Barion Pixel

Finomságok

Különleges finomságok után kutatsz? Jó helyen jársz!

A finomságok névre hallgató ajándék ötletek menüpontot azért hoztuk létre, hogy segítsünk neked a tökéletes ajándék megtalálásában. Az ötletek keresésében segítségedre lesznek a kategóriák.

Találsz itt különleges cukorkákat, extrém csípős chipseket, dúrván savanyú gumicukrokat és nem hétköznapi alkoholos italokat. A finomságok oldalunkat folyamatosan bővítjük és töltjük fe az izgalmas kóstolnivalókat. Lepd meg velük egy barátodat, vagy egy szerettedet. Ha, pedig magad is kedvet kaptál hozzájuk, akkor tárazz be saját részre is!

gumicukrok
sós nasik
cukorkák
Szeszesitalok
Csokoládék
üdítőitalok
Édes nasik
Forró italok
ajándékcsomagok
Segítség az ajándék keresésben:

Hogyan válasszak ajándékot?

Először is tudnunk kell, hogy ki az ajándékozott személy. Nyílván Te tudod jól, hogy az apukádról vagy a barátnődről, esetleg egy testvérről van szó, így egyértelműnek tűnhet, hogy ezeknél a menüpontoknál keresgélj ajándékot. Azonban ez nem jelenti azt, hogy csak ezekben a kategóriákban találsz nekik megfelelő ajándék ötleteket.

Könnyen lehet, hogy bár a testvérednek keresel ajándékot, mégis az „ajándékok anyukáknak” kategóriában találod meg a tökéletes meglepetést. Hiszen gondolj csak bele: Ha a testvérednek mondjuk vannak gyerekei, akkor Ő is anyuka, tehát számára az anyukáknak szóló ajándékok is ideálisak lehetnek.

Szóval ha valamelyik menüpont alatt nem találod a megfelelő meglepetést, attól még ne keseredj el, könnyen lehet, hogy egy másik kategóriában viszont megleled. Ha pedig pontosan tudod, hogy milyen terméket keresel akkor csak egyszerűen használd az oldal keresőjét!  Ha beírod például, hogy kaparós térképek, máris böngészhetsz a szebbnél szebb kaparós poszterek és térképek között.

Figyelembe kell venned azt is, hogy milyen az ajándékozottad személyisége. Könnyedén elérzékenyülőknek nagyszerű ajándék lehet valamilyen személyre szóló ajándék, például egy gravírozott kulcstartó, vagy egy egyedi kép.

 

Hogyan válasszak ajándék csomagolást?

Habár maga az ajándék a leglényegesebb, valójában a csomagolás kiválasztása is fontos. Sok függ attól, hogy milyen alkalomra szeretnéd adni és ki az a személy, akinek szánod az ajándékot. Kisebb ajándékokhoz, tökéletes lehet egy jól megválasztott ajándéktasak. Ezzel nehéz mellé lőni, hacsak nem unikornisos ajándéktasakot adsz egy férfinak szánt ajándék mellé 😛 Persze poénnak ez se rossz 😀

Ha nagyobb ajándékról van szó, ami még az XL méretű tasakba se fér el, akkor jöhet a csomagoló papír. Az emberek többsége a szépen becsomagolt ajándékokat mindig a karácsonyhoz köti, hiszen főleg ekkor adunk át ajándékot ilyen formában. Pont ezért okoz igazán nagy meglepetést egy szülinapon, ha már a csomagolás is meseszép.

Persze előfordulhat, hogy az ajándék nem túlzottan becsomagolható, vagy bénán nézne ki egy ajándéktasak mélyén (pl: egy élmény vagy ajándék utalvány, esetleg pénz). Ilyenkor a legelegánsabb egy képeslapba rejteni a meglepit és azzal együtt adni oda az ajándékozottnak. Ha pedig szeretnél, kicsit nagyobb hangsúlyt adni az ajándéknak akkor válassz egy Óriás képeslapot és garantált lesz a meglepődés.

Egy nagyobb, amorf formájú tárgynál (pl: bicikli) pedig kiváló megoldás lehet egy dísz szalaggal és masnival átkötni, ami máris igazi ajándékká varázsolja az egyébként nehezen becsomagolható ajándékot.

 

Hogyan adjam át az ajándékot? (Megtaláltad a tökéletes ajándékot? így add át, hogy az élmény is az legyen)

Biztos vagyok benne, hogy már veled is előfordult olyan, hogy bár szuper ajándékot kaptál, a körülmények nem voltak az igaziak. Egy igénytelen csomagolás vagy egy rossz helyszín máris elronthatja az ajándék okozta élményt. Például egy szülinapi ajándéknak szánt ékszert át lehet adni egy romantikus vacsora közben, gyertyafény mellett egy szál rózsával… és egy rúgjunk be a haverokkal szülinapi buli közepén is. Az ékszer mindkét esetben ugyanaz maradt, de az okozott öröm már nem. (És egy ilyen ajándékozási pillanatot otthon is össze lehet rakni, nem kell feltétlen étterembe menni hozzá.) Ugye Te is érzed a különbséget?

