Romantikus idézetek házassági évfordulóra

5 perc olvasási idő

romantikus naplemente

A házassági évforduló a szerelem ünnepe, hogy már egymás nélkül nem tudjuk elképzelni az életünket. Egy ígéret, egy fogadalom, amelyet egymásnak tettünk és az idő haladtával is jóban rosszban kitartunk egymás mellett. 


Ha megtaláltuk életünk párját, akkor illik minden évben méltóan felköszönteni és megünnepelni a vele töltött éveket. 


Nem egyszerű az érzelmeinket szavakba kifejezni, de szerencsére megannyi költő, író és filozófus csodálatosan megfogalmazta mit is jelent az életén át tartó szerelem. 


A házassági évfordulós idézetek a megfelelő csomagolásban, mint például egy párnára, bögrére vagy más dísztárgyra nyomtatva különösen szép ajándékok lehetnek. 


Ha közeledik a házassági évfordulótok, akkor ez az idézetes gyűjtemény nagy segítség lehet számodra. Merülj el a szebbnél-szebb költemények között, idézd fel az esküvőtök napját és küld el üzenetben a férjednek, vagy a feleségednek azt az idézetet, amelyik neked a legjobban tetszett!

„Sorsunk egybeforr,
együtt megyünk tovább,
az élet viharában Te vigyázol reám.
Köszönöm, hogy szeretsz,
s hogy hiszel nekem,
hogy megosztod az életed velem.”


Vörösmarty Mihály


„Az a férfi, aki boldog házasságban él, sikeres ember még akkor is, ha az élet más területein kudarcot vall.”


William Lyon Phelps

esküvői csokor a kézben

” A jó házasságban nincs egyenlőtlen és egyenlő. Mindkét fél hiányt tölt be a másikban, mindkettő gondolatot ad a gondolatnak, célt a célnak, akaratot az akaratnak, s így gazdagodnak ők. Egy lélek és egy test. Együtt dobbanó szív: egy élet.”


Alfred Tennyson

” Az igazán jó házasság nem az, amikor a „tökéletes pár” egymásra talál, hanem az, amikor a tökéletlen felek megtanulják élvezni a különbözőségüket.”


Dave Meurer


” A hirtelen támadt szerelem, amely házasságot indít, igazgyöngy, gyémánt, drágakő, melyet a legnagyobb művész csiszolt, kincs, amelyet a szív legmélyén kell elrejteni. „


Honoré de Balzac

pár a fák alatt

“Talán semmi sincs szebb a világon, mint találni egy embert, akinek a lelkébe nyugodtan letehetjük szívünk titkait, akiben megbízunk, akinek kedves arca elűzi lelkünk bánatát, akinek egyszerű jelenléte elég, hogy vidámak és nagyon boldogok legyünk.”


Ernest Hemingway

” Öregedjünk meg együtt,
A sors bármit is rendel.
Így állunk elébe mi,
Ketten, egy szerelemmel. „


John Lennon


” Szeretni valakit az több, mint egy erős érzés: az döntés, ítélet és ígéret. „


Erich Fromm

még egy pár

” Érzésem szerint a házasság nem arról szól, hogy az összes határ ledöntésével gyors közösséget hozzunk létre, sokkal inkább az a jó házasság, amelyikben mindegyik a másikat teszi meg egyedülléte őreként, és így a másikat az adható legnagyobb bizalommal tiszteli meg. „


Rainer Maria Rilke

” A sikeres házassághoz nem csak az kell, hogy megtaláld a megfelelő társad, az is szükséges, hogy te megfelelő társ legyél.„


Barnett R. Brickner


” Az igaz szerelem és a házastársi hűség önmagában is elegendő ahhoz, hogy megszentelje a házasságot, s törvényessé tegye a szerelmet. „


Wolfram von Eschenbach

Házasság

” A sikeres házasság ötvenévnyi beszélgetés, mely mind közelebb visz a szív és az elme összeolvadásához. A szerelem az öröm és a bánat megosztásában mutatkozik meg, és abban a végső megállapításban, hogy immár azzá lettünk, akit szeretünk.„


David Brooks

” Friss daloló szerelemmel elődbe
Vonszolom ifju szivem s kacagok –
Öltsd a karomba, hej, öltsd a karod,
S hagyd a kezed a kezembe örökre. „


József Attila


” A férfi és a nő két olyan ékszerdoboz, amelyek egymás kulcsát tartalmazzák. „


Isak Dinesen

naplementén egy pár

” A jó házasság az olyan, hogy még akkor is, ha szörnyű dolgok történnek, egyszerűen nem tudod elképzelni az életed senki mással. 


Ezért kötelezitek el magatokat, ezért tesztek fogadalmat egymásnak. Ez az, amiért jóban vagy rosszban mindig tovább próbálkoztok. 


