Barion Pixel

Ajándékcsomagolás? Ugyan minek az? Nos, bizony nagyon is fontos eleme az ajándékozás pillanatának a meglepetés becsomagolása, az „elrejtése”.
Ha időt szánsz arra, hogy átgondold egy szeretted ajándékát, hogy mit szeret és minek örülne, akkor fontos időt szánni arra is, hogy milyen borításba rejtsd el a meglepetést. A csomagolás tükrözi a szeretetet és az odafigyelést.

Ezen felül, pedig fokozza az ajándékozás élményét. Ebben a blogban összegyűjtöttünk számodra 10 olyan csomagolási tippet, amelyek nem csak elbűvölőek és pofon egyszerű az elkészítésük, de még a pénztárcádat is megkímélik. Minden egyes ötletnél megtalálod majd a szükséges hozzávalókat, illetve egy leírással segítem a munkádat, hogy idén Te adhasd a legszebb külsejű ajándékokat.

Akkor, ha felkészültél, vágjunk is bele! 🙂

Inges csomagolás férfiaknak

1. Inges csomagolás férfiaknak

Mire lesz szükséged?

– Egy alap színű csomagolópapír, (Pl.: fekete, kék, vagy barna)
– 2-3 db fekete, vagy fehér színű gomb
– Olló, cellux, ragasztó, vagy 2 oldalú ragasztó

Nehézségi szint: 5/3

Elsőre csomagold be egy szögletes alakú dobozba az ajándékot és vond be az alap színű papírral.  A gyorsabb csomagolás érdekében használj celluxot az oldalakhoz. Ezután vágj egy vékony csíknyit a papírodból és tedd magad elé függőlegesen, majd a két szélét hajtsd be. Helyezd magad elé állítva a dobozt és a vékony csíkot helyezd rá függőlegesen, hátul használj celluxot a rögzítéshez.

Ha megvagy vele, akkor vágj még egy csík papírt, ez lehet picit vastagabb, mint az előző. Az oldal éleket szintén hajtsd befele. Vedd magad elé a dobozt és a tetejére helyezd az inggallér formában összehajtott elemet. A gyors rögzítéshez használj 2 oldalú ragasztót.

Ezután vágj egy kisebb téglalapot a csomagolópapírodból, ez lesz az ing zsebe.  Majd egy másik, de nagyobb téglalapból készíts legyezőhajtogatással csokornyakkendőt. Ezt helyezd a gallér alá.  A csokornyakkendőt elkészítheted más színű papírból is, hogy eltérjen kicsit az alap színtől.

Utolsó előtti lépésként vedd kezedbe a gombokat és egyesével ragaszd őket a helyükre. Végezetül az ing zsebébe vágj fehér papírból egy kis lapocskát, ami a zsebkendőt fogja szimbolizálni, és  írj rá néhány kedves sort az ajándékozott számára. Biztos vagyok benne, hogy ezzel az ajándékcsomagolással nagy sikert fogsz aratni.

2. Legyezős, elegáns csomagolás

Mire lesz szükséged?

-Egy alap színű csomagolópapír, (például lila, bordó, fekete)
– Eltérő színű szalag, vagy zsinór
– Olló, cellux, ragasztó, vagy 2 oldalú ragasztó

Nehézségi szint: 5/4

Legyezős, elegáns csomagolás

 

A szögletes dobozba helyezett ajándékot félkész állapotig csomagold bele a papírba. Ezután vágj egy csíkot és kezd el szépen felhajtogatni a kép szerint. Ha készen van, óvatosan hajtogasd ki, így egy harmónikás téglalapot kell magad előtt látnod.

A téglalapot fogasd merőlegesen magad elé és minden csík mentén, jobbról hajtsd befele a végeket, körülbelül a feléig. Ha készen vagy forgasd meg a papírt és a belső részen vágd le a kialakult legyező részt, és cellux segítségével rögíztsd, hogy a külső legyező rész egyben maradjon.

