Barion Pixel

Ajándékot talán egy kisgyereknek a legkönnyebb ajándékozni. Mindent szeret, mindennek örül és minden évben tudsz újat mutatni neki. A fiúknak lehet dinótól elkezdve autókon át robotokat adni. A kislányokat, pedig elbűvölheted babákkal, macikkal és színes csattokkal. De mi van akkor, ha ez a kisgyerek már nem is annyira kicsi, hanem inkább kis tini és kezdi elhagyni a játékokat? Ilyenkor jön a fejfájás, hogy mit is adjunk ajándékba, ami nem lesz ciki? 

Nos, mi majd segítünk neked. Hiszen nálunk is nem rég lett a kisgyerekből hirtelen kis tini a családunk legfiatalabb tagja. Ha kíváncsi, vagy hogy, hogyan készültünk egy 12 éves lányka születésnapjára és végül milyen ajándékokkal leptük meg, akkor olvasd el ezt a bejegyzést és meríts ötletet a mi tippjeinkből. 🙂

 

Október 13-a egy jeles nap az évben, mert ezen a napon ünnepeljük Csabi húgának, Zsófinak a születésnapját, aki idén már a 12. születésnapját töltötte.

Az ünneplés előtt jó pár héttel elkezdtünk Csabival gondolkozni azon, hogy mi lehet a megfelelő ajándék egy 12 éves lánynak.

Zsófika, mint minden tini szereti a lámákat, a kaktuszos dolgokat, na meg persze az unikornisos cuccokat. Nagyon csajos kislány, szóval nem nehéz őt boldoggá tenni. Eddig szinte minden évben játékot kapott tőlünk.

Eleinte vettünk neki Barbit, plüssöket, könnyebb társast és Legot is. De idén már nem csak a játékok foglalkoztatták, hanem a divatos ruhák, az ékszerek, na meg az új trendi kézen hordható hajgumi karkötők. Ezek most a nagy kedvencei.

A szülinapja vasárnapra esett, de szombatra volt beidőzítve a szülinapi buli, mert akkor mindenki otthon volt. Ilyen az, ha nyolcan lakunk egy háztartásban, előre meg kell szervezni mindent, ki dolgozik, ki van otthon,
stb. 😀

Az ajándék beszerző körútra, ha jól emlékszem csütörtökön indultunk el és kezdésként leróttuk a szokásos köröket. Árkád játékbolt, Claire’s, Rossman és társai. A REGIO játékboltban vettük meg az első szülinapi ajándékot, ami egy jópofa társasjáték volt. Sushi Go a neve. Jókat olvastunk róla és külsőre is megfogott, szóval biztos volt, hogy ezt visszük.

Ez után jött a kérdés, hogy akkor mi legyen még? Bevált szokásunk, hogy minden szerettünknek több kisebb ajándékot választunk, így biztosan lesz a meglepetések között olyan dolog, ami tetszeni fog az ajándékozottnak.

Én mindenképp szerettem volna venni neki olyan hajgumi karkötőt, fülbevalót, vagy valami kis csajos dolgot.

A Rossmannban találtunk sárga és türkizkék körömlakkokat, ezek nagyon tetszettek neki. Suliba persze nem teheti föl, de hétvégén simán leköti egy kis körömfestegetés.

Ez után átnéztünk még a KIK-be, ott tudtunk vásárolni unikornisos gumicukorkát, illetve egy hozzáillő csillogós rózsaszín ajándéktasakot.

Összesen három ajándékunk volt eddig.

 

Csabi szerint ez is elég lett volna, de amikor bepakoltam az ajándékzacskóba, valahogy hiányérzetem támadt. Csak nem hagyott nyugodni a tudat, hogy valami apróság még jól nézne ki a tasakban. Így hát arra az elhatározásra jutottunk, hogy egy kevés zsebpénzt belecsempészünk az ajándékok közé és akkor abból majd megveheti magának a csajos kis mütyüröket, amiket szeret.

Ha pénzt adsz ajándékba, akkor biztosan te is tudod, hogy nem illik csak úgy „csupaszon” átnyújtani a bankjegyet. Ennek kell valami borítás, vagy valami csomagolás, esetleg egy képeslap.

Nos, én ezeknél egy kreatívabb ötlettel rukkoltam elő. Készítettem egy szülinapi ajándékdobozt és abba tettem bele az utolsó ajándékot.

Amíg Zsófika suliban volt, titokban a szobájában tevékenykedtem.

Tudni kell róla, hogy ő egy rendkívül kreatív kislány és minden szabadidejében készít valami szépet.

Ebből adódóan nagyon sok kreatívkodáshoz szükséges kelléke van.

Ragasztók, filcek, zsírkréta, színes papírok, flitterek, gyöngyök, ragasztószalagok és sok minden más.

Ezek a kellékek kapóra jöttek nekem, kedvemre tudtam belőlük alkotni.

A szülinapi ajándék elkészítéséhez egy kisebb kartondobozt használtam. Ez egyébként még egy korábbi karácsonyi kampányunkból maradt meg, de most pont jól jött. Amúgy is szeretem újra hasznosítani a felesleges dobozokat.

