Gyönyörű esküvői idézetek és képek gyűjteménye

Csaba Ábrahám

|

|

6 min

A szerelem csodálatos dolog, de amikor két ember a házassági kötelék alatt eggyé válik, az egyenesen káprázatos. Odaadni örökre a szívedet és a lelkedet annak a személynek, akit tiszta szívedből szeretsz, elfogadsz és tisztelsz. 

Ha a házasságra gondolunk, az alábbi szavak jutnak az eszünkbe: hűség, egység, szeretet, tisztelet, odaadás, örökkévaló, biztonság, szentség, szerelem, tisztaság, csoda. 

Ezek az érzések és gondolatok inspiráltak minket arra, hogy megírjuk a blogbejegyzést, amelyben összegyűjtöttük neked azokat az esküvői idézeteket, amik szerintünk a legszebbek. Az idézetek mellett olyan képek is várnak rád, amelyek a házasság szépségéről mesélnek, vagy azt szimbolizálják.

A képeket és az idézeteket nyugodtan mentsd el magadnak, vagy egyszerűen csak küldd tovább a házastársadnak.

Nos, ha készen állsz egy szép házasságról szóló bejegyzés olvasására, akkor készíts magadnak egy bögre finom teát, vagy kávét, majd foglalj helyet a lehető legkényelmesebb székedben és add át magad ennek a szerelmes érzésnek.

„A kik mai nap szerelmük, reményük, boldogságuk horgonyát isten oltára előtt egymás lelkéhez kötötték s a sírig tartó örök hűséget esküdtek egymásnak, azoknak tiszta szívemből kívánom, hogy az isten őket számos évekig erőben, egészségben tartsa meg s családi életboldogságuk örömvirá­gai sohase hervadjanak el, az egymás iránti boldogító sze­retet és bizalom kisérje őket egy hosszú élet után – a sírig.”

(Kassay Adolf)

Netflix stílusú kép

„Amilyen hosszú ideig élek, szeretni foglak, birtokolni és tartani foglak, olyan gyönyörűen mutatsz fehérben, és innentől az utolsó lélegzetemig, ezt a napot becsben fogom tartani.”

(Westlife)

„Ígérhetném, hogy szeretni és tisztelni foglak, hogy veled leszek betegségben és egészségben, mondhatnám, míg a halál el nem választ, de nem fogom. Ilyeneket csak az optimista párok mondanak.

Teli remény, de én nem optimistán állok itt az esküvőmön, sem reménnyel telve. Én nem vagyok optimista, és nem is reménykedem, én elszánt vagyok, szikla szilárd, és tudom, a szív embere vagyok.

Én szétszedem őket, majd összerakom, a kezemben tartom. A szív embere vagyok. Egy dolog biztos: te vagy a társam, a szerelmem, és a legjobb barátom.

A szívem, az én szívem érted dobog, és ezen a napon, az esküvőnk napján egyet ígérhetek: megígérem, hogy a szívemet átnyújtom neked, neked adom magam.”

(Grace klinika c. film)

“A házasság az a műhely, amelyben két ember bölcsességgel, türelemmel és kölcsönös lemondással a közös boldogságon dolgozik. Olyan, mint a jó termőföld: csak azt adja vissza, amit beléje vetnek.”

(Nagy Endre)

(Kassay Adolf)

Netflix stílusú kép

„Amikor megszólal az orgona zenéje, elhangzik mindkettőnk ajkán az Igen, sorsunk ekkor eggyé forr majd össze. Szeretni akarlak és megtartani mindörökre, kezem feléd nyújtom, szívem neked adom, melyet vissza soha nem kérek. Szeress egy életen át, úgy, mint én téged, akkor is ha megöregszünk, és akkor is, ha már nem élek.”

(Ady Endre)


Esküvői ajándék ötletek:

Ha tetszik valamelyik termék, egyszerűen csak kattints a képre és már is ott találod magad. Megnéznéd az összes esküvős ajándék tippünket? Akkor kattints ide!

“Talán semmi sincs szebb a világon, mint találni egy embert, akinek a lelkébe nyugodtan letehetjük szívünk titkait, akiben megbízunk, akinek kedves arca elűzi lelkünk bánatát, akinek egyszerű jelenléte elég, hogy vidámak és nagyon boldogok legyünk.”

