Lepd meg a párod kreatív házassági évfordulós ajándékkal

Csaba Ábrahám

|

|

4 min

A házassági évforduló olyan mérföldkőnek számít minden pár életében, amit igenis meg kell ünnepelni, illetve egy-egy ötletes ajándékkal meg is lehet koronázni. Egyre ritkábbak ugyanis a tartósan kiegyensúlyozott házastársi viszonyok.

A cikkben kreatív, szívhez szóló és vicces házassági évfordulós ajándék ötleteket is mutatunk, amelyekkel valósággal elvarázsolhatod a párod.

A Nagy Nap megismétlése néhány év távlatából

Természetesen nem arra gondoltunk, hogy keljetek egybe újfent nagy felhajtás kíséretében.

Ugyanakkor némi kreativitással és szervezéssel könnyedén elérhető, hogy az esküvőtök napjának a csodás hangulata újból felelevenedjen.

káma szutra bakancslista

Próbáld meg felkutatni az egykori helyszínt, és szervezz le egy romantikus vacsorát. Még jobb, ha a séta is megengedett azon a helyen, ahol a boldogító „igent” annak idején kimondtátok. Keressétek fel a fotózás helyét, és andalogjatok egy kicsit kettecskén.

Minden bizonnyal szívet melengető érzés lesz a nosztalgia, a párod pedig nagyra értékeli, hogy ilyen különleges meglepetéssel készültél neki..

Egyedi nyaklánc, amiből egyet-egyet mindketten viselhettek

Annak idején fényes gyűrűt húztatok egymás ujjára, most pedig egyedi feliratos nyaklánccal fejezheted ki a párodnak, hogy még mindig odáig vagy érte.

Tetszőleges felirattal kérheted az ékszereket, amikor bársony tasakban küldünk el neked.

Kreatív ajándék ötlet az esküvő óta készült fotókból

Manapság szinte csak a képzelet szab határt annak, hogy a különféle kreatív fotós ajándék ötletekből éppenséggel melyikből hozod ki a legtöbbet. Annál is inkább, mivel lefogadjuk, hogy nálatok is dugig vannak az okostelefonok a közös fotókkal.

Így mindössze annyi a dolgod, hogy az esküvő óta eltelt időből kiválasztod a legjobb közösen készült darabokat. Hogy aztán mit kezdesz velük, azt nyugodtan döntsd el Te magad. Alkothatsz egyedi készítésű albumot, rendelhetsz egyedi vászonképet, vagy többek között a fotókkal ellátott ajándéktárgyak beszerzése is felmerülhet lehetséges opcióként.

Mellé nyúlni biztosan nem tudsz, ugyanis a kettőtökről készített fotókat bizonyára a párod is nagyra értékeli. Csakúgy, mint a figyelmességed.

Izgalmas program ötletek földön, vízen és levegőben

Naná, hogy a közös programok a legkirályabb ajándék ötletek közé tartoznak.

Minden a kettőtök habitusára van bízva, ugyanis a kalandos, izgalmas, vagy éppenséggel a romantikus program lehetőségekből is akad bőven.

Gravírozott kulcstartó pároknak

Szárazföldön mehettek például szabadulószobába vagy kalandtúrára, a vízen választhattok vitorlázást vagy sporthajó vezetést, de ha a levegőbe vágytok, akkor a sétarepülés mellett a motoros sárkányrepülés is játszhat.

Mindössze azt érdemes előre megfontolnod, hogy a páros minek örülne a leginkább. Ha eszerint találod ki a meglepetés ajándékot, akkor egész egyszerűen nem tudsz majd rosszul dönteni.

Kóstoljátok végig újból az esküvői menüt

Ezt a házassági évfordulós ajándék ötletet imádni fogjátok, hogyha mindkettőtökhöz közel állnak a kulináris élvezetek.

Az esküvőkön ugyanis gyakori jelenség, hogy a friss házasoknak a sok teendő közepette nem marad idejük végig kóstolni a menüt.

Ezt tudjátok most utólag bepótolni, egy kis szervezéssel persze. Vegyétek fel a kapcsolatot akár a lagzi helyszínével, vagy éppen egy számotokra szimpatikus vendéglátó egységgel, hogy volna-e kedvük rittyenteni nektek egy klasszikus esküvői menüt.

romantikus ajándék bögre

Ti pedig az évforduló alkalmából úgy fogyaszthatjátok végig a menüt, hogy közben nem szakítja meg a finom ízek megtapasztalását a tányérok és poharak szüntelen csilingelése, a „csókot” felkiáltással egyetemben.