Az alkotáshoz előkészítettem magamnak az alábbiakat:

– színes papírt
– ollót és ragasztót
– szőrös hajlítható drótokat (bocsi, nem tudom mi a hivatalos megnevezése)
– mozgó szemeket
– öntapadós matricákat
– polifoam szerű kellékeket
– kötöző szalagot
– gyöngyöket
– rózsaszín textil lapot

A kellékek nagy részét egyébként a Pepcoban vettük neki még korábban.

 

Az én dobozom levehető tetejű volt, így csak a felső részével foglalkoztam. Bevontam minden oldalát kékszínű papírral. Ez után a textil lapból kivágtam a számokat és a tetejére ragasztottam. Fogtam a matricákat és egymásra pakoltam őket, mintha egy torta lenne. A torta tetejére a hajlítható drótból vágtam kicsi darabokat és ezeket beletűztem a legfelső matricába, majd a tetejére vágtam még háromszög alakú, apró narancsszínű darabokat. Így lettek szülinapi gyertyák a tortám tetején.

Ez után további szív és virág alakú matricákkal dekoráltam az elejét és az oldalát. A számok elé vágtam egy lapot, ráírtam, hogy „Birthday”. Majd ragasztottam rájuk halvány rózsaszín csillogós gyöngyöket. A doboz oldalára sárga színű kötöző szalagot kötöttem. A szalag végeit, pedig olló segítségével pöndörítettem vissza, majd rózsaszín és kék színű gyöngyöt fűztem föl rá.

A doboz belsejébe papírgalacsinokat raktam. A galacsinokhoz színes papírból csíkokat vágtam, majd felgörgettem és beleraktam a dobozba. A zsebpénzt összetekertem és a külsejére egy rózsaszín, szőrös drótot applikáltam. Majd gondosan elrejtettem a papírok közé.

Amikor ezekkel elkészültem nézegettem a dobozt és igazából már kész volt, de nekem még valami hiányzott róla. Ha követed az Instagram oldalunkat, akkor biztosan olvastál már a legújabb családtagunkról, Tobi kutyáról.

Tobi nagyon fontos Zsófi számára, hiszen ő a gazdája és mindent együtt csinálnak. Egyébként a kutyus a szülinapi ajándéka volt, csak már nyár elején megkapta Őt a szüleitől.

Egy szóval úgy döntöttem, hogy Tobit is valahogy a dobozra varázsolom. Fogtam pár bézs színű szőrös drótot és addig tekergettem őket, míg nem sikerült belőle egy kutyusformát csinálnom.

Az orra helyére egy fekete gyöngyöt ragasztottam, illetve rákerültek a „gülü” szemek, amik mozognak.

 

Szerintem nagyon jópofa lett a végeredmény, sok ismerősömnek mutattam róla a képet és mindenki csak ámult. Ezért is döntöttem úgy, hogy ha másoknak is tetszett, akkor leírom blogban is, hogyan készült.

Na, de nem ért itt még véget a készülődés. Az ajándékok megvoltak, de mi az ajándékozás élményéről is szeretünk gondoskodni. Kitaláltuk Csabival, hogy kvízkérdéseket írunk össze Zsófinak. A szülinapjához illően pontosan tizenkettőt. A játék lényege az volt, hogy csak akkor kaphatja meg a szülinapi ajándékokat, ha meg tudja válaszolni az összes kérdést. 

A kérdések között ilyen feladványok szerepeltek:

– Hány foga van Tobi kutyusnak?

– Mond ki hangosan visszafele:
Boldog Szülinapot Zsófika!

– Hány nyuszi ugrásból lehet megtenni a konyha-nappali távolságot?
(Ha nem tudod, teszteld le!)

– Találd ki bekötött szemmel, hogy milyen ételt raktunk a kezedbe

 Természetesen a helytelen válaszokért „bünti” feladatok is jártak:

– 12 helyben ugrás
– 12 puszi anyának, vagy apának
– 12 másodpercig tartsd vissza a levegőt

Amikor eljött a szülinapi buli napja, nagyon izgultunk, hogy minden jól sikerüljön. Csináltunk ünnepi dekorációt a nappaliba. Behűtöttük a gyerekpezsgőt és bekapcsoltunk egy szülinapi lejátszási listát.

Este ünnepeltünk, a többiek átadták az ajándékukat. Mi lejátszottuk a kvízkérdéseket, és odaadtuk a meglepetést mi is. Az összes ajándéknak örült, főként a kézzel készült szülinapi ajándékdoboznak.

Természetesen nincs 12. szülinap torta nélkül. Meseszép ünnepi tortája volt, rajta Tobi kutya fotójával és marcipán unikornissal.

Mindenki kitett magáért, hogy boldoggá tegye Zsófikát. Felejthetetlen nap volt az ajándékdoboz pedig az íróasztala dísze lett.  

Remélem tetszett ez a blogbejegyzésem és tudtam tippeket adni, hogy mi lehet a megfelelő ajándék egy 12 éves lánynak.

Ha gondolod, oszd meg ezt a bejegyzést az ismerőseiddel, hátha másnak is kellene néhány ajándék ötlet.