Barion Pixel

Sponsio társasjáték

5.490Ft

Míg a gladiátorok az összecsapásra készülnek, az aréna urai a befolyásért küzdenek. A játékosok a gladiátorkártyákkal megvívott hagyományos kártyacsata megkezdése előtt fogadásokat kötnek.

A Sponsio taktikai mélysége a megfelelő akciók kiválasztásában rejlik: a dicsőséget az vívja ki, aki a legnagyobb nyereménnyel járó fogadássorozatot állítja össze.

AJÁNLOTT ÉLETKOR: 10-99
JÁTÉKOSOK SZÁMA: 3-4
JÁTÉKIDŐ: 30-45 perc

2 készleten

Leírás

A Sponsio társasjáték paraméterei:

Sponsio – fogadás életre-halálra

Az emberélet olyan törékeny dolog… Ez valószínűleg sosem volt kérdés, de mások halálán már a ókori rómaiak is nagyon jól tudtak szórakozni. Csak az ő idejükben még nem voltak zombis filmek és akcióhősök, így kénytelenek voltak az arénában igazi hús-vér emberek harcán szurkolniés fogadásokat kötni rájuk. Ezeket a fogadásokat nevezték sponsiónak.

A Sponsio, ahogy erre a címe is utal, nem lamentál hosszasan az élet-halál kérdésén: gladiátorokat küldünk az arénába, az életük egy-egy lap.

Egészen konkrétan egy magyar fejlesztésű ütésvivős kártyajátékról beszélünk, amiben a kijátszott lapokon gladiátorok díszelegnek. A lejátszás pedig egyszerű: színre színt kell rakni, a nagyobb lap üt, adu nincs, és aki vitte az ütést, az hív. Ebben eddig még semmi extra, csakhogy!

Minden leosztás előtt fogadásokat kötünk majd, vagy kicsit pontosabban fogalmazva, vállalásokat teszünk: ki hány zöld kártyát visz el, hányat üt összesen, elüti-e az utolsó hívást és hasonlók. A fogadások ára mindig 1 érme, de minél nagyobb a kihívás, minél nehezebb előre látni a sikerességét, annál többet nyerhetünk. Például ha vállaljuk, hogy az ütéseink száma 3 és 5 között lesz, arra 3-as a szorzó, de ha pontosan megmondjuk, hogy éppen 3-at ütünk majd, arra már 5-ös! És ami még fontosabb: nem csak pénzt teszünk fel, hanem információval is fizetünk a lehetőségért, hogy fogadhattunk.

A lejátszás előtt ugyanis 4 körön keresztül egy kártya terítéséért – képpel felfelé lerakjuk a kártyát a karakterlapunk mellé – köthetünk egy fogadást vagy elvehetünk egy képességzsetont, avagy cserélhetünk egy lapot a talonból (utóbbi esetben persze csak úgy záporoznak az információk, hiszen egy lapot megmutattunk, hogy cserélhessünk, majd a látható lapokból álló talonból felveszünk egyet, így mindenki tudja, hogy az a kezünkben van, és lerakunk helyette egy lapot a talonba, ergo azt is látja mindenki, lehet vele számolni).

Fogadni persze nem kötelező – lehet trollkodni is. Bizony, trollkodni! Azok, akik nem kötnek fogadást, trollok lesznek. Az ő céljuk, hogy a többiek fogadásait megbuktassák. Nekik minden egyes fogadás, amit a többi játékos bukik, 2 pénzt fizet.

A sikeres fogadásokért tehát pénzt kapunk a lejátszás végén, és ha nem buktunk el egyet sem, akkor szériázunk: a sikeres fogadásokat jelöljük a játékoskártyánkon. Az első bukott fogadásnál sajnos ez a számláló 0-ra esik vissza.

A játékot az nyeri, akinek először sikerül 30 pénzt összeszednie vagy megnyernie zsinórban 8 fogadást.

A játék 3 vagy 4 fővel játszható, és egy-egy leosztás percek alatt lemegy. Ahogy azt a klasszikus kártyajátékoktól már megszokhattuk: a szabályok nem bonyolultak, jól játszani mégsem egyszerű. A fogadásoknál bevállalósnak kell lenni, de nagyon elszaladni nem szabad, hiszen nem csak egy érme a tét, hanem az is, hogy a fogadássorozatunkat megint elölről kezdhetjük. Ráadásul információkat adunk át. Szóval mindig van mit mérlegelni – a Sponsio szépsége pedig nem a rövidkardokban és az arénát betöltő üvöltésekben, hanem éppen ebben rejlik!

Ha a sponsio társasjátékon kívül mást is megnéznél, akkor a további társasjátékainkat ezen a linken keresztül éred el: JÁTÉKOK

 

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Sponsio társasjáték” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük