Szülőköszöntő ajándékok, amikkel kifejezheted a szeretetedet

Csaba Ábrahám

|

|

5 min

Hamarosan elérkezik az esküvőd napja? És jól jönne néhány tipp a szüleid köszöntéséhez? A szülőköszöntő ajándékok blogunkban összegyűjtöttük számodra azokat az ajándékainkat, amivel kifejezheted a háládat az édesanyád és az édesapád felé. Mivel Csabival lassan egy éve a házasok táborát erősítjük, így saját tapasztalatainkkal megfűszerezve tudjuk bemutatni neked a legaranyosabb és a legmeghatóbb köszöntő ajándékokat. Ha készen állsz, akkor vágjunk is bele! 

Örömanya és örömapa szülőköszöntő ajándék kép

A mi esküvőnket 2022. augusztus 27-én ünnepeltük. Csodálatos nyári nap volt és a mai napig tisztán emlékszünk vissza minden momentumára. A barátainkkal és a családunkkal mondhatni minden napos beszéd téma, hogy mennyire jó volt a lakodalom.

A ceremónia során természetesen mi is tartottunk szülőköszöntést és, ha visszagondolok rá, akkor egyből könnybe lábad a szemem.

Ezt a képet az édesanyámnak és Csabi anyukájának készítettem el egy évvel ezelőtt. Sokat keresgéltem és kutattam, hogy mi lenne a megfelelő ajándék, de ez a kép tuti befutó lett.

Mr tökéletes flaska

Az anyukám például a mai napig féltve őrzi a hálószobájuk polcán. Csabi anyukája, pedig készített egy esküvői emlékek dobozkát és abba tette bele a többi esküvős kellékkel együtt. Természetesen az apukákra is gondoltunk és őket is megajándékoztuk egy-egy kedves feliratú borosüveggel.

A borosüvegre szerkesztett szövegeket felhasználtam az új örömapa képeinkhez, amelyek véleményem szerint nagyon szépek és meghatóak lettek. Bátran ajánlom Neked őket és biztos vagyok benne, hogy az ajándék átadása után könnybe fog lábadni az édesapád szeme. Saját tapasztalatból mondom! 🙂

mindig igaza van bögre
Mindig igaza van névnapi párna

Virágbox és borospalack

Az édesanyák többsége szereti a virágot, így ha készíttetsz számára egy virágboxot, annak biztosan nagyon fog örülni. Mi az anyukáinknak egy greenery stílusút rendeltünk, aminek mindketten nagyon örültek. Az édesanyám kiszárította és a mai napig féltve őrzi.

Az apukák számára jó ajándék lehet, ha egyedi cimkés bort ajándékozol. A cimkére kérj saját fotót, vagy egy olyan szöveget, amit Te magad fogalmaztál meg. Ez a bor örökre megmarad az italok között és arra a napra fogja emlékeztetni az édesapádat, amikor férj, vagy feleség lettél.

mindig igaza van bögre
Mindig igaza van névnapi párna

Kreatív szülőköszöntő ajándék

Tudom, elsőre két bögrét látsz magad előtt és biztosan azt gondolod, hogy ezekben még is mi a kreatív? Nos, a válasz egyszerű. Attól lesz kreatív, hogy Te mivel teszed azzá! 🙂 Tegyél az örömanyás bögrékbe fotókat magatokról, olyan édességet, amit szeret. Elrejthetsz benne egy pár fülbevalót, vagy egy nyakláncot, esetleg helyezhetsz bele pici virágcsokrot, vagy írhatsz pár kedves sort, amit feltekerve a többi tárgy mellé tehetsz. Az egészet kösd át celofánnal és fehér masnival. Így a bögre már olyan kincseket fog rejteni, aminek az anyukád biztosan nagyon örül majd.

Az apukás verziókba tegyél egy kis üveg pálinkát, mézet, csokoládét és karamellát. Tehetsz ebbe is ékszert, például nyakláncot, vagy karkötőt. De feldobhatod ugyanúgy fotóval és személyes üzenettel. Sokszor azt gondoljuk, hogy az édesapákat nehéz meghatni, de egy ilyen személyes ajándék biztosan nála is megteszi a hatást. Tedd próbára! 🙂

 

Megható szülőköszöntés

Amennyiben elrugaszkodnál picit a tárgyi ajándékoktól, úgy készülhetsz akár egy produkcióval is. Írj a szüleidnek egy dalt, amelyben megfogamazod az érzéseidet, hogy miért vagy hálás és énekeld el nekik egy gitár, vagy zongora kísérete mellett. Ez egy felejthetetlen momentuma lesz az esküvőnek és szem nem marad majd szárazon. Ha az éneklés nem megy annyira, akkor vers formájában is elmondhatod az érzéseidet.

Lehet, hogy félős típus vagy, mi is azok voltunk. Ebben az esetben javaslom, hogy még az esküvő előtt, a négy fal között készíts egy videós anyagot, amelyben mesélsz az anyukádról és az apukádról. Mond el mit szeretsz bennük, idézz fel olyan emlékeket, amiket jó volt együtt átélni. Rakhatsz a videó alá megható aláfestő zenét és megmutathatod a kedvenc közös képeiteket. Ez a videós ajándék az esküvő után is visszanézhető, így amikor a szüleid újra nézik, mindig örömmel tölti el őket.

mindig igaza van bögre
Mindig igaza van névnapi párna

Apró és praktikus gesztus

A szülőköszöntő ajándékok közül az egyik legkedveltebb verziónk ez a kulcstartó. Egy az örömanyának és egy az örömapának. A lányos verzión ez a felirat olvasható: „Ma még menyasszony, holnap már feleség, de örökké a Te kislányod!”. A fiús verzión, pedig ez: „Ma még vőlegény, holnap már férj, de örökké a Te kisfiad!”

