Hogyan ajándékozzunk és ünnepeljünk, ha távol vagyunk egymástól?

Csaba Ábrahám

|

|

4 min

Bízunk benne, hogy ezen sorok olvasása közben kitűnő egészségnek örvendesz, egyúttal a hirtelen megváltozott körülmények sem tudják elnyomni a pozitív hangulatod. Személy szerint mi is abban hiszünk, hogy az élet nem állt meg a koronavírus hatására, mindössze egy kicsit átalakultak a napjaink.

Sőt, az egymáshoz tartozás, a minőségi emberi kapcsolatok és az ajándékozás jelentősége most talán még inkább felértékelődött.

A cikkben számos ötletet találhatsz a közelgő jeles alkalmak megünneplésére, valamint a szeretteid megajándékozására. Nehéz ha sokáig távol vagyunk egymástól, de ezekkel az ötletekkel talán kicsit könnyebb lesz ez az időszak!

A mostani időszakban talán még fontosabb lesz a kapcsolataid erősítése

A négy fal között töltött napok egy idő után törvényszerűen is monotonná válhatnak, ugyanakkor a szimpla házi karanténnál még rosszabb a magányos otthonlét.

 

Anya lánya ölelés

Észre kell venni, hogy eddig talán még nem tapasztalt perióduson megyünk át, telis-tele bizonytalansággal. Valóságos érzelmi hullámvasútra kerültünk egyik napról a másikra, az átmeneti időszak várható vége pedig nem ismert mostanáig. 

Az ismeretlentől való félelem pedig sokakat megrémít, köztük a szeretteidet is. Még inkább felértékelődnek tehát a minőségi emberi kapcsolatok, az egymásra történő odafigyelés, valamint a figyelmesség.

A szituációt pedig némileg megkönnyíti, hogy a modern technológia vívmányait alkalmazva a „maradj otthon” jelszó betartása mellett van lehetőség ajándékozásra és ünneplésre.

HA koronavírus nem az egyetlen olyan tényező, amely miatt távol kerülhetsz a szeretteidtől

Természetesen nem könnyű hosszú időn keresztül nem látni a hozzád közelebb állókat, ebben nincs vita. Ugyanakkor gondolj csak a külföldön élőkre, a munka miatt a szülői háztól és a gyermekkori barátoktól távol költözőkre.

Hogyha ők normál körülmények között, képletesen szólva békeidőkben is meg tudják oldani a fontosabb alkalmak ünneplését, akkor neked sem kell lemondani a köszöntésekről. Gondolj csak a szeretteidre, akiknek sokat jelenhet egy kis figyelmesség születésnap vagy névnap alkalmával, Húsvétkor, vagy Anyák napján.

Értelemszerűen a formátum kicsit más lesz most, ezt egyszerűen el kell fogadni. Ugyanakkor a virtuálisan, telefonon, vagy videóhívás segítségével megvalósított köszöntés, illetve ünneplés is lényegesen több a semminél. Nézzük is meg, hogy az ajándékozás milyen módjai állnak rendelkezésre a jelen körülmények között.

Ez pedig tálcán kínálja a csomagküldés útján történő ajándékozás lehetőségét. Teljesen mindegy, hogy éppenséggel egy szülinapost, barátot vagy barátnőt, esetleg a jelen körülmények között féltett nagyszülőket szeretnéd meglepni, ajándék ötletekből nem kell hiányt szenvedned.

Az interneten történő rendeléseken keresztül tökéletesen ki tudod váltani a személyes ajándékvásárlást, ráadásul még a választék is nagyobb lesz. Szállítási címként megadhatod az ajándékozott fél elérhetőségét, így házhoz érkezik majd a meglepetésed.

A rendelés megjegyzés rovatában pedig kérd meg a webshopot, hogy egy kedves üdvözlést is mellékeljenek a csomag mellé. Nálunk például kérés esetén díszcsomagolásba öltöztetjük az ajándékod, és szívhez szóló képeslappal együtt küldjük a címzettnek.

A legjobb, hogy nemcsak használati tárgyakat, parfümöt vagy játékot ajándékozhatsz online, hanem többek között az anyák napi virágcsokor megrendelésére is lehetőséged lehet. Egyszerűen keress rá a helyi virágfutárok elérhetőségére, és intézd az illatos csokor küldését rajtuk keresztül.

