Az év egyik legszebb és légszeretettel telibb ünnepe a Karácsony. Ahogy beköszönt a december, mindenki fejében ott lebeg az ünnep gondolata.

Karácsonyfa, mézeskalács, ünnepi asztal tele finomságokkal, karácsonyi ajándékok, hóesés, melegség, szeretet, család és boldogság.

Ezek az érzések és gondolatok inspiráltak minket is arra, hogy megírjuk ezt a blogbejegyzést. Ebben a cikkben összegyűjtöttük neked azokat a karácsonyi idézeteket, amik szerintünk a legszebbek. Az idézetek mellett hangulatos karácsonyi képek is várnak rád, amelyeket nyugodtan ments el magadnak, vagy egyszerűen csak küldj tovább egy szerettednek.

Ha készen állsz egy könnyed és szép bejegyzés olvasására, akkor készíts magadnak egy finom, forró csokit, vagy egy almás fahéjas teát, majd egy puha takaróval kuckózz be és add át magad a karácsonyi érzésnek.

1. “A karácsony nem csak egy nap. És nem is három. Az igazi karácsony nem… Sőt, nem is napokkal számolható. Karácsony a szeretet születésének ünnepe.

Szeretet pedig bármikor születhet. Bárhol, bármelyik napon, bármelyik pillanatban. Hiszen az első karácsonyig az a nap is csak egy volt a sok közül. A szeretet születésétől vált karácsonnyá.”

(Csitáry-Hock Tamás)

2. “Máshogy tekintek az ünnepekre, amióta édesanya vagyok.

A legfontosabb, hogy a kislányom számára elhozzam a csodát.”

(Ábel Anita)

 

3. “Amikor az embernek igazi karácsonyfa áll az otthonában, alatta az ajándékokkal, semmi se tűnik túl szomorúnak vagy túl keménynek. Valahogy azt sugallja, hogy a világban mindig marad fény és remény. Szerencsés, akinek van valakije, akivel megoszthatja ezt az élményt.”

(Nora Roberts)

4. “Nincs szebb ünnep
Karácsony napjánál.
Karácsonynak
Szép est hajnalánál.
Tele fénylő,
Csodás költészettel,
Mennyei nagy
Édes szeretettel.”

(Szabolcska Mihály)

5. “A szívem mélyén mindig karácsony van. A szívemben rejtegetett zug, ahova visszajárok örülni, maga a karácsony.”

(Szabó T. Anna)

6. “Karácsony éjszakája a legcsöndesebb idő, ami létezhet. Mintha emlékekből lenne az egész világ.”

(Ava Dellaira)

7.  “Akadnak történetek, karácsonyi mesék, amelyeket úgy őrzünk, mint a dobozba rejtett füzéreket és színes üvegdíszeket, hogy azután minden évben elővegyük és megcsodáljuk őket.”

(Richard Paul Evans)

8. “A karácsony legmeghatóbb ajándékai azok, amelyeket gyermekektől kapunk, akik azokat majdnem kivétel nélkül sajátmaguk készítik. Ők az igazi szívbeli ajándékozók.”

(Kaesz Gyula)

9. “Hóförgetegek és jégvirágok, partik és hagyományos angol pantomimjáték, klasszikus mozifilmek és érzelgős zene, ajándékcsomagolás, buta kis játékok és fadíszítés. A tél a tündérmesék ideje.”

(Sarah Ivens)

10. “Van a karácsonyban valami, ami újra meg újra visszaröpít magunkhoz, az emlékeinkhez, vágyainkhoz, egész gyermeki lényünkhöz, amellyel még mindig tágra nyílt szemmel, ámuldozva várjuk a csodát a titokzatos ajtó mögött.”

(Nicolas Barreau)

11. “Akadnak történetek, karácsonyi mesék, amelyeket úgy őrzünk, mint a dobozba rejtett füzéreket és színes üvegdíszeket, hogy azután minden évben elővegyük és megcsodáljuk őket.”

(Richard Paul Evans)

12. “Ne arról szóljon a karácsony, hogy a fa alatt mi van, hanem a fa körül mi van, és a fa körül kik vannak, és azok a fa körül hogy viselkednek egymással.

Én azt hiszem, hogy ez sokkal többet visz magával a következő évre, mint mondjuk egy szép sál vagy egy sapka vagy egy kabát, amit ajándékként odaadunk.

A jó szó, a simogatás, az ölelés sokkal értékesebb bármilyen ajándéknál.”