Ezután forgasd meg a papírt és végezd el ugyanezt a műveletet a másik oldalon is. A végeredmény egy nagyon elegáns, 2 oldalas legyező forma lesz, amely az egész csomagolás, különleges ékeként fog szolgálni.  A doboz tetejére kell helyezned és a doboz rövidebb oldalainak behajtásval és ragasztásával egy időben rögzítsd a dobozhoz a legyezőt is.

Ha készen vagy a legyező alá helyezz egy eltérő színű papírt, vagy ajándékkártyát, majd óvatosan kösd meg a szalagoddal. Véegezetül az apró finomításokhoz használj tűlevelet, szárított virágot, hogy még szebb legyen a csomagolásod.

Fogantyús, masnis álom

3. Fogantyús, masnis álom

Mire lesz szükséged?

– Egy alap színű csomagolópapír
– Eltérő színű szalag
– Olló, cellux, ragasztó, vagy 2 oldalú ragasztó

Nehézségi szint: 5/1

Szereted becsomagolni az ajándékaidat, de unod a normál módját? Fűszerezd meg ezzel a foganytús, masnis verzióval. Biztosan feldobja majd a kedvedet és az ajándékozott is imádni fogja.

A meglepetésedet tedd bele egy kocka, vagy téglalap alakú dobozba, majd a háromnegyedéig végezd el a becsomagolást. Az egyik oldalán hagyd hosszabbra a csomagolópapírt, mert ezzel fogsz dolgozni.

Forgasd függőleges állásba magad felé a hosszú oldalt és vedd kezedbe a szalagot- Ennek a segítségével kezd el a doboz felé felgöngyölgetni a papírt, úgy, hogy a szalag két vége kilógjon a papír csomagolásból.

Ha elérted a dobozt, egyszerűen a szalag kétvégénél, húzd össze az egészet és köss rá egy masnit. Már kész is van a fogantyús, masnis, ajándékcsomagolás. Egyszerű és nagyszerű!

4. Hulladékmentő csomagolás, viccesen

Mire lesz szükséged?

– Egy üres chipses zacskó
– Eltérő színű szalag, vagy csillagmasni
– Olló, cellux, ragasztó, vagy 2 oldalú ragasztó

Nehézségi szint: 5/1

 Hulladékmentő csomagolás, viccesen

Ha sürgősen szükséged lenne ajándékcsomagolásra, de már nincs időd lemenni a boltba, vagy rendelni egyet online, akkor muszáj otthoni praktikát bevetni. Az ajándékot még sem adhatod át csak úgy pőrén. Elsőre viccesen hangzik, de praktikus módja lehet a becsomagolásnak egy üres chipes zacskó.

A zacskót az oldala mentén vágd fel, a belsejét szivaccsal és mosogatószerrel tisztítsd meg, majd töröld át egy száraz papírral. Fordítsd ki és az ezüst részével csomagold be a kisebb méretű ajándékodat. A tetejére tegyél egy színes masnit és írj rá valami kedveset.

Ezt az ajándékcsomagolást inkább barátok, vagy tesók ajándékához használd és csak is vészhelyzet esetén! 😀 Ők biztosan jót nevetnek majd rajta és mindig emlékezni fognak a chipses csomagolásra. Az anyukád, a főnököd, vagy a tanárod viszont nem biztos, hogy díjazná a vicces ötletedet. 😀

Ajándék csomagolás nőknek

5. Ajándék csomagolás nőknek

Mire lesz szükséged?

– Egy csajos színű csomagolópapír
– Eltérő színű szalag, mondjuk fehér, vagy ezüst színben
– Olló, cellux, ragasztó, vagy 2 oldalú ragasztó

Nehézségi szint: 5/1

Először csomagold be az ajándékot egy szögletes dobozba. Majd vond be minden oldalát a színes csomagolópapírral. Ha készen vagy jöhet a szalag. Kösd körbe a dobozon, majd a tetején végződjön egy szép masnival.

Ezután a színes papírodból vágj ki egy kisebb téglalapot és kezd el legyező formában felhajtogatni. Ha készen vagy, a közepénél hajtsd félbe és a széleit olló segítségével kerekítsd le kör formájúra.

