Barion Pixel

Május első vasárnapja az esztendő egyik leginkább megható napjának számít. A gyerkőcök ugyanis versekkel és mondókákkal, a nagyobbak pedig ilyen-olyan ötletes és kreatív ajándékokkal köszöntik a számukra egyik legfontosabb embert a földön, az édesanyát.

A neves alkalom apropóján egyszerűen megvalósítható, illetve szívhez szóló anyák napi ajándék ötleteket mutatunk neked arra az esetre, ha némileg elakadtál volna idén az ajándék beszerzését illetően, vagy ha kifogytál az inspirációból.

A „köszönöm” szót egyszerűen nem mondhatjuk elégszer

Egészen elképesztő abba belegondolni, hogy életünk során mi mindent tett értünk az édesanyánk. Megannyi átvirrasztott éjszaka, anyagi ráfordítás, segítség és bátorítás, amit lehetetlen volna összeszámolni.

Amikor rád néz, valószínűleg nem is érti, hogyan repülhetett el ennyire gyorsan az idő, és miként nőhettél ilyen nagyra hirtelen. Szinte könny csordul a szemébe, ahogy a csecsemőkorodra, vagy a gyermekéveidre gondol, most pedig már hozzá hasonló felnőttként állsz előtte.

Hidd el, hogy már önmagában az is sokat fog jelenteni a számára, ha köszönetet mondasz neki. Ha hálát adsz a támogatásáért, a kedves szavakért, a gondoskodásért. Hogyha egyszerűen megöleled őt és azt mondod, „Anya, köszönöm neked”.

Ha csak ennyit teszel, már önmagában attól is ő lesz a legboldogabb anyuka a földön. Persze akad itt még jócskán ajándék ötlet, mindjárt nézzük azokat is.

A figyelmesség sokszor többet ér a legdrágább ajándéknál is

A hétköznapok során néha észre sem vesszük, mennyire fontosak is számunkra a hozzánk közel álló személyek. Számos esetben csak akkor érezzük valakinek az értékét, amikor épp távol van tőlünk.

Könnyen lehet, hogy Te sem találkozol már minden nap az édesanyáddal. A gyermekek szép lassan felnőnek és kirepülnek, az élet már csak ilyen. Van, akit az iskola vagy az egyetem repít távolra, mások a munkalehetőség miatt költöznek, és persze akkor is elkerülhetetlen a különélés, ha mi magunk is családot alapítunk.

Ezért is értékelődik fel annak a jelentősége, hogy némi figyelmességgel ajándékozd meg az anyukádat. Amikor legközelebb együtt vagytok, ne hagyd őt mosogatni vagy takarítani. Csináld meg inkább helyette a feladatot.

Figyeld meg, mivel könnyíthetnéd meg kicsit a dolgát, és járj a kedvében. Megvásárolhatod neki a kedvenc magazinját, meglepheted egy kis nassolni valóval, vagy elhívhatod egy finom kávéra. Biztosan nagyra értékeli majd az igyekezeted.

Az illatos virág, amit bármelyik anya örömmel fogad a gyermekétől

A klasszikus ajándék, aminél jobbat és hatásosabbat nehéz volna kitalálni. Elvégre melyik édesanya ne olvadna el attól a látványtól, amikor a számára olyannyira kedves gyermeke két nagy puszi kíséretében illatos virágot ad neki ajándékba?

A virág azért is szuper ajándék, mert többféle formátumban is adhatod. Ott vannak például az egy szál virágok, amiket bármelyik virágboltban könnyen beszerezhetsz fillérekből. Hogyha tényleg meg akarod adni a módját az ajándékozásnak, akkor készíttethetsz díszes virágcsokrot is.

Ha pedig anyukád szívesen bíbelődik a lakásban és a kertben szerteszét pompázó növényekkel, akkor bizony cserepes virággal is meglepheted őt. Egy-egy szemkápráztató orchidea, korall- vagy kaktuszvirág példának okáért ideális választást jelenthet, és könnyedén mosolyt csalhat az ajándékozott arcára.

Az együtt töltött minőségi idő is lehet szívet melengető ajándék

Ebben, illetve ebben a cikkünkben is írtunk már róla, hogy a kreatív és ötletes tárgyak mellett sokszor az élmények is kiváló ajándék ötletek lehetnek. Pláne igaz ez akkor, hogyha az anyukánknak szóló meglepetésről van szó.

Mikor töltöttél el utoljára minőségi időt anyuddal? Mikor voltatok olyan közös programon, amikor csak úgy repült az idő, annyira jól éreztétek magatokat? Anyák napja alkalmából egész nyugodtan szervezhetsz valami hasonlót.

