Kreatív ajándék ötletek lakásavatóra, hogy a beköltözés igazi ünnep legyen

Csaba Ábrahám

|

|

4 min

A lakásvásárlás nemcsak a hitelfelvételről és a költözés körüli hercehurcáról szól. Egy új lakás vagy ház megvétele ugyanis különleges esemény, amit egyszerűen kellemes érzés megünnepelni. Ennek apropóján pedig nem árt, ha ajándékkal a kezedben érkezel.

A cikkben adunk is néhány praktikus ötletet, hogy milyen lakásavató ajándékkal lepheted meg a hozzád közel állókat.


Lábtörlő kreatív változatban

„Pezsgőt hoztál?” – Egy a sok kreatív, vicces vagy akár egyedi variáció közül, ami az új otthon bejáratához szánt lábtörlőre kerülhet szövegként.

A lábtörlő ugyanis elképesztően klassz ajándék ötlet, több okból is.

 

cicás lábtörlő

Egyrészt eleve jókedvre deríti az ajándékozott felet, amikor csak belép az újonnan vásárolt lakásába. Másrészt mindig tudni fogja, hogy hozzá közel álló személytől kapta, amitől újfent pozitív lesz a hangulata.

Plusz a megszokottól eltérő, ötletes lábtörlőknek mindig van egyfajta varázsa. Egyből az jut róla eszedbe, hogy itt bizony jó fej emberek élnek.

Poharak és étkészletek, persze közhelyektől mentesen

Véletlenül sem az öt évvel ezelőtt, még nászajándékba kapott és soha ki nem csomagolt étkészlet újbóli elajándékozására gondolunk.

Ugyanakkor néhány kellékre biztosan szükség van egy új lakásban, szóval szuperül kinéző tányérból, evőeszközből vagy pohárból sosem lehet elég.


Italkülönlegesség a koccintáshoz

Akárhonnét is nézzük, a ház vagy lakás vásárlása, és vele együtt a beköltözés mindig egyfajta ünnep kell, hogy legyen.

Egy új dolog kezdődik, egy egészen új otthont kell majd belakni, ami rengeteg izgalommal jár együtt.

italkülönlegességek

Egyszerűen vétek nem megállni ilyenkor néhány pillanat erejéig, és megünnepelni a komoly horderejű döntést. Ennek megfelelően akár egy minőségibb pezsgő, whisky vagy egyéb ital specialitás is nyerőnek bizonyulhat ilyenkor.

A fentebb említett poharak és bögrék szerepe ekkor értékelődik fel majd igazán, hiszen valamivel mégiscsak illik majd koccintani.

Cserepes növény, hogy a lakás gyorsan megteljen élettel

Ez a lehetőség különösen akkor lehet tuti befutó, hogyha az újonnan beköltözők körében legalább egy nő is jelen van. Merthogy egy költözésnél rendszerint az jelenti a legnagyobb nehézséget, hogy az új lakást sikerüljön belakni.

cserepes kaktuszok

Kezdetben nem látsz mást, csak kopár falakat, és semmitmondó helyiségeket. Egy fokkal jobb a helyzet, ahogy helyükre kerülnek a saját bútorok, de valahogy még mindig nem lesz az igazi.

A puszta házból vagy lakásból akkor válik majd igazi otthon, amikor elkezd megtelni élettel. Ehhez pedig ideális eszköz lehet egy-egy díszes szobanövény, amiről jóleső érzés lesz majd gondoskodni, illetve az ápolásával foglalatoskodni.

Persze arra érdemes lesz figyelned, hogy ne valami kényes darabot válassz. Elsőre legyen inkább az ajándékba szánt növény szép, és a környezeti viszonyoknak jól ellenálló.


Csillagtérkép, ami kimondottan menő ajándék ötlet mostanság

Az egyik legromantikusabb ajándék ötlet mostanság, ami párok körében lehet nyerő. Merthogy szerelmeseknek szól, mégpedig a megismerkedésük csillagállásának esztétikus megjelenítésén keresztül.

Annyit kell előzetesen megtudakolnod, hogy hol és mikor lettek ők ketten egy pár. Az egyedi csillagtérképet feldobhatod egy választott szép szerelmes idézettel is, hogy tényleg igazán nagyot szóljon majd.

Egyébként fekete háttér mellett fehér, fekete és sötétkék színekben is ki tudod választani. Barátoknak, testvérnek vagy közeli hozzátartozónak egyszerűen az egyik legjobb ötlet, amit lakásavatóra vihetsz ajándékba.

