Tanú felkérő ajándék ötletek

Csaba Ábrahám

|

|

6 min

Tanú felkérő ajándék ötleteink bemutatása előtt idézzük fel, mik a legfontosabbak, amelyet ezzel kapcsolatban tudnunk kell. A tanúk legfontosabb szerepe egy esküvő keretében a házasságkötés hitelesítése az aláírásuk által. A házasulandó felek általában a legjobb barátokat, testvéreket kérik fel, hogy életük legszebb napján mellettük álljon az oltár előtt.


A polgári esküvő mellett sok pár számára fontos a vallási hovatartozás is, ezért egyházi szertartásra is sor kerül ebben az esetben, ahol a tanúknak szintén aláírásukkal kell igazolni, hogy a menyasszony és vőlegény összeköti az életét és nincs tudomásuk olyan befolyásoló tényezőről, amely ezt megakadályozhatná. Érdemes már a tanú felkérő ajándék által jelezni, hogy egy vagy két szertartás keretében számítunk az illetőre.


Továbbá az esküvői tanúk feladata a lány- illetve legénybúcsú megszervezése is, amelyet az esküvő előtt 1-2 hónappal szoktak megtartani akár egy este vagy egy hétvége keretében. 

Gondoltad volna?


Korábban az esküvői tanú a család vagy tágabb ismerősi kör leggazdagabb és legtekintélyesebb embere volt azért, hogy mind anyagilag, mind pedig gyakorlati segítségével támogatni tudja az ifjú párt. Tradicionális szokás, hogy a menyasszony és a vőlegény is a keresztszülőket, pontosabban a keresztapát kérik fel.


Hagyomány az is, hogy amennyiben mégsem a keresztszülőnek szánták ezt a feladatot, mindenképp vérszerinti családtag kapta ezt a szerepet. Általában a legidősebb unokatestvért tisztelték meg.


Ekkoriban tanú felkérő ajándék átadásra sem volt szükség, hiszen sok családnál egyértelmű volt már a frigy tervezése előtt, hogy a rangidős gyermeket ki támogatja a házasélet kezdetén.

Tanú felkérő ajándék ötletek, személyre szabott ajándékok
Tanú felkérő ajándék ötletek, személyre szabott ajándékok

A modern korban azonban az esküvői tanúknak ennél jóval összetettebb és emocionálisan is fontosabb szerepet szánnak. Az esetek többségében az esküvői tanú a fiatal párhoz legközelebb álló két személy. 


Ameddig korábban ezt a döntést már az örömapa és örömanya meghozták, manapság a menyasszony és a vőlegény szabadon választhatnak. A tanú felkérő ajándék is jellemzőbb a 21. századi esküvők esetén, korábban a társadalom ennél szerényebben közelítette meg.

Fontos, hogy olyan módot találj a felkérésére, amely a leginkább illik a kapcsolatotok jellegéhez. Történhet különlegesen, viccesen, hétköznapian, belevonhatjuk egy közös program keretébe is. A tanú felkérő ajándék egy kedves gesztus a kérdés mellett, amelyre ha rápillantunk mindig eszünkbe jut ez a pillanat.


Érdemes váratlanul meglepni az illetőt és korábban nem említeni a szándékunkat, így garantált az őszinte öröm. Blogunkban erre adunk számtalan ötletet, hogy a lehető legjobbat tudd kiválasztani. 

A jeles nap előtt, már az esküvő megszervezése kezdetén szokás az erre felkérni kívánt személyt megajándékozni, amelyet manapság már a legkülönfélébb módon megtehetünk.


Lényeges szem előtt tartani az ajándékozandó fél ízlését, hogy olyannal tudjuk meglepni, amely igazán személyre szabott.


Ne felejtsd el, rossz tanú felkérő ajándék nincs, hiszen a szándék a fontos!


Amennyiben pont egy ilyen feladat előtt állsz, tarts velünk és segítünk megtalálni a legjobbat! 😊

Tanú felkérő ajándék ötletek, személyre szabott ajándékok

Tanú felkérő ajándék - gravírozott kulcstartó


A kulcstartó, mint tanú felkérő ajándék nem csak praktikus, de nagyon szép és igényes választás, amelyet akár minden nap magánál tarthat, így garantáltan jó szívvel gondol vissza a felkérés pillanatára.


A teljes kulcstartó 8-9 cm hosszúságú, tehát egy női táskában könnyedén megtalálható, de egy férfi kezében is kényelmesen elfér. A tanú felkérő kulcstartó karikájára a lakáskulcs, vagy a kocsikulcs könnyedén fölhelyezhető.

