Ajándék ötletek keresztelőre, melyekkel garantált a siker

Csaba Ábrahám

|

|

4 min

Keresztelőre készül a család, Te pedig épp a tökéletes ajándék ötletet keresed? Mellőznéd a közhelyeket, mert az alkalom fontosságának megfelelően tényleg a legnagyobb örömöt szeretnéd minden érintettnek?

Akkor a cikkben szereplő ajándék ötleteink egyenesen neked szólnak. Akár a hagyományos, a kreatív, vagy a funkcionális vonalat szeretnéd megjátszani, a bejegyzésben bőven találsz majd inspirációt.

Sőt, az egyes meglepetés variációkat tetszés szerint kombinálhatod is. Minden bizonnyal még nagyobb lesz így az öröm, kicsik és nagyok részéről egyaránt.

Ajándék ötlet keresztelőre a jövőbe való befektetés jegyében

A jövőbe való befektetés alatt értelemszerűen a keresztgyermek jövőjét értjük. Szerintünk az egyik legkirályabb ajándék ötlet keresztelőre az, amikor a gyerkőc valamiféle befektetést kap ajándékba.

káma szutra bakancslista

Ékszert ajándékba a keresztanyától és keresztapától

A hagyományt tisztelő és őrző családoknál gyakorta ajándékoznak különleges ékszert keresztelő alkalmából.

Ennek köszönhetően a gyerkőc által rendszeresen viselt nyaklánchoz vagy fülbevalóhoz mindig kellemes érzések fűződhetnek.


A keresztelő idején ő még úgysem nagyon tud különbséget tenni az ajándékok között. Így a sokadik plüssmacinak, Barbie babának és játékautónak pedig kevesebb haszna lesz. Ellenben a néhány tízezer forint értékben vásárolt befektetési arany, vagy céges részvény a hosszú évek alatt egészen csinos hasznot termelhet.

Micsoda meglepetés lehet például a 18. születésnap alkalmából átnyújtani az immáron felnőtté cseperedő keresztgyereknek azt a borítékot, ami a keresztelő óta eltelt periódus alatt megsokszorozta az értékét.

Vitán felül ez tehát az egyik legklasszabb ajándék ötlet keresztelőre. Persze jócskán akad még tipp a tarsolyunkban, mutatjuk is őket mindjárt.

Kreatív ajándékok keresztfiúnak és keresztlánynak egyaránt

A kreativitás jegyében történő ajándékozás értelemszerűen egy keresztelő ünnepség alkalmából sincs teljesen kizárva. Annál is inkább, mivel napjainkban sokféle lehetőség áll a rendelkezésedre.

Hogy konkrétumot is említsünk, vegyük például a babaköszöntő ajándék csillagképet. Merthogy az esztétikusan kialakított csillagkép egyenesen az ünnepelt születésének a történetét meséli el kreatív formában.

Tetszés szerint fehér, fekete és sötétkék színű háttérrel egyaránt kiválaszthatjátok, hozzá pedig személyre szabott felirat is készülhet. Vitán felül a gyerekszoba egyik legnagyobb becsben tartott díszévé válhat hosszú éveken át. Elvégre ilyen különleges ajándékot nem sok gyerkőc kap a keresztszüleitől.

Pihe-puha takaró ajándékba a keresztszülőktől

Az elalvás kérdése sokszor számít neuralgikus pontnak a babáknál. Sok szülő tudna mesélni az álmatlanul átvirrasztott éjszakákról, a maratoni hosszúságú altatásokról, és az alvással kapcsolatos egyéb nehézségekről.

Már-már csoda számba mehet, amikor egy pihe-puha takaró hatására hirtelen minden megváltozik. A bársonyosan puha, baglyokkal, nyuszikkal vagy egyéb állat figurákkal tarkított néha egycsapásra képes megoldást kínálni az álmatlanságra.

Olyannyira, hogy ezekből a mágikus takarókból rögvest nélkülözhetetlen kellék válik. A gyerkőc kedvéért pedig vinni kell nyaralásokra, hétvégi kirándulásokra és a nagyszülőkhöz is. Egy biztos, a kedvesen puha takarót ajándékozó keresztszülőkre a legtöbb csemete jó szívvel gondol.

Készpénz helyett az ajándékutalvány valamelyest elegánsabb ajándék

Az egyik legnépszerűbb ajándék ötlet keresztelő alkalmából a borítékban átnyújtott készpénz. Persze távol álljon tőlünk, hogy ennek a hasznosságát vitassuk.

Mindössze csak annyit javasolnánk, hogy az átadni kívánt összeget öltöztessétek másfajta köntösbe.

