Ajándék ötletek gyerekeknek

5 perc olvasási idő

színes építő játék

Van egy hely a világon.. Egy olyan hely, ahol minden gond megszűnik létezni. Ahol a nyugalom szigete lakozik és szeretet vesz körül. De ez a hely, nem feltétlenül határolható be földrajzilag. 


Az otthonra gondolok. De mi is az az otthon? Az otthonod nem a lakóhelyed. Nem az, ahol a Te neved áll a postaládán, nem az ami a lakcím-kártyádon áll és nem az, aminek a kulcscsomódon lévő kulcsok nyitják az ajtaját. 


Az otthonod az a hely, ami benned él és nem az amiben Te élsz! És ez hol van? Bárhol, ahol őszinte szeretetben, nyugalomban, biztonságban együtt lehetsz a családoddal. Vihet a sors bármerre, Ők mindig az otthonod lesznek. 


És honnan tudod, hogy hazaértél? Akkor vagy otthon, mikor a keresztnevedet felváltják ezek a megnevezések: Szívem, Drágám, Életem, vagy ami ezeknél is csodálatosabb: ANYA, APA! 


Számunkra nem kérdés, gyermekeink a legnagyobb ajándék! Viszont mi mit adjunk Nekik ajándékba? Korábbi cikkünkben már érintettünk hasonló témát, de mivel mi mindig készülünk Nektek új ötletekkel, ezért most elhoztunk Nektek ismét jónéhányat a kifogyhatatlan ötletgyárunkból! 


Tartsatok velünk, mert most bemutatunk Neked olyan ajándékokat, amiket Te készíthetsz el gyermekednek, és olyanokat is, amiket szívesen elkészítünk Neki, elképzeléseid alapján! De nem maradnak ki a közös élmények sem, mint ajándék! Szuper izgalmas lesz, szóval vágjunk is bele!

Kisautó


Egy megunhatatlan, örök klasszikus! Van belőle kicsi és nagy, mindenféle szín-összeállítás, valódi és kitalált járgányokat megtestesítő darabok. Az egészen biztos, hogy mindenki megtalálja a neki tetsző darabot közülük! 


Bár ma már egyre több kislány is érdeklődik irántuk, ez mégis főként ajándék kisfiúknak. A legtöbbjük imádja gyűjteni és versenyeztetni a menőbbnél-menőbb, gyorsabbnál-gyorsabb, színes, kicsi, nagy, mindenféle kisautókat!

Sárga kisautó

Nagyobbaknak már akár távirányítós kivitelben is kereshetsz komolyabb járgányt! Ha többen vannak testvérek, ezekkel elég izgalmas lehet a versenyzés. Akár állíthattok fel közösen saját versenypályát is!

Babák, babaház


Kislányok számára egyenesen szuper ajándék, és a labdákhoz hasonlóan, megunhatatlan és korlátlanul halmozható dolog a játékbaba. Hiszen az anyai ösztönök már születéstől fogva bele vannak kódolva a lányokba.


Így kicsit ő is úgy gondoskodhat a babáiról, mint ahogyan azt Anya teszi vele is. Na de a babáknak valahol lakniuk kell! Szuper ajándék és nagyszerű közös program is lehet egy gyönyörű babaház építése!

babaház

Egészen biztosan minden pillanatát élvezni fogja, és a szülők számára is egy kis közös kikapcsolódás ez a mindennapokból. Hiszen a gyermekünkkel töltött, örömteli pillanatoknál semmi sem ad nagyobb boldogságot!

Kirándulás


Eljött a hétvége? Jó az idő? Hát akkor mire vártok még? Anya-apa csomagoljon

néhány szendvicset, váltóruhát és vegyetek a nyakatokba egy szép kirándulóhelyet a közelben. 


Hála az égnek, azért ilyenből bőségesen akad hazánk minden táján, így nem is kell messzire menni. Nagyszerű, aktív kikapcsolódás az egész családnak és gyermekeink nagyon sok újdonságot tanulhatnak közben a természetről.

kis utacska

Arról nem is beszélve, hogy a zárkózottabb gyermekek is sok esetben könnyebben mesélnek a mindennapjaikról élvezetes programok, kirándulás, túra közben, szóval még a kommunikációs kötelék szorosabbra fűzéséhez is ideális program.

Egyedi kulacs


Viszont a kirándulásra elengedhetetlen kellék az innivaló! Na de miben vigyem?

A PET palacknál fennáll a veszélye, hogy esetleg megsérül és eláztatja a táskában az ételt, váltóruhát és nem utolsó sorban akár minket, gyermekünket is.


Erre tökéletes megoldás egy stílusos fém kulacs! A táskába sem fog belefolyni, és még karabiner is van rajta, így akár nadrágra/övre is rögzíthető. És ezt nagyon menő mintákkal rendelheted tőlünk! Nem mellesleg a környezetet is kíméljük a műanyag szemét keletkezésétől!

Gyermeked már óvodás/iskolás?