Gravírozott flaska szettek - férfi tanúfelkérő ajándék


Esküvői tanú felkérő ajándék a férfiak számára: tökéletes választás lehet az egyedi feliratos flaska, amelyet fekete díszdobozba csomagolunk 2 db acélpohárral és egy utántöltővel.


Jó hír azonban, hogy ezt is tudjuk fokozni, kérheted akár ajándékcsomagban is, amelynek tartalma tökéletes kezdőszett egy estéhez a barátokkal, whiskyvel, különleges csokoládékkal és fűszeres mogyoróval.

Kozmetikai termékek hölgyek számára - remek női tanú felkérő


Kozmetikai ajándékcsomag is lehet tanú felkérő ajándék. Hölgyek esetében szívmelengető érzés olyan ajándékot kapni, amelyről tudjuk, hogy egy kényeztető estét eredményez. Csak egy fürdőkád víz és egy pezsgő fürdőbomba kell hozzá. Ajándékcsomagjainkban számtalan illattal és összetevőkkel rendelkező kozmetikumokat találsz.


Gondosan becsomagolva átadásra készen kapod kézhez az ajándékcsomagokat, azonban ezen felül ha szeretnéd még egy ajándéktasakba is belehelyezni, kattints a csomagolási ötleteinkre!

Egyedi ékszer - saját névvel


Nők számára talán egy könnyebb feladat a tanú felkérő ajándék kiválasztása, hiszen ha bizonytalanok is vagyunk, hogy minek örülne, az ékszer rossz választás nem lehet.


A Hematit ásványokból álló karkötők elemei egy bársonytasakban érkeznek meg hozzád, amelyet akár te is felfűzhetsz, de szuper program lehet az ajándékozott számára is, amennyiben szereti a kreatív időtöltést.

Kaparós poszter - élménnyel párosítva


Gondoltad volna, hogy a kaparós poszter lehet tanú felkérő ajándék? Szórakozás és kikapcsolódás egyben. Ebből a három különböző tematikájú poszterből az egyik biztosan igaz a te barátodra is!


Ezek mellé már nincs szükséged másra, mint egy kártyára amelyre leírhatod a nagy kérdést: "Leszel a tanúm a nagy napomon?"


Csomagolásról ebben az esetben sem kell gondolkodnod, hiszen merevített falú dobozban küldjük, így esetleg egy masnival már kész is az átadásra. 

Tanú felkérő ajándék - amire nem is gondolnál


Egy jól megfogalmazott felirattal szinte bármiből tanú felkérő ajándék válhat. Például az Oscar szoborra kérhető a következő is: "Oscar díj a világ legjobb esküvői tanújának, Máténak". Egyedi, mutatós és kedvünkre személyre szabhatjuk.


Ennél is egyedibb tanú felkérő ajándék jár a fejedben? Ne habozz, keress minket bizalommal! 🎁

Frappáns idézetek tanú felkérő ajándék mellé



"Eljött végre a nagy nap,

kinyílik előttünk a boldogság kapuja,

Te lennél a segédünk aki a kaput nyitja,

kérdésünk Hozzád az volna,

Lennél a vőlegény/menyasszony tanúja?"


"A vőlegény e nemes napon fontos szerepet szánt Neked,

Hogy a törvény előtt is hivatalos legyen hitvesi esküje,

Arra kér, hogy a nagy napon tanújaként lény vele!"


"Szükségem lesz valami régire, valami újra,

valami kölcsönre, valami kékre és Rád!

Leszel az esküvői tanúm?"

Tanú felkérő ajándék ötletek, személyre szabott ajándékok

Megtaláltad a tökéletes ajándékot, de azon nem kapott helyet a feltenni kívánt kérdés? Fogj egy kis kártyát és egy tollat, a saját kézírásoddal még különlegesebb a tanú felkérő ajándék.

Virág és csokoládé



Igazán nőies és kedvestanú felkérő ajándék lehet, amely készülhet igazi, illetve élethű művirágból is, így akár évekig is díszítheti az ajándékozott otthonát. 


A nagy kérdést pedig felteheted akár személyesen, de egy ajándékkártyán vagy képeslapon is szerepelhet.


Az édesség választása során fontos, hogy érzékenység esetén a megfelelőt válasszuk, legjobb megoldás egy finom minden mentes csokoládé vagy bonbon. Szerencsére erre már szinte minden boltban van lehetőségünk.