A legyező aljának két oldalsó pontjára helyezz két oldalú ragasztót, majd óvatosan hajtsd szét a legyező formát és ragaszd a dobozra úgy, hogy a masni mögött helyezkedjen el. Ugye milyen mutatós ajándékcsomagolás lett belőle? Néha az egyszerű, a legnagyszerűbb választás.

Amennyiben szeretnél róla videós anyagot is látni, úgy kattints ide és nézd meg az erről készült TikTok videónkat! 🙂

6. Pillangós, álomszép csomagolás

Mire lesz szükséged?

– Egy csajos színű, vagy csajos mintájú csomagolópapír
– Eltérő színű szalag, mondjuk fehér, vagy ezüst színben
– A4-es lapra nyomtatott lepke formák
– Olló, cellux, ragasztó, vagy 2 oldalú ragasztó

Nehézségi szint: 5/5

Pillangós, álomszép csomagolás

Kezdésnek vágj egy nagyobb, téglalap alakot a csomagolópapírból, forgasd magad felé vízszintes állásban, majd tedd rá a szögletes dobozba csomagolt ajándékodat. A doboz állítva és középre helyezve legyen a papíron.  Jobb szélről a lap alját hajtsd vissza a doboz felé. A lap bal szélét teljesen hajtsd rá a dobozra, majd a jobb felét is hajtsd rá. Cellux segítségével rögzítsd.

A hajtogatásokat végezd el a doboz alsó és felső, rövidebb oldalainál is. Ha magad elé helyezed a dobozt, akkor láthatod, hogy így egy kis fület kaptál a doboz tetején, ahova csúsztass be egy üdvözlőlapot, vagy kártyát és írj rá néhány kedves sort.

A következő lépés a pillangók kivágása lesz. Vedd magad elé a nyomtatott lapot, tegyél rá színes papírt és rajzold körbe a pillangókat, majd egy kisollóval vágd körbe és a közepük mentén hajtsd meg őket. Körülbelül 2-3 pillangó elegendő lesz a díszítéshez.

Ha megvagy a lepkékkel, akkor a doboz aljára köss egy szép szalagot és ragassz rá egy pillangót, a többit, pedig oszd szét a doboz többi részén. Rendkívül bájos összeképet fogsz kapni a végére. Leginkább olyan ajándékokhoz javasoljuk ezt a csomagolást, amit anyukának szánnál, esetleg a tanárodnak, vagy a nagymamádnak.

cuki, macis csomagolás gyerekeknek

7. cuki, macis csomagolás gyerekeknek

Mire lesz szükséged?

– Egy barna színű csomagolópapír
– Fekete, rózsaszín és fehér kemény lap
– Olló, cellux, ragasztó, vagy 2 oldalú ragasztó
– Fekete filctoll
– Színes selyem szalag

Nehézségi szint: 5/2

Már tudod a kezdő lépéseket. Ajándék bele egy szögletes dobozba, majd vond be a csomagolópapírral. Ez után vágj ki a barnából füleket és kezeket, majd a fehér lapból egy kört, a feketéből szemeket, a rózsaszínből, pedig apróbb köröket.

A füleket ragaszd a doboz tetejére, a kezeket az oldalához. Majd tedd fel a szemeket, a rózsaszín köröket, mint arcpírt és a fehér kört, mint a pofiját. A pofira egy fekete filctoll segítségével rajzolj orrocskát és szájat is. Ha készen vagy a mackó „nyakához” köss egy színes szalagot.

Végezetül a masni részéhes ragassz még egy kör alakú kis kártyát és írd rá az ajándékozott nevét. Ezt a macis csomagolást leginkább gyerkőcök ajándékcsomagolásához javasoljuk. Vagy remek választás lehet Valentin napra is, bonbon, vagy kedvenc könyv elrejtéséhez.