(Ernest Hemingway)

káma szutra bakancslista

„Jó érezni, hogy szeretlek. Nagyon és egyre jobban. Ott bujkálni két szemedben, rejtőzködni mosolyodban. Érezni, hogy szemeid már szemeimben élnek és néznek, s érezni azt, ha szép, veled szép és csak veled teljes az élet.”

(Illyés Gyula)

„Amit szívedbe rejtesz szemednek tárd ki azt. Amit szemeddel sejtesz, szíveddel várd ki azt. A szerelembe -mint mondják-
Belehal, aki él, de úgy kell a boldogság,
mint egy falat kenyér!”

(József Attila)

romantikus ajándék bögre

„Szeretem először is a hangodat, amely úgy dalol bele a lelkembe, mint valami nagyon szép fuvolaszó; szeretem a szemedet, amelynek a sötét tüzében ég az én üdvözítő poklom; szeretem a hajad suhogását, amikor szétbontod és én érzek valami tavaszi szellőt felém áradni belőle; szeretem az összeszorított dacos ajkadat, amely mindig szid engem, de én azt imádkozásnak hallom; szeretem a kezed érintését, a lábad nyomát, a fájdalmakat, amelyeket okozol nekem – szeretek rajtad mindent!”

(Bársony István)

„Amióta megláttalak, illatosabb a mező
és azóta tövis nélkül áll a büszke rózsatő.”

(József Attila)

„Az élet csak egy jót ad nekünk:
Azé lehetünk, akit szeretünk.”

(Lope de Vega)

Gravírozott kulcstartó pároknak

“Szeretőm, hitvesem! Szeretlek szivemmel, szeretlek lelkemmel, szeretlek ábrándos őrült szerelemmel!… És ha mindezért jár díj avvagy dicséret, nem engem illet az, egyedül csak téged, a dicséretet és díjat te érdemled… Mert tőled tanultam én e nagy szerelmet!”

(Petőfi Sándor)

“Idő, állj meg egy pillanatra, s ti, suhanó percek, várjatok, amíg ők ketten esküt tesznek, hogy egymáshoz örökké hűek lesznek, csak addig várjatok!”

(Goethe)

„Pont jókor jössz, mert ez a nap legjobb része. Melyik az a rész? Az, amikor te meg én mi leszünk.”

(A.A. Milne-Micimacó)

Fényképes romantikus párna

„Ha megszelídítesz, szükségünk lesz egymásra. Egyetlen leszel számomra a világon, és én is egyetlen leszek a te számodra. Tessék itt a titkom. Nagyon egyszerű: jól csak szívével lát az ember. Ami igazán lényeges az a szemnek láthatatlan. „

(A kis Herceg)

“Veled boldog vagyok,
Veled szelíd vagyok,
Veled erős vagyok,
Veled nyugodt vagyok,
Veled mindig mosolygok,
Veled én, én magam vagyok,
Nincs többé olyan, hogy nélküled,
Tervem és jövőm van veled”

(Honoré de Balzac)

Spotify egyedi kép

„Emlékszem arra a pillanatra, amikor ráébredtem, hogy felszabadítottad bennem azt, amit csak a szerelem képes szabaddá tenni. Hogy teljes valódat nekem adtad. Önzetlenül. Fenntartások nélkül. Valami hirtelen átjárt ettől az ajándéktól.

Valami, ami olyan mélyen volt bennem, ahová a szavak már nem érnek el. Ahol elbuknak a kifejezések. Ahol nincsenek titkok. Ahol csak te és én vagyunk, meg az egész, amit ketten együtt alkotunk.”

(Charles Martin)


„Midőn ajkak csókban egybeforrnak, égő szívek egymáson dobognak, s elfeledjük, hogy van mulandóság: Az ilyen perc: örökkévalóság!”

(Vajda János)

“Az élet egy angolkeringő mit eltáncolsz a sírig, sorsod csupán attól függ, hogy kivel táncolod végig.”

(Goethe)

Fényképes romantikus párna

„Mindig a kapcsolat elején érzed magad a legerősebbnek. Mert olyasvalaki szemével látod magad, aki még nem ismer. Ez felszabadít, szárnyakat ad. Nem csak a másik izgalmasabb tőle, hanem mi magunk is. Olyan, mintha levedlenénk egy öreg bőrt, mint egy leguán. De a legfontosabb, hogy a kapcsolatban is, a házasságban is megújulunk, újra felfedezzük egymást.”

(A barátnőm pasija c. film)

„Örök szerelem, örök hűség szent fogadalmak, esküvések, kophatnak is, feledhetők is, ahogy szaporodnak az évek.

