Motiváló idézetek, hogy elérd az álmaidat

7 perc olvasási idő

szines konfetti

Az életünk során talán az egyik legfontosabb dolog a motiváció. Nélküle nehéz elérni céljainkat és boldog életet élni. Azonban a motiváltság nem mindig könnyen elérhető és időnként nehézségekbe ütközhetünk, hogy fent tudjuk tartani.


A motiváció olyan belső erő, amely cselekvésre ösztönöz bennünket valamint arra sarkall, hogy elérjük a kitűzött célokat. Az indíttatásunk az, ami segít elérni az álmainkat, az életünkben való boldogságot és önmagunk megvalósítást. Erősíti a belső erőforrásainkat, hogy túl lépjünk a nehézségeken, és megtaláljuk a megoldásokat.


A motiváló idézetek című blogunkban sok olyan költeményt gyűjtöttünk össze, amelyek átsegíthetnek egy nehéz időszakon. Erőt adhatnak és bátorítást arra, hogy soha ne add fel! Ha tetszik valamelyik idézet, akkor mentsd el későbbre. Akár írd fel egy lapra, ragaszd ki a falra és amikor úgy érzed „nincs tovább” egyszerűen olvasd fel magadnak és meríts erőt belőle!

” Az egyetlen személy, aki igazán motiválni tud, az te magad vagy. „

Shaquille O`Neal


” Minél többet rágódunk azon, amit nem akarunk, annál inkább benne rekedünk. Ellenben ha azzal foglalkozunk, amit akarunk, bőséget és jó dolgokat vonzunk magunkhoz. „

Louise L. Hay

” Ha rájössz, hogy képes vagy elérni kitűzött céljaidat, újabb, akár még az előzőeknél is merészebb álmok megvalósításába fogsz belekezdeni. Aki megérzi egyszer az akaraterejével szakított gyümölcs ízét, azt már nem lehet megállítani a maga választotta úton.”

Székely György

” Tanulj többet, érezz többet, csinálj többet! Érj el többet. Csak döntés kérdése, hogy intenzívebb életet élsz, színültig töltöd a létezést szenvedélyekkel és gyönyörű részletekkel – vagy sem. „

Nadya Tolokonnikova


” Minden nehézség után kérdezd meg magadtól: “Mit csináltam jól?” és “Mit csinálnék másképp?”

Brian Tracy

kalapos kép

” Voltak olyan pillanatok, amikor úgy éreztem, hogy elegem van (…), de mindig sikerült új célokat kitűznöm magam elé, és ez elég volt ahhoz, hogy tovább koncentráljak. Ha az ember egyszer megérzi a siker ízét, és látja, hogy a befektetett munkának megvan az eredménye, akkor tovább tud küzdeni.”

Oliver Kahn

” Tartsd távol magad az életunt emberektől, akik lekicsinylik az ambícióidat. Sajnos ők alkotják a világ nagy részét. De ők a múlthoz ragaszkodnak, te pedig a jövőben akarsz élni. „

Sam Altman


” Fantasztikus eredményeket érhetnénk el, ha nem kötne minket gúzsba a gondolat, hogy semmin sem lehet változtatni. „

Nadya Tolokonnikova

homokóra

” Akár van, akár nincs érzéked a sikerhez (…), lehetőséged van arra, hogy kifejleszd ezt a képességedet. Ha szilárdan elhatározod, hogy megváltozol, és van egy csepp józan eszed, az élet bármely területén célhoz érhetsz.”

Daryl Bernstein

” Az ember ne szalassza el a lehetőségeket, mert aztán lehetséges, hogy soha többé nem térnek vissza az életbe. „

Váratlan utazás c. film


” A sikerhez vezető három lépés közül az utolsó, az első és a közbülső a leglényegesebb.”

Ralph S. Marston, Jr.

tánc

” A siker titka, hogy megtanuld, hogyan használd fel a fájdalmat és az örömöt ahelyett, hogy a fájdalom és az öröm használna ki téged. Ha ezt megtanulod, te tartod kézben az életedet, ha elmulasztod, kiszolgáltatod magad az életnek.”

Anthony Robbins

” Amikor az ember határozott cél felé tart, nagyon fontos, hogy az útnak is szenteljen figyelmet. Az út az, amely mindig megmutatja a célba érés legjobb módját, s útközben gazdagodunk.”

Paulo Coelho


” Nem az lesz sikeres, aki pusztán elkezd valamit. Az lesz sikeres, aki elkezdi, és ha a fene fenét eszik is, befejezi.”

