2024-es ballagási ajándék ötletek

5 perc olvasási idő

2024-es ballagási ajándék ötletek

Bizony idén is közeledik az az időszak, ami sok-sok szülő és gyermek életében egy meghatározó esemény: 

a ballagás!


Legyen szó óvodai, általános iskolai vagy közép iskolai ballagásról, ez az esemény mindig egy életszakasz lezárását jelenti. Búcsút veszünk az intézménytől, a csoporttársaktól, tanároktól, óvónőktől és ez bizony könnyeket csal a szemünkbe. Mindezek mellett viszont ott van az izgalom is, hiszen vár ránk egy új kaland!


A ballagások egyik legjobb része a sok sok ajándék, amit a ballagó kap szeretteitől. Ám ilyenkor illik a tanárokra, óvónőkre is gondolni. A megfelelő ajándék kiválasztása nem egyszerű, de a ballagási ajándék ötletek változatait most bemutatjuk neked, kicsiknek és nagyoknak egyaránt találhatsz szuper meglepetést!


Blogunkban össze gyűjtöttünk néhányat a 2024-es ballagási ajándék ötletek közül, melyekkel vidámabbá teheted a ballagást. Ajándékozd meg gyermekedet vagy gyermeked kedvenc pedagógusát a ballagási ünnepség után, így biztosan emlékezetes marad ez az esemény!


Ha mégsem találnád meg a megfelelő ajándékot a ballagási ajándék ötletek között, akkor nézz körül a többi ajándék ötleteink között is!

Klasszikus ajándék nagyobb gyerekek számára a pénz:


Szokás a családban ballagó rokonunk számára pénzt ajándékozni, ez főleg általános illetve közép iskolai ballagásokon jellemző. Ez igazából egy gesztus is, mellyel kimutatjuk, hogy támogatjuk szerettünket az útján mely még ellőtte áll. Segítséget nyújtunk neki az újabb tanulmányainak megkezdésében.


Jó ötlet lehet, ha a pénzt nem csak egy sima borítékba tesszük, hanem egy egyedi készítésű perselybe, ami szép emlék lesz a jeles napról. Ha az ajándékozott kellően motivált, akkor még gyarapíthatja is az ajándékba kapott összeget!

Személyre szabható bögre, ballagási ajándék ötlet lányoknak


Ez a ballagási bögre tökéletes választás lehet egy szeretted számára. Emlékezetes ballagási ajándék, amely magán viseli a ballagó diák nevét, az elballagás évét és az ajándékozók neveit is.


 Biztos vagyok benne, hogy bármely végzős lánynak tetszene egy ilyen szép és egyedi bögre.


A bögre alapszíne fehér. A tetejére az általad megadott név és dátum kerül. A bögrén, sárga színű háttéren egy ballagó lány figurája látható, aminek kiválaszthatod a hajszínét.

Az ajándékra megadhatod még azok neveit is akik ajándékba adják a bögrét a ballagó lánynak, illetve rákerül még az általad megadott egyedi szöveg is. A bögre belsejébe rakhatsz még édességet vagy egy kis pénzt!

Csokor virágból csokiból, plüssből...


Manapság rengetegen foglalkoznak különböző ajándékcsokrok készítésével. 


Akinek jó a kézügyessége maga is elkészítheti otthon, csak be kell szerezni néhány édességet, pár szál virágot, egy aranyos plüsst, vagy amit a fantáziánk még kitalál, rendezzük szépen egy csokorba majd szalag és díszes papír segítségével állítsuk össze az egyedi csokrunkat. 


A ballagó szeretted biztosan értékelni fogja a figyelmességedet egy hatalmas öleléssel!

csoki és virág

Ovis ballagóknak:


A klasszikus ballagó tarisznya mellett,remek ballagási ajándék ötlet lehet egy egyedi tornazsák.


Használhatja az iskolában torna órákon, vagy az iskolai kirándulás alkalmával, vagy épp a délutáni foglalkozásra is viheti benne a dolgait.


A ballagás napján töltsd meg a kedvenc édességeivel, vagy az iskolában használatos tanszerekkel, vagy egy aranyos plüss állattal és kész is a tökéletes ajándék ovis ballagásra!



Ékszer vagy óra


Szintén klasszikusnak számító ajándék egy ballagó szerettünk számára egy drágább nyaklánc, vagy óra. 


Az aranynyaklánc az egyik szimbólikus ballagási ajándék, amivel a szülők kifejezik gyermekük számára, hogy most már nem kisgyerekként tekintenek rá, hiszen rá mernek bízni egy drága ékszert, aminek a viselése bizony már felelősséggel jár.


