Barion Pixel
A legjobb barátotok épp nősülni készül, nektek pedig legénybúcsút kell szerveznetek? Mégpedig lehetőleg olyat, amiről még évek múlva is jókat sztoriztok majd?

Ebben a cikkben csupa olyan legénybúcsú feladat szerepel, amivel felejthetetlenné tehetitek az éjszakát. Gyűjtöttünk ki nektek szolidabb, illetve bevállalós kihívásokat is, ti pedig a vőlegény habitusához igazítva tudtok majd csemegézni közülük.

Bemelegítésként buborékfoci, gokart, vagy paintball

A vőlegény általában értékelni szokta, ha legénybúcsú egész napja nemcsak a mértéktelen alkoholfogyasztásról, valamint a bevállalós feladatokról szól. A csapatot is remekül össze tudja kovácsolni egy lazább közös program, amolyan bemelegítésként.

Ha a csapat nagy része a labdarúgás szerelmese, akkor a buborékfocit feltétlenül ki kell próbálnotok. A rengeteg eséstől és zuhanástól könnyesre fogjátok nevetni magatokat, sérülésveszélytől pedig nem kell tartani.

Szintén kedvelt programnak számít a paintball, vagy a gokart is. Előbbit választva ki ne hagyjátok a „menyasszony kiszabadítást”. Vagyis fusson végig a pályán a vőlegény, és szabadítsa ki a menyasszonynak öltöztetett guminőt, miközben oldalt felállva jól megsorozzátok gumilövedékekkel. Nagyszerű móka, nem szabad kihagyni!

A klasszikusnak számító menyasszony ismereti teszt

Ehhez a kihíváshoz tartozik egy előzetes teendő. Még a legénybúcsú előtt küldjétek el a következő kérdéseket a leendő feleségnek:

  • Mikor van a menyasszony születésnapja?
  • Milyen színű a szeme?
  • Mikor lesz az esküvő?
  • Mi a menyasszony második neve?
  • Hova járt iskolába?
  • Mi volt az első munkája?
  • Hány éves volt, amikor találkozott a vőlegénnyel?
  • Hol találkoztak?
  • Hol született a menyasszony?
  • Hány testvére van?
  • Mi a cipőmérete?
  • Melyik a kedvenc színe?
  • Hol és hogyan történt a lánykérés?
  • Melyik a menyasszony kedvenc együttese/énekese?
  • Mi a kedvenc étele?
  • Melyik híresség jön be neki a legjobban?
  • Hova utazna legszívesebben?
  • Mi a kedvenc itala?
  • Hol randiztak először a vőlegénnyel?
  • Mit szeret a legjobban a vőlegényben?

Az ünnepelt feladata egyenként eltalálni a helyes választ mindegyik kérdés kapcsán. A hibák mindegyikét büntessétek, lehetőleg egy pohár alkoholos ital formájában. Sörnyitót el ne felejtsetek magatokkal vinni.

Legénybúcsús ajándék ötleteink:

Csak kattints a képre és már is az adott terméknél találod magad. Ha megéznéd az összes legénybúcsús kínálatunkat, akkor kattints ide!

Ajándék legénybúcsúra - vicces söröskorsó, saját névvel
Vicces legénybúcsú ajándék - egyedi flaska szett
Legénybúcsús kitűző - saját névvel

Legénybúcsú feladatok az utcán

Ha már kellően megalapoztátok a hangulatot, akkor ideje próbára tennetek a vőlegény rátermettségét a nyilvánosság előtt is. Erre nincs is jobb hely egy forgalmas utcánál, illetve sétánynál. Minél több a járókelő, annál jobb.

Elsőként kezdhettek mondjuk egy kis énekléssel. Válasszatok közösen 3 olyan dalt, amelyet a leendő férjnek az utcára kiállva hangosan el kell énekelnie. Ha jófejek akartok lenni, akkor elég lehet csak a refrén is.

 

 

Még jobb, hogyha a közelben szobor is van. A vőlegény ugyanis énekelhet neki egy szerelmes szerenádot. Ha az éneklést nem akarja erőltetni, akkor szavalhat is. A lényeg, hogy az előadás szívhez szóló legyen, és minél hangosabb.

Ha ezzel is megvan, akkor jöhet egy újabb legénybúcsú feladat. Ahogy a menyasszonyoknak petrezselymet kell árulni, a barátotok különféle vackok és haszontalan dolgok eladásával bizonyítsa, hogy meg tudja teremteni az anyagiakat a leendő családjuk számára.

Teszteljétek a kreativitását olyan árucikkekkel, mint egy nem használt matekfüzet, nem működő esernyő, vagy például ceruzahegyező.

Legénybúcsú feladatok négy fal között

Ha az utcai próbák helyett jobb szeretné a vőlegény négy fal közé zárni az emlékeket, akkor érdemes különböző ügyességi játékokkal készülni. Kezdjetek például egy mindenki által jól ismert sörpong versennyel. Ez tuti befutó lesz!

legénybúcsú feladatok négy fal között

Ezen kívül játszhattok lufikkal és papír poharakkal. Egyszerre 3-4 versenyző próbálhat szerencsét. A poharakat a lufik és a szánk segítségével kell egyik helyről a másikra átpakolni. Ha mindenki felkészült, akkor a kezeket hátrakulcsolva kezdődhet a móka. Helyezzétek a szátokkal a lufit a pohárba és fújjátok fel akkorára, hogy fel lehessen emelni vele a poharat, majd helyezzétek a megfelelő helyre. Aki a leggyorsabban elvégzi a feladatot, az nyer. Mindenki más iszik!

Némileg bevállalósabb kihívások, ha már tetőfokára hágott a hangulat

Amennyiben a vőlegény nem retten meg a vagányabb feladatoktól sem, akkor nyugodtan engedjétek őt kibontakozni. Első körben szólítson meg például két arra járó lányt, és kérjen tőlük szépítő sminket. Nehezítésképpen legyen feltétel, hogy csakis bal kézzel történjen maga a sminkelés.

Ha elkészült a „make up”, akkor kezdjen aláírások vagy rúzsfoltok gyűjtésébe. Vagyis a leendő férj szólítsa meg az arra járó hölgyeket, és kérjen tőlük kis üzenettel egybekötött aláírást, vagy rúzsos puszit. Hogy melyiket választjátok, azt rátok bízzuk. Persze jutalmazzátok plusz ponttal, ha egyet-kettőt igazán nem hétköznapi helyre sikerül kapni.

Illetve azt se felejtsétek el jutalmazni, ha kitartóan bírja az egész estés gyűrődést és teljesített minden legénybúcsú feladatot. Egy sörnyitó gyűrűnek minden bizonnyal örülni fog.

Plusz ajándéktipp, és dekorációs elem legénybúcsúra:

És végezetül itt vannak azok az ajándék ötleteink, illetve party kellékeink, amiket pluszban ajánlunk Neked, ha legénybúcsúra készülsz.

Egyszerűen csak kattints a képre és már is az adott terméknél találod magad. Ha megéznéd az összes legénybúcsús kínálatunkat, akkor kattints ide!

Burritóhajító
Legénybúcsúra ajándék a vőlegénynek - söröskupakos kép
Sörsisak szívószállal
Kocsmatúra bakancslista
Italozós dobókocka játék
vicces party szívószál

A legénybúcsú után, jó esetben nászajándékra is szükség lesz! 😀 Kukkants be ide és válogass kedvedre!