Keresztelői ajándék ötletek – ezek a 2023-as tippjeink

Csaba Ábrahám

|

|

4 min

A keresztelő egy rendkívül bensőséges és meghitt esemény a család életében. A szülők az Úr színe elé viszik gyermeküket, mert a legjobbat szeretnék számára. Egy boldog, egészséges és áldásokkal teli életet. Ezen az alkalmon résztvesz minden rokon, a keresztszülők és akár a közeli barátok is. Érdemes a kisgyermek részére maradandó ajándékkal készülni. Ebben a blogcikkünkben megmutatjuk Neked, hogy milyen keresztelői ajándék ötletekkel újítottunk a 2023-as évben. Reméljük találsz közöttük megfelelőt. 🙂 Jó olvasást kívánunk!

Keresztelői ajándék – egyedi pólós plüssmackó

Lehetne ennél bájosabb keresztelői ajándék? A plüssmacik a gyerekek legjobb barátai, hát ha még egy olyanról van szó, aki saját neves pólót visel. A mackó ruhájára kérheted a keresztelkedő gyermek nevét, a keresztelő dátumát és helyszínét, valamint , hogy kitől kapja az ajándékot.

A játékról a póló levehető, így akár „öltöztethető” is. Ha már nagyobb lesz a kisfiad, vagy a kislányod, akár a kedvenc játékává is vállhat ez az aranyos figura.

Az ajándékozás előtt köss a nyaka köré egy selyem szalagot, vagy tedd bele egy babás ajándéktasakba és már is átadható lesz.

Csúszda, homokozó, vagy babamedence

Amikor az ember keresztelő ajándékok után kutat, hajlamos megfeledkezni a legalapvetőbb kellékekről, amelyek jól jöhetnek a mindennapokban. Egy cuki homokozó, hozzá kelékekkel, vagy egy kisebb műanyag csúszda örömet tud szerezni a babának és a szüleinek is. Ha a keresztelőt nyáron tartjátok, akkor egy színes és vidám külsejű babamedence is jó választás lehet. A keresztelő után kezdődhet is a medencés party. Amíg a felnőttek koccintanak és jókat falatoznak, addig a keresztszülők és a nagyik pancsolhatnak egyet a babával.

Gravírozott ajándéktárgyak a keresztelőre

A legkedveltebb termékeink közé tartozik a keresztelős nyaklánc és a saját neves, idézetes gravírozott kulcstartónk. Mindkettő ajándékozható fiúnak, vagy akár lánynak is. Az ékszernél javasoljuk, hogy a viselésnél várj vele, amíg a gyerkőc nagyobb lesz és kellő gondossággal tudja hordani. A kulcstartót, pedig ráteheted majd évek múlva akár a lakáskulcsára, vagy a táskájára, így mindig vele lehet ez a kedves keresztelős emléke.

Keresztelő ajándék fiúnak – kedves falikép

Milyen remekül mutatna ez a kép a babaszoba falán! A falikép fiús és lányos verzióban is kérhető. Kedves feliratokkal és jókívánságokkal látjuk el. A baba saját neve, az ajándékozók nevei, a keresztelő dátuma és helyszíne szerepel rajta.

Egy ilyen falikép igazi maradandó emlék. Évek múlva is ugyanilyen állapotban lesz és jó érzéssel fog eltölteni, amikor a gyermekednek mesélhetsz arról, hogy ezt a keresztelője napján kapta ajándékba.

A keresztelőről mutathatsz fényképeket is, vagy képeslapokat, amiket a rokonoktól kapott. Biztos vagyok benne, hogy örömteli perceitek lesznek. 🙂

Ajándék keresztelőre, ha a pénz nem számít

Vannak olyanok, akik abban a szerencsés helyeztben vannak, hogy bármennyit elkölhetnek egy ajándék megvásárlásakor. Ha Te is ezen személyek körébe tartozol, akkor a keresztelő alkalmával lepd meg a gyermeket egy különleges és értékes meglepetéssel. Egy aranyból készült nyaklánc a saját nevével ellátva nem csak időtálló és értékes darab, de a viselőjét emlékezteti arra, hogy milyen fontos is Ő.

Egy prémium alkohol a keresztelőre kiváló ajándék lehet. Az italt érdemes eltárolni a gyermek 18. születésnapjáig, így eldöntheti, hogy egy nap felbontja és megkóstolja a különlegességet, vagy tovább tárolja és meghagyja értéknek. Az alkoholok az évek során egyre nemesebbek és értékesebbek lesznek. Jó befeketetés lehet a gyermek számára ez az ajándék.