Az arany másik szimbólikus jelentése a vagyon, hiszen az arany mindig értékes marad, egy ilyen ajándékkal gyermekünket már nem ,,üres zsebbel,, indítjuk el a nagybetűs életbe.

aranynyaklánc

Kedves családi kép


Szívet melengető, keretezett kép, amely remek ballagási ajándék ötlet lányoknak. Akár általános iskolás, középiskolás, vagy egyetemi ballagásra is ajánljuk.


Nemsokára elballag egy lány szeretted? Lepd meg őt a ballagás napján egy ilyen szép, egyedi fényképes faliképpel. A képre az általad küldött képet, a megadott nevet és a szívet melengető feliratot helyezzük.


A hátulján akasztó található, melynek segítségével könnyedén fel tudod tenni a falra, de ha szeretnéd, akkor egyszerűen csak helyezd a polcra és tegyél mellé egy szép dísznövényt, vagy illatgyertyát.

Ajándék diploma osztóra


Vagány, egyedi flaskaszett, amely remek diploma ajándék egy fiúnak. A gravírozott ajándék szett egy darab egyedi feliratos laposüveget, 2 db acél poharat és egy darab utántöltő tölcsért tartalmaz. 


Igazi menő, értékes ajándék ötlet férfiak számára. Az ajándékozott biztosan oda lesz érte és minden alkalommal, amikor iszik az üvegből, eszébe jut, hogy kitől kapta.


Kérj mellé díszcsomagolást, majd tegyél mellé egy menő italt amit majd a flaskába tölthet és kész is van a legjobb ajándék diploma osztóra!

Remek ballagási ajándék ötletek lehetnek: utazás, élmény, kalandok, 


Külföldön nagy hagyománya van, hogy az elballagott diákok a nyár folyamán elmennek világot látni az egyetemi tanulmányaik megkezdése előtt.


Hazánkban is egyre nagyobb divat a tárgyi ajándékok helyett inkább valamilyen élményt vagy utazást ajándékozni szerettünknek.


Derítsd ki, hogy milyen kalandra vagy nyaralásra vágyik legjobban a gyermeked vagy rokonod és irány a jegypénztár!


utazás

Kulcstartó emlékbe


Ha ballagási ajándékot keresel egy szerettednek, vagy barátodnak, akkor válaszd ezt a Nyolcadikos ballagási ajándék kulcstartót.


 A nemesacél kör alakú medálra az alábbi feliratot gravírozzuk: Ballagásom emlékére. Ezen kívül rákerül a medálra a ballagó neve és a ballagás éve is. Emlékezetes és praktikus ajándék a gyerkőcödnek.


A nemesacél kör 3,4 cm átmérőjű és 1 mm vastag. Masszív anyag, nem lehet eltörni. A teljes kulcstartó 8-9 cm hosszúságú, tehát egy férfi kezében kényelmesen elfér és egy női táskában is könnyen megtalálható. 


A kulcstartó karikájára a lakáskulcs, vagy a kocsikulcs könnyedén fölhelyezhető. A kulcstartó karika 3 cm átmérőjű. A medálra kerülő szövegek és grafikák gondos szerkesztői munka után lézergravírozással kerülnek a medál felületére.

Ajándék óvónéniknek


Búcsúzik az ovis csoport az óvónénitől? Jól jönne egy szuper ajándék ötlet, ami emlékezetes, egyedi és praktikus? Jó hírem van! Megtaláltad :-) Ez az óvónéninek készült ajándék egy igazi szívet melengető választás. 


A bögrére rákerül az óvónéni és az ovis csoport neve, az évszám és jó sok színes, vidám zsírkréta, rajta a kis picurkák neveivel. 


Minden krétán egy név fog szerepelni, így ha az óvónéni ránéz, mindig eszébe jut majd a kedvenc ovis csoportja és a közös emlékek, amiket együtt éltek át nap, mint nap.

Ajándék tanároknak


Letisztult, egyedi kép , amely igazán kreatív ajándék lehet egy szeretett pedagógusnak. Add ajándékba pedagógusnapra, vagy búcsú ajándékként.


Ha arra gondolok "Tanár", mindig egy olyan mélyen tisztelt és megbecsült személy jut az eszembe, aki nélkül most nem lehetnék ott, ahol jelenleg vagyok. A Tanáraink a második szüleink. Heti 5 nap látjuk egymást. Nevelnek, tanítanak minket. Próbálnak a helyes és tisztességes úton vezetni.


 Fáradtságos munkával és hittel engednek ki minket a nagybetűs életbe. A tanárok csodálatos és bölcs emberek, ezért úgy gondolom igazán megérdemelnek egy olyan ajándékot, mint ez az egyedi kép.

Ha tetszett a 2024-es ballagási ajándék ötletek blogunk, de megnéznél még más ballagási ajándékokat is, akkor kattints ide!