Vicces és érzelmes nyugdíjba vonulás ajándék ötletek

Csaba Ábrahám

|

|

3 min

A nyugdíjas évek mindannyiunk életében bekövetkeznek egyszer. A sok-sok munkával és fáradozással töltött évek gyümölcseként megkezdhetjük a gondtalan mindennapokat. 

Több időt tölthetünk a családunkkal, az önfejlesztésünkkel és az egészségünkkel. A nyugdíjas éveinkben elutazhatunk olyan helyekre, ahova eddig még nem sikerült és kipróbálhatunk új hobbykat is. 

Ezek az évek nagyon nyugodalmasak, meghittek és csodásak lehetnek. Amennyiben ismersz olyan személyt, aki hamarosan megkezdi a „mézes” nyugdíjas éveit, úgy azt javasoljuk, hogy ne feledkezz meg meglepni őt egy búcsú és egyben köszöntő ajándékkal. 

Ebben a blogcikkünkben összegyűjtöttük a legjobb nyugdíjba vonulás ajándék ötleteinket, annak érdekében, hogy megkönnyítsük a dolgodat. Biztos vagyok benne, hogy itt találsz majd megfelelő nyugdíjas ajándék tippeket és örömet tudsz szerezni egy szerettednek, vagy egy nyugdíjba vonuló kollégádnak. Nos, nézzük is őket! 🙂

Ajándék nyugdíjba vonulásra férfiaknak

Az egyik legújabb termékünk ez az egyedi, emlékezetes és mutatós falikép. Mindig azt mondják, hogy a férfiakat nem könnyű meglepni, nos azt hiszem ez az elismerő kép tetszeni fog neki. Ezt a fali dekorációt leginkább kolléga búcsúztató ajándékként javasoljuk.

Ha van olyan munkatárasd, aki nemsokára nyugdíjba vonul, akkor lepd meg őt ezzel a nyugdíjas ajándékkal. Fogjatok össze a kollégákkal és adjátok át együtt. Egy üveg, finom alkoholos ital, vagy egy doboz bonbon jól illik mellé!

A nyugdíjas búcsúztató képre rákerül az ajándékozott neve, a nyugdíjba vonulásának a dátuma, az ajándékozók neve és még az évek száma is, amennyit munkában töltött. Roppant figyelmes és érezelmes gesztus egy ilyen ajándékot adni. 


A képet fakeretbe téve küldjük el számodra és még csomagolást is választhatsz hozzá. Így otthon már nem kell bajlódnod vele, egyből átadható az ajándékozott számára.


Közösen írt dal, vagy költemény a nyugdíjas búcsúztatóra

Egyelőre maradjunk a munkahelyi búcsúztatónál és vegyük számba azt a lehetőséget, hogy milyen ajándék jöhet szóba, amibe igazán beletehetitek a szíveteket és a lelketeket. 


Mit szólnál egy közösen megírt dalhoz, vagy egy vershez? Minden munkatárs írhatna pár kedves gondolatot, emléket, egy poénos pillanatot. A sorokat rímekbe szedve, és gitár aláfestéssel megspékelve igazán különleges és emlékezetes búcsú ajándék kerekedhet belőle. 


Ne felejtsétek az eseményt videóra venni és fotókat készíteni. Később a nyugdíjba vonult kolléga szívesen nézi majd vissza. Biztosan nagyon fogtok neki hiányozni, de ezt a gesztust örökre a szívébe vési. 

Gravírozott kulcstartó – vicces nyugdíjas ajándék

A búcsúztatók során a nyugdíjba vonuló személyt egyfajta kitüntetéssel kezeljük. Ez a gravírozott kulcstartó is szolgálhat egyfajta díjként, amelyet mindig magánál hordhat. A lakáskulcson, vagy a kocsikulcson szépen mutat és praktikus, hiszen általa könnyedén megtaláljuk a kulcsunkat.

Az emléktárgy medálján az alábbi vices szöveg olvasható: „Hivatalosan nyugdíjas, kezdődik a mostantól nem az én problémám üzemmód”. Ezen kívül a nyugdíjba vonulás évét is rágravírozzuk. Jópofa, ugye? 😀 Tuti elneveti magát az ajándékozott.

A vicces nyugdíjas ajándék ötleteink közül ez a kulcstartó az egyik legnagyobb kedvence a vásárlóinknak. Kérj rá egy-két kedves fityegőt, vagy kérj a hátoldalra is feliratot. Mondjuk egy jókívánságot, vagy pár vicces sort, amit csak a nyugdíjba vonuló szeretted ért.

Útravaló emlékvideó a nyugdíjba vonulónak

Ha megvan a dátum, hogy mikor lesz az utolsó munkanapja a nyugdíjba vonuló személynek, akkor készíts neki a rokonokkal, vagy a kollégákkal egy összesítő útravaló videót. 


Mindenki beszéljen 5 percben. Lehet benne jókívánság, mesélhettek élményekről, megköszönhetitek az együtt töltött napokat, vagy felolvashattok kedvenc idézeteket. 


A lényeg, hogy az egész videó az ajándékozottról szóljon, illetve arról, hogy búcsúzik az eddig éveitől és köszönti a nyugdíjas új életét. A videót bármikor visszatudja nézni, amikor csak kedve tartja. 🙂


Egyedi és vicces feliratos bögre, ami mindig remek ajándék

A nyugdíjas búcsúztatóra szánt ajándék ötletek közül az egyik személyes kedvencünk a bögrék. Az áruk ideális, mosolyt csalnak az arcra, hasznosak és mindig kellenek, ha ránézünk boldogással telik meg a szívünk. Kell ennél jobb ajándék? Szerintünk se! 🙂

Környezetbarát és egyben kézműves nyugdíjba vonulás ajándék tippünk

Földünk védelme mára minden napos kérdéssé vállt. Ahol tudunk óvjuk a környezetünket és ezt a jó szokásunkat az ajándék vásárlásnál is tartsuk szem előtt. 

Figyelmes ajándék lehet például a nyugdíjba vonuló édesanyád számára egy kézzel festett festmény, vagy egy hímzett póló ezzel a felirattal: „Nyugdíjas lettem, hurrá!” Mindenhez használhatsz meglévő kellékeket.

Ha van például egy régi képkereted, amit már nem szeretsz, akkor légy kreatív és újítsd fel! Csiszold le a rajta lévő festéket, kend át egy új színnel, lakkozd le és akár ragassz rá gyöngyöket, vagy terméseket. A keretbe nyomtass fotókat és írd rá az üvegre alkholos filccel: „Boldog nyugdíjas éveket!”

Reméljük tetszettek a nyugdíjba vonulásra szánt ajándék ötleteink. Biztosan találsz köztük vicceset, és érzelmeset. Hölgyeknek és férfiaknak egyaránt ajándékozhatóak. 


Tiszteletünket és az odafigyelésünket mutatjuk ki általáluk. Ha szeretnél még hasonló ajándék összeállítsokat látni tőlünk, akkor írd meg kommentben és igyekszünk megvalósítani a kérésedet! 🙂