Barion Pixel

Barátság. Egy olyan megfoghatatlan, láthatatlan kötelék két ember között, ami néha még a testvéri szeretetnél is erősebb. Egy igaz barát mindenben melletted áll. Hozhat jót, vagy rosszat az élet, ő mindig ott lesz neked, hogy támaszod legyen. Külön-külön csak fél szárnyak vagytok, de együtt képesek vagytok repülni is.

Ha a barátságra gondolunk a következő gondolatok jutnak az eszünkbe: 

Szeretet, törődés, gondoskodás, megértés, vidámság, boldogság, öröm, titoktartás, tisztelet, hűség, becsület, együtt, emberség, kötődés, testvériség, csapat, örökké.

Ezek az érzések és gondolatok inspiráltak minket arra, hogy megírjuk a blogbejegyzést, amelyben összegyűjtöttük neked azokat a barátoknak szóló idézeteket, amik szerintünk a legszebbek. Az idézetek mellett olyan képek is várnak rád, amelyek a barátságról mesélnek, vagy azt szimbolizálják.

A képeket és az idézeteket nyugodtan mentsd el magadnak, vagy egyszerűen csak küldd tovább a legjobb barátodnak, barátnődnek.

Nos, ha készen állsz egy szép barátságról szóló bejegyzés olvasására, akkor készíts magadnak egy bögre finom teát, vagy kávét, majd foglalj helyet a lehető legkényelmesebb székedben és add át magad ennek a szeretetteljes érzésnek.

barátnők

„ Keresd azoknak a társaságát, aki az öröm óráiban melletted vannak. Mert az ő lelkükben nyoma sincs a féltékenységnek vagy irigységnek: csak boldogok, ha boldognak látnak téged.”

(Paulo Coelho)

„Egy igaz barát ismeri a gyengeségeidet, de megmutatja neked az erőidet; érzi a félelmeidet, de megerősíti a hitedet; látja az aggodalmaidat, de felszabadítja a lelked; felismeri a korlátjaidat, de hangsúlyozza a lehetőségeidet.”

(William Arthur Ward)

„A barátság az egyetlen olyan kapcsolat, amely kölcsönös, szabad választással jön létre. Nem velünk születik, mi teremtjük. Nem fertőzi meg semmilyen testi kapcsolat, vagy érdek. Nem akarunk egymástól semmit egyszerűen csak jó együtt lenni.

A barátság születése mindig együtt jár azzal az érzéssel, hogy találkoztunk már valahol. Hogy ismerem őt! Ez persze sejtelem, nem biztos, hogy így van. Sosem tudhatjuk, mitől vagyunk otthon egymásban. De ha a barátomhoz megyek: hazamegyek”

(Ismeretlen)

őszinte beszélgetések

„Minden barátság azzal a homályos érzéssel kezdődik, hogy valahol már találkoztunk. Mintha régen testvérek lettünk volna. Még inkább, mintha ikrek lettünk volna. S ezért a találkozás, csak viszontlátás. Amikor pedig az ember barátjától elszakad, tudja, hogy ez a távozás csak látszat. Valahol együtt marad vele úgy, ahogy együtt volt vele a találkozás előtt.”

(Hamvas Béla)

fiúk a hegyekben

„ Van néhány olyan ember, akikkel nem kell minden nap beszélned, akik ezredszerre is végig hallgatják tőled ugyanazt a történetet…

És ha te idiótaként táncolsz, vagy addig nevetsz, amíg már sírnod kell, akkor is azt mondják: igen, ő a legjobb barátom. ”

(Ismeretlen)

„ A barát egy mosoly, mely bátorít, ha félsz; a barát a taps, mely ujjong, ha célba érsz. A barát egy kéz, mely felhúz, ha elestél; a barát az álom, mit éberen kerestél. A barát egy könnycsepp, mely érted hull, ha baj van; a barát gyémántpáncél, óv téged a harcban. A barát egy nevetés, mely felharsan, ha meglát; a barát egy rózsakert, mely Neked nyitja bokrát.

A barát egy csillag, mit az éj varázsol; a barát egy dallam, mit meghallasz bárhol. A barát a láng, mely kitáncol a tűzből; a barát az emlék, mit szívedben őrzöl. A barát is csak ember, s néha tán hibázik, de szeret, s ha nincs veled, érzed, hogy hiányzik. ”

(Ismeretlen)

Ajándék ötleteink barátoknak:

Egyszerűen kattints a képre és már is az adott terméknél találod magad.
Ha megnéznéd az összes barátoknak szóló ajándékunkat, akkor pedig kattints ide!

