Barion Pixel

Minden évben amikor a tavasz a végéhez közeledik és a nyár már nyitogatja a kapuit, beköszönt az az időszak, amikor könnyes szemmel, de mosolygós arccal búcsút veszünk szeretett iskolánktól, a legjobb barátainktól és a tiszteletreméltó tanárainktól. 

Elballagni annyit jelent, mint magunk mögött hagyni a sok-sok iskolában eltöltött évet és kezet nyújtani az előttünk álló újnak. 

Számunkra a ballagás egy felejthetetlen esemény, amire szívesen és a barátok miatt talán picit szomorkásan is gondol vissza az ember. Ha ballagásra gondolunk a következő szavak jutnak az eszünkbe: 

Búcsú, tisztelet, könnycsepp, ragaszkodás, elválás, új, ismeretlen, szabadság, felnőttéválás, visszaemlékezés, iskola, barátság. 

Ezek az érzések és gondolatok inspiráltak minket arra, hogy megírjuk a blogbejegyzést, amelyben összegyűjtöttük neked azokat a ballagási idézeteket, amik szerintünk a legszebbek. Az idézetek mellett olyan képek is várnak rád, amelyek a ballagásról mesélnek, vagy azt szimbolizálják.

A képeket és az idézeteket nyugodtan mentsd el magadnak, vagy egyszerűen csak küldd tovább a egy olyan szerettednek, aki most fog elballagni az iskolából.

Nos, ha készen állsz egy szép ballagsáról szóló bejegyzés olvasására, akkor készíts magadnak egy bögre finom teát, vagy kávét, majd foglalj helyet a lehető legkényelmesebb székedben és add át magad ennek a búcsúztató, de örömteli érzésnek.

Diákok

„Csak egy osztály voltunk, egy osztály, amelyről néhányan túl sok jót hittek, később sokan azt gondolták, tévedtek…Hitték, gondolták…és talán senki sem tudta, kik voltunk valójában.”

(Zsigmond István)

„Tudnunk kell, mire vagyunk képesek; több vagyunk a semminél, de nem vagyunk minden.”

(Blaise Pascal)

„E napon előre tekintünk, amikor már nem fogunk idejárni. De ma én szeretnék vissza is tekinteni. Ne haraggal tekintsünk vissza, hanem megbánás nélkül! Ne sajnáljuk, hogy amit meg akartunk tenni, nem tettük, hogy amit ki akartunk mondani, nem mondtuk ki!”

(Lehetek az ested? c. film)

„Kicsik voltunk, nagyok leszünk,
hívogat az iskola: csingi-lingi! Gyertek, gyertek! Szól a csengő szép szava.

Megyünk ím már, hogyne mennénk,
kedvesek ám a betűk. De most azért óvodásként, Mégis könnyes a szemünk.”

(Csanádi Imre)

iskola udvar

„Van egy általános igazság, amivel mindannyiunknak szembe kell néznie, akár akarjuk, akár nem. Egyszer minden véget ér. Akármennyire is vártam ezt a napot, sosem kedveltem, ha valami véget ért. A nyár utolsó napja, egy nagyszerű könyv utolsó fejezete, a búcsú egy közeli baráttól.

De a befejezés elkerülhetetlen. A levelek lehullanak, becsukod a könyvet, elbúcsúzol. Számunkra ez is egy ilyen nap. Ma búcsút intünk mindennek, ami ismerős volt, mindennek, ami kényelmes volt. Tovább lépünk.

De attól, hogy elmegyünk – és ez fáj – lesznek emberek, akik részesei maradnak az életünknek, akármi is történjen. Ők a mi biztos talajunk, a sarkcsillagaink, és az apró tiszta hangok a szívünkben, amelyek velünk lesznek, örökre.”

(Castle c. film)

Ballagási ajándék ötletek:

Egyszerűen kattints a képre és már is az adott terméknél találod magad.
További ballagási ajándékainkért kattints ide!

Ballagási tarisznya általános iskolás diáknak
Diploma ajándék fiúnak - egyedi flaska
Egyedi ballagási ajándék - ballagási bögre
Diplomaosztó ajándék férfiaknak gravírozással
Citromos motivációs kép
Nyolcadikos ballagási ajándék kulcstartó
Üres terem

„E békés boldog diákesztendő elmúlt, vissza sose jő. Mint egy álom, úgy suhan tova, diákok többé nem leszünk soha.”

(Madách Imre)

„Életed útját magad választod, válasz hát úgy, ha egyszer elindulsz, nincs már visszaút.”

(Kodály Zoltán)

 

„Az élet olyan, mint a rajzolás: néha gyorsan és határozottan kell cselekednünk, a dolgokat erélyesen kézbe vennünk, és arról gondoskodnunk, hogy a nagy vonalak villámgyorsan előttünk álljanak.

