Nagypapa idézetek képekkel

4 perc olvasási idő

Nagypapa idézetek képekkel

„Nagypapa”

bárki, aki meghallja ezt a szót, annak biztosan melegség önti el a szívét, és ez nem véletlen! A nagypapa az az ember, akire példaképként tekinthetnek fel a gyermekek, ő az, aki „mindent” tud, és „mindenre” ismeri a választ. Ők azok, akik a legjobb szövetségesek a gyerekek szemében, a szülők és a nagymama elleni küzdelemben. Mindig lehet hozzájuk fordulni, és Ők készséggel segítenek, bármiről is legyen szó.


A nagypapa idős, mosolygós és alapvetően ő már nem tud nemet mondani az unokájának, ellentétben a szülőkkel. Ettől függetlenül egy gyerek mikor ránéz a nagypapára, azt a férfit látja, akitől megtudhatja azt, amit a szüleitől nem. Titkos történeteket, érdekes meséket, és a múlt lapjait élheti át általa. A nagypapaság pedig az élet egyik legfontosabb feladata.


Ebben a blogban különleges, szívhez szóló idézeteket és verseket gyűjtöttünk össze a nagypapákról. Nézz szét a gyűjteményben, és válassz ki egy idézetet, amely a leginkább jellemzi a köteléket közted és a nagypapád között!

A nagyszülők szeretete


A nagyszülők szeretetét felülmúlni nem lehet! Bölcsességük jóra tanít minden apró gyereket. Szeretettel pátyolgatja, van ideje játszani, felnőttnek már igazából Ő sem akar látszani. Tanult régi hibáiból, s jóvá tenni van oka, gyakorlatban érlelt tudást kap tőle az unoka. Sokan hiszik, – elkényeztet – pedig életre tanít, s nem akarja, más élje meg, rég elvesztett álmait. Így hát, amit Ők adhatnak, felülmúlni nem lehet. Kincset adnak a jövőnek: úgy hívják, hogy SZERETET!

(Aranyosi Ervin)

Szeretlek, Nagyapa!

 

Édes, drága Nagyapa, úgy szeretlek téged!

Nincsen nékem drágább kincsem!

Ugye, Papa, érzed?

 

Öled kedves melegében

megpihen a lelkem,

nincsen arra semmi szó,

ahogy szeretsz engem.

 

Mosolyodnak tündöklése arcom beragyogja.

Lelked szívem kismadarát,

az égig eldalolja.

 

Te vagy az, ki engem mindig

a széltől is védesz, mert talán, ahogy senki más,

engem te úgy féltesz.

 

Drága, kedves Nagyapa, úgy szeretlek téged!

Nincsen nékem drágább kincsem,

tudom, hogy ezt érzed.

 

(B.Habarics Kitty)

nagypapa az unokáival

Mártonka levele — vers


Aranyos nagyapó, Ákom-bákom-mákom, Szíveden kopogtat Kis unokád, Márton. Szíveden kopogtat Gyönge kis ujjával, Könnyeket pergető Nehéz bánatával. Mit ér, amit küldtél, A szép csengős szánkó? Az egész határban Régen nincsen már hó.

Aranyos nagyapó, Ákom-bákom-mákom. Tudod-e, mire kér Kis unokád, Márton? Gyere el mihozzánk, Légy te a Télapó: Fehér szakálladból Hátha hull majd a hó.

Hátha hull belőle Erdőre, mezőre, Hátha a tavasz még Visszaijed tőle. Borókás tetejű Kerek halom haván, Hátha repülhet még Csengve-bongva a szán. Gyere el, nagyapó, Ákom-bákom-mákom, Csókolom a kezed: kis unokád, Márton.

(Móra Ferenc)


„A nagypapáknak csodálatos képességük van arra, hogy megnevettessenek, biztonságban érezzük magunkat és mindig szeretettnek érezzük magunkat.” (Ismeretlen)


„A nagypapa az, akire felnézhetsz, függetlenül attól, hogy milyen magas vagy.” (Ismeretlen)


„A nagypapa az, akinek ezüst van a hajában és arany van a szívében.” (Ismeretlen)

nagypapa mesél

A nagyapa


Feljött már a nap az égen, Nagyapa sétálni mégyen. Nincsen otthon maradása, Megy, hogy unokáit lássa. Tele zsebje minden jóval, Zörgő, dió -, mogyoróval. S kabát alatt baba, puska... Ihol, itt a nagyapuska!

