Gyönyörűszép idézetek Apának

4 perc olvasási idő

Gyönyörűszép idézetek Apának

Ebben a blogunkban olyan apáknak szóló idézeteket gyűjtöttünk össze, amelyek a szeretetről, a gondoskodásról, az apaságról mesélnek.


Ha tetszik valamelyik idézetünk, akkor mentsd el magadnak, vagy küld tovább az édesapádnak. Apák napja alkalamából fel is olvashatod neki. Biztos vagyok benne, hogy pár kedves sor az Ő szívét is megfogja érinteni.

„Apámtól kaptam a legnagyobb ajándékot, amit csak egy ember adhat a másiknak, – azt, hogy hitt bennem.” Jim Valvano


„Köszönöm, apa, hogy megkaptam tőled a két legfontosabb dolgot az életben: gyökeret és szárnyakat.”


„Egy apa egy ideig fogja a lánya kezét, de a szívét örökké fogja” 

Gyermekét sétáltató apa

„Egy apának a lányához való viszonya tulajdonképpen abból áll, hogy a lány életében van egy pillanat, amikor senki máshoz nem tud fordulni, csak ehhez a férfihoz, és akkor ettől a férfitól kell tudnia, hogy ő a legszebb a világon.” Esterházy Péter

“Egy gyermek semmire sem vágyik jobban, mint az apja védelmező erejére.” Sigmund Freud


„Az apák és a fiúk ugyanannak az éremnek a két oldala; kiegészítik egymást oly módon, ahogyan csak a sors érti.”


„Egy kisfiú szemében az öröm az apja szívében ragyog.”

Apa ölelésében a baba

„Lehet, hogy most távol vagyunk egymástól, de olyan közel vagyunk a szívünkhöz, mint valaha. Apa, a szereteted átsegít minden egyes napon, még akkor is, ha távol vagyok.”

„Még akkor is, ha egy apa és gyermeke kilométerekre lakik egymástól, mindegyik közel áll a másik szívéhez.”


„Az apák bölcsességet osztanak meg gyermekeikkel abban a reményben, hogy elterjesztik az egész világon.”


„Hála az égnek az apák és lányok közötti különleges kapcsolatért. Ez felülről áldott.”

Apa és lánya

“Férfiként, majd apaként a felelősséged nem csak arra korlátozódik, hogy eltartsd a családodat és anyagilag támogasd. Annak már lejárt a mandátuma. A felelősséged abban is rejlik, hogy megfelelő példát állíts a gyermekeid és a következő generáció elé, mint férfi, mint férj, mint apa !” Marie Clarence

„Lehet, hogy egy apa csak egy ideig apa, de a fiú hőse örökké.”


„A gyermek szívében a legnagyobb viharokat az apai szeretet tengerében a szeretet hullámai csillapítják.”


„Az apa az, akire felnézel, függetlenül attól, hogy milyen magasra nősz.” 

Apa és fia énekel

„Apa, köszönöm, hogy hősöm, sofőröm, anyagi támogatásom, hallgatóm, életmentorom, barátom, gyámom vagy, és hogy egyszerűen csak ott vagy minden alkalommal, amikor ölelésre van szükségem.” Agatha Stephanie Lin

“Egy apa igazi valója abban mutatkozik meg, hogy miként bánik a gyermekeivel amikor senki sem figyel.” Dan Pearce


“Apám két dologra tanított: az egyik, hogy elégedjem meg kevéssel, és minden erőmből segítsek másoknak: a másik pedig, hogy csináljam jó kedvvel azt, amit amúgy is csinálnom kell.” Ioan Slavici

Apa kicsi gyermekével

„Még akkor is, amikor megingott a magamba vetett hit, apám belém vetett hite soha nem ingott meg. Csak a te áldásodnak köszönhetem, apa, hogy olyan emberré váltam, aki ma vagyok.”

„Amit apám tanított nekem, azt nem lehet megtanulni az iskolában. Az apukák az élet legbefolyásosabb tanárai.”


“Egy apa úgy van a gyermekeivel, mint Isten velünk, emberekkel. A szívek mélyére lát, és megítéli a szándékokat." Honoré de Balzac

Apa és fia

APA az, aki szidalmaival egy életre nevel, hogy meg tudd állni a helyed a világban! Bátorít, védelmez és mindent önzetlenül ad. barát egy életre!

„A lány szeretete az apa igazi örömei közé tartozik.”