És mégis vallom, tiszta szívvel, ellenében cudar világnak, lehet mindhalálig szeretni, ha elcsitulnak is vágyak.”

(Antalfy István)

 

„A szerelem a legtöbb esetben megmagyarázhatatlan: egyszer csak előtör, mint valami gejzír, és azt hiszem, több köze van a kémiához, a kimondatlanhoz, a megérzéshez, a bőr illatához, mint bármiféle tanult mintához.”

(Légrádi Gergely)

Spotify egyedi kép

„Olyan szerelmest kell magunknak keresnünk, akivel a kapcsolatunk az idő múlásával nemhogy fakulna, de egyre jobb lesz; aki iránt a csodálatunk és a bizalmunk csak erősödik a megpróbáltatások során.”

(Richard Bach) 

„A szerelem örök, az örökkévalóság része. Ha felnősz, és megismered a szerelmi élet művészetét, elfogadod a valóságát, napról napra növekszik benned. A házasság óriási lehetőség, hogy belenőj a szerelembe.”

(Osho)

Fényképes romantikus párna

„Mindig szeretni foglak. Amikor ez a vörös haj fehér lesz, még mindig szeretni foglak. Amikor a fiatalság sima puhaságát felváltja az idő törékeny puhasága, bőrödet még mindig meg akarom majd érinteni.

Ha arcodat elborítják a ráncok a mosolyaid, a szemeden átsuhanó meglepetések miatt, amikor minden elsírt könnyed nyomokat hagy arcodon, még inkább kincsként foglak őrizni, mert ott voltam, és mindezt láthattam. Meredith, meg fogod osztani velem az életedet, és szeretni foglak, amíg az utolsó lélegzet el nem hagyja tested vagy testemet.”

(Lauren Kaye Hamilton)

„Szeretlek. Nincs határa annak, amit adni tudok neked, nincs szükségem több időre. Amikor ez a világ már csak elfeledett porfelleg suttogása lesz a csillagok között, még akkor is szeretni foglak.”

(Sarah J. Maas)

Spotify egyedi kép

„Most kezdődik életetek nagy kalandja! Mert épp most indultatok el az úton, hogy megismerjétek egymást. Legyen ez az utazás csupa csoda, nevetés, együttérzés és szerető gondoskodás.”

( Jenny de Vries)

„Egy arc, mely arcom felé fordul, egy szó a némaságon át, egy kéz, mely kezem felé fordul, s idetalál vele a boldogság. „

(Máté Péter)

„A szeretet mozgat Napot és minden csillagot.”

(Dante)

Fényképes romantikus párna

“A hirtelen támadt szerelem, amely házasságot indít, igazgyöngy, gyémánt, drágakő, melyet a legnagyobb művész csiszolt, kincs, amelyet a szív legmélyén kell elrejteni.”

( Honoré de Balzac)

„Szeretem lelkednek magas röpülését,
szeretem szivednek tengerszem-mélységét, szeretlek, ha örülsz és ha búbánat bánt, szeretem mosolyod
s könnyeid egyaránt.”

(Petőfi Sándor)

Spotify egyedi kép

“Elegáns esküvőről álmodtam, családdal, barátokkal. Megkérdeztem, ő milyet szeretne, azt mondta olyat, ami által a felesége leszek.”

(Ismeretlen)

„Az én szívem sokat csatangolt, de most már okul és tanul. Aki halandó, csak halandót szerethet halhatatlanul. „

(József Attila)

“Ígérd meg azt, hogy kezed kezemből vissza nem veszed, és szeretni fogsz akkor is, mikor már én is vén leszek.”

(Heltai Jenő)

“Elmúlt, mint száz más pillanat, s tudjuk mégis, hogy múlhatatlan, mert szívek őrzik, nem szavak.”

(Végh György)

”Öregedjünk meg együtt,
A sors bármit is rendel.
Így állunk elébe mi,
Ketten, egy szerelemmel.”

(John Lennon)

Fényképes romantikus párna

„Fogjátok egymás kezét – nézzetek egymás szemébe. Minden évvel egyre többet tudtok meg egymásról – és egyre tisztábban szeretitek majd egymást.”

(Pam Brown)

 “Akit párodul melléd rendelt az ég, becsüld meg, szorítsd meg kezét. 

És ha minden álmod valósággá válik, akkor se feledd el, Légy hű mindhalálig.”

(Madách Imre)

Spotify egyedi kép