A kulcstartót az esemény után feltehetik a lakáskulcsukra, vagy a kocsikulcsukra és mindig, amikor ránéznek eszükbe jut a csodálatos esküvőtök napja és, hogy milyen büszkék rátok. Néha az ilyen apróságok jelentik a legtöbbet, hiszen mindent elmondanak, amit a szívünk legbelül hordoz.

Szülőköszöntő box

Készíts saját kezűleg egy olyan ajándékcsomagot, amibe belegyűjtöd az édesapád, vagy az édesanyád kedvenceit. Fogj egy nagy dobozt, vond be esküvős témájú csomagolópapírral, vágj bele fehér színű krepp papírt és kezd el feltölteni. Az apás verzióba tehetsz egyedi cimkés bort, fényéppel ellátott keretet, parfümöt, édességet, egy csinos nyakkendőt. 

Az anyás verzióba tegyél szárított virágot, fürdőbombát, cukormentes bonbont, színház jegyet és persze egy kézzel írt személyes levelet. Az egészet kösd át celofánnal és egy nagy fehér masnival. Amennyiben nincs időd, vagy energiád a boxok kitalálásához, úgy nálunk vásárolhatsz előre elkészített verziókat. Anyáknak és apáknak szólót is találsz egyaránt. 

túrázós egyedi kulacs

Álom szülököszöntő ajándék – külföldi utazás

Az esküvő után ti biztosan nászútra mentek. Mit szólnál, ha a szüleid is így tennének? 🙂 Szülőköszöntő ajándék gyanánt ne tárgyat ajándékozz, hanem egy életre szóló élményt. Háláld meg nekik, hogy felneveltek és fizesd be őket egy egzotikus külföldi utazásra. Biztosan nagyon fognak neki örülni és jól fog esni egy pihenés. Válassz olyan úticélt, ahova nem juthatnának el egy átlagos nyaralás alkalmával.

Készíts nekik útinaplót, hogy milyen nevezetességeket látogassanak meg és ismertesd velük a helyi programokat. Ajánlj nekik előre éttermeket és szórakozási lehetőségeket. Oh, és ami nagyon fontos. Légy a segítségükre, ha az utazás során szükségük lenne rád. 🙂 Így mindig biztonságban érezhetik magukat.

Köszöntő ajándék saját kezűleg

A kézzel készített ajándéknak óriási értéke van és ezt talán a szüleink tudják a leginkább. A kisgyermekként készített rajzok és kreatív munkák biztosan ott lapulnak valahol a szülői ház padlásán. Kutasd fel őket és kezdődhet is az alkotás!

A régi családi képek, rajzok, belépőjegyek és egyéb relikviák remekül fognak szolgálni egy családi album elkészítéséhez. Kezdj el mindent beragasztani egy szép fotóalbumba. 

gravírozott kulcstartó tökéleteseknek

A fényképekhez írj dátumot, helyszínt és néhány gondolatot. Pl.: „2009, Horvátország. Emlékszel rá, amikor Peti építette a strand legszebb homokvárát? Vagy amikor annyi spagettit ettünk, hogy minden pincér tapsolt az étteremben? Ez volt a legszebb és a legviccesebb nyaralásunk!”

Ahogy egyre több emlék kerül a kezedbe csak úgy záporozni fognak a gondolatok és az együtt megélt élmények. Mire a végére érsz, hálás lesz a szíved, hogy ilyen fantasztikus szüleid vannak. Ez az ajándék biztosan nagyon jó választás lesz. A szüleid bármikor elővehetik az albumot és kiegészíthetik az esküvőtökön készült képekkel.

Élmény+szülőköszöntő ajándék? Simán!

A korábban említett külföldi utazás már hajazott rá, hogy nem csak tárgyi ajándékokban lehet gondolkodni. Válassz ki egy olyan programot, amit már régóta szerettél volna kipróbálni az anyukáddal, vagy az apukáddal és vásárolj előre belépőjegyeket.

Az anyukádat példul elvihetnéd egy közös festésre. Kiválasztotok egy festményt és a legjobb tudásotok szerint, együttes erővel elkészítitek azt. Az apukádat, pedig elvihetnéd egy quad túrára. Ez igazi vagány apa-gyerek program. A túra során készítsetek fényképeket, vagy videókat, amiket később jó lesz majd visszanézni.

Aszülőköszöntő ajándékok blogunk végéhez érkeztünk. Remélem sikerült jó ötleteket adnunk számodra. Amennyiben további segítségre lenne szükséged, vagy egyszerűen kikérnéd a véleményünket egy ajándékkal kapcsolatban, úgy keress minket bizalommal e-mailben, vagy Facebook üzenetben és készséggel segítünk. Előre is sok boldogságot kívánunk Neked és a kedves párodnak! És nagyon boldog perceket a szülőköszöntéshez! 🙂