Bájos és különleges esküvői ajándékok

Csaba Ábrahám

|

|

7 min

Lassan egy éve, hogy én is csatlakozhattam azon szerencsés hölgyek táborába, akik a világ legboldogabb feleségeinek mondhatják magukat. Csabival 2022. augusztus 27-én mondtuk ki egymásnak a boldogító „igen-t”. Az esküvőnk egy csodálatos és felejthetetlen mérföldkő volt az életünkben és azt hiszem ezzel nem csak mi vagyunk így.

Ha már esküvő témánál vagyunk arra gondoltam, hogy ebben a blogcikkben összeállítok egy esküvői ajándékok listát, amik segíthetnek számodra megtalálni a megfelelő nászajándékot. Természetesen megosztok majd veled olyan ajándék ötleteket is, amelyeket mi kaptunk a szeretteinktől, így tutira jó ötleteket olvashatsz. Szerintem vágjunk is bele! 🙂 

Naptár kulcstartó nászajándékba

Egy apró és praktikus kedvesség megdobogtathatja a pár szívét, főként, ha a saját nevük és az esküvő dátuma szerepel rajta. A kulcstartót kérd párban, így mindkettejük kocsikulcsára, vagy lakáskulcsára rákerülhet egy. Segít emlékezni a házassági évforduló napjára, kedves emlékeket hordoz magában és egyszerűbb általa megtalálni a táska mélyén megbújó kulcsokat.

Ha a naptár kulcstartót választod esküvői ajándék gyanánt, akkor tedd őket egy fehér, vagy krémszínű ajándékdobozba, írj mellé egy kedves képeslapot, tehetsz mellé pénzösszeget is és helyezd bele az egészet egy esküvős ajándéktasakba. A tasakba szórhatsz fehér szíveket, vagy konfettit. Ez még jobban feldobja az összképet.

Kreatív ajándék esküvőre

Az egyik kedvenc nászajándékunk volt az a hatalmas rózsaszín doboz, amit a barátainktól kaptunk az esküvőnk napján. Az eseményt követő napon vettük először a kezünkbe, lebontottuk róla az óriási pink színű selyem masnit és a fedelet leemelve sok-sok habrózsa és egy arany színű boríték tárult elénk. A levél elolvasása után realizáltuk, hogy a doboz tartalma egy 2 évre szóló játék lesz. 🙂 Hát nem ötletes?

A rózsák alatt több boríték is elvolt rejtve, amiket bizonyos időközönként nyithattunk csak fel. Az első hónap után bontottuk a kezdőborítékot, amelyben az állt, hogy készítenünk kellett a másikról egy listát, hogy mit szeretünk benne, a godolatainkat meg kellett osztanunk a másikkal és egy tartalmas, borozgatós beszélgetés kerekedett belőle.

A feladatok között szerepelt például az Identity névre hallgató kapcsolaterősítő társasjáték vásárlása. Nagyon ajánljuk ezt a játékot, hiszen még a jól működő kapcsolatoknál is felszínre hoz olyan kérdéseket és témákat, amikről azt hittük, hogy azt már tudjuk, vagy ismerjük. Azóta nagyon sokat játszottunk vele és többször is könnyek között beszélgettünk a bennünk mélyen megbúvó érzésekről, gondolatokról.

A fél éves boríték felnyitását követően jótékonykodnunk kellett. Mi egy állatmenhelyet választottunk ki és nekik adományoztunk pénzössszeget. Volt olyan boríték a dobozban, amelyet csak Csabi olvashatott el és még ugyan nem tudom, hogy mit tervez vele, de azt tudom, hogy külön feladata van. 🙂

Hamarosan elkérkezünk ahhoz a borítékhoz, amit az első évfordulónkon kell felnyitnunk. Nagyon kíváncsiak vagyunk, hogy mit olvasunk majd benne. Ezen kívül lesz még egy boríték, ha másfél évhez érünk és az utolsót, pedig 2024.agusztus 27-én nyithatjuk ki. Ugye milyen szuper? Te is készíthetsz ilyen vagány esküvői ajándékot. Fektess bele időt és egy kis energiát, hidd el a szeretteid meghálálják majd Neked ezt a kedves nászajándékot!

Nászút alap persely – vicces nászajándék

Ha esküvői ajándékok után kutatsz, akkor ez a persely kiváló kiegészítő ajándék lehet. Az elejére rákerül a jegyespár neve, a nászút alap felirat és az esküvő dátuma. A lakodalom során régi szokás szokott lenni, hogy a mulató pár lába alá aprópénzt szór a násznép. Így mérik fel, hogy a jegyespár mennyire becsüli az aprót.

