Szerelmes idézetek gyűjteménye romantikus képekkel

6 perc olvasási idő

szerelmes pár szív lufival

Mindenki életében van egy első, egy csodalátos, egy szenvedélyes, egy örökké tartó, egy plátói, egy soha be nem teljesült, egy fájdalmas, egy elmúlt szerelem… A szerelemnek nincs konkrét időzítése, bárhol és bármelyik pillanatban ránk találhat. Amikor ezek a szerelmes pillanatok megszületnek a szívünkben, örökre lenyomatot hagynak bennünk.

Egy nekünk szóló szerelmes idézet elolvasásakor újra felelevenedhetnek az emlékek, érzések, pillanatok amiket korábban átéltünk. Lehet, hogy még nincs mellettünk a társ, akit nekünk szánt a sors, de erőt meríthetünk belőlük, hogy mindig a legmegfelelőbb időben fog érkezni hozzánk az a személy, akivel boldogok leszünk.

A szerelmes idézetek című blogunk segít, hogy igazán romantikus hangulatba kerülj. Elmentheted őket magadnak, vagy tovább is küldheted a kedvesednek.
Merülj el a rózsaszín felhők és cukormázas szerelmek végtelenjében. Jó olvasást kívánunk! 🙂

„Ha valaki megtalálja a hozzá lélekben hasonló párját, azt az univerzum legnagyobb ajándékaként éli meg. Semmi sem olyan többé, mint azelőtt.


Minden más. Véget ér a keresés, megérkeztünk. Megtaláljuk a másikban saját magunkat, és minden kiegészül, ami eddig hiányzott belőlünk.”

Pierre Franckh

mosoly

„Mindig van a világon egy ember, aki a párjára vár, akár a sivatag, akár egy nagyváros közepén. Amikor pedig ezek az emberek találkoznak, és tekintetük egymásra talál, minden múlt és jövő teljesen elveszíti a jelentőségét, s csak az a pillanat és a hihetetlen bizonyosság létezik, hogy ugyanaz a Kéz írt meg mindent a nap alatt.

A Kéz, amely fölébreszti a Szerelmet, s amely mindenki számára, aki ebben a világban dolgozik, pihen és kincsét keresi, alkotott egy vele rokon lelket is.”

Paulo Coelho

„Talán semmi sincs szebb a világon, mint találni egy embert, akinek lelkébe nyugodtan letehetjük szívünk titkait, akiben megbízunk,

akinek kedves az arca, elűzi lelkünk bánatát, akinek egyszerű jelenléte elég, hogy vidámak és nagyon boldogok legyünk.”

Ernest Hemingway

virágos ruha

„Ha boldog párok mesélnek a megismerkedésükről, azt hiszik, hogy minden akkor kezdődött, amikor ők ketten először érezték a varázslatot. A valóságban azonban a lelki társaddal való találkozás (…) korábban kezdődik, sokkal korábban. Már akkor elkezdődik ugyanis, amikor a lelki társra gondolunk.

Már akkor elkezdődik, amikor a vágy lassanként megjelenik. Amikor a belső ajtók először óvatosan elkezdenek kinyílni. Veled kezdődik. Mindig veled. És mivel veled kezdődik, nem szorulsz sem a szerencsére, sem a véletlenre, sem pedig a barátaid segítségére. Csak saját magadra.”

Pierre Franckh

“A szerelem nem csupán érzelem. Az érzelemben, mint valami burokban egy kis magocska rejtőzik, amelynek mindig más színe, más illata van. Néha hétköznapi, máskor viszont rendkívül becses és egyedülálló.”

Kundera


“Az életben az a legnagyobb boldogság, ha biztosan tudjuk, hogy szeretnek minket.”

hóesés

“Az elképzelésed szerint a szerelemben a szerelmesek feloldódnak egymásban.
Igen, vannak pillanatok, amikor feloldódsz – de épp ez a szépsége az életnek és minden létező dolognak: hogy amikor a szerelmesek egymásba olvadnak, ugyanezekben a pillanatokban nagyon tudatossá, nagyon éberré is válnak.”

Osho

„Igazság szerint, ha két ember olyan tökéletesen összeillik, hogy mindig boldogok, ha együtt lehetnek, és mindig elhagyottnak érzik magukat, ha elszakadnak egymástól, nem szabadna tűrniük, hogy bármi a világon közéjük álljon.”