Ajándék barátnőnek, gravírozott kulcstartó
Bambusz fakanál szett barátoknak
Barátnők a tengerparton számfestő
Barátnős ajándék - cuki párna
Barátnős bögre - legjobb barátoknak
Kisujj eskü nyaklánc pár barátnőknek

„A barátok örömet szereznek egymásnak, biztatnak és támogatnak. Erről ismerszik meg egy jó barát.”

(Így jártam anyátokkal c. film)

„Egy jó barát segítséget ajánl a bajban. Egy jó barát nem fogad el nemleges választ.”

(Született feleségek c. film)

barátok a naplementében

„Talán nincs is olyan, hogy jó barát meg rossz barát- talán csak barátok vannak, olyanok, akik az ember mellett állnak, ha megsérül, és akik segítenek, hogy ne legyen olyan magányos.

Talán értük mindig érdemes aggódni, reménykedni, ő értük érdemes élni. Talán még meghalni is, ha úgy kell lennie. Nincsenek jó barátok. Nincsenek rossz barátok. Csak olyan emberek, akik házat építenek a szívedben.”

(Stephen King)

barátnők a hóban

„A jó barátsághoz kell valami lelki rokonság. Nem a jellem, nem a világnézet, hit, közös eszme, műveltség vagy az érdeklődési kör az, ami igazán összeköt bennünket, hanem a lelki rokonság.”

(Müller Péter)

„Az igaz barát az, akivel megoszthatod örömöd és bánatod, és akivel a legjelentéktelenebb dolgoknak is együtt tudtok örülni.”

(Jóbarátok c. film)

„Az igaz barát nem az, aki meghív egy drága ebédre, hanem az, aki halkan odaszól, hogy beragadt a fogad közé egy darab káposzta.”

(Ismeretlen)

„Van néhány szabály, amit tisztelnünk kell. A barátunk bűnét nem vágjuk a képébe, és tudni kell megbocsátani, nem csak kötelességből megmenteni. Ha pedig beszél hozzád, a szemébe nézel, hogy megígérd, többé nem hagyod el.

Ha szégyelli a múltját, te nem hozod szégyenbe, ha ő nem adja el a barátságát, te sem árulod el az övét. Ha legörnyednek a vállai, nem háborgatod. Ha igaz barátra lelsz az életben, mindent megteszel, hogy kiérdemeld. Ha egyszer kinyújtja feléd a kezét, azt a kezet többé nem engeded el.”

(Ezel-Bosszú mindhalálig c. film)

„ Vannak bizonyos emberek, akik képesek életünk napjaiba az öröm sugarát lopni, akár egyetlen mosollyal.

S akik ha meghallgatnak, vagy csak odafordulnak felénk, máris jobban érezzük magunkat. Az ilyen barátokat kincsként őrizzük a szívünkben és lelkünk részévé válnak. ”

(Ismeretlen)

lányok kalapban

„Jó barátokat nagyon nehéz találni, akik ott vannak neked akkor is, amikor tévedsz, de közben nem csak az mondják, amit hallani akarsz. Azt is hajlandónak kell lenniük elmondani, amit hallanod kell. Ez az oka, hogy olyan nehéz megtalálni az igaz szerelmet. Mert a szerelem alapja a barátság, és a barátság nagyon, nagyon ritka.”

(Happy endigs-Fuss el véle! c. film)

srácok a tengernél

„Barátom! Te sohasem vársz el tőlem túl sokat. Boldog vagy, ha sikert érek el, de kudarcaim sem változtatnak meg.

Megadsz nekem minden segítséget, ami csak tőled telik. de még ennél is fontosabb, hogy itt vagy nekem.”

(Wendy Jean Smith)

„Összebarátkozni 100 emberrel nem nagy csoda. A csoda egy olyan barátot találni, aki mellettünk áll akkor is, amikor százan vannak ellenünk! „A szerencse” valójában nem más, mint hogy az ember körülnéz, hogy meglássa, hol vannak a barátai: mert az angyalok az ő szavaikon keresztül hallatják a hangjukat.”

(Paulo Coelho)

„Ha azt mondom, hogy a legjobb barátnőm vagy, még meg sem közelítem a valóságot. Nekem te a nővérem vagy. Néha az anyám is, ami valljuk be, rám fér. Azért tudom magam ilyen vakmerően belevetni a kalandokba, mert ő mindig mellettem áll. Mindig ott áll mellettem.”

(Szerelem kölcsönbe c. film)

„A legjobb barátom! Mi olyanok vagyunk, mint a hegyek; két nagy hegy, amely egymás mellett áll a hegyek régi otthonában. És még egy földrengés is kevés lenne ahhoz, hogy elválaszon minket.”