A férjnek és a feleségnek gyorsan fel kell kapkodnia az érméket, a násznépnek, pedig meg kell próbálnia megakadályozni azt. A feladat teljesítéséhez kaphatnak segtségként seprűt, vagy lapátot is. A perselybe például ezeket az aprókat bele is lehet szórni, így egyből elkezdik gyűjteni a nászútjúkra a pénzt. 

Pénztárcabarát esküvői ajándékok

Amennyiben pénzösszeget szánsz nászajándékba úgy érdemes lehet kiegészítő ajándék gyanánt egy aprósággal készülni. Így nem csak borítékot fogsz adni, hanem egy jelképes meglepetést is. A kiegészítőkre már nem kell horribilis pénzösszeget szánni, inkább az a fontos, hogy emlékezetes, vagy szívből jövő kedvesség legyen. Az ajándék webshopunkban nagyon sok olyan nászajándék ötlettel találkozhatsz, amik nem terhelik meg a pénztárcádat, de tutira mosolyt csalnak majd a jegyespár arcára. Választhatsz egyedi ajándékot, amire kérheted az esküvő dátumát és a jegyespár nevét, vagy vásárolhatsz kész ajándékot, amit már csak be kell csomagolnod és egyből ajándékozhatod is.

Egy bögrepár mindig hasznos kellék, hiszen a bögrékből sosincs elég. Egy saját neves verzióból a reggeli kávé is jobban esik, főként, ha a férj és a feleség együtt tudja azt reggel elfogyasztani. A kézszobor készítő készlet szuper nászajándék ötlet. Nem csak egy tárgyat adsz ajándékba, hanem egy izgalmas élményt is. A szobor elkészítése roppant egyszerű és a kész remekművet akár az otthonukhoz illő színvilágban ki is festhetik. Létezik ennél egyedibb dekorációs elem? Szerintünk sem! 🙂

Az első közös otthon névre hallgató kulcstartónk a párok egyik kedvence. A házasélet megkezdését követően sokak számára a következő lépés a kertesházba való költözés. A gyerkőc születése előtt a pár biztosan szeretné kialakítani a megfelelő kis „fészküket”, így ha költözködnek, akkor ez a kulcstartó remek emlék lesz számukra és boldogan teszik majd fel az új otthonuk kulcsára.

Gyönyörű kép a szeretetről

A megható esküvői ajándékok közül az egyik legnagyobb kedvencünk ez a falikép. A képet három méretben tudod megvásárolni, és üvegezett fakeretben küldjük el számodra. A képre rákerül a jegyespár neve, az esküvő dátuma és a helyszíne. Ezen kívül a teljes képre egy Bibliai igeverset teszünk, amely a szeretetről mesél.

Az esküvők során nagyon sokszor használják ezt az igeverset és többek között a mi esküvőnk alkalmával is elhangzott ez a részlet. Azt hiszem mindent elmond arról, hogy miként kell szeretnünk a társunkat és, hogy hozzon bármit az élet, jót, vagy rosszat, ki kell állnunk a szerelmünk mellett.

A házasélet nem egyszerű és nem könnyű. Minden nap megküzdünk az élet viharaival és egymással, azonban ha kiálljuk ezeket a nehézségeket, szeretjük és tiszteljük egymást, akkor olyan csodálatos dolgokat élhetünk át a férjünk, vagy a feleségünk mellett, amit álmainkban sem gondoltunk volna.

Szerelemlakat nászajándékba

A lakatceremónia egy igen elterjedt szokás az esküvők során. A jegyespár két lakatot illeszt egybe és a kulcsot messzire dobják, vagy átnyújtják a szertartásvezetőnek. Amennyiben a menyasszony és a vőlegény nem tervez ilyen programot a szertartás során, úgy érdemes lehet a lakatra esküvői ajándékként gondolni.

A szerelemlakatokat saját magunk gravírozzuk meg, így szinte bármilyen feliratot kérhetsz rá. Tuti befutó lesz, ha kéred rá a neveket, az esküvő dátumát és egy szerelmes idézetet. A lakatot tedd bele egy fehér, vagyy krémszínű dobozba és add át a párnak. A szerelemalakatokban az a jó, hogy nem csak egy tárgyat adsz ajándékba, hanem egyből egy romantikus randi ötletet is.