Őrült szerelem fürdőbomba

Nem éppen agyon koptatott, unalomig ismételt ajándék ötlet házassági évfordulóra, amivel főként az Urak lephetik meg szívük választottját. A romantikus, szívecskés őrült szerelem fürdőbomba ugyanis abban segíthet, hogy a kedves feleség pihentető forró fürdőt vehessen a stresszes hétköznapokat követően.

Elég csak egyszerűen a kádba rakni, hogy aztán látványosan pezsegjen, megfestve a vizet, mégpedig kellemes virágos illatot árasztva. A párod minden bizonnyal értékelni fogja ezt a fajta figyelmességet, hogy gondoltál rá és a feltöltődésére a házassági évfordulótok alkalmából.

Másszatok falat közösen

Ezt a házassági évfordulós program ötletet akkor fogjátok a legjobban szeretni, hogyha mindketten szerettek sportolni és aktívan kikapcsolódni.

Merthogy a falmászás egy egészen új terep lehet, amit közösen próbáltok ki először.

Spotify egyedi kép

Aggodalomra semmi ok, ma már több helyen is alaposan megtanítják nektek a kibiztosított mászás alapjait, így a testi épségetek egy percre sem foroghat majd veszélyben. Az izmaitokat viszont alaposan próbára tehetitek.

A legjobb, hogy a falmászás csapatmunka. Vagyis, amíg az egyikőtök mászik, addig a másik lentről biztosítja őt, külön tippeket adva a következő kapaszkodó megtalálásához. Ha pedig a program végére majd jól elfáradtok, annál inkább kellemes programnak bizonyulhat egyfajta levezetésként egy romantikus, gyertyafényes vacsora.

Utazzatok el egy a közös életetekben fontos helyszínre

Biztosan mindketten emlékeztek még az első közösen töltött hétvége, kirándulás vagy nyaralás élményeire. Időről időre bizony remek ötlet felkeresni ezeket a helyeket, példának okáért az évforduló alkalmából.

Sétálhattok ismét egymás kezét fogva, ahogy annak idején, fiatal szerelmesként is tettétek. Beülhettek az egykor kitapasztalt éttermekbe vagy bárokba, hogy némi gasztronómiával fűszerezve nosztalgiázzatok.

Amennyiben a lehetőségek engedik, szervezzetek ottalvós programot. Töltsetek el minőségi időt kettesben, mert a mindennapi rohanás mellett erre úgyis kevés energia és figyelem jut valószínűleg.

Beszéljétek át, ki mire emlékszik azokról a napokról, ki hogyan élte meg az első közös utazás élményét. Sok-sok vicces sztori és emlék kerülhet felszínre így.

Szerezd be a legjobb cuccokat az esküvő napjáról

Megvan még a nyitótánc zenéje? Netán egy-egy díszítő elem, ruhadarab vagy kiegészítő kellék?

Ennél az ajándék ötletnél tényleg csak a fantázia szab határt azzal kapcsolatban, hogy mit sikerül előrántani az esküvői emlékek közül.

Persze készíthetsz a relikviákból egyfajta gyűjteményt is, amit a kedvesednek díszes dobozban vagy táskában nyújtasz át.

Úgyis olyan rég volt már a lagzi időpontja, hogy az idő múlása elhomályosította ezeket az emlékeket.

Fényképes romantikus párna

Némi fantáziával ugyanakkor könnyen feleleveníthetők. De ha még egy kicsit megspékelnéd a dolgot, akár készíthetsz zenés videót is, amin az esküvő kulcspillanatait vegyíted az azóta eltelt történésekkel. Sanszos, hogy a párod meghatódik majd ettől a figyelmességtől.

A legfontosabb, hogy örüljetek egymásnak

Felsoroltunk tehát jónéhány ajándék ötletet a házassági évfordulóre, egy fontos aspektusra azonban még nem tértünk ki. Pedig vétek volna, ha a meglepetés hajszolása közben erről megfeledkeznétek.


Spotify egyedi kép

Merthogy manapság nagy kincsnek számít, ha a házasságotok jól működik, köztetek pedig megértés, bizalom, harmónia és szeretet uralkodik. Ezért álljatok meg egy nap erejéig, éreztessétek egymással mennyire fontos is a másik az életetekben. Ennél nagyobb ajándékra úgysincs szükség.