Tanú felkérő ajándék ötletek, személyre szabott ajándékok

Bor, esetleg pezsgő



Egy üveg ízletes bor vagy egy jó minőségű pezsgő nem hiányozhat senki otthonából, ezért ez egy tökéletes tanú felkérő ajándék. Bárki számára megfelelő lehet, ha az évek során a korábban felsoroltakkal már meglepted a felkérni kívánt barátodat. 


Azt érdemes kipuhatolni, hogy az édes vagy száraz vonalon induljunk el a válogatás során, de egy félédessel már túlzottan nem tudunk mellélőni.


Egy ajándéktasakban is mutatós lehet, azonban tehetjük díszdobozba akár édesség kíséretében.

Tanú felkérő ajándék ötletek, személyre szabott ajándékok
Tanú felkérő ajándék ötletek, személyre szabott ajándékok

Élményajándék


Nem vagy a tárgyi ajándékok híve, jobban szeretsz élményt adni? Számtalan lehetőség közül válogathatsz. Lehet akár egy masszázskupon, koncertjegy egy régóta várt együttesre, színházi belépő főzőtanfolyam, tesztvezetés vagy bármilyen akár 1-2 napos program is. Manapság már igen elterjedt a tanú felkérő ajándék ilyen szempontból való megközelítése.


A belépők/jegyek mellé pedig egy ajándékkártyán oda tudjuk csempészni a leendő tanúnk számára feltenni kívánt kérdést.

Esküvői tanú felkérő - további tippek


  • Amennyiben van már kisgyermekünk aranyos gesztus lehet olyan nyomtatással készült pólót ráadni, amelyen a következő felirat olvasható: "Én vagyok a tanú felkérő ajándék, ott lennél az anyukám mellett a nagy napon?"
  • Egy közös vacsora alkalmával megkérhetjük az éttermet, hogy írják fel a felszolgált tányérra: "Lennél az esküvői tanúm?
  • Férfiként női tanút szeretnél megkérni? Tökéletes választás küldeni számára egy virágcsokrot egy előre megírt ajándékkártyával.

Tudtad?


A tanúk személyazonosságát is be kell jelentenünk az anyakönyvvezető felé. Legkésőbb az utolsó megbeszélésen, ha addig esett volna róla szó, már nem engedhetik el a kérdést. Ezen a ponton gyakran a tanúk adatait és igazolványait is el szokták kérni, amit aztán az esküvő előtt közvetlenül is be kell mutatniuk, ezért nagyon fontos, hogy az esküvő napján a felkért tanúk ne felejtsék otthon a szükséges okmányokat.

Milyen öltözéket válasszon az esküvői tanú?


A tanú felkérő ajándékot kaptál, de nem tudod pontosan ez mivel jár?


A korábban már említett feladatok mellett még fontos dolgokat kell fejben tartani a nagy napra vonatkozóan.


A menyasszony és a vőlegény tanújára egyaránt egy íratlan szabály vonatkozik, mégpedig az, hogy a rendezvény két főszereplőjét nem illik túlöltözni. Hiszen ők ülnek a legközelebb az ifjú párhoz, rájuk is számtalan szem szegeződik a szertartások alatt. 


Amennyiben a párnak külön kérése a viselt ruhák színének meghatározása, hogy jobb legyen az összkép, ezt célszerű figyelembe venni és tiszteletben tartani.


Az esküvői tanú felkérő ajándék elfogadásával ezeket tudomásul vesszük és segítjük a szerelmespárt, hogy minél több szervezési terhet vegyünk le a vállukról. 

Tanú felkérő ajándék

Épp az esküvői tanúd kiválasztása előtt állsz? Nézd meg ezt a videót!


Segítségedre lehet a nagy döntés előtt az alábbi videó, amellyel megpróbáljuk minden kételyedet eloszlatni. A tanú felkérő ajándék mellett maga a kiválasztás folyamata is fontos szerepet játszik, amennyiben nem egyértelmű még számodra. Tanú felkérő ajándék kiválasztása előtt érdemes meghallgatni 😊

Tanú felkérő ajándék ötletek, személyre szabott ajándékok

Esküvői tanú felkérő ajándék blogunk végére értünk, bízunk benne, hogy megtalálod a tökéletes ajándékot az tanú felkérésére.


A legfontosabb azonban, hogy mindenki jól érezze magát ezen a jeles napon, főként az ifjú pár. 😊

További ajándékok esküvőre


Nem tudod még mivel ajándékozod meg a szüleidet a köszöntő során? Esetleg kiegészítőt keresel a dekorációhoz? Tanú felkérő ajándék mellett ezeket is találsz nálunk. Inspirálódj weboldalunkon, számtalan ajándékötlettel várunk! 😊