Ötletes karácsonyi ajándék az egész családnak – Családi társasjátékok

Csaba Ábrahám

|

|

3 min

Mikor történt az meg utoljára, hogy az egész család összegyűlt, és közösen játszottatok valami izgalmasat? Mikor töltöttetek együtt felejthetetlen perceket, méghozzá rengeteg nevetéssel tarkítva?

Ebben a cikkben a meghitt családi együttlétet nagyban elősegítő tökéletes karácsonyi ajándék számos változatát fedjük fel előtted. 


Vagyis nézzük meg azt, hogy idén szenteste milyen társasjátékot csempéssz a fa alá.

Egy nagyszerű apropó arra, hogy a család apraja nagyja együtt legyen

A minket körülvevő elektromos eszközök sokasága miatt manapság már sokkal ritkábban gyűlik össze az egész család, mint mondjuk az szokás volt tíz vagy húsz évvel ezelőtt.

Családi társasozás

Most viszont itt a lehetőség arra, hogy megteremthesd az együtt töltött esték alapját.

A különféle társasjátékok ugyanis valódi reneszánszukat élik, és bizony Téged is arra bíztatunk, hogy idén karácsonykor lepd meg velük az egész családot. 

Merthogy a játék varázslatos izgalma, a hatalmas nevetések és a felejthetetlen fordulatok mellett annak az öröme is a Tiéd lehet így, hogy a szeretteid társaságában töltheted el az év egyik legszebb napját.

Most már csak az a kérdés, hogy melyik játékot tudnád a leginkább elképzelni karácsony estére.

Lakberendezés kicsiknek és nagyoknak

Gondolkodtál már azon, hogy miként festene álmaid otthona? Hogy milyen bútorokkal rendeznéd be azt a házat, amelybe gondolkodás nélkül beköltöznél?

Hogy mely megoldásokat alkalmaznád a lakásod kialakításakor abban az esetben, ha a pénz nem számítana?

Az Álomház segítségével most közösen tervezhetitek meg, hogy szíve szerint ki melyik kuckóba tenné át az egész család székhelyét.

Álomház társasjáték gyerekeknek

Derítsétek ki együtt, hogy ki követte el a bűntényt. Nyomozzátok ki a gyilkos fegyver hollétét és tegyétek tűvé a palotát annak érdekében, hogy felgöngyölítsétek a szálakat.

Egy igazán újszerű játék baráti összejövetelekhez

A Dixit valódi újdonságnak számít a kártyajátékok között, és ennyire újszerű képi megjelenítéssel valószínűleg még Te sem találkoztál.

Garantáltan komoly izgalmak várnak rád és a barátaidra, ha igazán bele szeretnétek merülni a logikai elemekben igencsak bővelkedő szórakozásba.

Dixit társasjáték

Izgalmas kémjáték a teljes rokonságnak

Szeretnétek játékos formában megtapasztalni a hidegháborús időszak izgalmait, amikor senki sem sejtette a másikról a kémkedési szándékot?

Kémjáték bulikra

Akkor próbáljátok ki a Fedőneveket, amely bizony nem akármilyen fejtörőnek számít. Ráadásul csapatban is tudnotok kell majd együtt dolgozni a másik brigád ellenében, így a családon belüli egészséges versengés is külön pikantériája lehet a társasjátéknak.

Egy kellemes utazós móka kicsiknek és nagyoknak egyaránt

Ha szívesen keltek útra és fedezitek fel a világ nagyvárosait, akkor a Ticket to ride segítségével most egy felejthetetlen képzeletbeli kalandban lehet részetek. Ráadásul nem is akármilyen közlekedési eszközöket fogtok használni, hanem a gyerkőcök kedvencének számító vonatokat.

Egy kifejezetten egyszerű játéknak számít, amely a legkisebbek számára is önfeledt szórakozást nyújthat.

Ticket to ride játék

Különleges és egyben izgalmas játék


A The mind: Érezz rá nem pusztán egy játék, hanem egy csapatélmény új dimenziója! Ugyanis a játékosoknak úgy kell lerakniuk a kezükben lévő számkártyákat, hogy azok egy hibátlan, növekvő számsort alkossanak.


A feladatot együtt kell megoldjátok, méghozzá úgy, hogy nem kommunikálhattok egymással - semmilyen módon.


Hangolódjatok egymásra, használjátok a megérzéseiteket, és ha sikerül az összes szintet teljesíteni, utolérhetetlen élményben lesz részetek!

Egyedülálló kártyajáték igazi kalandoroknak


Harcosok, varázslók, tolvajok, papok, börtönök, sárkányok s egyéb borult nyalánkságok! Törpe, gnóm, elf, s mindenféle faj, mit toll kínnal bír leírni csak! No meg a kincs! Annak persze se szeri, se száma, csak vigyázni kell, mert érte a hőst jó eséllyel a legjobb barátja döfi majd hátba.


Ez egy ilyen játék: vérbeli fentezi, kártyás-társas, méghozzá a javából – jócskán nyakon öntve hülyeséggel, pardon, szarkazmussal, stílusparódiával és humorral.


A Munchkin könnyen és gyorsan játszható, s minden szerepjátékos alapjáték egy egyedülálló kártyajáték telis tele kalandokkal.

Munchkin

Ereszkedj le a kazamatába! Ölj meg mindent, ami csak az utadba kerül! Döfd hátba a haverokat, és lopd el a cuccaikat! Fogd a kincset és fuss!

UNO kártya, gyors játék mindenkinek!


Az uno társasjáték szuper baráti, vagy családi játék, de remekül illik csapatépítésekre, vagy ismerkedős játék gyanánt is tökéletes.  A játék ideje körülbelül 10-15 perc.

UNO kártyajáték

Szabályzata egyszerű, gyorsan elsajátítható, minden korosztálynak remek játékélményt nyújt.

Ütős logikai játék a családi társas estékre


Ha ti inkább a logikai játékok iránt rajongtok, akkor a Rush Houra világa tökéletes választás lesz számotokra.


Ez a társasjáték a logikádat és a problémamegoldó képességedet teszi próbára. A Rush Hour egyben az egyik legelismertebb készségfejlesztő játék is. 


Ha pedig már kellően ráéreztetek a játék logikájára és kezditek egyszerűnek találni, ne aggódjatok! Ugyanis a ezt játékot több nehézségi szinten is játszhatjátok

Rush hour logikai játék

Egy kellemes és mulattató agytorna az egész famíliának

A Concept a feladványmegoldó és egymással történő kommunikációra építő társasok közé tartozik, egyvalamiben azonban eltér a hozzá hasonló változatoktól. Itt nem kell mutogatni, rajzolni vagy körül írni, csakis kizárólag ikonok segítségével érhetjük el, hogy a társunk kitalálja a feladványt.

Lehetőség szerint minél előbb, hogy az ellenfeleket meg tudjuk előzni. Ha az Activityt szeretted, akkor a Concept lesz a legújabb kedvenced.

Imagine családi társasjáték

Ha tetszett a családi társasjátékok című blogunk, de megnéznél még más tartalmat is, akkor látogass el a blog aloldalunkra és válogass a legkedveltebb témáink közül.

További családi társasjátékok