Jean Webster


“Ha megismersz valakit, aki segít elfelejteni a múltat, akkor ő lesz a jövőd.”

P.S. I love you

jegyespár

„Amikor vele vagy, minden értelmet nyer. A szíved kalapál, mellette az vagy, aki lenni szeretnél, nem pedig az, aki tényleg vagy. És a gondolat, hogy nélküle éld le az életed, nemcsak kibírhatatlan, hanem elképzelhetetlen.”

Szerelem kölcsönbe c. film

„Ne feledd, hogy az igazi szerelem nem a dombornyomásos meghívókról szól. Az igazi szerelemre akkor bukkansz, amikor legkevésbé várod.

Igaz szerelem megkockáztatni, hogy nem lesz „boldogan éltek, míg meg nem haltok”, az igaz szerelem megfogni a férfi kezét, aki annak szeret, aki vagy, és azt mondani: nem félek hinni benned. Egy ilyen szerelem mindent túlél.”

Boldogító igen, vagy nem c. film

cipellők

„Van tökéletes, földöntúli, időtlen szerelem, amely teljes és kimondhatatlan. Szerelem, ami nem is szerelem már, hanem csak fény. Ahol csak ülünk és nézzük egymást, szótlanul, és a teljességben vagyunk.”

Tisch Ferenc

” A világ legjobb és legszebb dolgait nem lehet látni vagy hallani, de szívvel kell érezni.”

Helen Keller


„A szerelemre vágyás még nem szerelem. De a szerelemtől való félelem már az.”

Etienne Rey

angyalka

” Nem kell semmit mondani. Nézz a szemembe, és meglátod a lelkemet, és ez megmutatja a szeretetem irántad.
Szeretni semmi. Szeretettnek lenni valami. De szeretni és szeretni kell, ez minden.”

T. Tolis

„Nem igaz, hogy a szerelem vak. Ellenkezőleg, a szerelmes olyasmiket lát imádottján, amiket más nem vesz észre.”

Feleki László


„Nem azért szeretlek, aki te vagy, hanem azért, aki én vagyok melletted.”

Gabriel Garcia Márquez

szivecske, naplemente

“Ha csak egyszer tiszta szívedből mondod: “szeretlek”, ez többet ér, mintha százszor elismétled: “örökké hű leszek hozzád”. Ebben az egy szóban, ebben az érzésben minden hűség benne van. Ez az érzés kényszerít hűségre. Örök hűségre.”

Csitáry-Hock Tamás

” A házasság egy életre szól, és ezt jelenti az elkötelezettség. Jóban-rosszban és tudomásul véve, hogy a házasság nem mindig pezsgőről és rózsákról szól.

Minden rossz elmúlik, a szerelem, az igaz szerelem azt jelenti, hogy túléljük a viharokat és erősebben kerülünk ki belőlük.”

Jane Green

jegygyűrű

“Csak azért nem mondom, hogy te vagy életem szerelme, mert azt remélem, hogy sokkal hosszabb ideig foglak szeretni. Mondjuk inkább úgy, hogy te vagy a létezésem szerelme.”

Stephenie Meyer

“Szeretnélek kibontani, s vigyázva összerakni újra, aztán, ha van, lelkedbe bújva álmodni, mint még sohasem.”

Szabó Lőrinc


“A szerelem tavaszi növény, mely mindent behint a reménység illatával, még a romokat is, melyekre felkapaszkodik.”

Gustave Flauber

piros sapkás

„Józan ésszel, ígérettel, reménnyel, lelkem nyugalmával, boldogságommal dacolva szeretem, és szenvedélyemtől semmi el nem téríthet.”
Charles Dickens

“A szerelmes ember nem csak a partnerébe szeret bele, hanem az egész világba, és azzal kapcsolatos nézeteit is érzelem szövi át.”

Norman Doidge


„A nagy szerelem fölötte áll az e világi dolgoknak.”

Paulo Coelho

lámpás

„Az igaz szerelemmel úgy vagyunk, mint az éjféli kísértettel: mindenki beszél róla, de kevesen találkoznak vele.”