„Az átlagos apák türelmesek. A jó apák türelmesebbek. A nagy atyáknak óceánja van a türelemnek.” Reed Markham


„Egy igazi apa egyfolytában apa, pihenőnap nélkül.” Dimitri Verhulst

Apa és lánya rajzolnak

„Hiszem, hogy az, amilyen ember végül válik belőlünk, attól függ mit tanulunk apánktól azokban a kósza pillanatokban, amikor éppen nem akar tanítani nekünk semmit.” Umberto Eco

Te vagy a legjobb apa, nagyon szeretem benned, hogy vigyázol rám, megértesz és támogatsz, mindig ott vagy, amikor szükségem van rád, kalandot és meglepetést csempészel az életembe. Nagyszerű ember vagy, aki bátorít, védelmez, és mindent önzetlenül ad. Barát vagy elétre, akiben valóban megbízhatok.


Az igazi apa nem horgyony, mely visszatart, sem hajó, mely odavisz, ahová csak akarod,inkább jelzőfény, melynek szeretete vezet utadon.


„Csak a legjobb apukák engedik repülni a gyerekeiket. Csak a legszeretettebb gyerekek fognak szárnyalni. Köszönöm, hogy szárnyakat adtál.”

Tengerparti séta apával

„Apa, te vagy a legbátrabb ember, akivel valaha találkoztam. Megmutattad, hogyan legyek erős szívben, elmében és lélekben, és hogyan maradjak hű önmagamhoz.”

„Az apa könnyei és félelmei láthatatlanok, szeretete ki nem fejezhető, de gondoskodása és védelme az erő oszlopa marad életünk során.” Ama H. Vanniarachchy


„Elismerésre méltó, ha egy férfi horgászni viszi a fiát, de külön hely van a mennyországban az apáknak, akik vásárolni viszik a lányukat.” John Sinor


„Vannak emberek, akik nem hisznek a szuperhősök létezésében, de ők még nem találkoztak az apukámmal.”

Kézen a kézben apával

„Az apa az, aki megölel, ha sírsz, szid, ha megszeged a szabályokat, büszkeségtől ragyog, ha sikerrel jársz, és bízik benned, ha kudarcot vallasz.” 

“Apám volt az, aki megtanított az önbecsülésre. Azt mondogatta, hogy a szépségem különleges, és hogy én vagyok élete legnagyobb kincse.


„Köszönöm, apa, hogy megkaptam tőled a két legfontosabb dolgot az életben: gyökeret és szárnyakat.”

Apa tenyerében a baba keze

4 évesen: Apa mindent tud. 8 évesen: Apa sok mindent tud. 12 évesen: Apa sem tud mindent. 14 évesen: Apa nem is tud semmit. 16 évesen: Apa nem is létezik. 18 évesen: Apa ódivatú. 22 évesen: Apa ért ehhez! 35 évesen: előtt kérdezzük meg Apát. 55 évesen: bárcsak itt lenne Apa. 75 évesen: remélem, voltam olyan jó ember, mint Apa!

„A nagypapák olyanok, mint az apukák, de szabályok nélkül.”


„A nagyapa és unokája közötti szeretet örökkévaló.”


“A nagyapák bűvészek, akik csodálatos emlékeket hoznak létre unokáik számára.”


„Csak a legjobb apákat léptetik elő nagypapává.”

Nagyapa az unokával

Nagypapává válás nem azt jelenti, hogy öreg vagy, hanem azt, hogy a legdrágább ajándékkal áldott meg az élet. A nagypapa az, akinek ezüst van a hajában és arany van a szívében. Ha esetleg nem tudnád, te vagy a legjobb nagypapa! A nagyapák bűvészek, akik csodálatos emlékeket hoznak létre unokáik számára.

„Amikor van egy unokád, akit szeretsz mindazzal, ami benned van, csak akkor tudod meg, milyen hihetetlen nagypapának lenni.”


„A nagypapáknak csodálatos képességük van arra, hogy megnevettessenek, biztonságban érezzük magunkat és mindig szeretettnek érezzük magunkat.

Biciklizés nagypapával

Ajándék ötletek Apának


Ha tetszik valamelyik termékünk, egyszerűen kattints a képre és már rendelheted is. További apáknak szóló ajándékainkért kattints ide!

Tetszett a Gyönyörűszép idézetek Apának blogunk? Szívesen olvasnál még más idézetes gyűjteményt is? Írd meg nekünk kommentben és szívesen elkészítjük!