Vagány legénybúcsú ajándékok – ezek a 2023-as ötleteink

Csaba Ábrahám

|

|

5 min

Amikor egy férfi úgy dönt, hogy szerelmével szorosabbra fűzi a kapcsolatukat, akkor a lánykérést követően már csak az esküvő marad hátra. De még ne siessünk ennyire előre, hiszen a lagzit megelőzi egy fontos és elmaradhatatlan esemény. A LEGÉNYBÚCSÚ. Ez az a nagybetűs ünnep, amin minden férfinak kötelező résztvennie. A barátok elbúcsúztatják az alfahím legény éveit és átadják őt örökre a szeretett párjának.

A legénybúcsúhoz közeledve kezdésként helyszínt kell találni és programokat. Át kell beszélni, hogy ki fog résztvenni az eseményen, ki mivel készül és mi legyen a költségkeret. A vőlegénynek érdemes egyedi feliratos pólót készíttetni, a többiek, pedig viseljenek színben hozzáillőt. Ezen kívül készülni kell dekorelemekkel, legénybúcsú feladatokkal, és apró kedveségekkel.

Ez a blogbejegyzésünk a legénybúcsú ajándékok névre hallgat, nem hiába hiszen összegyűjtöttük számodra a legmenőbb legénybúcsús ajándék ötleteinket. Tarts velünk és meríts ötletet a fergeteges bulihoz!

Egyszerű, de nagyszerű legénybúcsú ajándék

Lepd meg a legénybúcsú osztag tagjait és a vőlegényt saját neves kitűzővel. Ez egy apró kedvesség, de biztos vagyok benne, hogy mindenki örülni fog neki és szívesen tűzik majd fel a pólójukra.

A kitűzőre ráírjuk a neveket, a legénybúcsú dátumát és a titulust is. Például vőlegény, vagy legénybúcsú osztag.

A kitűzőből rendelhetsz egy darabot, vagy akár harmincat is. Személyre szabottan készítjük el az összeset és akár 2 munkanap alatt nálad lehetnek.
Az utolsó pillanatos szervezőkre is gondoltunk!

A kitűzőket akár borral együtt is átadhatod. Vásárolj annyi üveg bort, ahányan lesztek a bulin. Mindegyik nyakába köss egy fekete színű selyemszalagot, majd illeszd a szalagra a kitűzőket. Amikor megérkezik a vendégsereg, mindenki elveheti a sajátját. Így nem csak egy kitűzőt adsz ajándékba, hanem vele együtt egy welcome drink-et is. 🙂

Legénybúcsús ajándékok, amik később is hasznosak lesznek

A legénybúcsún elengedhetetlenek a megfelelő programok. Persze tudom, biztosan azt gondolod, hogy elegendő, ha csak kellő mennyiségű alkohollal készülsz, de nem mindenki gondolkozik ugyanígy. A jó buli alaphangulatát sokszor egy egyszerű társasjáték, vagy vetélkedő hozza meg. Ezeket például még alkohol nélkül is játszhatjátok.

A Dooble névre hallgató társasjátékunk például tökéletes választás lesz a buli megkezdéséhez.

Elsőre gyerekes játéknak tűnhet, de cseppet se aggódj, legbelül minden férfi egy nagy gyerek.

A játék megkezdéséhez gyűljetek egy asztalhoz, olvassátok el az egyszerű jtékszabályt és kezdjétek meg a mókát. Körülbelül 10 perc alatt lemegy egy kör, ha többen játszátok, akkor akár 7 perc is elegendő lesz.

Amit garantálhatok, hogy a játék közben nagyon sokat fogtok nevetni, főként a másikon és nem lesz elegendő egy kör játék.

A Dobble megalapozza a fergeteges hangulatot és a végén felbonthatjátok az első kör söröket. Pár órával később, picit ittasabb állapotban is megpróbálhatjátok a játékot, úgy még viccesebb lesz. 😀  A Dobble mellett kiváló party játék még a Burrítóhajító és az italos dobókocka. Ezeknél a játékoknál már jöhet a több alkohol, hogy a tetőfokára hágjon a buli. Ha megunjátok a társasozást, akkor folytassátok sör pongozással, vagy sorjátékokkal.

A társasokban az a jó, hogy legénybúcsús kellékként, vagy legénybúcsú ajándék gyanánt is tökéletes, de később egy átlagos haveros hétvégén is előtudjátok majd venni és újra játszhattok velük. 

Zippo öngyújtó gravírozva
Flaskaszett gravírozás

Élmény ajándék legénybúcsúra

Mi sem lehetne jobb program és egyben legénybúcsús ajándék, ha szerveztek egy felejthetetlen napot a vőlegénynek. Vigyétek el sport autós vezetésre, vagy tank vezetésre. Fizessétek be egy szélcsatornás lebegésre, esetleg menjetek el együtt paintballozni, majd levezetésként vitorlázzatok a naplementében.

Rengeteg olyan pasis program van, ami tuti tetszene a vőlegénynek. Ha picit visszafogottab srácról van szó, akkor egy kijutós szoba is tetszhet neki, vagy egy borkóstolós, medencézős, chillezős hétvége. Ha a költségkeret megengedi, akkor szervezhettek egy külföldi utazást is.