Milyen program ötletek jöhetnek szóba? Ahogy már fentebb is utaltunk rá, beülhettek közösen egy hangulatos kávézóba, hogy aztán egy bögre finom fekete és krémes sütemény felett beszéljétek át a „kivel mi történt mostanság” kérdéskört.

A közös színházasdi, főként a nyári szabadtéri színpadok egy-egy előadásának meglátogatása szintén telitalálatnak bizonyulhat. Persze folytathatnánk még a sort hosszan. Elmehettek közösen várost nézni, elvonulhattok egy pihentető wellness erejéig, vagy befizetheted magatokat egy érdekesnek ígérkező kirándulásra is.

Tényleg rengeteg lehetőség van, ha idén anyák napjára anya-lánya/fia programmal szeretnél kedveskedni annak a nőnek, aki az egyik legfontosabb szerepet tölti be az életedben.

Nyugodtan főzhetsz neki valami finomat

Igen, mi is tudjuk nagyon jól, anya főztjénél nincs finomabb. Nem is azt szeretnénk sugallni a bekezdéssel, hogy hívd ki őt egy gasztronómiai viadalra. Ez az ötlet sokkal inkább az iránta érzett hála kifejezéséről szól, amiért annyi éven át főzött rátok az édesanyád.

Szóval az ajándék a következőképpen néz ki. Először is készíts listát a kedvenc ételeiről, majd állíts össze belőlük egy menüt. Próbáld meg úgy alakítani a programod, hogy legalább egy fél napod maradjon az előkészületekre és a főzésre.

A legjobb az lesz, ha abszolút meglepetésként hat majd az ajándék. Szóval igyekezz titokban tartani a nagy sürgés-forgást a konyhában, vagyis tereljétek el valahogy a figyelmet. Amikor a menü összeállt, az asztal pedig díszesen terített, akkor valószínűleg lesz nagy csodálkozás anyai oldalról.

Nyugodtan előkerülhet egy üveg bor, esetleg pezsgő is, mert egy ilyen ünnepi alkalmat azért illik koccintással is megtisztelni.

Anyák napi ajándék ötletek a kreativitás jegyében

Természetesen készültünk neked aranyos, kedves, illetve kreatív tárgyakkal is, hogyha nálatok az ilyen típusú ajándékokkal lehet igazán mosolyt csalni a másik fél arcára. Itt van például kezdésnek a „legjobb anya asztali kép”, ami tökéletesen kifejezi azt, amit sokszor a meghatottságtól nehéz volna szavakkal leírni. Egyébként egy hasonlóan kifejező bögrével vagy képeslappal is örömet okozhatunk minden bizonnyal.

A „szeretünk Anyu” kulcstartó, vagy nyaklánc szintén telitalálatnak bizonyulhat. Annál is inkább, mivel olyan ajándékoknak számítanak, amit az anyuka egész nap magánál hordhat, rájuk pillantva pedig emlékezhet a hozzájuk köthető kedves emlékekre.

De akad itt még díszes levendula párna, vagy éppen csokoládé illatú virág is, hogy tényleg ki ne fogyhass az ötletekből. Végül bármelyikre esik is a választásod anyák napjára, a másik fél arcán az öröm jó eséllyel csalhatatlan lesz.

Természetesen a nagymamáról sem szabad megfeledkezni

Szerencsésnek mondhatod magad, hogyha idén május első vasárnapján legalább az egyik nagymamádat személyesen is felköszöntheted.

Hogy a választást illetően némileg megkönnyítsük a dolgod, néhány ajándék ötletet hoztunk kifejezetten nagyszülőkre szabva is.

Természetesen a virág és a virágcsokor egyértelmű klasszikusnak számít, és mi még nem láttunk olyan nagymamát, aki az unokától kapott illatos virágok láttán ne pityeredett volna el meghatottságában.

A virág mellett a mamát is meglepheted közös élménnyel, programmal, de szerintünk már egy kellemes beszélgetésnek is örülni fog.

Ha pedig egy ilyen kifejező képeslapot is az asztalára tudsz csempészni, akkor minden egyes nap emlékezhet az iránta érzett olthatatlan szeretetre.

Reméljük ez a blogbejegyzésünk is elnyerte a tetszésedet. Ha szeretnél további anyáknak szóló ajándék ötleteket látni, akkor kattints erre a linkre és rendelj valami szépet az édesanyádnak, vagy a nagymamádnak: Anyák napi ajándék ötletek