Hé, gyerekek! Berta, Gyuszi! Van-e pacsi? Van-e puszi? Van bizony a nagyapának! Neki százat is adnának. Csókolgatják, ölelgetik, A zsebjeit ürítgetik. S baba, puska, kabát alul Elékerül váratlanul.

Baba, puska, kard, ostorka, S még sok minden jőnek sorba... "Jaj Istenkém, mennyi játék! Ennyit én még nem is láték!" Tapsol, ugrál, Berta, Gyuszi, Most van még csak pacsi, puszi! S egész napon mind ez járja:

"Nincs a nagyapának párja!"

(Benedek Elek)

Szeretlek, Nagyapa!


Édes, drága Nagyapa, úgy szeretlek téged!

Nincsen nékem drágább kincsem!

Ugye, Papa, érzed?


Öled kedves melegében

megpihen a lelkem, nincsen arra semmi szó,

ahogy szeretsz engem.


Mosolyodnak tündöklése

arcom beragyogja.

Lelked szívem kismadarát,

az égig eldalolja.


Te vagy az, ki engem mindig

a széltől is védesz, mert talán, ahogy senki más,

engem te úgy féltesz.


Drága, kedves Nagyapa,

úgy szeretlek téged!

Nincsen nékem drágább kincsem,

tudom, hogy ezt érzed.


(B.Habarics Kitty)

nagypapás idézetek

Nagypapa vet majd — vers


Voltunk a kertben, nagypapa vitt ki, azt mondta, vet majd tavasszal itt, ni! Ott lesz a borsó, a mák, a cékla, amott a zöldség, a sárgarépa. Itt lesz a zeller, és ott a málna, abból a medve nagyot kajálna. Itt lesz a retek, ott lesz a kapor, ha azt is vetek, abból is kapol!

(Kiss Ottó)

Nagypapa


Nagypapáról tudnod kell,

hogy különleges a szeme. Huncutság csillog benne,

el sem hiszed mennyire.


Felfedezzük a világot,

minden dolgot megmutat, beszélgetünk rengeteget,

figyel rám és meghallgat.


Erős keze megóv engem,

tudom, mindig vigyáz rám! Imádom, amikor mondja:

Szeretlek kis unokám!


(Balla Piroska)

idézetek a nagypapáról

Nagyapót rajzolok (vers)


Itt egy nagy kör, ez a feje két pici pont lesz a szeme. Itt a szája, nevető… Szíve jó nagy, szerető. Haja is van, három szál, egy vonás a nyakánál. Hasa nagy kör, dagadó, így készül a nagyapó. Lábán van egy meleg papucs, hogy ne fázzon a nagypapus. Az ölében én vagyok, és nagyapót rajzolok.

(Francsovics Judit)

Ülj csak bele


Ülj csak bele, mi majd tartjuk!
Hintáztatunk, hogyha kell!
Egy nagyszülő mindent megtesz,
s talán sosem fárad el.
Mi nekünk már van türelmünk,
időnk is van rengeteg.
Tudjuk, miről szól az élet,
s mitől boldog egy gyerek…


(Aranyosi Ervin)

szívhez szóló idézetek a nagypapáról

Aki játszik


Aki játszik, örökké fiatal. Mert a lelkében mindig szól a dal. Aki játszik, az szenvedéllyel él. És többre képes az erejénél. Aki játszik, poharát tele tölti. A szívében lakó gyermeket megőrzi. És ha teste ropogna emitt-amott, Szelleme ettől még ragyogni szokott. Kívánom, hogy a játékos Te legyél. Aki örökké játszik, és él, él, él.


(GaLambos Á. István)

A nagy mesélő


Nagypapa a nagy mesélő, egész nap mesékben él ő, ismer minden ócska trükköt, bűvészkedést, varázstükröt. Mesél nekem nagy csodákról, űrhajóról, rakétáról, ősemberi barlangokról, titokzatos, szép napokról. Ismer minden híres embert, némelyiktől nagyon eltelt, Harry Potter a barátja, (de) szerintem csak kitalálja.


(Kállay Sándor)

különleges idézetek nagypapáknak

Ajándék ötletek nagypapáknak


Ha tetszik valamelyik termékünk, egyszerűen kattints a képre és már rendelheted is.
További ajándékainkért kattints ide !

Tetszett a nagypapa idézetek képekkel blogunk? Szívesen olvasnál még más idézetes gyűjteményt is? Írd meg nekünk kommentben és szívesen elkészítjük!