Francois de La Rochefoucauld

„Az igazi szerelem minden áron fenn akarja magát tartani, küzd az elmúlás ellen, és e küzdelmében a legjobb, a leghelyesebb utat találja meg.”

Csáth Géza


„Akit szeretsz, arra előbb-utóbb rátalálsz, egyszerűen azért, mert össze vagy hangolva vele.”

Müller Péter

„Megannyi igaz szerelem közül csak egy a valódi: melyben az összes többi benne van.”

Casanova c. film

„A szerelem nem egy, hanem az egyetlen lehetőség, hogy boldogok legyünk.”

Francoise Sagan


„Sok embert szerethetsz a világon, de mindennél jobban csakis egyet.”

Dr.Csont c. film

„A szerelem híd két ember között.”

gyűrű tálcában

„Lelki társ az, akivel legnagyobb örömünket és legbenső félelmeinket is megoszthatjuk, akinek legsúlyosabb bűneinket és javíthatatlan hibáinkat is bevallhatjuk, aki által legnagyobb reményeinket és talán megfogalmazhatatlan álmainkat is tisztázhatjuk.”

Edward C. Sellener

„Tudta, hogy egyszer már volt szerelmes. Egyszer – csakis egyszer -, de az is már nagyon régen volt.

Ettől viszont örökre megváltozott az élete. Csak a tökéletes szerelem képes erre, ez az érzés pedig az volt.

Nicholas Sparks


„Kövesd a boldogságodat, és az Univerzum ajtókat nyit meg előtted ott, ahol eddig csak falak voltak.”

Joseph Campbell

kévézós randi

„Lehet tudni, mikor jött el az igazi? És honnan lehet tudni? Vannak jelei? Egy tűzijáték? Az az igazi, aki mellett nyugodt az ember, vagy a nyugalom éppen azt jelenti, hogy nincs tűzijáték? A tétovázás azt jelzi, hogy nem az igazi jött el, vagy csak azt, hogy még nem állunk készen? Szerelmi ügyekben honnan lehet tudni, mikor jött el az igazi?”

Szex és New York c. film

„Az igazi szerelem színtelen, hallgatag, mint a hétköznapok. Csak az énekel, aki vár valakit. Az egymásra kulcsolt kezek hallgatagok.”

Hervay Gizella


“Ha egyszerre két embert szeretsz, válaszd a másodikat, mert ha az elsőt igazán szeretted volna, nem szerettél volna bele a másodikba.”

Johnny Depp

göndör hajú lány

“Miért csukjuk be a szemünket, amikor imádkozunk, sírunk, csókolózunk vagy álmodunk?
Azért, mert a legszebb dolgokat az életben nem a szemünkkel látjuk, hanem a szívünkkel érezzük.”

Denzel Washington

“A szerelem nem vak, csupán lehetővé teszi, hogy olyan dolgokat lássunk meg, amiket más nem lát.”

Johnny Depp


“Ha szerelmes vagy, akkor nincs szükség a beszédre. Akkor minden mozdulat, de még maga a csend is ékesen beszél.”

Osho

felhők alatt

” Egy őszinte kapcsolat soha nem csak rólad szól. Tehát ha megpróbálod nem úgy tekinteni, és kicsit félreteszed a vágyad arra vonatkozóan, hogy megtaláld a tökéletes férfit, akkor talán rátalálhatsz arra, aki a számodra tökéletes.”

Erica világa c. film

” Mindenki az igazit keresi, az egyetlent, akivel boldogan élhet, amíg meg nem hal.

De a világ nem ilyen egyszerű. A szerelem sokkal nagyobb ajándék, mint amennyit felfogunk belőle.”

Mary Balogh


“A szerelmet nem te találod meg. A szerelem talál meg téged.”

Loretta Young

csíkos ruhás lány

” Vannak ilyen ritka pillanatok az életben – amikor a színek hirtelen színesebbek lesznek, minden felderül, tisztábban hallod a hangokat, jobban ízlik az étel, és mindig, minden egyes pillanatban ő jár a fejedben, közben pedig tudod, hogy a másik pontosan ugyanezt érzi irántad.”

Harlan Coben

Ajándék ötletek pároknak

Ha tetszik valamelyik termékünk, egyszerűen kattints a képre és már rendelheted is.
További szerelmes ajándékainkért kattints ide!