Semmiféle lagymatagságnak, kételkedésnek itt nincs helye, a kéz nem remeghet, a szem nem pisloghat ide-oda, hanem egyedül csak arra irányulhat a tekintet, ami előttünk van. „

(Vincent Van Gogh)

„A szárny megnőtt, üresen áll a fészek, csak álom volt a régi jó világ, és mint a fecske alkonyati szélnek, ma szárnyat bontott egy sereg diák.”

(Wass Albert)

„Senkinek sem kötelessége, hogy nagy ember legyen, már az is nagyon szép, ha valaki ember tud lenni.”

(Albert Camus)

 

szabadság

„A digitális fotó ugyan nem sárgul el, de a régi barátságok igen. Vajon mindenkivel így történik majd? Szétszéledünk érettségi után, és egyszer csak elfelejtjük egymást? Vajon elmúlik minden, ha végzünk? Vagy erősebb a barátságunk, mint az épület, ami összezár minket?”

(Leiner Laura)

Könyvek

„Régi harcok, régi, kopott könyvek derű, mosoly, néha fájó könnyek múlik minden, rohannak az évek búcsút mondunk, múló diákévek.”

(Ernest Hemingway)

„Talán az érettséginek nem is a tökély volt a lényege, hanem az, hogy együtt lehettünk.”

(Kínos c. film)

„Nincsen nehezebb kora az emberiségnek mint az első ifjúság évei. Azon láncok, melyek akkor köttetnek, nem szakadnak el örökké, mert nem a világban kerestünk még akkor barátokat, hanem a barátainkban leltük fel az egész világot.”

(Kölcsey Ferenc)

„Eddig csak álmodtunk, terveztünk még,
most valóra válhat minden, ami szép.
Az élet, a munka tárt karokkal vár,
s hogy szép lesz-e csak rajtunk áll.”

(Szabó Pál)

„Az a bölcs ember, aki a jelent éppúgy szereti, mint amilyen szívesen fog visszagondolni rá, amikor az már múlttá válik.”

(Machado)

Diáklány

„Egyszerre rezdült szívünk, együtt kacagtunk sírva, a diák évek minden mozzanata tarisznyánkban a vállunkat húzza. Lépteink bizony, még ingatagok, tévedni is sokat fogunk, ám szemünk a távolt pásztázza már, s karunk előre mutat.”

(Vándor Judit)

Óvodás

„Négy év telt el,négyszer láttuk az óvoda ablakán, hogy zöld lombok integetnek, vagy száraz ág van a fán.Közben aztán úgy megnőttünk, hogy az ágyunk kicsi már. Holnap a mesesarok helyett, az iskola padja vár.”

(Donászy Magda)

„A ma különleges pillanatai lesznek a holnap emlékei.”

(Aladdin c. film)

„ A világ megismerése érdekes, hasznos, gyönyörködtető, félelmes vagy tanulságos; önmagunk megismerése a legnagyobb utazás, a legfélelmetesebb felfedezés, a legtanulságosabb találkozás.”

(Márai Sándor)

„Egyszer véget ér a lázas ifjúság, egyszer elmúlnak a színes éjszakák, egyszer véget ér az álom, egyszer véget ér a nyár, ami elmúlt, soha nem jön vissza már.”

(Máté Péter)

„Bár zord a harc, megéri a világ. Ha az ember az marad, ami volt; nemes, küzdő, szabadlelkű diák.” 

(Ady Endre)

Székek

“Lehet, hogy gyenge még a hangunk, lehet, hogy léptünk még bizonytalan, de indulunk a szépet, jót akarjuk, érezzük, hogy hitünknek szárnya van.”

(Juhász Gyula)

“Találkozás és búcsúzás az élet annyi csak, valaki jön, valaki megy, a az emlék megmarad.”

(Leonard Da Ung)

Beszélgetés

„Nem az a lényeg, hogy együtt tanultunk, hanem az, hogy együtt voltunk. Együttlétünkben közöttünk lebegett, s kötözte szálait a szeretet.”

(Szalai László)

„Nagyon szép kis társaság volt. Egyik léhább, mint a másik. Átgondolok minden órát, a keserű búcsúzásig…”

(Ady Endre)

„Kezdjetek el élni, hogy legyen mit mesélni. Majd az unokáknak, mikor körbeállnak. Mikor körbeállnak, az ágyadon ugrálnak. Hogy legyen mit mesélni, kezdjetek el élni.”

(Anna and the Barbies)

„Nem elég álmodozni! Egy nagy-nagy álom kell! Nem elég megérezni, de felismerni kell, nem elég sejteni, hogy milyen kor jön el, jövőnket – tudni kell!”

(Váci Mihály)

„Add tovább a tudásodat, az erőt, a jártasságot. De a gyengeséget, dőreséget és kudarcot szintúgy. Igen, leginkább a kudarcot. Mert a legjobb tanár éppen a kudarc.”

(Star Wars c. film) 

„Soha le nem mondani, soha el nem csüggedni, ha kell mindig újra kezdeni!”