Rengeteg különböző módszer van, amivel a legapróbb ajándékot is örök emlékké lehet varázsolni, és ebben főleg az ajándék átadásának módja a meghatározó. Éppen ezért összeszedtem néhány tippet, amivel igazi élmény ajándék lesz egy egyszerűbb tárgyból is.

 

Különleges helyszín

Tópart? Naplemente? Egy meghitt teázó? Mindenkinek vannak olyan helyszínek az életében, amik közel állnak a szívéhez. Ez pedig lehetőséget ad nekünk arra, hogy ide látogatva még csodálatosabbá tegyük az ajándékozás pillanatát azok számára, akiket szeretünk. Úgyhogy ne habozz, kezdj el gondolkodni mi lenne az ideális hely ;).

 

Hétköznapi (és emiatt meglepő) helyszín

Ez az ötlet pont az ellenkezője a különleges helyszínnek. A meglepetés erejét az nyújtja, hogy az ajándékot olyan helyre helyezed el, ahol az ajándékozott biztosan megtalálja majd, de nem számít rá. Ha a névnapján dolgozik, akkor szuper helyszín lehet például az irodaasztala, hogy máris jobban induljon a munkanapja. Elrejtheted a kabát zsebében is, hogy egy zsebkendőért nyúlva az ajándékot is megtalálja. De jó lehet még helyszínnek a hűtő, az ágya (reggel arra ébred, hogy ott egy ajándék), vagy a fiókja is. Ha kellően ismered a célszemélyt, akkor úgyis tudod mi az a helyszín, ami kellően meglepné.

 

Ajándék vadászat avagy kincskeresés

Ez az egyik legjobb megoldás, ha szeretnéd emlékezetessé tenni az ajándékozás élményét.
A vadászat lényege, hogy ajándék helyett először egy képeslapot vagy borítékot adsz benne egy „nyommal”, ami segít rávezetni hol van a kincs. Ha szánsz egy kis időt a megtervezésére, akkor akár egy hosszabb, többlépéses vadászatot is ki tudsz találni, ami a ház minden szegletébe elvezet. Ennél még izgalmasabbak lehetnek a házon kívül (kert, szomszéd, utca sarkán lévő fa stb.) vezető nyomok. A kis cetliket tedd színes borítékokba, ezzel hangulatosabbá téve Őket. Ha nem csak egy ajándékot adsz, hanem többet is, akkor az egyes nyomoknál fokozatosan megtalálhatja őket a szeretted, a végén a legnagyobb meglepetéssel.

Ha pedig kíváncsi vagy, hogy működik egy ilyen kincskeresés élesben, akkor nézd Adri hogyan lepte meg Csabit a születésnapja alkalmából, egy vérbeli ajándékvadászattal: Szülinapi Ajándékvadászat. Ráadásul ha élmény ajándékok után keresel akkor ebben arra is jó pár tippet találhatsz.

 

Váratlan ajándékozó

A legtöbb esetben, főleg ha valamilyen alkalomból adunk ajándékot, akkor a szeretted már számít rá, hogy kap Tőled valamit, így pedig elég nehéz meglepetésként tálalni. Örülni biztosan fog, ez kétségtelen, de meglepődni már kevésbé, hisz előre tudja, hogy ajándékot fog kapni.

Ezt kerülhetjük el azzal, ha nem mi adjuk oda az ajándékot, hanem valaki más. Tökéletes lehet erre a feladatra a gyermeked vagy a kutyád (ha van), de megkérhetsz olyasvalakit is, akire tényleg nem számítana az ünnepelt személy. Például egy barátodat, akit nem ismer még személyesen. Vagy a szomszédot, aki áthozza a csomagot, mondván véletlen neki vitte ki a postás. Hidd el gyermeki örömmel az arcán fogja felbontani az ismeretlen postai csomagot, amiről nem is sejti hogy mit rejt. De ha igazán ügyes vagy, megbeszélheted egy fagyizó személyzetével is, ahol a fagyi mellé váratlanul egy ajándék doboz is érkezik. A meglepődés garantált!

 

További segítségre van szükséged?

Akkor menj és lesd meg a blogunkat! Rengeteg ajándékozási tipp és csomagolási ötlet vár rád. A különböző cikkekben ötleteket adunk például arra is, mit adj 18. vagy 50.-ik születésnapra. Esetleg hogy milyen programokkal készülj egy lánybúcsúra, vagy hogyan csomagold be a karácsonyi ajándékokat olcsón mégis látványosan. Ha kíváncsi vagy, akkor tarts velünk itt:

Ha viszont sehogy sem boldogulsz, esetleg nem találod azt az ajándékot, amit keresel írj Nekünk Messengeren és megpróbálunk segíteni.