DIY ajándék ötletek, avagy praktikus és egyedi meglepetés variációk

Csaba Ábrahám

|

|

4 min

Ajándék ötletet keresel, hogy karácsony, szülinap vagy egyéb alkalom apropóján meglepj egy hozzád közel álló személyt, de nem szívesen költenél vagyonokat a meglepetésre? Vagy sokkal jobban kedveled a kreatív, ötletelős, fantáziadús meglepiket?

Akkor lapozd fel bátran a DIY ajándék ötleteinket, amik szívhez szóló meglepetésként szolgálhatnak, nem kis örömöt kiváltva az ajándékozott feleknél.

Mutatjuk, miért tuti ajándék ötlet a DIY meglepetés

A DIY a „do it yourself”, vagyis a csináld magad kifejezés rövidített változata. Vagyis minden DIY ajándék, holmi vagy egyéb kellék olyan dolgot takar, amit a saját kezeddel készítesz, úgymond szívedet és lelkedet beletéve a filléres hobbik közé, ezért igencsak jól jöhet egy-egy ügyesen kifogott kedvező ajánlat.

 

szív a kézben

Ebből pedig egyenesen következik, hogy a DIY ajándékok többféle előnnyel is járnak. Egyrészt a legtöbb meglepetés variáció nagyjából fillérekből kijön, tehát nem kell vagyonokat költened az ajándékokra.

Ráadásul egyénre szabott, szívhez szóló meglepetésekről van szó. Az egész tetejébe pedig bőven kiélheted minden kreativitáspd, miközben a spéci ajándék legyártásán dolgozol.


Kézzel készített egyedi ékszerek a barátnődnek vagy a párodnak

Ha DIY meglepetés ötletekről van szó, akkor az egyedi ékszer az egyik opció, ami elsők között beugorhat. Különösen akkor, ha az ajándék fogadója előszeretettel visel nemcsak kommersz, hanem akár nem hétköznapi darabokat is.


Némi internetes kereséssel, illetve a lakásban körül nézve viszonylag gyorsan kitalálhatod, hogy milyen kellékek felhasználásával készíthetsz egyedi fülbevalót, karkötőt, gyűrűt vagy nyakláncot.

Persze ne lepődj meg, ha munka közben megjön majd a kedved, és saját magad is megleped majd valami egyedi dologgal.

Fotós meglepetés ajándékok DIY módon kivitelezve

Ma már egyáltalán nem nagy Hókusz Pókusz professzionális fotókönyvet rendelni. Csak felmész egy tetszőleges honlapra, egyenként feltöltöd a fotókat és pár nap múlva kézhez is kapod a kemény fedeles kötetet.

fotókönyv készítés

A baj csak az, hogy ezekből az ajándékokból hiányozni fog a rád jellemző kreativitás és személyesség. Szóval, DIY módon megvalósítva inkább szerezz be egy üres albumot, ragaszd bele egyenként az ajándéknak szánt fotókat, és pluszban írj melléjük valami kedveset vagy vicceset.

Ezzel a módszerrel tényleg olyan meglepetést okozhatsz majd a hozzád közel állóknak, amire ők talán nem is gondolnának.


Egyedi készítésű meglepetés ötlet kimondottan édesszájúaknak

Biztosan neked sem lenne olyan barátot vagy családtagot mutatni, aki valósággal él-hal a csokiért, a bonbonért és az egyéb nyalánkságokért. 


Mi pedig azt is lefogadjuk, hogy egy ilyen igazi ínyenc szíves-örömest fogadja a megszokottól eltérő finomságokat is.

csokis finomságok

Kitalálhatsz neki bonbont, csokit, vagy valami egészen nem hétköznapi édességet is egyedi csomagolásba bújtatva. Persze ne lepőd majd meg rajta, ha a DIY édesség ajándék nem lesz majd hosszú életű.

Merthogy a legjobb visszajelzés úgyis az lesz, ha a gondosan készített és csomagolt finomságuk gyorsan elfogynak majd.

Dekorációs elemek fillérekből, méghozzá kézzel készítve

Az ajándékozott ismerősöd, barátod vagy családtagod nagy figyelmet fordít rá, hogy a lakásban szép rendben sorakozzanak az esztétikus díszítő elemek?

Akkor nem is lehet kérdés, hogy a számára mi lesz a csalhatatlan DIY ajándék ötlet.

üvegben virág

Mindössze azt kell majd előzetesen kigondolnod, hogy a konyha, a nappali, vagy a lakás egyéb pontját célzod-e meg a nagy gonddal szerkesztett meglepetésen keresztül. Persze inspiráció forrásként nyugodtan nyisd fel az internetes oldalakat, vagy nézz körül akár a Youtube keresőjében is.


