A házassági évforduló olyan mérföldkőnek számít minden pár életében, amit igenis meg kell ünnepelni, illetve egy-egy ötletes ajándékkal meg is lehet koronázni. Egyre ritkábbak ugyanis a tartósan kiegyensúlyozott házastársi viszonyok.

A cikkben kreatív, szívhez szóló és vicces házassági évfordulós ajándék ötleteket is mutatunk, amelyekkel valósággal elvarázsolhatod a párod.

A Nagy Nap megismétlése néhány év távlatából

Természetesen nem arra gondoltunk, hogy keljetek egybe újfent nagy felhajtás kíséretében.

Ugyanakkor némi kreativitással és szervezéssel könnyedén elérhető, hogy az esküvőtök napjának a csodás hangulata újból felelevenedjen.

A Nagy Nap megismétlése néhány év távlatából

Próbáld meg felkutatni az egykori helyszínt, és szervezz le egy romantikus vacsorát. Még jobb, ha a séta is megengedett azon a helyen, ahol a boldogító „igent” annak idején kimondtátok. Keressétek fel a fotózás helyét, és andalogjatok egy kicsit kettecskén.

Minden bizonnyal szívet melengető érzés lesz a nosztalgia, a párod pedig nagyra értékeli, hogy ilyen különleges meglepetéssel készültél neki.

páros nyaklánc évfordulóra

Egyedi nyaklánc, amiből egyet-egyet mindketten viselhettek

Annak idején fényes gyűrűt húztatok egymás ujjára, most pedig egyedi feliratos nyaklánccal fejezheted ki a párodnak, hogy még mindig odáig vagy érte.

Tetszőleges felirattal kérheted az ékszereket, amikor bársony tasakban küldünk el neked.

A kedvesed minden bizonnyal örömmel fogadja majd ezt a különleges ajándékot, hiszen nem akármilyen ékszerrel szerzel neki örömöt. Egy olyan különlegesség lehet mostantól mindkettőtök nyakában, ami az egymás iránt érzett mély kötődést csak tovább erősíti.

Kreatív ajándék ötlet az esküvő óta készült fotókból

Manapság szinte csak a képzelet szab határt annak, hogy a különféle kreatív fotós ajándék ötletekből éppenséggel melyikből hozod ki a legtöbbet. Annál is inkább, mivel lefogadjuk, hogy nálatok is dugig vannak az okostelefonok a közös fotókkal.

Így mindössze annyi a dolgod, hogy az esküvő óta eltelt időből kiválasztod a legjobb közösen készült darabokat. Hogy aztán mit kezdesz velük, azt nyugodtan döntsd el Te magad. Alkothatsz egyedi készítésű albumot, rendelhetsz egyedi vászonképet, vagy többek között a fotókkal ellátott ajándéktárgyak beszerzése is felmerülhet lehetséges opcióként.

Mellé nyúlni biztosan nem tudsz, ugyanis a kettőtökről készített fotókat bizonyára a párod is nagyra értékeli. Csakúgy, mint a figyelmességed.

Használd fel a közösen készített fotókat

Izgalmas program ötletek földön, vízen és levegőben

Naná, hogy a közös programok a legkirályabb ajándék ötletek közé tartoznak.

Minden a kettőtök habitusára van bízva, ugyanis a kalandos, izgalmas, vagy éppenséggel a romantikus program lehetőségekből is akad bőven.

Izgalmas program ötletek földön, vízen és levegőben

Szárazföldön mehettek például szabadulószobába vagy kalandtúrára, a vízen választhattok vitorlázást vagy sporthajó vezetést, de ha a levegőbe vágytok, akkor a sétarepülés mellett a motoros sárkányrepülés is játszhat.

Mindössze azt érdemes előre megfontolnod, hogy a páros minek örülne a leginkább. Ha eszerint találod ki a meglepetés ajándékot, akkor egész egyszerűen nem tudsz majd rosszul dönteni.

búcsú vacsora kollégának

Kóstoljátok végig újból az esküvői menüt

Ezt a házassági évfordulós ajándék ötletet imádni fogjátok, hogyha mindkettőtökhöz közel állnak a kulináris élvezetek.

Az esküvőkön ugyanis gyakori jelenség, hogy a friss házasoknak a sok teendő közepette nem marad idejük végig kóstolni a menüt.

Ezt tudjátok most utólag bepótolni, egy kis szervezéssel persze. Vegyétek fel a kapcsolatot akár a lagzi helyszínével, vagy éppen egy számotokra szimpatikus vendéglátó egységgel, hogy volna-e kedvük rittyenteni nektek egy klasszikus esküvői menüt.

