Ajándék ötletek iskolakezdésre

5 perc olvasási idő

iskola kezdés

Az iskolakezdés talán a legizgalmasabb esemény egy kisgyermek számára! Hátrahagyva az óvodát, a játékokat egy új közegben kell megállnia a helyét, új kihívások várják. Nem játszhat önfeledten egész nap, nincs délutáni pihenés, helyette várják a betűk, számok és feladatok. 


Nem egyszerű dolog a felsőbb éveseknek sem visszazökkenni a dolgos iskolai hétköznapokba a vidám és laza nyári szünet után, de egy szuper ajándék talán segít elindítani az évet csemetéink számára.


Ebben a cikkben szerepel néhány klassz dolog, melyek mind szuper ajándék ötletek iskolakezdésre!


Válaszd ki a legjobbat és lepd meg vele gyermekedet, biztosan örömmel viszi majd magával az iskolába!

Saját neves kulacs


A folyadékpótlás minden korosztály számára nagyon fontos! Te se engedd el soha gyermeked otthonról egy kis innivaló nélkül! A legjobb megoldás ha beszerzel a kis tanulónak egy újra tölthető kulacsot, amibe minden reggel bele töltheted a kedvenc innivalóját, majd ha kifogyott, az iskolában tölthet bele magának vizet.


Ha igazán egyedi kulacsot szeretnél, akkor remek ajándék ötletek iskola kezdésre a saját névvel ellátott kulacsok, melyek aranyos grafikával vannak ellátva, válogass kedvedre közülük:


Személyre szabott füzet


Készítsetek közösen egyedi füzeteket, amikbe majd büszkén írhatja a feladatokat az iskolában. Ez egyben egy kellemes közös program is a gyermekeddel, hiszen az iskola kezdés után kicsit kevesebb időtök lesz majd együtt.


Gyűjtsetek össze olyan dekorációs elemeket, matricákat, csillámot, amikkel a kisiskolás szívesen dekorálja a füzeteit és már csak egy kis ragasztó kell és indulhat is a DIY délután!

füzetke

Tornazsákok, szuper ajándék ötletek iskolakezdésre


Szerencsére az iskola kezdés nem csak a tanulással jár, kezdetét veszik a tesiórák is! Erre az órára pedig külön felszereléssel kell készülnie a szülőknek és gyermekeknek. Gyakran előfordul hogy a kis diákok a nagy sietségben vagy izgalomban, elhagyják, vagy ott felejtik az öltözőben a tesi cuccot. Ilyen esetekben segíthet egy saját névvel ellátott, egyedi tornazsák!


Ezek a zsákok nem csak praktikusak, tartósak, hanem szuper menők is! Gyermeked biztosan büszkén mutatja majd meg a barátainak!


Nem csak az iskolában vesszük hasznát ezeknek a tornazsákoknak. A délutáni edzés, foglalkozás vagy egy kirándulás alkalmával is tökéletes a cuccok tárolására. Mérete pont megfelelő, elfér benne egy kulacs, váltó ruha és még egy kis nassolni való is!

Ajándék ötletek iskolakezdésre külföldről:

Schultüte


Ausztriában és Németországban szokás az iskolát elkezdő kisdiáknak egy nagy adag édességet ajándékozni. Ezt általában egy óriási tölcsér formájú csomagba töltik és az iskola első napján ajándékozzák meg vele gyermeküket. A csomagba kerül még egy kis iskolai felszerelés is, amit majd az elkövetkezendő tanévben használhat a tanuló.

édesség

Japán: hasznos ajándékok


A diákok ajándékot kapnak az első iskolai napjukon. A hagyomány lényege az, hogy szimbolizálja, a gyerekek új életszakaszba lépnek. Ráadásul, mivel Japánban az iskolakezdés az „új kezdet" és a megújulás szimbóluma, ezért a tanév nem is szeptemberben, hanem április 1-jén kezdődik. 


Az elsős diákok pedig egy „randoseru" nevű, merevített hátizsákot kapnak ajándékba a szüleiktől. Emellett sok szülő új íróasztalt is vesz a gyerekeknek, ami a jövőbeni iskolai sikerek reményét szimbolizálja.

Klasszikus ajándék: vidám írószerek


Gyermekünk számára komfortos lehet és magabiztossá is teszi, ha a saját kedvencei veszik körül! 


Ajándékozzuk meg az iskolakezdésre olyan tanszerekkel, melyek a kedvenc mesehősével vagy kedvenc állatával vannak kidíszítve. Manapság rengeted színű, formájú, témájú tanszer közül lehet választani, hát miért ne lehetne a szívünk csücskének dínós radírja, vagy unikornisos ceruzái?