DIY spa dobozok és egyéb praktikus kiegészítők a kényeztető fürdőzésekhez

Maga az ajándék ötlet fa ék egyszerű. Beszerzel néhány szerinted klassz minőségű fürdősót, szappant, tusfürdőt vagy fürdő bombát. Amikor ez kész, jöhet a DIY varázslat. Vagyis keríts egy szimpla fa dobozt vagy más tároló kelléket, és kreálj az egész koncepcióból ötletes spa dobozt.

DIY szappan ajándék ötletek

Kiknek lehet ez tökéletes meglepetés? Körülbelül minden olyan hölgy ismerősödnek, akinek egy-egy fárasztó, stresszes és eső áztatta hideg nap után igencsak jólesik a pihentető fürdőzés. 

Ma már kifejezetten testápolással és fürdéssel kapcsolatos rutinok is fellelhetők az interneten, amelyek a test mellett a lélek számára is bármikor feltöltődést jelenthetnek.

Ráadásul ez is egy olyan ajándék variáció, amit alacsony büdzséből is össze tudsz dobni, legfeljebb csak némi ötletelés szükséges hozzá.

Lányoknak a gyertyás DIY meglepit is bármikor bedobhatod

Az örök klasszikus ajándék ötlet, amit tetszés szerint be tudsz dobni karácsony, szülinap, névnap és minden egyéb apropó esetén. Némi DIY fűszerezéssel pedig egy csipetnyi fantáziával is megbolondíthatod a kiszemelt meglepetést.

gyertyás meglepetés

Illatgyertyát beszerezni nem túl bonyolult feladat, gyakorlatilag elég csak betérned egy közeli drogériába. Az igazi mutatvány ezt követően jöhet. Vagyis csapd fel az internetet, nézz körbe a lakásban díszítő elemek ügyében, és pingáld ki ízlés szerint az ajándéknak szánt gyertyákat.

Ez a DIY meglepetés azért is lehet nyerő, mert önmagában is el fog menni dekor elemként. Ha pedig az ajándékozott egy esti fürdő, olvasás vagy relaxáció mellé gyertyát gyújtana, a tőled kapott csodás darab mindig kéznél lehet.


Karácsonyi díszek némi kreativitással megfűszerezve

November vége felé, pláne december szinte minden egyes napján nem nehéz lépten-nyomon a karácsony hangulatába ütközni. Ha éppenséggel karácsonyi DIY ajándék ötlet után keresgélsz, akkor az ünnepi fenyőre szánt díszek kitalálása akár telitalálat is lehet.

Merthogy legyünk őszinték, karácsonyfadíszből sosem elég. Vagyis bármikor lehet helyet találni egy-egy mesés új darabnak. Ha nem is az ünnepre feldíszített fán, de a lakásba szánt dekoráció egyes pontjain csak-csak jól mutat majd az általad készített dísz.

Készíthetsz speciális kulcstartót is

Az egyedi kulcstartó azért lehet nyerő ajándék ötlet, mivel egyrészt praktikus, másrészt rendszeresen van rá szükség, harmadrészt pedig viszonylag kicsi anyagi ráfordításból is kijöhet.

Különösen akkor, ha DIY módon készül. Merthogy vitán felül egy boltban vagy webshopban beszerzett kulcstartó is lehet tutira szívhez szóló, de ha itt nem sikerül rátalálnod az igazira, akkor a saját készítésű darab tökéletes választás lehet.

egyedi naptáras kulcstartó

A design, forma és színválasztás tekintetében persze sok múlik azon, hogy az ajándékozott érdeklődéséhez, hobbijához vagy szívügyéhez mi áll épp a legközelebb. Ha tanácstalan lennél a témát tekintve, újfent a netes keresést tudjuk javasolni.

Amikor pedig sikerült rábökni egy-egy könnyebb, vagy akár haladóbb darabra, akkor következhet maga a megvalósítás.

Hozd össze az egész családot DIY összerakott társasjátékkal

Ez az ajándék ötlet jó eséllyel a DIY meglepetések között is különlegesnek számít. Vagy legalábbis nem hétköznapi, annyit bátran leszögezhetünk. Különösen akkor javasoljuk, ha az ajándék fogadója szívesen társasozik a szabadidejében.

családi társasjátékozás

Elvégre egy gyakorlott társasjáték fan jó eséllyel kívülről ismeri már a beszerezhető darabokat. Egyedi készítésű társast viszont könnyen lehet, hogy még senkitől sem kapott. Úgyhogy ideje lesz megvalósítanod azt a koncepciót, amit egyébként is latolgatsz már egy ideje.

Ha tetszett a DIY jándék ötletek, de megnéznél még más ajándék ötleteket is akkor kattints ide!