Ti pedig az évforduló alkalmából úgy fogyaszthatjátok végig a menüt, hogy közben nem szakítja meg a finom ízek megtapasztalását a tányérok és poharak szüntelen csilingelése, a „csókot” felkiáltással egyetemben.

Őrült szerelem fürdőbomba

Nem éppen agyon koptatott, unalomig ismételt ajándék ötlet házassági évfordulóra, amivel főként az Urak lephetik meg szívük választottját. A romantikus, szívecskés őrült szerelem fürdőbomba ugyanis abban segíthet, hogy a kedves feleség pihentető forró fürdőt vehessen a stresszes hétköznapokat követően.

Flamingó fürdőbomba
Őrült szerelem fürdőbomba
Fagyikehely fürdőbomba

Elég csak egyszerűen a kádba rakni, hogy aztán látványosan pezsegjen, megfestve a vizet, mégpedig kellemes virágos illatot árasztva. A párod minden bizonnyal értékelni fogja ezt a fajta figyelmességet, hogy gondoltál rá és a feltöltődésére a házassági évfordulótok alkalmából.

Másszatok falat közösen

Ezt a házassági évfordulós program ötletet akkor fogjátok a legjobban szeretni, hogyha mindketten szerettek sportolni és aktívan kikapcsolódni.

Merthogy a falmászás egy egészen új terep lehet, amit közösen próbáltok ki először.

falmászás pároknak

Aggodalomra semmi ok, ma már több helyen is alaposan megtanítják nektek a kibiztosított mászás alapjait, így a testi épségetek egy percre sem foroghat majd veszélyben. Az izmaitokat viszont alaposan próbára tehetitek.

A legjobb, hogy a falmászás csapatmunka. Vagyis, amíg az egyikőtök mászik, addig a másik lentről biztosítja őt, külön tippeket adva a következő kapaszkodó megtalálásához. Ha pedig a program végére majd jól elfáradtok, annál inkább kellemes programnak bizonyulhat egyfajta levezetésként egy romantikus, gyertyafényes vacsora.

Utazzatok el egy a közös életetekben fontos helyszínre

Biztosan mindketten emlékeztek még az első közösen töltött hétvége, kirándulás vagy nyaralás élményeire. Időről időre bizony remek ötlet felkeresni ezeket a helyeket, példának okáért az évforduló alkalmából.

Utazzatok el egy a közös életetekben fontos helyszínre

Sétálhattok ismét egymás kezét fogva, ahogy annak idején, fiatal szerelmesként is tettétek. Beülhettek az egykor kitapasztalt éttermekbe vagy bárokba, hogy némi gasztronómiával fűszerezve nosztalgiázzatok.

Amennyiben a lehetőségek engedik, szervezzetek ottalvós programot. Töltsetek el minőségi időt kettesben, mert a mindennapi rohanás mellett erre úgyis kevés energia és figyelem jut valószínűleg.

Beszéljétek át, ki mire emlékszik azokról a napokról, ki hogyan élte meg az első közös utazás élményét. Sok-sok vicces sztori és emlék kerülhet felszínre így.

esküvői kellékek

Szerezd be a legjobb cuccokat az esküvő napjáról

Megvan még a nyitótánc zenéje? Netán egy-egy díszítő elem, ruhadarab vagy kiegészítő kellék?

Ennél az ajándék ötletnél tényleg csak a fantázia szab határt azzal kapcsolatban, hogy mit sikerül előrántani az esküvői emlékek közül.

Persze készíthetsz a relikviákból egyfajta gyűjteményt is, amit a kedvesednek díszes dobozban vagy táskában nyújtasz át.

Úgyis olyan rég volt már a lagzi időpontja, hogy az idő múlása elhomályosította ezeket az emlékeket.

 

Némi fantáziával ugyanakkor könnyen feleleveníthetők. De ha még egy kicsit megspékelnéd a dolgot, akár készíthetsz zenés videót is, amin az esküvő kulcspillanatait vegyíted az azóta eltelt történésekkel. Sanszos, hogy a párod meghatódik majd ettől a figyelmességtől.

A legfontosabb, hogy örüljetek egymásnak

Felsoroltunk tehát jónéhány ajándék ötletet a házassági évfordulóre, egy fontos aspektusra azonban még nem tértünk ki. Pedig vétek volna, ha a meglepetés hajszolása közben erről megfeledkeznétek.

A legfontosabb, hogy örüljetek egymásnak

Merthogy manapság nagy kincsnek számít, ha a házasságotok jól működik, köztetek pedig megértés, bizalom, harmónia és szeretet uralkodik. Ezért álljatok meg egy nap erejéig, éreztessétek egymással mennyire fontos is a másik az életetekben. Ennél nagyobb ajándékra úgysincs szükség.