Netflix stílusú kép

Erre kínálnak szuper megoldást a különféle ajándékutalványok. A legtöbb bababolt kínálatában ott vannak ezek az ajándék opciók, a szülők pedig tetszőlegesen levásárolhatják őket. Ennek köszönhetően a fogyóeszköznek számító pelenka, tápszerek és ilyen-olyan kellékek beszerzéséhez meglehet az anyagi háttér. Legalábbis néhány hónapon át.

Az ajándékutalványban ugyanakkor az egyik legjobb, hogy igény szerint játékok, ruhadarabok, cipők, vagy akár nagyobb volumenű baba holmik vásárlásakor is beváltható. A felhasználás módja tehát csakis a szülők szándékain múlik.

Ajándék ötlet keresztelőre a funkcionalitás szellemében

Aki nevelt már fel legalább egy gyermeket, az tökéletesen tisztában van ennek az anyagi vonzatával.

Hónapról hónapra megvannak a fix kiadások, melyekhez időnként pluszban jön még egy-egy komolyabb tétel.

Gravírozott kulcstartó pároknak

Be kell szerezni például egy sokoldalú és praktikus babakocsit, babahordozót, vagy az altatás során varázserővel hatni képes hintát. Mennyire klassz dolog tehát az, amikor ezek a sokszor nélkülözhetetlen kellékek keresztelői ajándék formájában érkeznek.

Vagyis a babakocsin, a hintán és a hordozón kívül a funkcionalitás jegyében nagyszerű ajándék ötletnek bizonyulhat többek között az etetőszék, az autóban használatos gyerekülés, illetve az önfeledt játék ideális terepének számító karám.

Mesekönyv, méghozzá egyenesen a gyerkőcre szabva

Ha nem is feltétlenül fő ajándékként, de egyfajta kiegészítésként szuper ötletnek bizonyulhat a mesekönyv is. Merthogy melyik gyerkőc ne szeretné áhítattal hallgatni, ahogyan a felnőttek mesekönyvből olvasnak fel neki elalvás előtt?

Persze egy ilyen meglepetés jóval a keresztelő ideje után kerülhet majd használatba, akkor viszont könnyen nagy kedvenc válhat belőle. Pláne akkor, hogyha a szóban forgó mese egyenesen az ünnepeltről szól.

Merthogy manapság már a személyre szabott mesekönyv beszerzése is könnyedén lehetséges.  A mesekönyvben szereplő főhős neve bizony az ünnepelt keresztneve lesz, aki a történetmesélés idejére egyenesen a mese főszereplőjének érezheti magát.

Legyünk őszintén, ennél menőbb ajándék ötletet nehezen tudnánk elképzelni. Melyik gyermek ne hallgatná tátott szájjal azt a mesét, ahol bizony minden egyes jelenetben ő játssza a főszerepet?

Pláne akkor, ha a történetmesélő szerepét a szeretett keresztanya vagy keresztapa fogja ellátni.

Az év bora vagy pezsgője, a 18. születésnapra behűtve

Igen, pontosan tudjuk, hogy ez nem épp egy hagyományos ajándék, pláne keresztelő alkalmából.

Haladóbb szellemű családoknál, ahol nem számít tiltott dolognak az alkoholfogyasztás, ott kedves gesztusnak bizonyulhat

romantikus ajándék bögre

Persze az ünnepelt nem most azonnal fogja megkapni a szóban forgó meglepetést. Tetszés szerint elrakhatjátok a neki szánt ajándékot a 18. születésnapjára, a diplomaosztó idejére, vagy az esküvőjére.

A „bor legyen, vagy pezsgő” kérdést már rátok bízzuk. Ha meg szeretnétek adni a módját, akkor válasszatok igazi különlegességet az aktuális évjáratból. Ennek köszönhetően az ajándék eszmei értéke még magasabb lehet.

Konklúzió

A keresztelő komoly mérföldkőnek számít egy gyermek, a szülők, valamint a keresztszülők életében egyaránt. Ilyenkor rendre összejön a család színe és java, a különleges nap alkalmából pedig ajándékot szokás adni.

Őszintén bízunk benne, hogy a cikkel sikerült jó pár használható ötletet adnunk a közelgő keresztelőhöz. Arról viszont nem szabad megfeledkezni, hogy az átadott meglepetés mellett a szeretet és gondoskodás legalább annyira fontos tényezőnek számít.

Merthogy a családi kötelék az egyik legfontosabb eleme az életünknek, a keresztszülőség pedig valódi ajándék az érintetteknek. Gratulálunk, egyúttal sok sikert kívánunk a nagy naphoz!

További ajándék ötleteink keresztelőre:

Egyszerűen kattints a képre és már is az adott terméknél találod magad.
Ha megnéznéd az összes keresztelős ajándékunkat, akkor pedig kattints ide!