Ha az iskolába készülő gyermekünket a család többi tagja is megajándékozná, akkor nekik is megsúghatjuk hogy mi az aktuális mesehős vagy kedvenc állat és ők is bővíthetik a készletet!

ceruzák

Digitális eszközök


Bizony a mai világban már elengedhetetlen hogy a mindennapjainkban használjuk az okos eszközöket. Gyermekünk számára is jó ajándék lehet egy számológép, vagy tablet.


De ha para szülők vagyunk, akkor egy gyermekeknek való okos óra jó ajándék lehet. Így nem csak hasznos ajándékot adunk de nyugodtak is lehetünk, hiszen az óra segítségével gyermekünk jelezheti ha baj van.


számológép

Új ruhadarabok


Szuper ajándék ötletek iskola kezdésre, a különböző ruhadarabok! Az iskola kezdés előtt érdemes átnézni gyermekünk ruhatárát, nézzük meg mi az amiből kevés van vagy esetleg kinőtte.


Egy menő melegítő szett vagy az új divat szerinti sportcipő vagy egy csinos ruha szintén hozzá járul ahhoz, hogy gyermekünk magabiztosan lépjen be az iskola kapuján!

Ha a ruhatár hiánytalan, akkor feldobhatjuk néhány kiegészítővel, ékszerrel, hajbavalóval, órával vagy táskadísszel.


Igaz az iskola első sorban nem a divatos megjelenésről szól, de ha gyermekünk jól érzi magát a bőrében, akkor magabiztosan vág bele az új feladatokba!

Egészséges nasi


Az egészséges nassolni valók hasznos ajándék ötletek iskola kezdésre, hiszen az energiát is pótolni kell! Több cég és drogéria is kínál az iskolakezdéskor praktikus csomagolású, kiszerelésű nasikat. 


Szintén jó ötlet ha ezek mellé beszerzünk egy menő uzsonna tartó dobozt vagy uzsonnás táskát, amiben biztonságosan viheti magával az ennivalót az iskolába.

egészséges nasi

Középiskolába indulóknak


Gondoltunk a nagyobb korosztályra, is hiszen az általános iskolát és a gyermekkort elhagyó diákok előtt is egy új kihívás áll!


A gimnáziumot vagy középiskolát kezdő gyerekek számára szuper ajándék ötletek iskola kezdésre a motivációs ajándékok!


Ebben  a korban már a fent említett ajándékok kicsit dedós dolognak számítanak, de egy bíztató üzenettel ellátott kulcstartó, füzet vagy táskadísz biztosan ad egy kis extra lendületet szeretett gyermekünknek!

A motivációs kiegészítők szuper ajándék ötletek iskola kezdésre!

Iskolatáska


A középiskolás tinédzsereknél már fontosabb a megjelenés. 

Egy csinos és praktikus iskola táska jó ajándék iskola kezdésre, az sem baj ha két-három különböző stílusú darab is van a szekrényében, hogy minden szettjéhez passzolhasson!


iskola táska

Kollégiumba készülőknek


Ha a középiskola elkezdésével gyermeked az otthon melegét is elhagyja és kollégiumba költözik, akkor jól jöhet neki néhány extra felszerelés, amivel kényelmesebbé teheted a kolis életét.

Elszakadni a szülőktől, a saját szobánktól nehéz dolog, de egy vidám ajándék biztosan feldobja majd gyermekünket!

Fülhallgató


Ha az embernek szobatársai vannak akkor bizony nagyon jól jön egy fülhallgató vagy akár a zajszűrő változata, hogy elvonulhassunk kicsit a saját világunkba, vagy belemélyedhessünk a tanulásba.


Kollégista gyermeked számára tökéletes ajándék ötletek iskola kezdésre, a menő fejhallgató vagy zajszűrő füles!

fülhallgató

Egyedi bögre


Rendelj egyedi, vidám, saját neves vagy fényképes bögrét szeretett gyermekednek, ez eszébe juttatja majd a családját és a közös kis konyhában is mindenki tudni fogja majd, hogy kihez tartozik az az egyedi bögre!

Egyedi párna


Az otthon melegét idéző puha párna a gyermek saját nevével, kitűnő ajándék lehet.

Szép dekorációs eleme lesz a szobájának is.


Fehér alapú, puha és cuki unikornisos párna. Az elején az alábbi felirat olvasható: „XYkornis, Olyan, mint a többi „XY” , csak sokkal menőbb! 

Hát nem jópofa? 😀 A párnára az a név kerül, amit Te kérsz rá. 



Hangulatvilágítás


Szuper ajándék lehet egy kollégiumba készülő diáknak egy hangulatos ledvilágítás vagy esetleg egy kislámpa. Nem csak feldobja a szobát de ha éppen nem kell a nagy fényáradat csak egy kis világítás, akkor hasznos lehet.

ledfény

Ezek voltak az ajándék ötletek iskolakezdésre, reméljük tetszett a gyűjteményünk!

Ha még nézelődnél egyéb ajándékaink között akkor kattints ide!