Napoleon Hill

csigaház

” Ha a céljainkhoz vezető út során el akarunk jutni A–ból Z–be, azt a legbiztosabban úgy tehetjük meg, ha először B–be, majd C–be, aztán D–be jutunk el és így járjuk végig az utat. Ha akárcsak egyetlen lépést is kihagyunk, az általában kudarchoz vezet, még ha az adott pillanatban úgy is tűnik, hogy időt nyerünk ezáltal.”

Dan Millman

” Ha rövid időre is, néha nem árt megtorpanni, hátra nézni, nyugodtan áttekinteni a megtett utat, és talán – miért is ne? – örülni neki, hogy eljutottunk idáig.”

Jorge Bucay


” Életed legszebb évei azok, amikor eldöntöd, hogy a problémáid a tieid. Nem okolod az anyádat, a környezetet, az elnököt. Észreveszed, hogy a te hatáskörödbe tartozik a végzeted.”

Albert Ellis

térkép

” Gondolj ki valamit. Legyen ez a valami az életed – gondolj rá, álmodozz róla, élj ebben a gondolatban. Engedd, hogy az agyad, az izmaid, az idegeid, a tested minden része elteljen ezzel a gondolattal, és minden más gondolatot rekessz ki. Ez az út vezet a sikerhez, ezen a módon éltek a nagy spirituális óriások.”

Swami Vivekananda

„Ha valamit el akar érni, először is legyen tisztában vele, mit is akar pontosan, tartsa nyitva a szemét, és koncentráljon erősen.”

Paulo Coelho


” A motiváció késztet arra, hogy csinálj valamit. Mindig motivál valami, amikor megteszel valamit (…). A megfelelő motiváció hozzásegít a sikerhez.”

Daryl Bernstein

szókirakó

” Ha kishitű vagy, ha nem mersz nagy dolgokról álmodni, ha hiányzik belőled a tervezés öröme, vagy ha nem mersz elindulni az álmaid felé vezető úton, akkor mindig egy helyben toporogsz. És ennél még az is jobb, ha rossz irányba indulsz. „

Stella Mae

” Nincs lehetetlen, csak olyan lehetőség, amire eddig nem gondoltunk.”

Finy Petra


” Motivációt jelent a határidő, hogy nem elég ábrándozni, be is kell fejezni. „

Istók Anna


” A sikertelenség mindig fokozza törekvéseink erejét.”

Honoré de Balzac

napos este

” A sikerhez vezető út (…) rögös, először is, mert erőfeszítést kíván, másodszor pedig, mert a legjobb igyekezet is balul üthet ki. És ki akarná szaporítani a maga baját? Ne kövessük hát rövidlátóan a „kis lépések politikáját”, ráadásul holmi józan, elérhető cél érdekében, hanem helyezzük a célt lehetőleg szédítően magasra.”

Paul Watzlawick

” Az egyetlen, aki megállíthat téged, te magad vagy. (…) Az egyetlen korlátod a képzelőerőd. A hangod egyedül a tiéd. A te nézőpontod egyedül a tiéd. „

sWooZie


” A sikeres ember rendelkezik azzal a szokással, hogy megteszi azokat a dolgokat, amelyeket a sikertelen emberek nem szívesen csinálnak.”

Stephen R. Covey.

dontgiveup

” Mindennap, vagy amilyen gyakran csak tudod, írd le, hogy mit akarsz. Így valahányszor összezavarodsz, vagy irányt tévesztesz, elég belepillantanod ebbe a naplóba, és máris eszedbe jut, hová akarsz menni, és mit keresel.”

Dave Eggers

” Aki a célt ismeri, az tud dönteni, aki döntött, nyugalmat talál, aki megtalálta a nyugalmát, bizonyosságban él. Aki bizonyosságban él, az birtokolja önmagát, aki birtokolja önmagát, az jobbá teheti életét.”