Pattanjatok be az autóba és irány a horvát tengerpart. Néhány óra alatt leértek, közben lehet karaokézni, feladatokat megoldani, vicces fotókat lőni különböző állomásokon és persze az egészről ne felejtsetek el videós anyagot és fényképeket készíteni. A menyasszony biztosan szeretné látni, hogy mi történt a legénybúcsús hétvégén. 😀

Kocsmatúra bakancslista

A legénybúcsú ajándékok közül az egyik kedvencünk ez a kaparós poszter. Összesen 100 ital található rajta, amelyet egyesével tudsz lekaparni. Ha egy mezőt lekapartál, akkor azt az italt meg kell inni. Kerekedjetek fel a fiúkkal és kezdjétek meg a legénybúcsú edition kocsmatúrát. A poszter végére biztosan lesznek bajok, de ez a lényege a játéknak. A posztert emlékbe elrakhatja a vőlegény, így érdemes a hátulját alírni, vagy vicces szövegekkel és rajzokkal díszíteni.

Lehet akár ez egy legénybúcsú feladat is, hogy a poszter hátulját alá kell íratni 100 csajjal. Ugyan nem lesz egyszerű feladat, de a legénybúcsú osztag tagjai is segíthetenek a teljesítésben. Ha ezt a módját választjátok a poszter dekorálásának, akkor ne felejtsétek el buli után a menyasszony elől eldugni. 😀

Legénybúcsú ajándék az osztag tagjainak

Legénybúcsú box. Az ötletem lehet első olvasásra kicsit csajosan fog hangzani, de kérd a menyasszony segítségét és biztosan vagány boxot fogtok együtt összeállítani. Készíts mindenkinek egyet és tedd bele a leghasznosabb kellékeket. A dobozba kerülhet alkoholos ital, rágcsa, rágó, dezodor, sebtapasz, óvszer, szőllőcukor, fájdalomcsillapító, egy tiszta alsónadrág és bármi egyéb, amit viccesnek gondolsz. Ezek a kellékek jól jöhetnek a legénybúcsú napján és tuti tetszeni fog az osztag tagjainak. 

Saját neves korsó és flaska szett

A vőlegény kezében mindig kell lennie egy alkoholos italnak. Ez alapszabály. Könnyítsd meg a dolgát egy saját neves sörökorsóval és mindig gondoskodj róla, hogy a pohár tele legyen! Ha bementek bulizni a városba, akkor sem maradhat szegény vőlegény szomjan. A flaska remek útitárs lesz. Elfér a zsebben, így mindig kéznél lesz, ha valaki épp alkohol hiányban szenvedne. Töltsétek fel Whiskyvel, Unicummal, vagy egy jó erős házipálinkával.

Legénybúcsú feladat lehet például, hogy megtöltitek különböző alkoholos italokkal és a vőlegénynek apró kortyonként kell majd kitalálnia, hogy mi lehet a flaska tartalma. Addig kell innia belőle, amíg nem sikerül a pontos összetevőket eltalálnia. Persze a flaska aljához közeledve ez a feladat egyre nehezebb lesz, de hát ez a móka lényege.

Söröskupakos kép, amely remek ajándék legénybúcsúra

Nem csak szuper dekorkellék ez az egyedi söröskupakos kép, hanem emlékőrző legénybúcsú ajándék is. A képre rákerül a vőlegény neve, a legénybúcsú dátuma és azok nevei, akik résztvettek a bulin. Az egész képet üvegezett fakeretbe rakjuk, így az átadás után egyből mehet is fel a falra.

A vőlegény ha ránéz, mindig eszébe fognak jutni a legjobb haverjai és a felejthetetlen nap, amikor együtt búcsút inttetetek a legényéveknek. Ha még személyesebbé szeretnétek tenni az ajándékot, akkor az átadás előtt vegyétek ki a keretből és a lap hátoldalára mindenki írjon valami vicceset, kedveset, vagy néhány jótanácsot a házas évekre.

Legénybúcsús ajándékok bakikkal

Minden ajándékozás során előfordulhat, hogy ugyanazt vásárolod meg az ajándékozott számára, amit egy másik szerette is. Ha a legénybúcsúra nem közös ajándékot választotok, hanem egyesével oldjátok meg a meglepetéseket, akkor érdemes összebeszélni csapat szinten, hogy ki mivel fog készülni. Így elkerülhetitek az esetleges kellemetlenségeket. Érdemes egy Facebook csoportot indítani, és mindenki dobja be a saját elképzelését. Az ajándék ötletekről írjatok egy online listát, így ha valaki megvesz valamit, kitudja pipálni és nem lesz kavarodás. 

Legénybúcsús kellékek

A legénybúcsú ajándék mellett nem szabad elfeledkezni a legénybúcsúra szánt kellékekről sem. Készülj fekete színű lufikkal, girlandokkal, elegáns szalvétákkal, papírtányérokkal és sok-sok eldobható papír pohárral.

Az egyik legkedveltebb party kellékünk a szívószálra húzható vicces szájak. Egyszerű elkészíteni őket és mindenki poharába dobhatsz egyet.

Ha a srácok a kezükbe vették a poharukat, kortyoljatok bele az italba és készítsetek egy vicces csoportképet. A fotót küldjétek el a menyasszonynak és a vőlegény anyukájának. Tuti jót nevetnek majd rajta és örömmel fogják nyugtázni, hogy minden a lehető legnagyobb rendben van! 🙂

Gravírozott kulcstartó pároknak

Blogunk végéhez érkeztünk és remélem elégedett voltál a javasolt ötleteinkkel. 🙂 A legénybúcsú ajándékok mellett érdemes a lánybúcsús blogunkat is elolvasni, hiszen a menyasszony számára is vannak remek tippjeink. Ha tetszett a blogunk, írd meg kommentben, vagy oszd meg másokkal is! 

Amennyiben szeretnél még több legénybúcsú ajándék ötletet látni, úgy kattints ide és már is ott találod magad a legénybúcsús aloldalunkon. Az ajándék ötleteinket folyamatosan bővítjük! 🙂