Amennyiben szeretnél róla videós anyagot is látni, úgy kattints ide és nézd meg az erről készült TikTok videónkat! 🙂

8. Trónok harcás csomagolás

Mire lesz szükséged?

– Egy barna, mintás, vagy fekete színű csomagolópapír és hungarocell tojások
– Fekete bevonó spray. Zöld, piros és arany festék
– Szalma, olló, cellux, ragasztó, vagy 2 oldalú ragasztó

Nehézségi szint: 5/5

Ha szereted a Trónok harca sorozatot, vagy nézed az új Sárkányok háza című műsort, akkor ez a csomagolási ötlet biztosan tetszeni fog. Nézd meg a Youtube videónkat és készítsd el a párodnak, a testvérednek, vagy a legjobb barátodnak. Egy Trónok harca fan imádni fogja! 🙂

9. Díszes, csíkos csomag

Mire lesz szükséged?

– Egy alap színű csomagolópapír, például fekete, vagy fehér
– 2-3 db öntapadós színes papír, vagy glitteres papír
– Olló, cellux, vagy ragasztó
– Hatalmas masni

Nehézségi szint: 5/2

Díszes, csíkos csomag

Kezdésnek tedd az ajándékodat egy szögletes dobozba, hogy megkönyítsd a csomagolás menetét. Ezután vedd kezedbe a csomagot és kösd rá az óriás masnit. Így látni fogod hogy mik azok a pontok, amiket tovább dekorálhatsz. Az öntapadós papírból vágj ki egyre nagyobb csíkokat, majd kezd el növekvő sorrendben felragasztani őket egy-egy szegletbe.

Ha marad ragadós anyagoda végére, akkor a doboz oldalát is dodb fel vele. Végtelenül egyszerű csomagolási forma, de a végeredmény magáért beszél. Én tavaly Karácsonykor készítettem ezt el Csabi ajándékához.

Nagyon tetszett neki és alig akarta megbontani az ajándékot. 😀 Szóval férfiaknál is befutó lehet!

10. Könnyed, selyem csomagolás

Mire lesz szükséged?

-Egy bármilyen színű selyem darab

Nehézségi szint: 5/4

Ezt a csomagolási formát leginkább kocka alakú ajándékok becsomagolásához javasoljuk. Kezdésnek terítsd ki magad elé a szögletes alakú selyem darabodat.

Könnyed, selyem csomagolás

Majd forgasd el úgy, hogy egyik sarka fent legyen, a másik lent. A harmadik sarok jobbról, a negyedik, pedig balról helyezkedjen el. Tedd rá a dobozt, majd a jobb és a bal sarkokat húzd fel a magasba és óvatosan kezd el a doboz felé húzni őket, majd köss lenge csomót. Ezt végezd el az alsó és a felső selyem sarkokkal is. Ha mindkét csomó megvan, akkor húzd őket jó szorosra.

Ha készen vagy két szoros csomódnak és négy kilógó anyag darabodnak kell lennie. Az alsó és egyben feléd legközelebb lévő anyagot hajtsd fölfele, ezután a bal szélsőt hajtsd erre rá, majd a legfelső következik a ráhajtásban.

A jobb szélső esetében már nem ráhajtunk, hanem a legalsó anyag hurkába fogjuk beledugni. A megmaradt kilógó darabokat körben elrejtjük. Végezetül kis virággal, vagy száraz terméssel dekorálhatod. Az összhatás nagyon különleges és remek, hogy nem igényel semmilyen egyéb eszközt a selyem anyagon kívül.

Ajándékzacskó házilag

11. Ajándékzacskó házilag

Mire lesz szükséged?

– Egy keményebb, színes csomagoló papír, vagy puhább karton lap
– Olló, cellux, vagy ragasztó
– Madzag, zsinór, vagy selyemszalag
– Lyukasztó

Nehézségi szint: 5/2

Ha nem szeretsz, vagy nem tudsz szépen csomagolni, akkor számodra remek választás lehet egy szép ajándéktasak. Ha picit kreatívabb akarsz lenni, vagy van otthon felesleges csomagolópapírod, akkor mindenképp használd fel és alkoss belőle ajándékzacskót.

