A legszebb romantikus filmek ajánlója

5 perc olvasási idő

pár az esőben

Hiába is tagadnánk, a legtöbben szeretjük a romantikus filmeket. Megvannak a magunk kedvencei az igazi klasszikusok vagy az újabb filmek, amelyeket bármikor újra és újra tudunk nézni. 


A filmipar szerencsére évről évre egyre több romantikával átszőtt csodás filmeket alkot. A kedvenc filmjeink láttán olykor előfordul, hogy azt kívánjuk bárcsak egy kis időre a helyükben lennénk és átélhetnénk azokat a nagy pillanatokat, amelyekre mi is vágyhatunk. 


Íme pár kedvencem, ha épp olyan hangulatban vagy, nézd meg őket.

Szerelmünk lapjai (2004)


A film két szálon fut, a jelenben ahol egy idős úr olvas fel történeteket egy idős hölgynek, róluk szól a szerelemi történet. A múltban pedig nyomon követhetjük a fiatal Allie és Noah találkozását, valamint a szerelmük kibontakozását.


 A gazdag szülők ellenzik lányuk kapcsolatát, ezért a két fiatal útja szétválik. Majd évekkel később újra találkoznak, a szerelmük újraéled, de Allienek választania kell Noah és a társadalmi rangja között. 


A jelen és múlt összekötésével egy győnyőrű és soha el nem múló szerelem valósul meg a történetben.

szerelmünk lapjai

Holiday (2006)


Két fiatal összetört szívű nő, aki a világhálón akad egymásra egy hirtelen jött ötlet kapcsán. Iris reménytelenül szerelmes a kollégájába, akivel viszonyt folytat. 


A férfi olyannyira nem gondolja komolyan a kapcsolatukat, hogy a céges karácsonyi bulin bejelenti eljegyzését egy másik kolléganőjükkel. A munkamániás Amanda rájön, hogy a barátja megcsalja, ezért elhagyja őt. 


Miután kölcsönösen elsírják egymásnak a bánatukat, elhatározzák, hogy otthon cserélnek. Mivel az egyik Londonban, a másik pedig Los Angelesben él, úgy gondolják jót tesz a változás. 


Mindkettőnek szüksége van egy pasi mentes vakációra ez azonban nem a tervek szerint alakul.

Fogadom (2012)


Egy őrülten szerelmes ifjú házaspár Paige és Leo éppen csak elkezdik élvezni közös életüket, amikor egy autóbaleset következményeként Paige kómába esik. 


Miután felébred, amnéziában szenved és nagyon kevés emléke van az addigi életéről. Leot a férjét sem ismeri fel, emiatt bizonytalan az érzéseiben és minden elmondott történetben, hogyan is éltek és mennyire szerették egymást. 


Leonak erősnek és kitartónak kell lennie, hogy felesége újra belészeressen és visszatérjenek az emlékei a perzselő szerelmükről.

fogadom

Időről időre (2013)


Nem egy szokványos szerelmi történet, de tele van érzelemmel. Tim Lake rájön 21 éves korában, hogy képes az időutazásra. Egy szilveszteri buli keretein belül Tim apja elmeséli fiának a család férfi tagjainak titkát, hogy képesek utazni az időben. 


Tim elhatározza, hogy változtathat azon, ami a saját életében történt és történni fog. Elsődleges célja egy barátnő, ami nem is olyan könnyű, mint hitte. Tim Londonba költözik a tengerparti Cornwallból, ahol ügyvédnek tanul és megismerkedik a gyönyörű Maryvel. 


Egymásba szeretnek, aztán az időutazás miatt nem is találkoztak, aztán találkoznak újra… és újra… de végül, sok agyafúrt időutazás után elnyeri a lány szívét. Tim ezután arra használja a képességét, hogy mindent jobbá és tökéletesebbé tegyen, valamint a katasztrófák elkerülésére. 


Azonban ahogy halad az élete során és az időutazásaival Tim ráébred, hogy sajátos képessége nem mentheti meg őt azoktól a bánatoktól, amelyeken mindenkinek át kell élnie.

Ahol a szivárvány véget ér (2014)


Rosie és Alex már gyermekkoruk óta a legjobb barátok, ezért a felnőtté válás minden egyes korszakát is együtt élik át. Mindent megosztanak egymással és támogatják is mindenben a másikat. 


Egy dologról azonban sosem beszélnek, hogy az együtt eltöltött idő alatt többet éreznek már egymás iránt, mint barátság. Az élet azonban teljesen más irányba sodorja őket, de a kötelék ami közöttük van, mindent áthidal. 


Vajon ha két ember túl korán találkozik egymással, majd távol kerülnek a szeretett személytől, újra lesz alkalom visszatalálni?

Szerelmes pár  a naplementében

Csillagainkban a hiba (2014)


Nem mindenkinek adatik meg, hogy egy egész életet éljen le egy olyan személy mellett, aki az örök szerelmet jelenti számára. Néha csak rövid időre is, de feledhetetlen pillanatokat kapunk az élettől, ami visszaadja a hitünk a boldogsághoz. 


Történet kezdődhetne úgy is, hogy két kamasz Hazel és Gus egymásba szeretnek és boldogok. A többi kamasz szerelemhez képest ővék mégis más, ugyanis már tinédzserként súlyos betegséggel küzdenek. 


Hazel és Gus ennek ellenére teljes életet akar érni, ugyanúgy, ahogy a többi kamasz. Az egymás iránt érzett szerelmük azonban egészen új, különös utakra sodorja őket.

Adeline varázslatos élete (2015)


Adeline élete egy autóbalesetet következtében teljes mértékben megváltozik. Amellett, hogy csodával határos módon túléli a balesetet, megmagyarázhatatlan dologra lesz figyelmes, a balesetnek köszönhetően nem öregszik tovább. 


