Humoros, kreatív és emlékezetes lánybúcsú feladatok nélkül szinte vétek lenne a hozzánk közel álló barátnőt vagy családtagot az oltár elé engedni.

Mindig is hálás lesz a felejthetetlen este megszervezéséért, amikor az ilyenkor elmaradhatatlan, ámde mégis jópofa és humoros játékok során bizonyítja rátermettségét a házas életre. Ezek a percek valóban szívhez szóló ajándékkal érnek fel a számára, és még nem is kell értük a világ legdrágább helyeire utaznotok.

Ha éppen lánybúcsúra készültök, akkor az alábbi feladatok garantáltan hozzá fognak járulni a jókedvhez és az önfeledt nevetéshez.

Játék a legkedvesebb emlék felidézésével

A közös élmények felidézésére keresve sem találhatnánk jobb alkalmat. A feladat a következő.

Valamennyi résztvevő papírt és tollat ragad, majd néhány sorban leírja a menyasszonnyal együtt átélt élményét. Az elkészült cetlik egy kalapba kerülnek, majd szép sorban mindenki felolvas egyet.

 

A leendő feleség feladata kitalálni a történet szerzőjét, plusz be is kell fejeznie magát a sztorit. Ha nem jár sikerrel, akkor büntetésképp minden egyes hibánál kortyolnia kell egyet a poharából.

Igaz vagy hamis játék, némi nehezítéssel?

Ez a lánybúcsú feladat nem igényel mást, mint élénk képzelőerőt, kreativitást és persze humort. Valamennyi jelen lévő elmesél egy sztorit, ami lehet igaz, vagy kitalált. A menyasszony feladata lesz megtippelni, hogy a történet mesélője vajon megtörtént esetet osztott-e meg, vagy csak lódított.

Természetesen ez a feladat is akkor igazán érdekes, ha tétje is van. Az igaz vagy hamis játékban szintén büntető ivással jár minden egyes tévedés.

Mennyire megy az emlékezés?

Nagyon ritka az olyan alkalom, amikor ez a feladat nem végződik sírva nevetéssel.

A lánybúcsú résztvevői körbe ülnek, és szép sorban mindenki mond egy a nászéjszakához kapcsolódó szót, vagy kifejezést. Mindezt úgy, hogy pluszban megismétli az előtte már elhangzott szavakat is. Minél különlegesebb szófordulatok kerülnek említésre, annál inkább fokozható a jókedv. Aki hibázik, természetesen iszik.

Szóismétlő játék örökzöld slágerekkel

Ha még csak alakul a hangulat, ettől kirúgjátok a ház oldalát!

Előzetesen találni kell néhány népszerű slágert, amelyekben sokszor elhangzik ugyanaz a szó. Némi keresgéléssel valódi gyöngyszemekre bukkanhattok.

 

 Az este egy pontján szép sorban hallgassátok meg ezeket a számokat, a bűvös szavakat pedig énekelje mindenki jó hangosan. Közösen találjatok ki valamilyen büntetést a ráhibázóknak.

Az elmaradhatatlan férj ismereti teszt

Ezt egyszerűen nem tudtuk kihagyni, mert ez a lánybúcsú feladat egyszerre szerethető, vicces, és mindenki által kedvelt. Fontos, hogy még előzetesen be kell vonni a vőlegényt is.

Az alábbi kérdéseket, kiegészítve a sajátjaitokkal küldjétek el neki, és kérjetek tőle őszinte választ mindegyikre.

 • Volt már eltörve valamid?
 • Milyen ételt utálsz?
 • Mi a kedvenc filmed?
 • Mi a kedvenc ételed azok közül, amiket a menyasszony szokott főzni?
 • Mi volt a legveszélyesebb dolog, amit csináltál?
 • Mi volt a jeled az oviban?
 • Melyik testrészedet mosod meg először a zuhany alatt?
 • Melyik házimunkát csinálod a legszívesebben?
 • Mikor adtál először virágot a menyasszonynak?
 • Mi lenne az „álommunka” számodra?
 • Melyik áll a legjobban a menyasszonynak a ruhái közül?
 • Ha bárhova utazhatnál, hova mennél?
 • Mi az első dolog, amit megnézel egy lányon?
 • Milyen kulcstartó van a lakáskulcsodon?
 • Ha valaki más bőrébe bújhatnál, ki lenne az?
 • Szerinted hány kérdésre tudott a menyasszony válaszolni?

A lánybúcsú estjén a menyasszonynak ki kell találnia, hogy a párja milyen választ adott a feltett kérdésekre.

A helytelen válaszokra nyugodtan eszeljetek ki valami vicces büntetést.

Természetesen a jó feleleteket is jutalmazhatjátok, például egy ötletes szerelemlakat formájában.

Egy szokványosnak nem nevezhető szerelmi vallomás

Kívánhatnánk-e annál nagyobb ajándékot, mint amikor szívünk választottjától kapunk szerelmeslevelet? Pláne, ha a szerelmi vallomás nem hétköznapi.

Ez a lánybúcsú feladat a következő. A menyasszony szerelmes levél fogalmazásába kezd vőlegényének, a barátnők pedig szép sorban bekiáltanak egy-egy szót. Természetesen az elhangzott szavak mindegyikének szerepelnie kell a vallomásban.

 

A kreativitásokat véletlenül se fogjátok vissza. Villáskulcs, cipőfűző, rendszámtábla, kuglóf, vagy például zacskóstej tartó úgysem minden nap szerepel romantikus üzenet keretei között.

Az est végén pedig el ne felejtsétek megjutalmazni a menyasszonyt a kitartásáért.

Egy gravírozott kulcstartó például mindig emlékeztetheti őt erre a különleges napra, amit a legjobb barátnőivel tölthetett együtt.