Babaváró ajándék ötletek, melyekkel a kicsik és nagyok kedvében járhatsz

Csaba Ábrahám

|

|

5 min

Egy újszülött érkezése nagy-nagy izgalmat jelent a közeli hozzátartozók körében, a babaváró pedig nagyszerű alkalom az öröm megosztására. Ha épp hasonló rendezvényre vagy hivatalos, de nem tudod mit vigyél ajándékba, akkor a cikkben biztosan megtalálod a nyerő ötletet.

Pontosan mi az a babaváró, és mikor kerül megrendezésre?

A babavárót szokás bulinak is nevezni, de sokkal inkább egy vidám összejövetelnek számít.

A várandós kismama nőrokonait, barátnőit és közeli ismerőseit szokás meghívni rá, méghozzá néhány héttel a szülés várható időpontját megelőzően.

káma szutra bakancslista

A babaváróra nem szokás üres kézzel érkezni. Már csak az illendőség is úgy kívánja, hogy egy kisebb vagy nagyobb értékű figyelmességgel készülj, ami egyaránt kedves gesztus lehet a leendő anyuka, illetve a nemsokára megszülető gyerkőc irányába is.

Kinek szól a babaváró ajándék?

A babaváró esemény apropóján elsősorban a leendő újszülöttnek szokás ajándékot vinni. A meglepetés tárgya persze már kifejezetten sokféle lehet. A kreatív, a kézzel készített, a humoros, a szívhez szóló, vagy a praktikus ötletek egyaránt nyerő elképzelésnek bizonyulhatnak.

Persze a világon semmi nem tiltja, hogy a babaváró alkalmából a leendő kismama számára is készülj valamilyen meglepetéssel. Sőt, mivel a legtöbb ajándék úgyis a születendő csecsemőnek lesz címezve, ezért a jövőbeli anyuka minden bizonnyal kitörő lelkesedéssel fogad minden számára kitalált meglepit.

Szóval az ajándékozott személyét illetően nincsenek kőbe vésett szabályok, nyugodtan gondolhatsz előzetesen az érintettek mindegyikére.

Kézzel készített ajándékok a babaváró alkalmára

Manapság hatalmas divatja van az úgynevezett DIY, vagyis a “do it yourself” ajándékoknak. A kézzel készített dolgok ugyanis személyre szólók, hanem az ajándékozó fél részéről rengeteg kreatív energia, illetve idő befektetésével járnak együtt.

Ennek megfelelően nagy sikerre számíthatsz, ha a közelgő babaváróra is valamilyen DIY ötlettel készülsz. Már csak az a kérdés, hogy mi legyen az? Lehetőségből persze akad bőven.

Netflix stílusú kép

Készíthetsz példának okáért ötletes karkötőt, akár a picinek és az anyukának egyaránt. Ha jól megy a kötés, akkor meglepheted a leendő újszülöttet babaruhával is. Mindezek mellett a babaszobába szánt, kézzel készített dekoráció, játék, vagy egyéb dísz ugyanúgy szuper megoldásnak számíthat.

De ha a név már ismert, akkor készülhetsz névre szóló bögrével, nyaklánccal, vagy lábnyomat készítővel is.

A babaváró ajándék ötlet értelemszerűen lehet praktikus is

Egyáltalán nem eretnekség a babaváró ajándék ötlet kitalálása közben arra gondolni, hogy a meglepetés legyen praktikus.

Elvégre egy újszülött érkezésével rengeteg holmira lesz szükség, ezért anyuka és apuka minden bizonnyal nagyra értékel mindennemű segítséget.

Gravírozott kulcstartó pároknak

Pelenkából, törlőkendőből, illetve a különféle krémekből és egészségügyi készítményekből például egyszerűen sosem elég. Kifejezetten nagy segítséget jelenthet tehát, ha valami ehhez hasonló ajándék ötlettel készülsz a babaváróra.

Persze valami kis kreatív, szívhez szóló apróságot még mellé tudsz csempészni, hogy tökéletes legyen az összhatás.

A gyerekszobába szánt játékból sosem lehet elég

A gyerekkor varázsának egyik leírhatatlan kulcsa a játékok határtalan szeretete. Így nehéz is elképzelni azt az állapotot, amikor egy gyerekszobában már túlságosan sok a játék. A kicsik legalábbis biztosan így gondolják.

A kisbabáknak szánt játékok választékát szemlélve persze könnyedén a bőség zavarának állapotában találhatod magad. Ha egy hasznos tanácsot elfogadsz, a zenélő, csörgő, zörgő ötletekkel nagyot nem tévedhetsz.

Némileg előre gondolkozva választhatsz persze olyan játékot is, amit a gyerkőc majd csak néhány hónap múlva tud kipróbálni. Hipp-hopp elrepül ez az időszak is, így rögvest kéznél is lehet a nagy-nagy szeretettel átnyújtott babaváró meglepetés.

