Pazarlásmentes karácsonyi ajándékok és ajándékozási tippek

Csaba Ábrahám

|

|

4 min

Hogyan csempészhetsz az ünnepi fa alá szívhez szóló és izgalmas ajándékokat anélkül, hogy egy fél fizetésnyi összeget költenél ajándékokra? Avagy mik a legtutibb pazarlásmentes ajándékötletek 2021-ben?

Ezt a kérdést fogjuk körbejárni a bejegyzésben. Őszintén bízunk benne, hogy tudunk néhány praktikus tippet adni a felesleges költésektől mentes, de mégis meghitt karácsonyi ajándékozáshoz. Válogass a pazarlásmentes karácsonyi ajándékok között, vagy csak inspirálódj!

Ha mindenki ír ajándéklistát, akkor a meglepetés izgalma is megmaradhat

Nem mindig könnyű kitalálni, hogy pontosan mire is vágyik a másik karácsony alkalmából. Éppen ezért csúszik félre indokolatlanul sokszor a karácsonyi ajándékok nagy része, ami akaratlanul is a pazarláshoz vezet.

listaírás

A listaírás viszont segít áthidalni ezt a nehézséget. A tipp a következő. Minden családtag ír egy saját listát azokról a karácsonyi ajándékötletekről, amiket szívesen venne. Aztán szétkülditek egymásnak, és mindenki más és más meglepetést szerez be. 


Így aztán egyszerre teljesülhet a meglepetés semmivel össze nem hasonlítható izgalma, miközben pazarlástól mentesen tudhatjátok le a karácsonyi ajándékozást.

 

Karácsonyi ajándékötletek, amik hasznosak és praktikusak


Szemezgetsz már egy ideje a vezeték nélküli fülhallgatóval? El tudnál képzelni egy vastagabb pulcsit, hogy ne kelljen vacognod a januári hidegben? Kifogyóban a parfümöd, és nemsokára újat kellene venned?

divatos cuccok

Csupa-csupa olyan karácsonyi ajándékötlet, amik nem a luxus kategóriába esnek, hiszen egyébként is szükséged van rájuk. Magyarul anélkül kerülhetnek ünnepi díszcsomagolásban a fa alá, hogy a rájuk költött pénz felesleges lett volna.

Kismillió példa lehet egyébként ezekre a hasznos karácsonyi ajándékokra. Csak annyit kell tenned a tökéletes meglepetéshez, hogy puhatolózol egy kicsit a szeretteidnél ebben az ügyben.

Válassz olyan karácsonyi meglepetést, amik egy-egy célodhoz kötődnek

Az ajándékozott eltökélt szándéka megszabadulni néhány plusz kilótól? Vegyél neki olyan receptkönyvet, amiben csakis egészséges ételek szerepelnek.

A hozzád közel álló le akarja futni a félmaratont? Lepd őt meg valamilyen praktikus futós kellékkel vagy ruhaneművel.

téli futás

Hogyha a karácsonyi ajándékötletet sikerül kombinálni egy-egy fontosabb célkitűzéssel, azzal nyert ügyed lesz. A család minden tagja imádni fog, hiszen az ajándék vadászat közben gondoltál rájuk és a számukra olyannyira fontos motivációra.

A legjobb pedig, hogy ezzel megint elkerülted a felesleges pénzkidobást. Nincs más teendőd, mint végig venni a szeretteid fontosabb szándékait, céljait és szokásait. Ezekhez mérten sokkal könnyebb lesz tutibiztos karácsonyi meglepetést okozni nekik.

Sokszor a néhány ezer forintos ajándék a legszuperebb meglepetés

Ki mondta, hogy csakis a tízezer forint feletti ajándékokkal okozhatsz felejthetetlen karácsonyi meglepetést?

A ténylegesen szívhez szóló ajándék ugyanis korántsem pénzkérdés. Úgyhogy egész bátran gondolkodhatsz a pár ezer forintos meglepetésekben is.

rózsakvarcos karkötő

Többek között nálunk is bőven találsz olyan szívhez szóló, kreatív vagy humoros karácsonyi meglepetés ötleteket, amikért egyáltalán nem kell mélyen a zsebedbe nyúlnod. 

Akár ékszerekből, kozmetikumokból, dekorációs elemekből, játékokból, bögrékből és szerelmes ajándékokból is könnyedén találsz kifogástalan darabokat egészen kedvező áron.