(Kossuth Lajos)

Tanár

„Töröld le könnyedet, kisírt szemedben mosoly legyen és derű. Mindennap kezdődik valami, valami nagyszerű, valami gyönyörű.”

(Nagy László)

„De azt akarom, tisztán és fehéren,  legyetek vígak és bársonyba-járók, a kezetekben egy nagy arany-érem, s hódítsátok meg a világot.”

(Kosztolányi Dezső)

Ünneplő diákok

„Ah, vége, vége! Vagy ki tudja? Diák marad az ember, amig él. Leczkéjét a sirig tanulja, nehezebbet folyvást a réginél.”

(Reciczky Gyula)

„A ballagás a legfontosabb esemény az életünkben, az ifjúságunk utolsó szertartása, a tovább lépést jelképező rituálé.”

(Vámpírnaplók c. film)

„Útjaink százfelé válnak, de szívünk egy célért dobog, nekivágunk a küzdelmes mának, és épít karunk egy szebb holnapot…”

(Arany János)

„Nézz vissza most egy percre, nézz az útra nézd meg, mit tett, mit alkotott a munka, nézz vissza…aztán ismét csak előre, s indulj tovább az alkotó jövőbe.”

(Kiss Jenő)

„A sors kegyetlen ujja intett: El kellett válni hőseinknek. Kezdődik majd az iskola, S egymást nem látják tán soha.”

(Varró Dániel)

„Az igazi érzések, amik e pár év alatt belénk kövültek, átszövik majd egész életünk, őszintén fájnak még arcunkon a szelek. Egyszer messze leszünk, de mindörökre emlékezünk.” 

(Lőrincz Eszter)

Tanterem

„Senki nem bánt, ha járod utad öröm-ittasul. Élvezd, hogy ha rád tör a lámpaláz, semmi sem bonyolult annyira, hogy ráparázz.”

(Punnany Massif)

„Minden nap megszűnik valami, amiért az ember szomorkodik, de mindig születik valami új, amiért érdemes élni és küzdeni.”

(Herakleitosz)

Felnőtt

„Neked magadnak kell eldöntened, mi akarsz lenni az életben. Így te vagy a felelős a tetteidért és nem hibáztathatsz másokat.”

(Vilmos herceg)

„Ahol nem halt ki még a jóindulat, ott esély van arra, hogy jól indulhat, benned is rejtőzik valahol egy hős, próbáld ki, te vagy a felelős.”

(Punnany Massif)

„Egy életcélt követni nemes gondolat, s mi kell hozzá, csupán akarat. Mely minden ifjú szívében él, küzdeni bátran egy új életért.”

(Tóth Árpád)

„Álmodj amit csak akarsz, menj, ahová szeretnél, légy az aki szeretnél, mert csak egy életed van, s csak egy lehetőséged, hogy olyan dolgokat csinálj, amit szeretnél!”

(Paulo Coelho)

„Minden elmúlik, mint az álom, elröpül, mint a vándormadár, csak az emlék marad meg a szívben, halványan, mint a holdsugár.”

(Friedrich Schiller)

„Igazi lelkünk, akárcsak, az ünneplő ruhákat, gondosan őrizzük meg, hogy tiszta legyen az ünnepekre.”

(József Attila)

Repülni

„Egyszer mindent elér az ember, azt is, mi most még messze cél, csak küzdj és áldozz, ne csüggedj el,  s győzelmed lesz a hősi babér.”

(Bertold Brecht)

„Végre elmúlt, ennek is vége, az iskola udvara üresen áll.Vége az évnek, pont ez a lényeg, a csomagom kész van, a küszöbön áll.”

(Napoleon Boulvard)

Szívből remélem, hogy tetszettek ezek a ballagási idézetek és a képek.

Az idézetek mellé természetesen kell egy ballagós képeslap is, amely még szebbé teszi az ajándékozás élményét.

Webshopunkban ide kattintva különböző témákban választhatsz közülük.

Lufis ballagási képeslap
Óriás ballagási köszöntő képeslap
menő ballagási ajándék

Íme néhány plusz ajándéktipp ballagásra:

Ha még ballagási ajándék ötletek után keresgélsz, akkor engedd meg, hogy bemutassuk neked a legkedveltebb ballagási ajándékainkat.
Egyszerűen csak kattints a képre és már is az adott terméknél találod magad.

Ballagós emlék- asztali kép. Ballagási ajándék fiúknak, ballagási ajándék lányoknak
Biztató ballagási kulcstartó, gravírozott ajándék.
Diplomaosztó ajándék, diplomás lány szobor gravírozással
Jack Daniel's stílusú gravírozott flaska szett
Különleges persely - kalandoroknak
Kaparós világtérkép Deluxe XL méret, ajándékötlet nőknek, kaparós térkép, lekaparható térkép

Ha szeretnéd látni a többi ballagásra szóló ajándék tippünket is, akkor kattints ide és válogass kedvedre! smile