A pihe-puha plüssfigura is nagyszerű meglepetés lehet

Őszintén szólva ez az egyik kedvenc ajándék ötletünk, hiszen egy babaszoba szinte elképzelhetetlen a pihe-puha plüssmacik, kutyusok és egyéb kedvencek nélkül. Ezeknek az igényesen kimunkált figuráknak már a tapintása is kellemes érzetet kelt a kicsikben, hozzájuk bújni pedig egyet jelent a biztonságérzettel.

romantikus ajándék bögre

Apropó, pihe-puha tapintás. Ha már a plüssfigura ötletét valaki más lestoppolta, akkor is akad egy tuti befutó ajándék verzió. Ez pedig nem más, mint a hasonlóan puha tapintású takaró.

A legtöbb kisbaba valósággal ragaszkodik a kicsi korától megszokott, bársonyosan puha és biztonságot jelentő takaróhoz. Olyannyira, hogy mindenhová magukkal is szeretnék vinni ezt a kulcsfontosságú kelléket.

Gondolj csak bele, milyen felemelő érzés lesz, ha a kedvencnek számító és olyannyira szeretett takaró Tőled származik majd?

Anya leszek bögre

Gyönyörű ajándék a kismamának egy olyan bögre, amin színes babatappancsok és az a dátum szerepel, amikortól hivatalosan is édesanya lesz.

A babalábak színe az újszülött nemét mutatják. Szuper meglepetés lehet egy babaneme bulira is.

Praktikus, megfizethető és szívet melengető ajándék a babaváró bulira..

A ruha és a cipő szintén szuper babaváró ajándék ötletnek bizonyulhat

A babák életében a ruhák, a cipők és a szandálok bizony igencsak fogyó eszköznek számítanak. Két szempillantás, és az aktuális méret már szorítani fog, és lehet újra nagyobb lábbeliben, rugdalózóban, és bodyban gondolkodni.

Úgyhogy egészen szabad a pálya, a babaváróra ajándékként magaddal vitt ötletes, vagány vagy humoros ruhaneműkkel nehezen tudnál mellé lőni. Annál is inkább, mivel a babaruhák begyűjtése mindig mókás és vidám feladatnak számít.

A leendő anyuka pedig minden bizonnyal örülni fog a gesztusnak, hiszen a ruha vagy a cipő nemcsak praktikus, hanem egyúttal szívhez szóló ajándék ötletnek is számít.

Egy-egy modern, praktikus és ötletes lámpa, fali dekor elem, vagy puha szőnyeg minden bizonnyal telitalálatnak bizonyulhat.

Ráadásul évekkel később is mindig jó szívvel emlegetik a szóban forgó, és addigra már a gyerkőc szívéhez nőtt kelléket, hiszen az ajándék egyenesen Tőled érkezett.

Ma már a külön babáknak szóló ajándékcsomag beszerzése is megoldható

Igen, jól olvastad, a babaváró ajándékcsomag igenis létező, és roppant egyszerűen beszerezhető árucikknek számít manapság. Olyannyira, hogy többféle változatban is elérhető, így tetszés szerint választhatod ki a leginkább szimpatikus darabot.


Egyes megoldások kimondottan a kismamák igényeire kínálnak megoldást, míg mások egyértelműen az újszülötteknek szólnak. Emellett pedig léteznek olyan kész ajándékcsomagok is, amelyek már a megszületett babuci látogatásához lehetnek ideálisak.

A csomagok egyébként döntő többségükben ruhaneműt, praktikus baba holmikat, krémeket, olajokat és egyéb készítményeket tartalmaznak, illetve egyes változatokhoz fotókeret is jár. Utóbbi nyilván az újszülöttről készült képpel lesz majd teljes.

Ötletek a babaszoba kreatív dekorációjához

Egy kisbaba érkezését várva az egyik legtöbb izgalommal járó elfoglaltság a leendő gyerekszoba dekorációjának a kialakítása.

Ez a tevékenység a szülők mellett minden közeli hozzátartozó számára sok-sok örömet okozhat.

Ennek szellemében nagyszerű babaváró ajándék ötletnek bizonyulhat, ha a babaszobába szánt dekorációs elemmel leped meg az ünnepelteket.

Milyen ajándék ötletekkel készülhetsz a közelgő babaköszöntőre?

A cikkben egészen idáig a babaváró bulira szóló ajándék ötletek kapcsán igyekeztünk ajándék ötleteket adni.

De könnyen elképzelhető, hogy babaváró helyett babaköszöntőre szól majd a meghívód.

Ajándékozz babaemlékőrző kulcstartót, rajta a kisbaba nevével és a születési adataival. Kérhetsz rá cuki, babás díszítő fityegőket is, így még szebbé varázsolhatod az összképet. Egy édesanyának a gyermeke a legszebb ajándék, így biztosan hatalmas öröm lesz egy róla készült apróság.

Ebben az esetben annyi lesz a különbség, hogy nem a szülés előtt, hanem néhány héttel a szülést követően lesz esedékes az esemény. Így talán könnyebb dolgod is lesz az ajándékkal. A fenti ötletek ugyanis egytől egyig passzolhatnak ide is, miközben néhány részlet addigra még nyilvánvalóbb lesz.


Az említett babaköszöntő és babaváró ajándékokon kívül még az alábbiakat javasoljuk! 🙂 Reméljük találsz közöttük olyat, ami megfelelő lesz az édesanya számára. Ha megnéznéd az összes babás ajándékunkat akkor kattints az alábbi gombra: