Barion Pixel

Mik a legjobb karácsonyi ajándék ötletek férfiaknak? Mi az, aminek a családunk egyik férfi tagja, egy barát vagy munkatárs jó eséllyel örülni fog? Mi az a frappáns ötlet, amivel a mi ajándékunk nem csak egy lesz a sok közül, hanem a meglepetés mellett valódi örömöt fog okozni?

Ahogy szép lassan közeleg a december, úgy válnak a fenti kérdések egyre inkább aktuálissá.

Amennyiben idén szeretnénk elkerülni a bevásárlóközpontokban karácsony előtt tapasztalható őrületet, lassan ideje lesz elkezdenünk ajándékötletek után keresgélni. Ebben a cikkben inspirációként jó pár tuti tippet osztunk meg, hogy ezzel is segítsük az ünnepekre való izgatott készülődést.

Hogyan vásároljunk karácsonyi ajándékot?

Kezdjük mindjárt az alapokkal, mert a legjobb ajándékok beszerzésének egyik fontos feltétele a megfelelő hozzáállás.

Az ajándékozásra tehát ne csak felesleges nyűgként vagy elkerülhetetlen bosszúságként gondoljunk.

 

Tekintsünk rá inkább lehetőségként, hiszen ha sikerül eltalálnunk, azzal a hozzánk közel állóknak valódi örömöt szerezhetünk. Ezt pedig a legkönnyebben úgy érhetjük el, ha az ajándékozott személyiségéhez, valamint érdeklődéséhez igazítjuk magát a meglepetést. Nagy valószínűséggel ugyanis olyan dolognak fog örülni, ami egyértelműen passzol az érdeklődési köréhez, illetve a stílusához.

Persze joggal merül fel a kérdés, hogy milyen módon találhatunk rá ezekre a dolgokra? Nagyon egyszerűen, mindössze figyelmesen kell hallgatni a másikat.

Egy-egy elmesélt sztoriban, elejtett mondatban és megosztott gondolatban rendszerint ott szokott ugyanis szerepelni az a hőn áhított ajándék ötlet, ami telitalálatnak bizonyulhat karácsonykor.

Hogy némileg segítsük az idei bevásárlást, most megosztunk néhány karácsonyi ajándék ötletet férfiaknak.

Amennyiben szívünk szerint élményt ajándékoznánk

Egy tárgy varázsa az idő múlásával megfakulhat, egy kellemes élmény emléke viszont örökre megmarad.

Pontosan ezért érdemes megfontolni annak a lehetőségét, hogy a karácsonyi ajándék egy emlékezetes program legyen.

Az autókért és egyéb járművekért rajongók példának okáért minden bizonnyal a nyakunkba fognak ugrani egy nem hétköznapi járgány tesztvezetésének lehetőségétől, vagy éppen néhány eltöltött tízpercért egy harckocsi, vadászrepülő, vagy hajó belsejében.

Az agytekervényeket megdolgoztató feladványokat kedvelőknek ajándékozhatunk szabadulószobás, illetve a városban sétálós társasjátékokat, amelyek kitűnő közös programok is lehetnek.

Lehetőségként ott vannak még a különféle sör- és borkóstolók, speciális svédasztalos vacsorák, illetve főző tanfolyamok is, amelyek nagyon sok férfi érdeklődési köréhez passzolnak.

Ne feledkezzünk meg a sportokról sem. Amennyiben a kedvencek egyik meccsére talál kétszemélyes belépőt az ajándékozott a karácsonyfa alatt, akkor jó eséllyel meg sem tud majd szólalni a meglepettségtől és az örömtől.

Frappáns ajándék ötletek férfiaknak

Az egyik sztenderd karácsonyi ajándék férfiak számára a ruha. Habár egy sapka, ing vagy pulóver rendszerint hasznos lehet, mégis sokan elkoptatták már ezeket az ötleteket.

Ha kockázatmentes megoldást keresünk, akkor persze egy ruhával nem nagyon tévedhetünk.

Persze lehetünk kicsit kreatívabbak is. Amennyiben az ajándékozott szívesen fogyaszt sört és még a humor sem áll távol tőle, akkor egy szívószálas sörsisakkal, vagy épp egy sörtartó övvel megüthetjük a főnyereményt nála. Még jobb, ha az ajándékot már bekészített sörrel együtt adjuk át neki.

Kihasználhatjuk azt is, ha az ajándékozott rajong az utazásért. Utazó kedvű férfi ismerősöknek ezért is lehet nagyszerű meglepetés a kaparós térkép. Minden meglátogatott helyet meg tud rajta jelölni, szóval egy idő után egészen klassz érzés lesz majd ránéznie erre a térképre.

Persze ne feledkezzünk meg az örök klasszikusról, a könyvekről. Karácsony előtt a kiadók mindegyike igyekszik újdonságokkal kiszolgálni az olvasótábor igényeit, így nyitott szemmel járva a könyvesboltokban valódi gyöngyszemekre bukkanhatunk.

Őszintén bízunk benne, hogy cikkünkben sikerült hasznos tippeket adnunk az idei bevásárláshoz, és sikerül rátalálni a legjobb karácsonyi férfi ajándékokra.