Az 50. születésnap bizony komoly mérföldkőnek számít a legtöbb ember életében. Egyszerre hatódik meg ilyenkor az ünnepelt a neki szánt meglepetéseket látva, miközben az örömkönnyeit törölgetve akaratlanul is eszébe jut, mennyire gyorsan szalad az idő.

Egy biztos, az 50. szülinapjához közelítő barátod vagy családtagod megérdemli azt, hogy egészen különleges ajándékkal kedveskedj neki a jeles ünnep alkalmából.

Hogy némileg hozzájáruljunk a meghitt ünnepi hangulathoz, mutatunk neked néhány ajándék ötletet, amelyekkel széles mosolyt csalhatsz a születésnapos arcára. 

Szép kerek évfordulóhoz bizony nem hétköznapi ajándék dukál

Sokan egyetlen nagyobb horderejű ajándékra gondolnak, reménykedve abban, hogy sikerül telibe trafálni az ünnepelt kívánságát.

Pedig könnyen lehet, hogy nagyobb örömöt tudsz okozni több kisebb meglepetéssel egy csomagban.

Ha már úgyis a kerek 50. születésnapról van szó, akkor miért ne adhatnátok az ünnepeltnek pontosan 50 szívhez szóló szuvenírt?

Természetesen nem kell mindegyiknek nagy értékűnek lennie.

Az ajándékcsomagba kerülhet például névre szóló képeslap, kulcstartó, vicces kitűző vagy éppenséggel saját kezűleg készített üdvözlőkártya is.

Még jobb, ha a meglepetés összeállításába bevonjuk a többi családtagot, valamint a barátokat is. Az unokák például rajzolhatnak valami szépet, de kis kreativitással és ügyességgel további DIY ajándékok is kerülhetnek még a kosárba.

A közös készülődés izgalmát pedig csak tovább fokozza majd az együtt kivitelezett csapatmunka. Az ünnepelt arcáról pedig majd le sem lehet törölni az önfeledt mosolyt, amikor az egész család együttes erőfeszítésének a gyümölcsét átnyújtjátok neki a nagy napon.

Ajándék ötletek, amelyek segítenek feleleveníteni a legszebb emlékeket

Az 50 év már abba a kategóriába esik, amikor az ember akaratlanul is megáll egy pillanatra, és hálát ad az eddig átélt felejthetetlen élményekért. Pontosan ezért számít nagyon is nyerő ajándék ötletnek minden olyan meglepetés, ami segít egy kicsit nosztalgiázni.

Az egyik kézenfekvő megoldást a fotóalbum összeállítása kínálja. Nyugodtan kutassátok fel a családi albumot és válasszatok ki néhányat a születésnapos gyermekkori, iskolás, vagy éppen esküvői fotói közül. Persze bátran kerülhetnek a válogatásba képek a gyermekek és unokák születéséről, esetleg a katonaévekről, vagy egy-egy emlékezetes családi történésről.
De összerakhattok egy igazán klassz retro csomagot is. Vagyis járjatok kicsit utána annak, hogy ötven évvel ezelőtt milyen ruhadarabok, zeneszámok, ékszekerek, kiegészítők és egyéb cuccok számítottak menő dolognak. Ha csak néhányat sikerül beszereznetek ezek közül a régi holmik közül, minden bizonnyal azzal is felejthetetlen örömöt szereztek majd a szülinaposnak.

Némi utánajárással talán még egy olyan újság címlapját is elő tudjátok keríteni, amelyik napra pontosan ötven évvel korábban jelent meg.

Ami pedig a fotókat illeti, ha szeretnétek egy kicsit kreatívabb megoldást választani, akkor az összegyűlt vendégsereg akár közös videós vetítést is tarthat, egyenként megtekintve a felejthetetlen pillanatokról készült képeket.

Egy különleges élmény tökéletes ajándék lehet 50. születésnapra

Élményt ajándékozni kivétel nélkül bármelyik születésnapon nyerő ötletnek számíthat, de az ötvenedik évfordulón még inkább. A lehetséges programokat tekintve pedig többféle irányba is el tudsz indulni.

Adhatsz ajándékba például olyan élményt, amelyre a szülinapos egész életében vágyott, és még hiányzik a bakancslistájáról. Ilyen lehet például az első repülőút, egy labdarúgó mérkőzés a kedvenc focicsapat arénájában, vagy egy szeretett hobbihoz köthető izgalmas program.

Szervezhetsz továbbá egy meglepetés bulit vagy vacsorát is, ahová meghívhatod a családtagokat, rég nem látott barátokat, osztálytársakat, illetve volt kollégákat. Egy ilyen különleges estét leszervezve olyan megható élménnyel ajándékozhatod meg az ünnepeltet, amelyre nagy valószínűség szerint még évek múlva is könnyes szemekkel fog emlékezni.