Bájos képek és idézetek barátnőknek

6 perc olvasási idő

barátnők a teraszon

A barátság egy nagyon fontos dolog az emberi kapcsolatokban. A legtöbbünk számára barátok nélkül az élet szinte elképzelhetetlen. De mindenki közül azok a legszerencsésebbek akik elmondhatják, hogy van mellettük egy vagy több olyan ember, akit a legjobb barátuknak nevezhetnek. Ezek a kapcsolatok lehetnek akár gyermekkortól tartó, vagy már épp felnőttkorban kialakuló mély barátságok, aminek az alapja az egymás tisztelete és szeretete.

Ha folyamatosan odafigyelünk egymásra, akkor szinte örökké is tarthat. Egy-egy aprósággal, meglepetéssel is tudathatjuk, hogy mennyire fontos számunkra az a barátság, amit a másiktól kapunk és mi is adhatunk. Szeretném, ha a barátnőknek szóló idézetek olvasása közben eszedbe jutna a legjobb barátnőd. Tudasd vele, hogy mennyire fontos a létezése az életedben és, hogy mennyire hálás vagy érte.

” Ha az életedben több barátod van, akkor szerencsés vagy. Ha viszont van egy igaz barátod, akkor több mint szerencsés vagy. ”


SE Hinton

” Mindenki hallja, hogy mit mondasz, a barátok meghallják azt amit mondasz, de az igaz barát figyel arra is, amit nem mondasz ki. ”

Szókratész

szőke-barna

” Az igazi csoda a barátság, a valódi, emberközeli kapcsolat, amikor egyszer csak repül velünk az idő, és az az érzésünk, hogy mi már valahol találkoztunk. Néha egy pillanat többet ér, mint egy egész esztendő. ”


Müller Péter

” Ezért működik a barátságunk. Én vagyok az óceán. Vad, szabad, kiszámíthatatlan. És te vagy a homok. Állandó, mozdulatlan. ”


Risza fel! c. film

‘ Nem igaz, hogy a gyémántok a lányok legjobb barátai, hanem a barátok a legszebb gyémántok. ”

Gina Barreca

nevető barátok

” Minden barátság azzal a homályos érzéssel kezdődik, hogy valahol már találkoztunk. Mintha régen testvérek lettünk volna. S azért a találkozás csak viszontlátás. Amikor pedig az ember barátjától elszakad, tudja, hogy ez a távozás csak látszat. Valahol együtt marad vele úgy, ahogy együtt volt vele a találkozás előtt. ”


Hamvas Béla

” A barátság egyenlők között jön létre, ha nem, egyenlővé teszi a barátokat. ”


Marcus Tullius Cicero

” És amikor barátod hallgat, szíved akkor sem szűnik meg figyelni rá. Mert a barátságban minden gondolat, minden vágy, minden remény szavak nélkül születik, közös és kimondatlan örömmel. ”

Kahlil Gibran

kislányok

” A legjobb barátnő olyan fogalom, amiből a legtöbb csaj soha nem nő ki. De kérdezzetek meg egy pasit, hogy ki a legjobb barátja. Erősen el kell gondolkoznia rajta. Nem fogja azonnal rávágni. Egy csaj viszont azonnal rávágná. Lehet, hogy a pasasnak egyetlen név se jutna eszébe, legalábbis a „legjobb barátról” nem. A nők számon tartják az efféle dolgokat. A férfiak nem. Ne kérdezzétek, miért. ”


Laurell Kaye Hamilton

” Mindannyian utazók vagyunk e világ vadonjában, és talán a legnagyobb kincs, amire utunk során akadhatunk, egy őszinte barát. ”


Robert Louis Stevenson

„ A barátság szívből jön, amikor közösen teszünk szép és nehéz dolgokat. ”

Pierre abbé

napszemcsis

” Ha azt mondom, hogy a legjobb barátnőm vagy, még meg sem közelítem a valóságot. Nekem te a nővérem vagy. Néha az anyám is, ami valljuk be, rám fér. Azért tudom magam ilyen vakmerően belevetni a kalandokba, mert ő mindig mellettem áll. Mindig ott áll mellettem. ”


Szerelem kölcsönbe c. film

” Egy igaz barát nevet a vicceiden, amikor nem is olyan jók és együtt érez a problémáidon, amikor nem is olyan rosszak. ”