Külföldi utazás, amelyet akkor vehet igénybe, ha már nagyobb lesz. Képzeld csak el milyen nagy öröm lenne ez a szülőknek és a gyerkőcnek is. Évek múlva, ha elérkezik a pillanat, fizesd be őket egy családi nyaralásra, ahol rengeteg élményt szerezhetnek. A keresztelő napján érdemes egy ajándékcsomagot összekészíteni, amelybe tehetsz térképet, iránytűt, naptejet és strand törölközőt, valamint egy képeslapot benne az ország legszebb látványosságaival. Biztos vagyok benne, hogy az átadás pillanatában is nagyon fognak örülni, hát még akkor, amikor utazhatnak is! 🙂

Keresztelőre ajándék – bébi előke

A keresztelőre a szülők külön alkalmi ruhát szoktak vásárolni a gyerkőcnek. Egyrészt, hogy megadják a módját, illetve, hogy a fotókon szépen szerepeljen a kisbaba.

Ha megvan a keresztelős ruha, az alkalmi cipellő és a fejfedő, akkor jól jöhet még egy keresztelős bébi előke is.

Így a fejecskéjére öntött víz nem folyik majd rá a ruhájára, és emelett nagyon cukin is mutat majd benne a bébike. Az előkét később a babaholmikkal együtt elteheted emlékbe. Biztos vagyok benne, hogy örömmel tölt majd el, amikor visszanézed őket.

Befektetési ajándék keresztelőre

Amennyiben pénzösszeget ajándékoznál a keresztelő napján, úgy megteheted azt egy különlegesebb formában is. Vásárolj például befektetési aranyat, (lehet kapni 5, 25 és 50 grammos kivitelben) amely az évek során értéktartó marad. Amikor 18 éves lesz a gyermek eldönthetitek együtt, hogy beváltjátok pénzösszegre, vagy tartjátok tovább arany formájában. Ha pénzzé teszitek, úgy érdemes jogosítványra, vagy tanulmányokra költeni, hiszen ez biztosan nagy segítség lehet a pályakezdő gyermek számára. Ha még várnátok vele, úgy a későbbiekben akár az első otthona alapjához is remek segítség lehet.

Kislány keresztelői ajándék – cuki párna

Korábban már mutattunk Neked egy szép faliképet, amely a babaszobába remek dekorációs elem lehet.

Nos, ez a párna már csak a hab a tortán. Akár a képpel együtt is ajándékozhatod, vagy babaszoba dekorok névre hallgató ajándékcsomagot is készíthesz.

Fogj egy nagy dobozt, vond be rózsaszín, vagy kék színű csomagolópapírral. A belsejébe tegyél fehér színű krepp papír csíkokat és helyezd bele a babás párnát, a képet, egy dísznövényt, esetleg párologtatót és aromaolajokat, egy illatgyertyát, egy cuki plüsst és egy kiságy fölé helyezhető forgós díszt.

Ezután zárd le a csomagot, köss rá egy hatalmas masnit és a doboz elejére ragaszd fel kivágott betűkből a kisbaba nevét. Egy ilyen hatalmas és szép ajándékcsomag minden édesanya szívét megmelengeti és később szuper lesz számára, hogy a gyerkőccel együtt nézhetik vissza a babaholmikat, amiket a keresztelőre ajándékoztál.

Hasznos keresztelői ajándék, ha semmi ötleted nincs

Előfordulhat olyan állapot, hogy minden rokon, vagy barát megvette már azt az ajándékot, amit éppen Te szerettél volna ajándékozni. Ne ess kétségbe, a legjobb, amit ilyenkor tehetsz, ha egyenesen megkérdezed a szülőket. Az fix, hogy tudnak olyan dolgot mondani, amire éppen szükségük van. Legyen szó babaágyról, pelenkázóról, kültéri hintáról, vagy épp babahordozóról. A hétköznapi baba holmikat nem könnyű begyűjteni és nem is olcsó mulatság. Amennyiben tudsz nekik segíteni ezekben, úgy biztosan hálásak lesznek Neked.

További ajándék ötleteink keresztelőre:

Egyszerűen kattints a képre és már is az adott terméknél találod magad.
Ha megnéznéd az összes keresztelős ajándékunkat, akkor pedig kattints ide!