Több mint évtizeden keresztül őrzi a titkát, félve a lelepleződéstől. Egy alkalommal azonban megismerkedik Ellissel, egy karizmatikus férfivel , akinek sikerül elrabolni a szívét. 


Azonban egy régi nagy szerelem mindent felforgat és Adeline úgy dönt, örökre megváltoztatja a jövőjét.

Adeline varázslatos élete

Két lépés távolság (2019)


Stella egy 17 éves kamasz , aki szinte összenőtt a laptopjával, ugyanis ideje nagy részét korházban tölti. Mindezek ellenére mindig nagyon pozitív és imádja a legjobb barátait.


Az élete csupa szabály és önkontroll, amit egy meglehetősen helyes, ám de szabályszegő srác próbára tesz. A fiatalok között gyorsan kialakul a flörtölés, de szigorú szabályokat követne találkozhatnak csak.


 Ahogy a kapcsolatuk egyre intenzívebbé válik, úgy nő a kísértés, hogy sutba dobják a szabályokat, és átadják magukat a vonzalomnak. Vajon megéri mindent kockáztatni?

Miután (2019)


Tessa egy igazi jó kislány. Évek óta egy rendes fiúval jár, vannak tervei, ambíciói. Anyja is ügyel rá, hogy élete megfelelő irányban haladjon.


 Elsőéves egyetemistaként beköltözik a kollégiumba, ahol találkozik Hardinnal. Azonnal felfigyel a tetovált, piercinges fiúra, hisz mindenben különbözik, mint az addigi életében megszokott. 


A titokzatos és lázadó Hardin, csak úgy mágnesként vonzza a lányt. Miután közelebb kerülnek egymáshoz, Tessa megkérdőjelez mindent amit eddig saját magáról és a világról tudott.

Miután

Garantált szerelem (2020)


Susan próbálja az ügyfeleit elveihez hűen képviselni a bíróságon, ez azonban nem tűnik túl jövedelmező módszernek. Pénzszűkében van, szinte már alig tudja fentartani magát. 


Egy nap azonban betoppan az irodájukba egy csalódott férfi. Egy nem mindennapi megbízásra kap felkérést, ráadásul jelentős összeg be tudná biztosítani a jövőjét, ha a pert megnyeri. 


Nick egy szerelmet ígérő online társkereső oldalt perel, mert az általuk biztosított több száz randi után sem találta meg a párját. Miközben javában zajlik a pereskedés, Nick és Susan is egyre közelebb kerül egymáshoz.

Utolsó szerelmes levél (2021)


Egy feltörekvő újságíró olyan szerelmes levelekre bukkan, amiket még a 60-as években írtak. A sorokat olvasva, egy szerelem rajzolódik ki, melynek részletei nem hagyják nyugodni. 


Kutakodni kezd a múltban, megpróbálja kibogozni a szálakat, bízva abban , hogy reményt meríthet a hajdani szerelmespár soraiból. 


Eseménydús és váratlan fordulatokban gazdag, a múlt és jelen romantikus, megható és szenvedélyes képei váltakoznak.

Gyűlölök és szeretek (2021)


Lucy egy kiadó társigazgatójának asszisztenseként dolgozik és mindent megtesz a ranglétrán való feljebb jutás érdekében. Egy napon az irodájában megjelenik az új ambíciózus kolléga Joshua, akiben rögtön nagy riválisát látja. 


Már az első találkozásuk óta ki nem állhatják egymást, amit nem is rejtenek véka alá. Különböző passzív-agresszív játékaikkal az őrületbe kergetik nem csak a másikat, de munkatársaikat is. 


Egy ártalmatlannak tűnő álom után kezd a kapcsolatuk igazán bonyolódni, mivel a gyűlölet mellett megjelenik a vonzalom is kettőjük között. 

Beugró a paradicsomba (2022)


Egy elvált pár közösen utazik el Balira, ahol lányuk a nyaralása alatt találtam meg élete párját. Úgy dönt, nincs mire várnia, mert számára ez a nagybetűs szerelem és össze akarja kötni az életét a helyi fiúval. 


A nem éppen jó viszonyban lévő szülőknek szövetkezniük kell, ha közösen meg akarják akadályozni, hogy a fülig szerelmes lányuk elkövesse ugyanazt a hibát, amit ők is annak idején. 


Gyönyörűséges Bali szigetén ők is újra felelevenítik közös életük indulását és nehézségeit.

Esküvő Indiában

Útikönyv a szerelemhez (2023)


Egy amerikai utazásszervező, akinek épp válságban van a kapcsolata, munkája a távoli Vietnámba szólítja. Nem is bánkódik miatta, hisz szüksége van kikapcsolódásra és ezalatt végig is tudja gondolni a kapcsolatát. 


Megérkezése után egy csoporthoz csatlakozva megismeri a szabad szellemű idegenvezetőt, aki nemcsak a látnivalókat, hanem egy felszabadultabb énje felfedezéséhez is hozzásegíti. 


Az együtt töltött idő és a csodálatos tájak amiket felfedeznek, rádöbbenti, hogy milyen gyönyörű és kalandokkal teli életet élhetne. 

Ebben az ajánlóban a legnagyobb romantikusokat, mint a Micsoda nő, Piszkos tánc vagy a Titanic nem említettem. Szerettem volna pár olyan filmet is említeni, amit nem biztos hogy láttál, vagy nem a klasszikus értelemben vett szerelmes filmek. 


Szemezgess az ajánlók közül, lesz romantikában, nevetésben és érzelmesen sírós pillanatokban is részed.

Ajándék ötletek a szerelmes filmek mellé

Ha tetszik valamelyik termékünk, egyszerűen kattints a képre és már rendelheted is.