Arnold H. Glasgow

” A barátság javítja a boldogságot és enyhíti a szenvedést, azáltal, hogy megduplázza az örömünket és megfelezi a szomorúságunkat. ”

Marcus Tullius Cicero

virágos

” Azt mindig könnyű megállapítani, hogy kik a barátaink. Ők az egyetlenek, akik megmondják, mikor nézünk ki nevetségesen, mikor csapjuk be magunkat, vagy hogy mikor elég. De csak a legjobb barátok mondják meg az igazat, még akkor is, ha azzal megbántanak téged. ”


Született feleségek c. film

“ A szerencse” valójában nem más, mint hogy az ember körülnéz, hogy meglássa, hol vannak a barátai: mert az angyalok az ő szavaikon keresztül hallatják a hangjukat.”


Paulo Coelho

” Sok ember sétál be és ki az életedből, de csak az igaz barátok hagynak lábnyomokat a szívedben. ”

Roosevelt Eleanor

karkötös

” A legjobb barát néha kegyetlenül őszinte, néha rávilágít a hibáinkra, sőt, néha ő meri egyedül kimondani, amit hallanod kell. De az is biztos, hogy a legjobb barát az, aki elsőként áll majd ott, hogy felkaparjon a földről, miután hibát hibára halmoztál, és nem fog szólni egy rossz szót sem. Akkor már csak támogat. ”


Leiner Laura

” Hogy ki a legjobb barátod, onnan ismered fel, hogy váratlanul fölhív telefonon, akár késő este is, és ezt kérdi: „Mi bajod van?” Megérezte. Ő egyedül. ”


Müller Péter

” A barátság nem törli el az emberek közötti távolságot, de élettel tölti meg. ”

Walter Benjamin

kalapos

” A legjobb barát (…) lényege, hogy önmagadat adhatod előtte, bármilyen is vagy. Megmutathatod a legrosszabb és a legjobb oldaladat. És bármi legyen is, szeret. Összeveszhettek, de ha haragszol is rá, tudod, hogy mindig a barátod marad.”


Jennifer Niven

” Tudod, mi a legjobb dolog a legjobb barátodban? Még ha el is távolodtok egymástól, mindig megtaláljátok a visszautat, és ugyanott folytatjátok, ahol abbahagytátok. ”


A Goldberg család c. film

” A barátság nem más, mint egy finom meleg fészek. Összegömbölyödsz benne, és jól érzed magad. Csak annyi kell hozzá, hogy megtaláld azt, akit szeretni mersz. ”

Vavyan Fable

fekszenek a fűben

” A barátság lényege az, hogy egymás szemébe tudjunk nézni, hogy együtt fedezzük fel a világot, a barátság lényege a tánc, a könnyes nevetések, a szoros ölelések, a boldogság és a fájdalom megosztása. ”


Johann Hari

” Barátnak lenni néha azt jelenti, hogy kilépsz a komfortzónádból valaki más kedvéért. ”


Barbara Delinsky

” Az őszinteség az igaz barátok között nehezen alakul ki, de megéri az áldozatot, hogy aztán ne kelljen egyedül megvívni egy élethosszig tartó csatát. ”

Denise Jaden

” A régi barátság a legjobb barátság, a gyerekkori meg kiváltképp. ”

Jennifer Worth

ugrás

” Talán nincs is olyan, hogy jó barát meg rossz barát – talán csak barátok vannak, olyanok, akik az ember mellett állnak, ha megsérül, és akik segítenek, hogy ne legyen olyan magányos. Talán értük mindig érdemes aggódni, reménykedni, őértük érdemes élni. Talán még meghalni is, ha úgy kell lennie. Nincsenek jó barátok. Nincsenek rosszbarátok. Csak olyan emberek, akik házat építenek a szívedben! ”

” Van néhány olyan ember, akikkel nem kell minden nap beszélned, akik ezredszerre is végighallgatják tőled ugyanazt a történetet.. és ha te idiótaként táncolsz, vagy addig nevetsz, amíg már sírnod kell, akkor is azt mondják: igen, ő a legjobb barátom. ”


