Habár a járványhelyzet miatt mostanság igencsak nehézkes személyesen találkozni külföldi üzletfelekkel, rokonokkal és barátokkal, ettől függetlenül nem lesz ez mindig így. Igenis eljön majd az idő, amikor a rég nem látott külföldi ismerősökkel ismét lehetőség nyílik a találkozásra.

Ha pedig ekkor majd ajándékozásra is sor kerül, az alább megtalálható magyaros ötletek minden bizonnyal jól jöhetnek majd.

Minden, ami Budapesttel kapcsolatos

A külföldről Budapestre érkezők nem véletlenül rajonganak annyira a magyar fővárosért. A Duna két partján elterülő nagyváros ugyanis igazi ékszerdoboznak számít, telis-tele szemet gyönyörködtető nevezetességekkel, izgalmas szórakozási lehetőségekkel és felejthetetlen látnivalókkal.

Minden, ami Budapesttel kapcsolatos

Ráadásul a nyugatról hozzánk érkezők számára a magyar főváros abszolút megfizethető áron kínál kellemes kikapcsolódást, így a látogatók gyorsan szerelembe esnek.

Ennek hatására szívesen fogadnak minden olyan kreatív, humoros vagy egészen apró ajándék ötletet is, ami valamilyen szinten a Budapesten szerzett pozitív élményeket juttatja eszükbe.

Speciális fűszerek a finom ízek és a gasztronómia szerelmeseinek

Speciális fűszerek a finom ízek és a gasztronómia szerelmeseinek

Hogyha biztosan tudod, hogy az ajándékozott félnek kifejezetten ínyére vannak a magyaros, sokszor erőteljes és pikáns ízek, akkor bátran megajándékozhatod őt néhány sajátos fűszerrel is.

Nem véletlen, hogy a külföldön dolgozó magyaroknak szinte könyörögnek az ismerősök, hogy a következő hazaútjuk alkalmával vigyenek már egy jókora adaggal az ínycsiklandó fűszerekből. Mit is válassz pontosan?

Naná, hogy a hamisítatlan magyar paprika tutibiztos nyerő választás lehet, ráadásul többféle megoldásban is gondolkodhatsz.

Sok külföldi rajong például a csípősebb ízekért is, nekik például néhány adag Erős Pista szintén szuper ajándék ötletnek bizonyulhat.

Az elmaradhatatlan ajándék ötletnek számító magyaros pálinka

Hogyha a speciális fűszereket és a hamisítatlan paprikát említettük, akkor a klasszikus magyar pálinkát sem érdemes kihagyni a sorból. Különösen akkor, ha az ajándékozott fél valósággal rajong az alkohol különlegességekért.

Persze érdemes megadnod a módját, szóval ne valami kerítésszaggató változattal akard ráhozni a frászt az ismerősödre. Nyugodtan keress rá a legtöbbre tartott magyar pálinkák listájára, és válassz egy különleges darabot.

Ha pedig igazi ínyenc ajándékot szeretnél, akkor az ágyas pálinka is nyerő ötletnek bizonyulhat, tovább fokozva ezzel az ajánlat értékét.

Szaloncukor, vagyis ünnepi hungarikum év végi ajándékként

Az ünnepek előtt az egyik legpraktikusabb ajándék ötletnek számít, különösen magyaros kivitelben.

Annál is inkább, mivel a szaloncukor relatíve kedvező áron beszerezhető meglepetés, amit egyszerű szállítani.

Szaloncukor, vagyis ünnepi hungarikum év végi ajándékként
Ráadásul nem törékeny, és egykönnyen nem is romlik meg. Elegáns csomagolásban átnyújtva akár üzleti ajándék ötletként is elmegy, konyakos meggy, magyar étcsokoládé, vagy akár különleges marcipános ízesítéssel még inkább.
Porcelánok és egyéb „handmade” ajándék ötletek

Porcelánok és egyéb „handmade” ajándék ötletek

Igen, ez a fajta ajándék ötlet első blikkre talán húzósnak tűnhet árban, persze nem feltétlenül kell kapásból a legértékesebb Zsolnay vagy herendi darabokra gondolni.

Ár-érték arányt tekintve jutányosabban is beszerezhetsz egy-egy esztétikus darabot, ami a külföldi üzletfélnek vagy barátnak bizonyosan tetszeni fog.

Mire gondolunk? Példának okáért egy hófehér, festetlen Zsolnay vagy herendi modellre, amiről ugyanúgy elmondható az igényes kidolgozás. Ezen felül gondolkodhatsz akár a herendi majolikák megvételében is. Ezek is olcsóbb ajándék ötletek, miközben magas minőséget és igényességet képviselnek.

De ha már itt tartunk, a művészetekért, illetve a szépen kidolgozott alkotásokért rajongó külföldi ismerősnek egy-egy magyaros motívumokkal díszített, esztétikusan megvalósított kézimunka vagy iparművészeti munka is el fogja nyerni a tetszését minden bizonnyal.