Lekaparható világtérkép utazós bakancslista gyanánt

Habár a mostani korlátozások nem feltétlenül kedveznek az utazóknak, de minden bizonnyal nem marad ez így örökké. Hogyha a frissen beköltözők egyébként nagy világvándorok, akkor minden bizonnyal örömmel veszik a lekaparható világtérképet.

kaparós utazós poszter

Egy ilyen kép gyakorlatilag a lakás bármely pontján remekül mutat, de főként a nappali, vagy a hálószoba egy-egy falára szokás rögzíteni. Borzasztó egyszerű egyébként használni, hiszen minden egyes, már bejárt ország felületét egyszerűen csak le kell kaparni egy érme segítségével.

Aztán a nyugis estéken lehet gyönyörködni a világ már korábban bejárt tájaiban, egyúttal tervezgetni a következő nagy kiruccanásokat. Csak bízni tudunk benne, hogy ehhez nemsokára adottak lesznek a feltételek.

De szintén remekül mutatnak a nagyvárosokról, vagy a világ csodáiról készült, remekbe szabott keretes képek is.

Emellett pedig fali naptárakból is akad szép számmal variáció. Legyenek a kedvencek mondjuk a kutyák, macskák, városok, tengerpartok vagy autó különlegességek, nem lesz nehéz megtalálni a tökéletes ajándékot a közelgő lakásavatóra. 

Egyedi fali kép vagy naptár

Ahogyan a cserepes növények, úgy a fali képek vagy naptárak is képesek lehetnek élettel megtölteni az unalmas, kezdetben még semmitmondó helyiségeket. Különösen akkor, ha a képek témája tökéletesen passzol a beköltözők stílusához.

Ma már nem nehéz összekattintgatni és pár perc alatt megrendelni például egy olyan egyedi vászonképet, amin közös fotó, esetleg több képből összeollózott kollázs szerepel.

Minden, ami a főzéshez és takarításhoz jól jöhet

Az étkezéshez használatos dolgokról ejtettünk már szót, ugyanakkor az egyéb konyhába, illetve takarításhoz illő kellékekről még nem beszéltünk. Kismillió példát lehetne pedig hozni, de maradjunk meg néhány tuti ajándék ötletnél.

kávéfőző

Az egyik nyerő húzás az új kávéfőző ajándékozása lehet. Elvégre tízből kilencen szívesen indítják frissen főzött, gőzölgő kávéval a napjukat, egy új masina pedig teljesen más színezetet csempészhet az újdonsült lakásban kialakított kávézási rutinba.

Aztán említhetjük még a robotgépet, amire mindenképp szükség lesz majd, ha előbb vagy utóbb fincsi sütemények és muffin specialitások készítése is a tervek között szerepel. Nehéz elképzelni azt a konyhában sürgő-forgó személyt, aki ne örülne egy ilyen lakásavató meglepetésnek.


Társasjáték, puzzle vagy lego csomag

Amikor lecseng végre a költözéssel járó hacacáré, minden bizonnyal jól fog esni néhány semmittevéssel egybekötött laza este. Ezeken az idilli alkalmakon pedig nem árt, ha van kéznél egy-egy társas vagy puzzle, amivel elszórakozhat a csapat.

Még könnyebb lesz eltalálnod az ajándékozott személyek ízlését, ha köztudottan társasjáték, puzzle vagy lego kedvelők hírében állnak. Ha pedig már kéznél lesz az ajándék, akkor kapásból ki is próbálhatjátok, hadd szóljon.

társasjáték

Minden, ami jól jön a kreatív dekorációhoz

A végére hagytuk a Jolly-jokert, amivel egyszerűen nem lőhetsz mellé, ha lakásavatóra keresel ajándék ötletet. Elvégre melyik az az otthon, ahol nincs már hely egy újabb dekorációs elemnek?

Mindig lehet ugyanis ötletet találni, legyen szó éppenséggel díszpárnákról, dekorációs lámpákról, fali vagy asztali díszekről, vagy pedig az ablakra szánt dekor elemekről. Persze előzetesen jobb lesz majd kicsit puhatolóznod, hogy biztosan eltaláld majd a beköltözők által megálmodott stílust.

De ha minden kötél szakad, és tényleg nem jutsz dűlőre az ajándék vásárlással, a dekorációs elemek tengernyi választákában nehezen nyúlhatsz mellé.

Ha még nézelődnél az ajándék ötletek lakásavatóra témában, akkor nézz körül az otthon és dekor kategóriában!