A házasok kiválasztanak egy számukra megfelelő napot és helyszínt, elviszik magukkal a lakatot és felteszik egy lakatfalra, hídra, vagy kerítésre. A kulcsot ilyenkor egy folyóba, vagy tóba szokás dobni, hogy senki ne nyithassa ki többé. A lakat az örök szerelmet jelképezi, akár csak a pár karikagyűrűje.

Esküvői ajándékok, ha a pénz nem számít

Az esküvő az az esemény, ahol nászajándékkal köszöntjük a jegyespárt. A nászajándék összegét Te magad határozhatod meg. Ha abban a szerencsés helyeztben vagy, hogy a pénz nem számít csak a jegyespár öröme, akkor engedd szabadjára a fantáziádat és adj ajándékba egy csodálatos élményt.

1. Fizesd be a házasokat életük legszebb külföldi utazására. Lehet ez egy körutazás is, ahol több különböző országba látogathatnak el és sok kultúrával ismerkedhetnek meg. A nyaraláshoz remek alternatíva lehet egy luxus hajós körutazás.

2. Lepd meg őket egy új autóval. Gondolj csak bele milyen hatalmas lenne az ámulat, ha a parkolóban ott állna egy óriási masnival átkötött vadonatúj autó. Ha titokzatos szeretnél maradni, akkor parkolj vele picit eldugottabb helyre, a kulcsot tedd ajándéktasakba és nyújtsd át a megfelelő alkalomkor a jegyespárnak. Biztos vagyok benne, hogy teljesen ledöbbenek majd és rettentően fognak neki örülni.

3. Hívd el a kedvenc sztárjukat, vagy egy világhírű énekest az esküvőre. Ilyen nászajándéknak nem lehet ellenálni. Egyszer csak belép az ajtón Jennifer Lopez és rázendít a pár kedvenc dalára. Tuti mindenki táncraperdül, de csak a férj és a feleség után. 🙂

Ajándék esküvőre saját kezűleg

A kézzel készített ajándékoknak hatalmas értéke van. Egyrészt a beletett munka és energia tükröződik rajta, másrészt, pedig szimbolizálja a szeretetet, amit az ajándékozott iránt érzel. Amennyiben kreatív és alkotói vénákkal rendelkezel, úgy javasoljuk, hogy engedd szabadjára a fantáziádat és például készíts egyedi társasjátékot a jegyespárnak.

A játék táblájára rajzolj mezőket és készíts hozzá feladatkártyákat is. Lehetne a táblán olyan mező, hogy ha hatost dobsz kimaradsz a körből, vagy ha erre a mezőre lépsz, akkor el kell énekelned a kedvenc közös dalunkat. Lehetnének büntetések is, például ma te mosogatsz, vagy kötelezően meg kell nézned velem azt a filmet, amit én választok. Természetesen legyenek jutalmak is, mint masszázs kupon, vagy menjünk el a kedvenc éttermünkbe kártya.

A lényeg, hogy az egész játékot személyre szabottan alkosd meg. Vedd figyelembe a jegyespár szokásait, kedvenceit és tűzdeld tele vicces elemekkel. Biztos vagyok benne, hogy imádni fogják ezt az esküvői ajándékot.

Esküvői ajándékok bakikkal

Képzeld csak el a szituációt, amikor átadod a nászajándékot a jegyespárnak, majd melléd lép a menyasszony unokatesója és ő is pontosan ugyanazt nyújtja át, mint, amit Te. Katasztrófa! Ugye? 😀 Kerüld el az ilyen bakikat és készíts nászajándék listát! Beszélj össze a többi vendéggel, hogy ki mit szeretne ajándékozni, így elkerülheted ezt a kellemetlenséget.

Ha nem vagy biztos a dolgodban, akkor, pedig a lehető legjobb döntés, ha egyből megkérdezed a jegyespárt, hogy mire lenne szükségük és azt javasolták-e már más vendégnek. Ha még nem, akkor szabad a pálya az ajándék vásárlásra.

Reméljük tetszettek az esküvői ajándékok, amiket javasoltunk. 🙂 Ha megnéznéd az összes nászajándékunkat, akkor kattints ide és már is az aloldalunkon találod magadat. Ha szívesen olvasnál esetleg más ajándékozási tippről, vagy ötletről is, akkor írd meg kommentben és elkészítjük! 🙂