” A barátság titka abban rejlik, hogy elfelejtjük amit adunk és mindig emlékezünk arra amit kaptunk. ”

Alexander Dumas

” A barát olyan, mint az esőkabát az előszobában. Amikor nincs szükség rá, “csendesen” meglapul a polcon, de amikor esik, a sötétben is megtalálom, hiszen ott van! ”

Hofi Géza

” A barát az aki mindent tud rólad és még mindig szeret téged. ”

Elbert Hubbard

” Egy jó barát segítséget ajánl a bajban. Egy jó barát nem fogad el nemleges választ. ”

Született feleségek c. film

nyaralás

” Nagyra értékelem azt a barátot, aki számomra időt talál a naptárában, de még jobban szeretem azt a barátot, aki velem kapcsolatban nem használja a naptárát. ”


Robert Brault

” Ha az összes barátom leugrik egy hídról, én nem ugrom velük. Lent várok, hogy elkaphassam őket! ”


Tim McGraw

” Hosszú időbe telik, mire az ember igaz barátjának mondhat valakit, a bizalom pedig csak lépésről lépésre alakul ki. ”

Nicholas Sparks

farmerdzsekis

” Barát az, aki megért – s akit mélységesen megértesz. Nem tudtok egymásnak hazudni. Túl közel van. Mintha magaddal beszélnél. ”


Müller Péter

” Az ember ugyan beleszületik a családjába, de a barátságait választja. Van, amiről kiderül, hogy jobb magunk mögött hagyni. Mások pedig minden kockázatot megérnek. ”


Adam Silvera

” Egy barátságban arra vágyunk, hogy lássanak minket – arra az érzésre, hogy „ő jobban megért engem, mint én magamat”. Amikor ezt az érzést már nem érezzük a régi barátok mellett, a varázslat eltűnik. ”

Jessica Pan

naplemente

” A barátság igazi dicsősége nem az egymás felé kinyújtott kéz, nem a kedves mosoly, nem is a társaság öröme, hanem az a lelki-szellemi megvilágosodás, amelyben részed lehet, amikor rádöbbensz, hogy egy embertársad hisz és megbízik benned. ”


Ralph Waldo Emerson

” A jó barát olyan, mint egy négylevelű lóhere. Nehéz megtalálni, de szerencsét hoz. „

Ír közmondás


” A barátság egy szó, mely többet ér az életnél. A barátság egy érzés, mely örökké él. A barátságot nem lehet leírni, se elképzelni. Egy érzés, mely leírhatatlan, s megfoghatatlan is.” 

” A barátság igazi dicsősége nem az egymás felé kinyújtott kéz, nem a kedves mosoly, nem is a társaság öröme, hanem az a lelki-szellemi megvilágosodás, amelyben részed lehet, amikor rádöbbensz, hogy egy embertársad hisz és megbízik benned. „

Ralph Waldo Emerson

” A barátok azok a ritka emberek, akik megkérdezik, hogy vagyunk, majd várnak, mert kíváncsiak a válaszra is. „

Eddig Cunningham


” Legyünk hálásak azoknak az embereknek akik boldoggá tesznek minket. Ők a bájos kertészek, akik kivirágoztatják a lelkünket. „

Marcel Proust

kislányok a mezőn

” A barátság komoly dolog, és nem azon múlik, hogy ugyanazokba az iskolákba jártunk-e, ugyanazokra a helyekre voltunk-e bejáratosak, vagy ugyanolyan diplomát szereztünk-e; nem ettől leszünk barátok. Ez bizony teljességgel félreviszi az értelmezést. Ugyanabból a miliőből jöttünk, na, ez az, ami közös bennünk. De a barátság, hát az teljesen más dolog. „

Antoine Laurain

” A legjobb barátnőnek az az előnye, hogy néha olvas a gondolatainkban. „

Amy Ewing


” Az csak a nagyon közeli és a barátság belsőbb tereibe tartozó emberekkel fordul elő, hogy nagyjából azonos időpontban akarják felhívni egymást. Idegenek között ilyen soha nem fordul elő. „

Csányi Vilmos

neon színek

Ajándék ötletek a legjobb barátnőnknek

Ha tetszik valamelyik termékünk, egyszerűen kattints a képre és már rendelheted is.
További barátnős ajándékainkért kattints ide!