Ha megy a kreatívkodás, akkor készíthetsz DIY karácsonyi ajándékokat is


Do it yourself, avagy nyersfordításban csináld magad ajándékötletek karácsonyra. Nagy előnyük, hogy nemcsak gazdaságosak, hanem pluszban még a kreativitásod kibontakoztatásának is lehetőséget biztosítanak.

Egy DIY karácsonyi ajándék a szó legszorosabb értelmében figyelmességről árulkodik. Ezt a meglepetést nemcsak úgy leemelted a polcról, hanem a saját kezeddel készítetted. Valahol erről is kellene szólnia a karácsonyi ajándékozásnak.

Milyen DIY karácsonyi ajándékötletekben tudsz gondolkodni? Gyakorlatilag korlátlanok a lehetőségek, legyen az ajándékozott fél fiatal vagy idősebb, férfi vagy nő. A lakberendezéshez, dekorációhoz használatos kellékeken túl ott vannak a különféle DIY ékszerek, vagy például a fotós ajándékok is.

Gyakorlatilag fillérekből hozhatod ki bármelyiket anélkül, hogy a meglepetés eszmei értéke csökkenne. Sőt, valójában ezek a DIY ajándékok képviselik a legtöbb értéket.

Turbózd fel a karácsonyi ajándékötletet egy-egy személyes üzenettel is


Ne feledd, hogy a karácsony elsősorban a szeretet, és csak másodsorban az ajándékozás ünnepe.

Úgyhogy ebben a szellemiségben tovább növelheted a szeretteidnek szánt meglepetés értékét, hogyha megtámogatod egy szívhez szóló üzenettel is pluszban.


Ma már egyáltalán nem nehéz a csomagba, vagy a díszes ajándékcsomagba csempészni egy levelet vagy ajándékkártyát. Az üzeneted pedig szólhat a háláról, vagy pedig annak a kifejezésről, miért is jelent neked olyan sokat az ajándékozott fél.

Ha eggyel emelni szeretnéd a tétet, akkor a karácsonyi ajándék mellett szívélyes üzenetet készítsd el videós formában. Nem kell hozzá más, mint egy okostelefon, amivel bármikor rögzíthetsz egy szimpla kétperces videót.

Könnyen lehet, hogy ezek a szívhez szóló üzenetek lesznek azok, amikkel a legnagyobb örömöt tudod majd okozni a közelgő ünnepek alatt.


Ne feledd, hogy a közösen töltött minőségi idő önmagában is ajándék


Naná, hogy szeretjük az ajándékokat és a meglepetéseket. Viszont abban is őszintén bízunk, hogy az idei karácsony nem kizárólag az anyagi javak és a drága ajándékok őrült hajkurászásáról szól majd.

puszi a mamának

Sok esetben egy-egy névre szóló bögre, egy az ajándékozotthoz közel álló kozmetikum vagy lakberendezési tárgy is tökéletes meglepetés lehet. Ezek nem drága dolgok, mégis segíthetnek fenntartani a meglepetés erejét.

Az igazi ajándék pedig ténylegesen az lehet, ha néhány napon át együtt lehetünk a szeretteinkkel. Most talán lesz idő közösen főzni, együtt ebédelni az ünnepi asztalnál, esténként pedig összegyűlni a tévé előtt, és jókat nevetni a minden évben unalomig ismételt klasszikus karácsonyi filmeken. Vidám készülődést kívánunk!

Kozmetikumok


A kozmetikumok remek pazarlásmentes karácsonyi ajándékok, hiszen nap mint nap használjuk őket. Nem rakjuk ki a polcra porfogónak, vagy a szekrény mélyére hogy aztán megfeledkezzünk róla. 


Ha jól ismerjük az ajándékozottat, akkor biztosan találunk az ízlésének megfelelő krémet, tusfürdőt vagy olyan kozmetikumot amire már régóta vágyik de eddig nem szánta rá a pénzt, hogy megajándékozza magát.


A kozmetikumok egy ajándékcsomag részeként is megállják a helyüket, némi édesség vagy ital társaságában. Rendezd őket egy szép díszdobozba vagy egy tálcára, csomagold be celofánba majd kösd át egy díszes masnival és kész is van a tökéletes ajándékcsomag!