Barion Pixel

Augusztus végével, ahogy magunk mögött tudjuk a nyarat, a szeptemberi napsütésnek még mindenki nagyon örül, de októberben, ahogy észrevesszük a körülöttünk felhalmozódó avart, és hogy pulcsi nélkül már ki sem mozdulunk, bizony realizálódik bennünk, hogy itt az ősz…

Azonban az ősznek is van miért örülni. Meg lehet csodálni a fák minden féle színben pompázó koronáját, egy csésze forrócsokival vagy teával be lehet kuckózni egy jó könyvet olvasni, vagy megnézni a legújabb sorozatot, és lehet készülni a Halloweenra.

Ha a Halloweenről nektek is a buli és a szórakozás jut eszetekbe, akkor ez a cikk Nektek szól. 

 

A legtöbben már bizonyára részt vettetek, netán szerveztetek is egy jó kis beöltözős, boszorkányos, vámpíros partit.

Nekem mindig a dekoráció megtervezése volt a kedvenc részem – kitalálni mi legyen a téma, majd összeválogatni a hozzá illő party kellékeket.

Egy ilyen fajta partyn, ahol viszonylag kötöttebb a témaválasztás, a feketével, mint alap színnel nem nyúlhatunk mellé. A pókok, pókhálók, denevérek között igazán jól mutat néhány fekete lufi, vagy pár fekete lampion.

Pasztell fekete lufi
Kerek papír lampion - fekete színben
Pasztell piros lufi
Pasztell fekete lufi
Kerek papír lampion - fekete színben

Ha az alapokkal megvagyunk, nincs is más dolgunk, mint választani mellé egy oda illő színt. A tököt idéző narancssárga színű lufi remek választás, ha inkább „tökösebb” dekorációban gondolkodunk. Ha viszont „drakulásabbra” vesszük a figurát, akkor a piros szín lesz a nyerő.

Amennyiben tovább fokoznánk a hangulatot, érdemes beszerezni egy palack héliumot a lufik töltésére. A lebegő lufikat nem csak a kicsik szeretik 🙂  

Party csákók - MONSTER témájú, 6 darabos

Ha gyerekek is részt vesznek a buliban, és inkább aranyos, mint ijesztő témában gondolkodunk, ezek a  szörnyecskés csákók könnyen a kedvenceikké válhatnak a legkisebbeknek is. Ráadásul külön szórakozási lehetőséget nyújt az összeállításuk.

A partyn uralkodó hangulatot fokozni tudjuk, ha előveszünk pár társasjátékot. Egy ilyen alkalomhoz úgy gondolom a rejtélymegoldós, misztikus játékok passzolnak. Szerencsére akad ebben a témában több játék is, van miből válogatni. 

Sherlock társasjáték

A Sherlock társasjátékot 2-4 fő részére ajánlom, főleg abban az esetben, ha nem szeretnétek az egész estét társasjátékozással tölteni, ugyanis 1-1 játszma maximum 10-15 percet vesz igénybe.

2 fő esetén is remek szórakozást nyújt. Gyorsan rá lehet érezni a logikájára, és nem utolsó szempont, hogy a kivitelezése is nagyon szép.

A Mysterium már kicsit nagyobb társasággal is elbír, 2-7 fő részére ajánlott, és 45-90 percet vesz igénybe.

Ahogy a neve is mutatja, ezzel a játékkal a misztikumok világába csöppenünk. Akár szellemként, akár médiumként veszünk részt a játékban, az izgalom és a szórakozás biztosított.

Mivel a szellem, aki a kártyákat ossza, régóta bolyong az elhagyatott kastélyban, és maga sem emlékszik pontosan, hogy mi történt vele, és ki tette azt vele. Ezért az utolsó fordulóig még számára is titok, hogy ki az igazi elkövető. 

 

Mysterium társasjáték

Ennek a játéknak a lényege az összefogás. A médiumok nem egymás ellen, hanem egymást segítve játszanak. Ha a hetedik kör végére nem sikerül mindenkinek a továbbjutás, akkor mindenki veszített, és szegény szellem tovább bolyong a sötét folyosókon a választ keresve. 

Mivel sok kártya áll a rendelkezésünkre, ráadásul három témában (gyilkos, helyszín, és a gyilkos eszköz), rengeteg a lehetséges variáció, így ez a játék nem válik egyhamar unalmassá. 

bűnjelek társasjáték

A Bűnjelek egy tipikusan party-játék, ahol két síkon zajlik a játszma.

Először is próbálod kitalálni, hogy ki a gyilkos, illetve ha épp Te vagy az, próbálod ezt leplezni, és ugyanúgy részt próbálsz venni a nyomozásban, anélkül, hogy lebuknál.

Ha a nehezített verziót játsszátok, és van bűntárs, illetve szemtanú, akkor az ő játékuk még pluszban hozzátesz a színjátékhoz a többiek megtévesztésében. A másik síkon pedig próbáljátok összerakni az egész gyilkosságot, mivel követték el, és mi erre a döntő bizonyíték.

 

Sokszor hihetetlen kombinációk jönnek ki, amik alapul szolgálnak egy jó kis szórakozásnak, sztori-gyártásnak, még 10-12 fő esetén is. A rengeteg kártyának köszönhetően óriási újrajátszhatósággal kecsegtet.

Egy kör nagyjából 20 percet vesz igénybe, de az első játék után mindenki követelni fogja a következőt, majd a következőt, és arra eszméltek, hogy egy egész estét töltöttetek vele 🙂 

Mivel gyilkosság az alapja, 14 éves kor fölött ajánlott csak.

Elsők között ezek a társasjátékot jutottak eszembe, mint jó party hangulat teremtők, de ezeken kívül még rengeteg játékot találtok itt. Nézzetek be, ha kedvetek tartja, – más stílusban, más korosztálynak, kisebb-nagyobb társaságnak is találtok jó ötleteket.

Jó készülődést, jó borzongást! wink