(Tore Renberg)

barátok ősszel

„A legjobb barát néha kegyetlenül őszinte, néha rávilágít a hibáinkra, sőt, néha ő meri egyedül kimondani, amit hallanod kell. De az is biztos, hogy a legjobb barát az, aki elsőként áll majd ott, hogy felkaparjon a földről, miután hibát hibára halmoztál, és nem fog szólni egy rossz szót sem. Akkor már csak támogat.”

(Leiner Laura)

lányok télen

„Szerencse, hogy a barátokat nem megvenni kell, mert sosem tudnám megfizetni az enyémet.”

(Ismeretlen)

„Az az igaz barát, kit szeretsz, tisztelsz, csodálsz, s ha választásra kerül a sor, te szó nélkül mellé áll.”

(Ismeretlen)

„A barátságot fel lehet építeni, csak meg kell találni a közös pontokat, közös érdeklődési kört, olyat, amit együtt tudnak folytatni. Két ember újra közelebb kerülhet egymáshoz, újra barátok lehetnek és helyreállíthatják a kapcsolatukat, mert amikor erősödik a barátság, együtt nő a szeretet érzése is.”

(Adam J. Jackson)

„Sajnos nem mindig válnak valóra az álmaink, viszont az igaz barátaink mindig mellettünk állnak, hogy kijózanítsanak.”

(Szex és New York c. film)

„Az igazi barát a legnagyobb kincs- és minden kincs közül ennek megszerzésére gondolunk a legkevesebbet.”

(Francois de la Rochefoucauld)

baráti ölelés

„Az igaz barátok azok, akik szembesítenek önmagunkkal, még akkor is, ha az az igazság, hogy nem szívesen valljuk be önmagunknak, hogy még mindig sok mindent kell tanulnunk, hogy néha segítségre szorulunk, és hogy talán egy kiváló lehetőségen nézünk át. Hallva az igazságot, más ösvényre vihet minket az élet, de sosem tudhatjuk, hogy pontosan melyik ösvényre kerülünk.”

(Született feleségek c. film)

lányok a parkban

„A jó barárok mindig egymás mellett állnak, történjen bármi. Amikor azt mondják örökké, úgy is értik.”

(Donna Fargo)

„Az az igazi barát, akire mindig számíthatunk, aki minden különösebb ok és cél nélkül is melletted van. A barátok felvidítanak, ha rossz a kedvük, velünk nevetnek, ha vidámak vagyunk.

De a legfontosabb, hogy akkor is mellettünk állnak, ha igazából semmire sincs szükségünk.”

(Tonya Hurley)

„Sok emberrel találkozunk életünk során, de barátoknak azokat hívjuk, akik segítenek abban, hogy ez az élet nevű utazás felejthetetlen legyen!”

(Ismeretlen)

 

„Mindenkinek szüksége van arra, hogy nyíltan beszélhessen valakivel. Azelőtt ott volt a vallás meg a többi értelmetlenség, most meg mindenkinek szüksége van valakire, akinek mindent őszintén bevallhat, mert különben akármilyen értékes ember, magányossá lesz.”

(Ernest Hemingway)

„A jó barát az az ember, aki az emberiség azon részéhez tartozik, akivel emberi módon tudunk viselkedni.

(George Santayana)

„Nincs szebb kora az emberiségnek, mint az első ifjúság évei. Azon láncok, melyek akkor köttetek, nem szakadnak el örökké, mert nem a világban kerestünk még akkor barátokat, hanem barátainkban leltük fel az egész világot.”

(Kölcsey Ferenc)

vidám fiatalok

„Mindenki hallja, hogy mit mondasz, a barátok meghallják azt, amit mondasz, de az igazi barát figyel arra is, amit nem mondasz ki.”

(Szókratész)

„A barátok őszinték egymással, elsimítják minden vitájukat. Ha össze is kapnak, meg tudnak bocsátani. Egy igazi barát elássa a csatabárdot, mivel a barátság szent kötelék. A bizalomé.”

(Dexter c. film)

fiatal barátság

„Egy barát igazi feladata az, hogy kiálljon melletted, ha nincs igazad. Szinte mindenki kiállna melletted, ha igazad volna.”

(Mark Twain)

„Az igazi jó barátok, akiket a szívük hoz hozzám látogatóba, azok a legjobb orvosok.”

(Joan Aiken)

„Ahogy telik az idő, a vállunkat egyre nehezebb terhek nyomják, amíg akkorák nem lesznek, hogy mozdulni sem bírunk. Ezért van szükségünk valakire, aki nem hagyja, hogy megszakadjunk beléjük.”

(Nana c. film)

„Az a kevés szerencsés, aki igaz jó baráttal büszkélkedhet, gyakran inkább bízhat a barát ítéletében, mint a magáéban, ha életbevágó ügyről van szó.”

