék tippjeinket ahol biztosan találsz segítséget és jó ötleteket.

anyák napja 2023

Miért ünnepeljük az anyák napját?

Ez az ünnep az anyák számára nyújtott köszönet nyilvánításának napja, amit világszerte ünnepelünk.

Az Anyák napjának eredete egészen az ókori Görögországig nyúlik vissza, amikor is Rhea, az istenek anyja tiszteletére tartottak ünnepséget.

Természetesen más vallásokban is megjelent az ünnep. Például az 1600-as évektől keresztény húsvéti időszakhoz tartozott, amelyet akkoriban a Húsvétot követő negyedik vasárnapján tartottak meg.

Aztán később 1872-ben szintén előkerült az ünnep, amikor is Bostonban ünnepelték meg az anyák napját Julia Ward Howe Anyák Napi Kiáltványa segítségével. Julia ezzel szerette volna a háború felszámolását hirdetni. Ez időben az anyák napja a béke napja is volt egyben és támogatásul szolgált azoknak az édesanyáknak, akik a polgárháború alatt vesztették el fiaikat.

Az első modern Anyák napját azonban az Egyesült Államokban tartották 1908-ban, amikor Anna Jarvis elindította a mozgalmat, hogy tiszteletben tartsák az édesanyák áldozatos munkáját és a szeretetüket, amit a családjuknak adnak. Hivatalosan 1914-től ünnepelték, amikor Woodrow Wilson amerikai elnök minden év május második vasárnapját az anyák hivatalos ünnepévé nyilvánította.

Az Anyák napja ma már egy globális ünnep, amelyet számos országban ünnepelnek. Az ünnepnek számos jelentése van, de az általános konszenzus az, hogy ez a nap az anyukákról szól és ezen a napon köszönetet mondunk nekik a munkájukért, a szeretetükért és az életre való nevelésükért.

Az Anyák napja tehát nem csak egy ünnep, hanem egy lehetőség arra, hogy köszönetet mondjunk azoknak a nőknek, akik egész életünkben mellettünk vannak és támogatnak minket. Legyen az édesanya, nagymama, mostoha anya vagy nevelőanya, az Anyák napja a szeretet és a család ünnepe, amelyre mindannyian örömmel gondolunk.

Milyen ajándékot adjak anyák napjára? 

Amennyiben csak valami egyszerű ajándékot szeretnél adni, akkor hagyományos meglepetésnek számít egy szál virág, vagy egy virágcsokor, esetleg egy bonbon.

Ha viszont valami különlegesebbre gondoltál akkor azt javaslom nézd meg az anyák napi ajándék ötleteinket. Egy egyedi feliratos bögre, kép vagy gravírozott ékszer csodás ajándék lehet, és biztosan meghatódik Tőle az anyukád. Nem kerülnek sokkal többe, mint egy virágcsokor (sőt!) viszont ezek sokkal személyesebb ajándékok.

anyák napi ajándék 2023

Ha pedig valami igazán prémium meglepetéssel kedveskednél akkor az anyák napi ajándék csomagjainkat Neked találtuk ki.

Azonban nem csak ajándékokkal teheted széppé ezt a napot. Egy közösen eltöltött program, anya-lánya vagy anya-fia nap könnyedén emlékezetessé teheti ezt az ünnepet.

Ha pedig valami igazán prémium meglepetéssel kedveskednél akkor az anyák napi ajándék csomagjainkat Neked találtuk ki.

Azonban nem csak ajándékokkal teheted széppé ezt a napot. Egy közösen eltöltött program, anya-lánya vagy anya-fia nap könnyedén emlékezetessé teheti ezt az ünnepet.