Dobd fel a hétköznapjait, egy menő, egyedi tornazsákkal! Hiszen szimpla, sport szaküzletekben kapható tornazsákja bárkinek lehet, legyen gyermekednek olyan, mint senki másnak!


Találsz ebből is néhány változatot a képekre kattintva, kicsiktől a nagyokig mindenki megtalálja köztük a neki valót! Legyen gyermekedé a legegyedibb tornazsák a suliban, vagy az oviban! Lepd meg vele őt az ovi vagy sulikezdésre!

Egyedi párna


Unikornis imádóknak készítettük a következő egyedi párnánkat. Ez az ajándék egy pihe puha, egyedi kiegészítője lehet a gyerekszobána. Kitűnő ajándék kis és nagylányoknak, bármilyen alkalomról is legyen szó.


 A párnára az a név kerül, amit Te kérsz rá. Egy unikornis imádó lány szeretted biztosan nagyon örülne neki. Lepd meg vele Őt a születésnapján!

Legó


A nagy klasszikus, időtlen játék, melynek szerepe, hogy fejlessze gyermekünk képzelő erejét, kreativitását, finom motorikus képességeit. 


A legó mára már külön kultusszá vált, hiszen számtalan témájú változatban létezik, így bárki megtalálja a neki való építőkockákat. Már egészen pici gyerekeknek is elérhető, a korosztályuknak megfelelő formában.

legó unikornis

Gyurma


A gyurma szerintem az egyik legjobb ajándék a kisgyerekeknek. Már csak azért is mert ez minden kisgyermekes családban egy fogyóeszköz. 


Ha olyan családhoz mész látogatóba, ahol kisgyerek is van a gyurmával nem lőhetsz mellé. Azért is szuper játék, mert manapság környezet- barát anyagokból készül, ami nem mérgező, ha esetleg a gyerkőc lenyelné. 


Saját magad is elkészítheted otthon, só-liszt gyurma változatban egy kis ételfesték segítségével, amit akár a gyerkőccel együtt is megcsinálhattok, biztos örömmel keveri majd össze a hozzávalókat!

gyurmázó gyerek

Jelmez, arcfesték


A gyerekeket egyik legjobban fejlesztő játék a szerepjáték. A kicsik imádnak mindenféle állatok, hősök, varázslények bőrébe bújni! Vagy épp a kedvenc mesehősök alakját felvenni.


 Ha jelmezbe bújnak nem csak a ruhát veszik magukra, hanem a hangjukat is elváltoztatják és teljes beleéléssel eljátsszák az aktuális karaktert.


Ehhez lehet még párosítani egy arcfestő készletet is a nagyobb gyermekek számára, ami még mókásabbá teszi a beöltözést!

arcfestés gyerekeknek

Játszóház!


Mi az, amit hétköznaponként is lehet? Akkor is, ha esik az eső? Munka után irány a gyererk(ek)ért és célozzátok meg az egyik játszóházat!


Legyen az a kicsik kedvéért Ugri-Park, Spiel-Platz, vagy a nagyobbaknak Cyberjump, egészen biztosan megtaláljátok a számotokra ideálisat!


Ezek olyan programok, amiken Ti szülők is aktívan részt tudtok venni gyermekeitekkel és sokkal izgalmasabb tud lenni, mint egy hétköznapi játszóterezés.

játszóház

Játékok pancsoláshoz

Vannak víz imádó kisgyerekek, akiket ki sem lehet parancsolni a kádból és vannak olyanok akik inkább nyüglődnek fürdés idő alatt. Bármilyen kisgyermekről is legyen szó, a vízbe rakható játékoknak minden gyerek örülni fog, csak meg kell találni a neki valót. 


Lehet szó fürdőbombáról, ami színessé varázsolja a fürdővizet, vagy műanyag játékokról, akik vidám társaságot nyújtanak a pancsoláshoz, mindegyik remek ajándék lehet. Válogass a drogériákban, játékboltokban vagy itt helyben a kozmetikumaink között!

Társasjáték


Nincs is jobb, mint amikor összeül a család és összecsaptok kedvenc játékaitok valamelyikében! 


Mindamellett, hogy remek szórakozás, közben az agyat is tornáztatjuk és ez nekünk felnőtteknek és gyermekeinknek is nagyon jó hatást gyakorol a logikájukra és kognitív képességeik fejlődésére. Közben semmiképp se feledjük, ez csak egy játék, ne vegyük túlzottan a szívünkre. 


Ebben a kategóriában is megtalálhatjuk a gyermekünk korának, érdeklődési körének megfelelő játékot, hiszen a játékboltok polcain rengeteg féle társas játék és kártya sorakozik.

És ha még mindig nem találtad volna meg az igazit,  kattints ide  és nézd meg teljes, gyermekeknek szóló kínálatunkat! Te mivel szoktad meglepni gyermekedet? Milyen élményekkel szoktad megajándékozni? Írd meg nekünk kommentben!