(Kaposi Kis István)

„Csak régi barátok tudnak összeveszni, nyersen egymásra támadni, majd kibékülni, mivel barátságuk kiállta az idő próbáját.”

(Veronica Porumbacu)

„Olyan kevés emberrel találkozni manapság, aki többre értékeli a barátságot a pénznél.”

(George R. R. Martin)

mély beszélgetés

„ És amikor barátod hallgat, szíved akkor sem szűnik meg figyelni rá. Mert a barátságban minden gondolat, minden vágy, minden remény szavak nélkül születik, közös és kimondatlan örömmel. ”

(Kahlil Gibran)

„A barátság négy formája van: a hősies, az intim, a szellemi és a játékos. De az igazi barátság mind a négyet egyesíti, s ezért nyugodtan mondható, hogy ez a barátság négy dimenziója.”

(Hamvas Béla)

jóga lányok

„A legjobb barát lényege, hogy önmagadat adhatod előtte, bármilyen is vagy. Megmutathatod a legrosszabb és a legjobb oldaladat. És bármi legyen is, szeret. Összeveszhettek, de ha haragszol is rá, tudod, hogy mindig a barátod marad. ”

(Jennider Niven)

„ Ezért működik a barátságunk. Én vagyok az óceán. Vad, szabad, kiszámíthatatlan. És te vagy a homok. Állandó, mozdulatlan. ”

(Risza fel! c. film)

„A régi barátokkal kapcsolatban az egyik legnagyobb áldás, hogy az ember megengedheti magának, hogy hülyét csináljon magából előttük.

(Ralph Waldo Emerson)

„ A barátoknak korántsem kell ugyanúgy gondolkodniuk, pláne ugyanazt, csak az kell, de az kell, hogy egy térben legyenek, közel, távol. ”

(Esterházy Péter)

„Mindenki életében van néhány ember, aki miatt egy kicsit hangosabban nevetünk, aki miatt többet mosolygunk, és aki miatt egyszerűen csak jobban érezzük magunkat.”

(Ismeretlen)

„ Ha az összes barátom leugrik egy hídról, én nem ugrom velük. Lent várok, hogy elkaphassam őket! ”

(Tim McGraw)

táborozás

„Hogy ki a legjobb barátod, onnan ismered fel, hogy váratlanul fölhív telefonon, akár késő este is, és ezt kérdi: „Mi bajod van?” Megérezte, Ő egyedül.”

(Müller Péter)

„A jó barátok képesek megváltoztatni a világot egy csésze tea és házi sütemény mellett. „

(Pam Brown)

vidám csajok

„Azért vannak a jóbarátok, hogy a rég elvesztett álmot. Visszahozzák néked majd egy szép napon. Azért vannak a jó barátok, hogy az eltűnt boldogságot visszaidézzék egy fázós alkonyon.”

(Máté Péter)

„A barátság nem az érzelemből, hanem lényünk legbelsejéből ered.”

(Müller Péter)

„ Egy férfi, akinek pénzre volt szüksége, megkéri a gazdáját, hogy segítsen neki. A gazda próbára teszi: ha az egész éjszakát a hegyekben tölti, nagy jutalmat kap. Megkérdezi legjobb barátját, nem őrültség-e belemenni egy ilyen fogadásba.

-Segítek neked. Holnap, amikor fönt leszel a hegyen, nézz előre. Én ott leszek a szomszéd hegy tetején, az egész éjszakát ott töltöm egy neked gyújtott máglyával. Te csak nézd a tüzet, gondolj a barátságunkra, és ez majd melegen tart. Sikerülni fog, meglásd, utána pedig majd én kérek valamit cserébe.
Kiállta a próbát, elvette a pénzt és elment barátjához.

-Azt mondtad, fizetséget kérsz…
-Igen, de nem pénzt. Ígérd meg, hogy ha egyszer az én életemben is átsuhan a hideg szél, meggyújtod nekem a barátság tüzét.”

(Paulo Choelho)

Még több barátoknak szóló termékek:

Egyszerűen kattints a képre és már is az adott terméknél találod magad.
Ha megnéznéd az összes barátoknak szóló ajándékunkat, akkor pedig kattints az alábbi gombra:

Egyedi barátnős bögre - avokádó és toast
Csillagkép ajándék barátnőknek
Csillag alakú falra akasztható fali dísz barátoknak
Black & Gold notesz- legjobb barátnőnek
Álomszuszék ajándékcsomag
Egyedi, neves tornazsák
Kaparós poszter-100 társasjáték, amivel játszanod kell
Cikesz vadászat - számfestő

Ha kérdésed, vagy kérésed van, keress minket bizalommal a kapcsolat@meselajandekok.hu email címen, vagy Facebook üzenetben. Kollégáink készséggel segítenek mindenben! 🙂