10 bulikellék a legénybúcsúra, hogy a party fergeteges legyen

Csaba Ábrahám

|

|

4 min

A legénybúcsú alkalmából javasolt feladatoknak szenteltünk már külön bejegyzést, most pedig azokról a legénybúcsú kellékekről és játékokról lesz szó, amelyekkel tényleg nagyot szólhat majd az esemény. Készen állsz? Akkor lássuk, mivel csaptok ordas nagy bulit a legjobb haverotoknak!

A vagány legénybúcsús csapathoz értelemszerűen egyenpóló is dukál

Amikor legénybúcsú szervezésébe fogtok, az egyik legelső feladat legyen az egyenpólók megrendelése.

Elvégre egy csapatnyi hőbörgő és hangoskodó srác csak bosszantaná a járókelőket, de a legénybúcsús póló máris ad egy új kontextust a történetnek.


káma szutra bakancslista

Hirtelen mindenki készségesebbé válik, a feladatok teljesítésében partnerek lesznek az emberek, nektek pedig pluszban lesz egy szuper emlék pólótok. Hogy mi kerüljön a textilre feliratként?

Szinte végtelenek a lehetőségek manapság, a film témáktól, a sportos motívumokon át elmehettek egészen a humoros szövegek megjelenítéséig is.

Különböztessétek meg a vőlegényt egyedi köténnyel vagy spéci nyakkendővel

A csapat már képletesen szólva felöltözött, most pedig ideje lesz valami egyedi göncöt a vőlegényre akasztani.

Netflix stílusú kép

Oklevél és eskü, hogy a papírok is rendben legyenek

A legénybúcsúk elmaradhatatlan eleme, mégis mentes a snassz és közhelyes dolgoktól az a pillanat, amikor a csapat kiállít egy bizonyítványt, oklevelet, vagy pedig egyfajta papucs esküt a házasulandó fél alkalmasságáról.

Ez a papír egyfajta humoros, ugyanakkor mégis formális igazolás arra vonatkozóan, hogy a leendő férj kiállt minden próbát. Tehát válogatott társaság előtt bizonyította, hogy alkalmas a férj szerepre, illetve egy család fenntartására.

Persze azt inkább feje jótékony homály, hogy az alkalmasságát milyen próbatételek teljesítésén keresztül bizonyította. Mindenkinek jobb lesz úgy, ha a legénybúcsún történtek kizárólag a résztvevők emlékei közt maradnak.

Az elmaradhatatlan ivós játék a hangulat megalapozásához

Összeállt a banda, remélhetőleg mindenki odaért a legénybúcsú helyszínére, ideje lesz megalapozni a hangulatot. Ivós játék nélkül nehezen pörögne csak fel a buli, ezért tekerjétek fel a hangulatot.

 

Gravírozott kulcstartó pároknak

Természetesen számtalan verziója létezik az alkoholfogyasztásra vonatkozó legénybúcsús játékoknak. Megmaradhattok a klasszikus feleletválasztós verziónál: a vőlegény válaszol, és minden hibánál lehajt egy pohárral.

Persze egyedül nem az igazi, ezért a játékba később beszállhatnak mások is. Elő lehet venni például a régi klasszikusnak számító „Részegedj okosant”, vagy pedig a másik nagy kedvencet, az „Alkoholity-t”.

Persze azért legyetek óvatosak, mert ezek a játékok bizony roppant veszélyesek. Legyen a legfőbb cél a hangulat megalapozása, egyvalaki pedig maradjon észnél, hogy tartani tudjátok majd az eredeti programtervet.

Ha kimozdultok a házból, a vőlegényt lássátok el sörtartó övvel

Könnyen elképzelhető, hogy nem a házban szeretnétek letudni a legénybúcsú egész programját.

Elvégre mindig király móka, amikor a csapat felkerekedik, és elmegy szórakozni a környéken. 

Naná, hogy ilyenkor is meg kell akadályozni, hogy a vőlegény bármilyen oknál fogva kiszáradjon, vagy ami még rosszabb, hogy ki is józanodjon.

Netflix stílusú kép

Mindezt elkerülendő szereljétek őt fel egy praktikus sörtartó övvelAz öv ugyanis nem kevesebb, mint hat különálló szekcióval van ellátva, melyekben hibátlanul elfér egy-egy üveg jéghideg sör. Ez a kellék akár még a délután folyamán is jól jöhet, ha le akartok ugrani a strandra egy hűsítő csobbanás erejéig.