Tegyél magad elé téglalap formájú csomagolópapírt. Az üres felén hajtsd be akkora méretben, amekkora ajándékzacskóra szükséged lesz. A papír szélét ragasztózd be, majd hajtsd rá a másik oldalt és simítsd végig rajta a kezedet.

Ha ez meg van, forgasd függőlegesen magad felé, és az alján hajts vissza egy körülbelül 7 centis darabot. Így most kaptál egy állított téglalapot és azon rajta egy vékony, fektetett téglalapot. A fekvő téglalap két sarkát hajts be a középpont felé, élezd ki, majd hajtsd vissza.

A vékony téglalap közepénél óvatosan nyúlj be az ujjaiddal és ahogy az élek engedik magukat, az szerint végezz újabb hajtáséleket. Segítségként nézz a képre, amit készítettem a leíráshoz. Ha ezzel meg vagy, akkor újabb kis téglalapokat hajtunk befele, fentről és lentről is, és ragasztó segítségével rögzítjük őket.

Ha készen vagy a nagy téglalapod két oldalát szintén hajts meg befele. Ezután az ujjaid segítségével nyisd szét a zacskót és szintén, ahogy a hajtás engedi, simíts rá élesebb hajtásokat, hogy legyen tartása.

Végezetül egy lyukasztó segítségével a zacskód tetejére készíts négy darab nyílást, vágj 2 darab tetszőleges hosszúságú madzagot és húzd őket a lyukon. Ha szeretnéd még díszesebbé tenni, akkor ragassz rá még egy csillagmasnit is. És már kész is a házi készítésű ajándéktasakod.

12. Állatos csomagolás

Mire lesz szükséged?

-Állatos csomagolópapír készlet, amelyet ide kattintva találsz meg. 
-Olló, cellux, vagy ragasztó

Nehézségi szint: 5/3

Ha valami igazán különleges ajándékcsomagolsára vágysz, akkor nézd meg a Youtube videónkat, ahol Adri egy elefántos és egy oroszlános csomagolást készít el. Tökéletes borítás egy gyerkőc ajándékához, de csajos meglepetésekhez is egyaránt ajánljuk! 🙂

 

Remélem tetszettek az ajándékcsomagolási ötleteink. Úgy gondolom bármely alkalomra tökéletes lehet bármelyik, már csak azt kell kiválasztanod, hogy melyiket, kinek készíted el. Ha segítségre lenne szükséged, keress minket bizalommal e-mailben, vagy Facebook üzenetben.

Ha szeretnél még további csomagolás ötleteket látni és olvasni, akkor írd meg kommentben. Oh, és ne felejtsd el megosztani a barátaiddal sem!

Szép napot és kellemes ajándékozást kíván Neked:
Csabi és Adri

(u.i.: Tetszett az ajándék csomagolás ötletek blogunk, és szívesen olvasnál még más blogokat is? Kattints ide és máris ott találod magad!)

TOP TERMÉKEINK:

Az egyedi kulcstartó | családos kiadás egy gravírozott kulcstartó. Szuper ajándékötlet karácsonyra nőknek. A feliratokat te adhatod meg rá, választható tibeti ezüst charmokkal.
Csillag kép | örökké a miénk, romantikus ajándék, szerelmes ajándék
Egyedi tejüveg söröskorsó
Whiskys stílusú gravírozott flaska szett

Egyedi, családos
kulcstartó

Szerelmes
csillagkép

Saját neves,
söröskorsó

Whiskys stílusú,
flaska szett

Vicces, egyedi kávésbögre - saját névvel
Szerelmes párna - Te vagy minden, amire szükségem van
Oscar szobor gravírozással, Oscar-díj ajándék
Érzékek Játéka

Vicces,
kávés bögre

Szerelmes
párna

Saját feliratos
Oscar szobor

Erotikus játék
pároknak

Ha szeretnél még több TOP terméket látni, akkor kattints ide: https://meseloajandekok.hu/top-termekek