Nincs az az édesanya, aki nem fogadná kicsattanó örömmel a gyermekétől kapott ünnepi virágot, pláne a mostani viszonyok közepette. Ráadásul a virág futárnak sem jön majd rosszul az extra munkalehetőség.


Bátran küldhetsz lélekerősítő videó üzenet a hozzád közel állóknak

Ajándékozni nemcsak tárgyak, virágok vagy élmények formájában lehet, hanem sokszor néhány lélekerősítő kedves szó mindennél többet jelent. Főként úgy, ha ezeket a szavakat kreatív módon, ötletes csomagolásban sikerül tálalni.

Videó üzenet küldés

Manapság, amikor mindenki okostelefonnal jár és kel, egyáltalán nem nagy kunszt a kiváló minőségű videók rögzítése. Tökéletesen adottak tehát a feltételek egy-egy mókás videó felvételéhez.

Beszélhetsz a kamerába akár egyedül, de persze nyugodtan bevonhatod a körülötted lévőket is. Kitalálhattok valami humoros apropót, vicces mondanivalót, de egész bátran lehet a felvétel témája szívhez szóló is.

Még jobb, ha sikerül rendszeressé alakítani ezeket a videós üzeneteket, amelyeket aztán egymásnak tudtok küldeni a rokonokkal, barátokkal, barátnőkkel vagy munkatársakkal.

A húsvét napján esedékes ünnepi reggeli Skype segítségével is megoldható

A házi karantén és a kijárási korlátozás árnyékában sajnos sokaknál került veszélybe a húsvét napján esedékes, hagyományos családi reggeli, illetve ebéd.

Színes húsvéti tojás

Ha a finom sonkáról, főtt tojásról és tormáról nem is kell lemondani, ugyanakkor a nagy társaságban töltött ünnep most nem lesz ajánlott.

Aggodalomra azonban semmi ok, mert a Skype, a Zoom, a Facebook vagy a Viber videós opciója segíthet áthidalni az akadályokat. Nincs más dolgotok, mint egy központi helyre kitenni az okostelefont vagy tabletet, a készülék segítségével pedig láthatjátok és hallhatjátok is egymást.

Vagyis nyugodtan lehet beszélgetni evés közben, továbbá virtuális formában egy-egy koccintásra is sor kerülhet. Az evés befejeztével pedig folytatódhat a program többek között online Activity, sztorizgatás, vagy kellemesbeszélgetés mellett.

Persze nem lesz ugyanolyan az élmény, ugyanakkor alkalmazkodni kell a körülményekhez. Ha már ezt a szituációt hozta az élet, hozzuk ki belőle a legjobbat.

Ki mondta, hogy nagyobb távolságból nem lehet minőségi időt együtt tölteni?

Tényleg csak a fantáziád és a leleményességed szabhat határt annak, hogy milyen módon hidalod át a távolságokat. Nemcsak személyesen lehet ugyanis minőségi időt együtt tölteni, hanem az online tér is lehetőséget kínál erre.

Vegyük példaként a sportot. Hogyha normál körülmények között rendszeresen jársz jóga, pilátesz vagy egyéb edzésekre, akkor a négy fal között ugyanúgy reprodukálhatjátok a tréningeket. Szedd össze tehát a társaságot, csináljatok egy Skype meetinget, és máris mehet a móka.

Elenyésző azoknak a hobbiknak és szabadidős tevékenységeknek a száma, amelyekre ne lehetne megfelelő alternatívát találni az átmeneti periódusra. Pusztán egy kis ötletelésre és nyitottságra van szükség, na meg persze tesztelésre.

Ajándék ötletek a későbbiekre

Egyet tudhatunk teljes biztonsággal a koronavírus járvánnyal kapcsolatban, egyszer bizony véget fog érni. Erről nem szabad megfeledkezni egyetlen pillanatra sem, így kitartó maradhatsz a nehezebb időszakban.

páros romantikus wellness

Hogyha rá szeretnél tenni egy lapáttal a motivációdra, akkor találj ki egy régóta vágyott ajándékot saját magad számára is. Egy jutalmat, amiért megéri szorgalmasan végig dolgozni és állhatatosan végig csinálni ezt a nehéz időszakot.

Téged mi hozna lázba? Minek örülnél a leginkább, mivel jutalmaznád meg magad? Utazással, pihenéssel, masszázs utalvánnyal, wellness programmal, vagy egy pár álomszép cipővel? 


Tűzd ki magadnak célként, hogy a helyzet újbóli rendeződését követően mi lesz a személyes ajándékod a kitartásodért.