Konfuciusz


” Te vagy a Hős, az Életed igaz hőse. Aki nyer vagy veszít, de nem adja fel. Mert hiszi, mert tudja, ameddig él, ameddig a szíve lüktet, van út, van esély. Bármire. „

Todorovits Rea

szines poros

” Vedd a legnagyobb hülyeséget, amit valaha csináltál! Legalább túl vagy rajta. Vége. Kész. Mind tanulunk a hibáinkból, felépülünk, és továbblépünk. De nehezebb tanulni, felépülni vagy továbblépni, ha valamit nem tettél meg; valamiből, amit nem tudsz, így meghatározhatatlan; valami, ami könnyen az életed legjobb dolga lehetett volna, ha belevágsz, ha veszel egy nagy lélegzetet, felállsz és megteszed, ha igent mondasz. Ha megtetted volna. Ha. „

Danny Wallace

” A siker titka csupán az elhatározásban rejlik: elhatározod, mit akarsz elérni, majd napról napra kitartóan teszel is érte, még akkor is, ha úgy tűnik, hogy nem fog sikerülni.”

Anthony Robbins


” Minden a rendelkezésedre áll ahhoz, hogy valóra váltsd az álmaidat. Eljött az idő, hogy teremts. „

Alison Davies

léggömbök

” Valahányszor elértük a célt, úgy találjuk, hogy nem is olyan izgalmas, mégis azonnal ráhajtunk, hogy elérjük a következő, az utána következő és az az utáni következő célt. Mindez persze nem azt jelenti, hogy a célok nem számítanak. Nagyon is számítanak, már csak azért is, mert miközben elérni igyekszünk a célokat, fejlődünk, s végül bölcsebbé, boldogabbá válunk, satöbbi. Ha elrontunk valamit, attól szerencsétlenek, dühösek, zavartak leszünk. A cél tehát jót tesz, és használ nekünk, már csak azért is, mert jótékony fejlődést biztosít. Ám ettől eltekintve is, a folyamat az, ami igazán fontos.”

Benjamin Hoff

“ Ha három madár ül egy kerítésen, és kettő elhatározza, hogy elrepül, hány madár marad a kerítésen? A válasz: három. A tanulság: attól, hogy elhatározol valamit, még nem teszed meg.”

Robert Kiyosaki


” Soha nem állsz készen arra, amit tenned kell. Csak csináld meg! Ettől leszel készen. „

Flora Rheta Schreiber

rózsa

” Ha azt tartod, hogy elveszett vagy, akkor el is vesztél. Ha azt hiszed, hogy nem mered megtenni, akkor nem is mered majd megtenni. Ha nyerni szeretnél, de úgy véled, nem tudsz nyerni, majdnem lehetetlen, hogy sikerüljön. Ha azt tartod, hogy veszíteni fogsz, veszítettél. Mert odakinn a világban látni fogod, hogy a siker az ember akaratával kezdődik.”

Lafayette Ron Hubbard

” Ha csak azt tesszük, ami nem esik nehezünkre, soha nem leszünk sikeresek. Abból tudhatjuk, hogy jó úton vagyunk a sikeres élet felé, ha az út, amelyen járunk meredeken felfelé halad.”

Gary Chapman


” Tényleg úgy van, hogy ha az életedet önmagad miatt éled, akkor a sikerélmény akkor jön, amikor nem is várod.”

Csernus Imre

zölderdő

” Nincs semmi előre megírva. És ha keményen dolgozom a céljaimért, akkor képes vagyok bármit elérni. Rajtam áll, hogyan alakul az életem, nem valami felsőbb erőn vagy istenségen, aki erre vagy arra teremtett. „

Papp Dóra

” Csak akkor érhetsz el sikert, ha szilárdul hiszel benne. Amint habozni kezdesz vagy elbátortalanodsz, abban a pillanatban veszélybe kerül a szándékod.”

Peter Freund


” Két tényező teszi sikeresség az embert: a tehetsége és a motiváltsága.”

Seth Stephens–Davidowitz

soha ne add fel az álmaidat

” A játék csak akkor fejeződik be, ha valóban véget ért. Akkor sincs vége, ha csupán egyetlen gyalogod maradt. Ha az egyik félnek egy gyalogja és egy királya van, a másik félnek pedig minden figurája, akkor is tart a játék. Szóval, ha egyetlen gyalog vagy is, és talán mindannyian azok vagyunk, akkor is vésd az eszedbe, hogy a gyalog a legkülönlegesebb figura. Kicsinek, közönségesnek tűnhet, de nem az. Mert a gyalog sosem csak gyalog. A gyalog leendő királynő. Csupán annyit kell tenni, hogy haladunk vele előre, egyik mezőről a másikra. Amint eléri a tábla másik felét, új képességek nyílnak meg előtte. „

Matt Haig

Motiváló ajándék ötletek

Ha tetszik valamelyik termékünk, egyszerűen kattints a képre és már rendelheted is.