Játszhattok Jengát részeges kivitelben

Ismered a Jenga elnevezésű játékot? Ha még nem is játszottál, látni biztosan láttad már.

Gyakorlatilag egy fatorony elemeit úgy kell kihúzogatni egyesével úgy, hogy a szerkezet ne dőljön össze.

Eddig világos a feladat, ugyanakkor a játék létezik speciális legénybúcsús kivitelben is. Miért lesz ez különleges?


 

Gravírozott kulcstartó pároknak

Egyrészt ennél a Jengánál valamennyi kihúzott elemen egy utasítást is találni fogtok majd. Például „ki igyon most, Tied a döntés”, vagy a „tőled balra álló játékos igyon” feliratokkal. Hogy a móka még inkább garantált legyen, a Részeges Jengához pluszban feles poharak is tartoznak.

Ami előre borítékolható, hogy inni kell. Minden bizonnyal nehéz lesz majd győztest avatni, más nézőpontból viszont ezzel a játékkal mindenki nyerni fog. J

Ha már unjátok a sörpongot, jöhet a shot pong

A shot pong gyakorlatilag a sörpong nehezített változata.

Ketten játszanak egyszerre, mindenki kap 6-6 darab shot pong feliratos feles poharat és egy ping pong labdát.

A poharakat piramis alakban egy asztal két végére pakoljátok, és megtöltitek jóféle alkoholos itallal.

romantikus ajándék bögre

A móka lényege a labdával beletalálni az ellenfél feles poharába. Amikor sikerül egy találatot elérni, az ellenfél kiissza az adott pohár tartalmát. Igen, jól gondolod, ez a játék is egyértelműen ivászatba hajlik majd a végére.

Állítsátok kihívás elé a vőlegényt, és legyen a feladata legyőzni három véletlenszerűen kiválasztott játékost. Már az is nagy eredmény lesz, ha végig tudja csinálni a próbát.

Találd ki, hogy mit fogsz inni?

Újabb ivós játékötlet legénybúcsúra. Ebbe a speciális pohárba négyféle különböző alkoholtartalmú italt tölthettek, majd négy eltérő színű szívószállal jelölhetitek a pohár egyes részeit.

A szetthez jár még pluszban egy színes dobókocka is, így minden bizonnyal sejted már a játék lényegét.

romantikus ajándék bögre

A résztvevő dob egyet a kockával, majd pedig iszik néhány kortyot az általa dobott színnek megfelelő szívószállal. Hogy milyen italok jöhetnek szóba? Ezt bízzuk inkább a kreativitásotokra.

Karikagyűrű helyett ajándékozzatok praktikus sörnyitó gyűrűt

Alig néhány hét, és a vőlegény gyűrűs ujján már fényes karikagyűrű fog díszelegni.

Most viszont eljött az ideje, hogy a legjobb cimborák is megajándékozzák őt egy gyűrűvel.

Méghozzá nem is akármilyen különleges darabbal.


 

Gravírozott kulcstartó pároknak

Merthogy ki látott már olyan gyűrűt, ami egyben sörbontóként is funkcionál? Többé nem kell tehát majd attól tartania, hogy otthon felejtette a sörbontót. Bárhol és bármikor meglesz a szuper képessége, hogy egyetlen könnyed mozdulattal felnyisson egy üveg jéghideg sört.

Persze a jeles alkalom kedvéért teszteljétek is az új szerzeményt, méghozzá egész álló este.

Ezzel a sörsisakkal bátran elindulhattok az esti portyázásra

A cikk elején esett már róla szó, hogy milyen ruhadarabokat javaslunk a vőlegény számára legénybúcsú alkalmából. A szívószállal ellátott sörsisak jelentheti a habot a képzeletbeli tortán, amit a leendő férjnek egész este viselnie kell majd.

A képlet roppant egyszerű. Egy sör a jobb, egy másik a bal fül mögé, a szívószál segítségével pedig indulhat a kortyolás. Az lesz a minimum, hogy a spéci sisakot viselő haverotokat lépten-nyomon kitörő nevetés mellett bámulják majd a járókelők, a társaság legnagyobb örömére.