(Kovács István)

13. “A karácsony nem csak egy nap, nem lehet csak egy nap, nem múlik a huszonnegyedik óra leteltével.

Mert a karácsony egy érzés.
A szeretet érzése.”

(Csitáry-Hock Tamás)

 

14. “Szeretet ünnepe,
Ragyogó karácsony,
Nincs nálad áldottabb
Ünnep a világon!
Míg örömláng gyúl ki
Zöld fenyőid árnyán:
Ringatózik lelkünk
Boldog béke szárnyán.”

(Endrődi Sándor)

15. “Az ünnep a szereteté, s azért ajándékozzuk meg egymást, hogy ennek tárgyi kifejezést is adjunk, ám ez csak jelzés, szerethetjük egymást őszintébben, másképp, mint máskor enélkül is, karácsonyfa, ajándék, sőt bármilyen látható jel nélkül is.”

(Simó Sándor)

16. “Minden szívből szóló karácsonyi énekben, a kandalló ropogásában és melegében, az ünnepi ebéd közben, a beszélgetésben és nevetésben, minden képeslapban, amit egy barát vagy a család küldött, minden, amit ebből meghallunk, és ami elgondolkodtat bennünket, az maga a szeretet.”

(Noreen Braman)

17. “A karácsony (…) legjelentősebb, leginkább lélekemelő ajándéka az egymást boldogító együttlét.”

(Oláh Attila)

18. “Merjünk karácsonykor mi magunk ajándékká válni!”

(Böjte Csaba)

19. “A legtökéletesebb karácsony az, amit azokkal tölthetek, akiket a legjobban szeretek.”

(Ruggero Pasquarelli)

20. “A karácsony azt üzeni (…): szeretni és szeretve lenni a legcsodálatosabb és legvarázslatosabb dolog a világon.”

(Vermes Balázs)

21. “Szél szava száguld csörgő fák közt,
ünnepi ének csendül halkan. Hópihe-csillag száll le keringve, tenyereden olvad, s cseppként csillan.

Hívogatóan nagymami szólít, bő lakomáink illata lebben. Angyali hárfák zengnek lágyan, közel a karácsony, jő szeretetben.”

(Ara Rauch)

22. “Azt hiszem, nekem erről szól a december. Azoknak az öröméről, akiket a legjobban szeretek. Örökké és végtelenül.”

(Sallay Fanni)

23. “Karácsony közeleg… Ünneplőbe öltözött utcákkal, szépen díszített fával, sok-sok finomsággal, talán szeretettel, békességgel, töltődéssel.

És ajándékokkal. Sok-sok ajándékkal… de nekem csak egy kell. Egy ajándék. Az igazi. Aki nem ünneptől függ, nem karácsonytól, húsvéttól, születésnaptól. Mert amikor megkapom, az a nap karácsony, húsvét, születésnap. Ünnep.

A legcsodásabb ünnep. Az Ajándéktól. Az Igazitól. Tőled.”

(Csitáry-Hock Tamás)

24. “Az ünnep nem egy nap. Az ajándék nem a fa alatt vár. Az igazi ajándék az Életben vár. És a karácsony maga az ajándék. Akit az Élettől kapunk. Nekem te vagy a karácsony.”

(Csitáry-Hock Tamás)

25. “A karácsony számomra az év legszebb időszaka. (…)

Az a legszebb ebben az Ünnepben, hogy az emberek megállnak néhány napra, és csak azokra figyelnek, akik igazán fontosak számukra.

Megszűnik a külvilág, csend és béke költözik az otthonokba.”

(Zséda)

26. “Karácsony nem az ész, hanem a szív ünnepe. És a szív érzi, hogy azok is ott állnak veled a karácsonyfa körül, akiket a szemeddel nem látsz, és az eszeddel nem hiszel.”

(Müller Péter)

27. “Nem csak a karácsony adhat neked ajándékot. Nem csak a karácsonyfa alatt lehet csomag. Bármikor, bárhol rátalálhatsz.”

(Csitáry-Hock Tamás)

Szívből remélem, hogy tetszettek ezek a karácsonyi idézetek és a képek. 

Az idézetek mellé természetesen kell egy szép karácsonyi képeslap is, amely még szebbé teszi az ajándékozás élményét.

Webshopunkban ide kattintva különböző témákban választhatsz közülük.

 

Köszönjük, hogy elolvastad a blogbejegyzésünket.

Boldog Karácsonyt és sikerekben gazdag boldog új évet kívánunk Neked! 🙂