Nem csak a szerelemért harcoltok, amiért harcoltok, az nagyobb, mint bármelyikőtök. A családért küzdötök, amivé váltatok. Harcoltok kettőtökért, és ezért igazán érdemes. „


Testvérek c. film

” Idő, állj meg egy pillanatra,

s ti, suhanó percek, várjatok,

amíg ők ketten esküt tesznek,

hogy egymáshoz örökké hűek lesznek,

csak addig várjatok! „


Johann Wolfgang von Goethe

gyűrűk a zongorán

” Aki az igazi szerelmet, a valódi boldogságot keresi, az csakis a házas életben találhatja meg. Az ilyen mondások, hogy a házasság a szerelem temetője, hitvány hazugságok gyümölcse. A házasságban válik a szerelem magasztos, nemes érzéssé. „


Karácsonyi Aladár

” A szerelem addig tart, míg a társadba minden pillanatban beleszeretsz. Az Élet forrásában nincs tegnapi víz. „


Müller Péter


” A lángot és parazsat, melyet az isteni végzet gyújtott és szított az emberi szívben, emberi kézzel és ügyességgel nem lehet eloltani. „


Márai Sándor

padon ülő házasok

” A valódi szerelem nem múlik el soha: ha egyszer a szívben megfogalmazódott, örökké virít, s teremjen bár rózsát, vagy tövist, de azért oly fa az, melynek gyökerét meg nem őrli idő, szenvedés, oly boldogság, mely sírunkig elkísér, s oly gyötrelem, mely még a föld alatt sem éri végét. „


Toldy István

” A holtig tartó boldog házasság vagy akár együttélés nem giccs (…), hanem a legnemesebb, legbátrabb dolog, amire két ember törekedhet. ”


Rainbow Rowell


” A homokdűnék a széllel változnak, de a sivatag ugyanaz marad. Így lesz a mi szerelmünkkel is.”


Paulo Coelho


” A szerelem két ember műalkotása.”


Vihar Béla

tornacipőben  is igen

” A házasság egy életre szól, és ezt jelenti az elkötelezettség. Jóban-rosszban és tudomásul véve, hogy a házasság nem mindig pezsgőről és rózsákról szól. 


Minden rossz elmúlik, a szerelem, az igaz szerelem azt jelenti, hogy túléljük a viharokat és erősebben kerülünk ki belőlük."


Jane Green

‘ Minden parázs hideg hamu

minden szó néma tátogás.

Nem kellenek szavak

Elég egy összevillanás

Még az se kell

Elég ha vagy. „


Képes Géza

lépcsőn fotózás

” Szeretni annyi, mint vállalni a legnagyobb kockázatot. Jövőnket és boldogságunkat adni valaki kezébe. Engedni, hogy kétkedés nélkül bízzunk valakiben. Elfogadni sebezhetőségünket. Én pedig szeretlek. „


Helen Thomson

„Tanúm legyen a Föld, az ég s a tenger,
a sok madár, a Hold s minden ember,
Neked adom a szívemet, senki másnak,
mellé pedig az életem ráadásnak. „


Johann Wolfgang von Goethe


” Minden egészséges házasság alapja a mély, bensőséges közösség, szeretet, elismerés és tisztelet.„


Gary Chapman

Gyűrűvel megpecsételve

” A házasság az a műhely, amelyben két ember bölcsességgel, türelemmel és kölcsönös lemondással a közös boldogságon dolgozik. Olyan, mint a jó termőföld: csak azt adja vissza, amit beléje vetnek. ”


Nagy Endre

” Két egymást megértő szív indul ma útra az élet viharos tengerén. Szívüket elválaszthatatlanul csatolták egymáshoz, hogy ezzel is fokozzák erejüket az élet vihara ellen.”


Cinkotai Nagy Ince


” Nem két összeillő pár szüli a szerelmet, hanem épp ellenkezőleg, a szerelem alakít át két embert, hogy egymást épp a tökéletlenségeivel egy egésszé forrasztja össze.”


Nagy Endre


„Az élet egy angolkeringő,
mit eltáncolsz a sírig.
Sorsod csupán attól függ,
hogy kivel táncolod végig. „


Johann Wolfgang von Goethe


” Legyen terhetek könnyű, örömötök túláradó, áldja meg a sors közös utatokat, és adjon ennek a két léleknek számtalan békés éjszakát és szenvedélyes nappalt.”


J.R.Ward

gyűrűs doboz

” A hosszú, sikeres házasság titka a felismerés: tényleg semmi nem ér meg egy veszekedést. ”


Jay Leno

Ajándék ötletek házassági évfordulóra

Ha tetszik valamelyik termékünk, egyszerűen kattints a képre és már rendelheted is.
További szerelmes ajándékainkért  kattints ide!