Egyedi ékszer a Te neveddel

Apróságok egyedi felirattal

Amennyiben az ajándékozott külföldi személlyel lazább, sokkal inkább baráti vagy haver szintű kapcsolat van köztetek, úgy a neki szánt figyelmesség kapcsán is nyugodtan veheted lazábbra a figurát.

Egyedi kerámia bögre a Te neveddel

Lehetőségekből szerencsére nincs hiány. Hogy néhány konkrétumot is nézzünk, kapásból adja magát például az egyedi feliratos bögre. De hasonlóan egyszerű, mégis figyelmes ötlet lehet az egyedi feliratú nyaklánc is.

Az a barát, akivel a nagy fizikai távolság miatt sokszor hosszú hónapokon át nem látjátok egymást, minden bizonnyal nagyra értékel majd egy ilyen szép gesztust.

Ajándék ötletek a Rubik-kocka ihletésében

Hogyha a külföldi ismerős igencsak fogékony a különleges dolgokra, netán a logikai feladványoktól sem retten vissza, akkor a magyar találmánynak számító Rubik-kocka bűvöletébe is bevonhatod őt.

Ajándék ötletek a Rubik-kocka ihletésében

Elmondhatod neki, hogy mi a találmányhoz köthető konkrét sztori, mik a kocka kirakásának a szabályai, és persze milyen stratégia mentén fogjon hozzá a feladványhoz. De csináld mindezt óvatosan, nehogy teljesen beszippantsa őt a kocka kirakásának a kihívása.

Persze a Rubik-kocka jegyében számos ajándék ötlet létezik még, amelyekkel nyugodtan megfűszerezheted magát a kitalált meglepetést. A kisebb és nagyobb dísztárgyaktól kezdve egészen a komolyabb díszekig bőven akadhatsz érdekes darabokra.

Magyaros élmény ajándékok külföldi vendégeknek

Magyaros élmény ajándékok külföldi vendégeknek

Természetesen nem maradhatnak el a tárgyak helyett inkább a közös élményeket előtérbe helyező ajándék ötletek.

Elvégre egy Magyarországra látogató külföldi kedves ismerősnek könnyen az lehet a legszebb meglepetés, ha a legklasszabb helyekre viszed őt.

Ha kizárólag Budapest területén maradtok, akkor a már-már kötelezőnek is mondható nevezetességek mellett egy-egy ismertebb gyógyfürdő meglátogatása is nyerő választásnak bizonyulhat.

Amennyiben lehetőség van némi utazásra is, akkor célba vehetitek a leginkább inspiráló borvidékeket, akár a Balaton környékén, vagy éppenséggel a fővároshoz igencsak közel eső Etyek térségében.

A külföldiek rendre odáig és vissza vannak a magyar gasztronómia remekbe szabott fogásaitól. Ennélfogva az általad ismert hamisítatlan magyar éttermek egyikének a felkeresése is telitalálat lehet.

Színház vagy koncert belépő

Folytatva az élményekkel kapcsolatos ajándék ötleteket, egy színház, opera előadás, vagy éppenséggel egy különleges koncert meglátogatása is felejthetetlen élményeket jelenthet. Természetesen a járványhelyzetben ez most nehezített pálya, ugyanakkor remélhetőleg nem lesz ez mindig így.

Színház vagy koncert belépő

Ha csak Budapestet vesszük alapul, nehéz volna felsorolni azokat a nívós, külföldiek számára maximális élvezet mellett fogyasztható színi előadásokat és darabokat, amiknél jobb inspiráció nem is kell a nyerő ajándék ötlethez.

Persze előzetesen nem árt kicsit puhatolóznod majd azzal kapcsolatban, hogy a hozzád érkező külföldi vendég stílus tekintetében milyen irányokat preferál leginkább.

Ezáltal szinte borítékolhatóvá válik, hogy a neki szánt ajándék ötlet egy az egyben elnyeri majd a tetszését.

Egyedileg összeállított ajándékcsomag telis-tele magyaros holmikkal

Végig olvastad a külföldi ismerősnek, barátnak vagy üzletfélnek javasolt ajándék ötleteket, de még mindig nincs meg a tuti tipped?

Semmi gond, mert egy plusz verzió még így is akad. Ahelyett, hogy egyetlen nagy meglepetésre fókuszálsz, állíts össze inkább csomagot a kisebb ajándékokból.

Magyarország kaparós térkép, ajándék férfiaknak

Az általad összeállított magyaros szeretet- vagy ajándékcsomagba bátran kerülhet minden, ami gasztronómiával, Magyarországgal, Budapesttel, figyelmességgel, illetve a különleges élményekkel kapcsolatos.

Most őszintén, lehet egy ilyen speciális kombinációnak nem örülni? Szóval, nyugodtan válogasd tehát össze a leginkább nyerő darabokat, és az ajándékozott fél minden bizonnyal örülni fog.

0
Kosár