Barion Pixel

Black Friday, ha ez a szó elhangzik, rengeteg ember mozdul meg egyszerre, hiszen mindenki számára egy dolgot jelent ez a kifejezés:

-karácsonyi ajándékot, olcsóbban-

A Black Friday pozitívuma, hogy van ahol tényleg sokkal jobb áron juthatsz hozzá az egyes termékekhez, azonban van ennek az eseménynek jó sok negatívuma is, amelyekről érdemes beszélgetni.

Az akció hivatalos időpontja november 29. , viszont nagyon sok helyen már jóval ez előtt megtartják a Black Fridayt, sőt van akinél egy hétig is tart az akció. 

Az ilyenkor otthonról, online vásárló emberek mindössze abban a szerencsétlen helyzetben részesülhetnek, hogy lefagy a weboldal, vagy pillanatok alatt elfogy a termék, esetleg nem teljesül a rendelés.

De mi van azokkal, akik igazán megélik a Black Friday hangulatát és nyugalmas otthonukat elhagyva, bemerészkednek a boltok zsúfolt sorai közé?

Ha még Magyarországon talán nem is ennyire durva, de külföldön, például Amerikában bizony bőven előfordulnak a Black Friday alkalmával kriminális esetek.

Nem irigyeljük a bolti eladókat, hiszen az ő történeteik erről a napról nem éppen örömteliek…

Nos, ezeket a durva storykat gyűjtöttük össze egy izgalmas blogbejegyzés keretében, szóval ha kíváncsi vagy, hogy mik történhetnek a boltokban egy Black Friday alkalmával, akkor csapj is bele, de előre szólok, lesz amin elszörnyülködsz majd…

Jó olvasást! 🙂

1. A műszakvezetőmnek kellett visszarántania mielőtt elsodort volna a roham…

„2007-ben kezdtem el dolgozni a Circuit City-ben. Az első Black Friday-om hihetetlen volt! Elvileg 04:00 órakor nyitottunk volna. 

Mindannyian a bejárati kapuknál álltunk hogy nézzük ahogy bejönnek az emberek. Egy kicsit jobban kiléptem és konkrétan a műszakvezetőm rántott vissza a pólómat megragadva, mielőtt elsodort volna a tömeg.

Mikorra mindenki az üzletben volt, elindultam a kasszámhoz. Odafele menet láttam ahogy két hölgy egy nyomtatóért harcol. Mielőtt megkérdezhettem volna, hogy tudok-e segíteni, az egyik nő leütötte a másikat a pénztárcájával, arrébb lökte, és továbbfutott a fényképezőgépek irányába. Amíg élek nem fogom elfelejteni.”

 

2. Egy nő a raktárig követett!

„A LOFT-ban dolgoztam. 2010 volt és 21 éves voltam akkor. El voltam fáradva és nem voltam jó passzban. A műszak vége fele érthető módon sok ruhából kifogytak a különböző méretek.

 

Egy nő hajthatatlan volt egy rá megfelelő méretű pulcsi megszerzésében, pedig többször is tájékoztattam, hogy már nincs abban a méretben. Nem hitt nekem és bejött utánam a raktárba is.

-Mit gondol hölgyem, Ön szerint nem akarok eladni egy terméket?

Ez volt az első és az utolsó Black Friday amikor dolgoztam.”

3. A férfi aki egy 20 dolláros árcímkét rakott egy hatalmas TV-re!

„Egy férfi a kasszámhoz jött egy nagy TV-vel, amiről tudtam, hogy közel 500 dollár az ára. Miután lehúztam az árcímkét, 20 dollárt jelzett a monitorom. Mondtam neki, hogy lehetetlen, hogy ez a televízió 20 dollárba kerülne.

Ő csak bizonygatott, hogy ez márpedig annyiba kerül. Miután megnéztem a monitoromon a termék nevét, láttam hogy az márpedig közel sincs egy Samsung TV-hez, ezért megnéztem az árcímkét és láttam, hogy az árcímke ár lett ragasztva!

Ez a férfi egy 20 dolláros címkét ragasztott egy hatalmas TV-re. Hívtam a biztonságiakat és hátravitték a pasast egy irodába. Remélem most már boldog a férfi. Kaptam egy rétest amiért lebuktattam.”

 

4. A nap végére nem éreztem a lábamat!

„Hazajöttem a kollégiumból 2011-ben és bejelentkeztem a Black Friday műszakra a Yankee Candle-be, ahol már tavaly nyáron is dolgoztam. Kellett nekik az extra ember nekem pedig pénzre volt szükségem.

Egy pár mosdó szüneten kívül az egész műszakot a pultban töltöttem, kiszolgálva egy végtelen hosszú sort és gyertyákat csomagolva a hozzájuk illő tasakokba, olyan gyorsan, amilyen gyorsan csak tudtam.

Emellett minden esetben le kellett vágnom a gyertyák gyújtózsinórját, a jobb égés érdekében. Több helyen is vízhólyagos lett a kezem, ahol az ollót fogtam. A lábaimat nem éreztem a nap végére a sok állás miatt. Másnap csak feküdni tudtam, annyira fájt mindenem.”

5. Láttam ahogy két ember pulcsikat kap le egy polcról és kirohannak velük az üzletből!

„Az Urban Outfitters-nél dolgoztam az egyik Black Friday idején. A műszakom 14:00-től  22:00-ig tartott. 

Amikor beléptem az üzletbe, az egész padlózatot ruházat takarta be, amiket az emberek dobáltak el. Tovább haladva láttam, ahogy két ember egy halomnyi pulcsit kap fel egy polcról és kirohan az üzletből. Rémálom volt.”

6. Egy svájci bicskát rántott elő a szőke nő…

„Amikor New Yorkban jártam egyetemre, a Bath & Body Works-nél dolgoztam egy kis extra pénzért. Volt egy barna hajú hölgy, aki felkapta az utolsó darab testápolót, és egy másik szőke hajú hölgy, pedig megőrült miatta.

A szőke nő elkezdett káromkodni és sikítani, miközben a barna hajú nő próbált fizetni és elmenni. A szőke erre még idegesebb lett és hirtelen előrántott egy svájci bicskát.

Beleszúrt egyet a barna  hajú nő karjába, de ő meg se hökkent rajta. Szó szerint kihúzta a karjából és hozzávágta a szőkéhez, majd pedig fizetés nélkül távozott.

Meg se próbáltunk utána menni, megérdemelte azt az utazós méretű testápolót. Ezután képzelheted, fel is mondtam.”

7. Hála Istennek, hogy „csak” a fejét ütötte meg és nem lett baja a babának…

„Három éve a Best Buy-nál dolgoztam Black Friday idején. Láttam, ahogy egy nő megüt egy terhes hölgyet aki éppen megkapta az utolsó 200 dolláros TV-t.

Hála Istennek, hogy a fejét ütötte meg és nem a méhét. Még ugyanazon a napon egy férfi hozzávágott egy széket a munkatársamhoz, amiért a munkatársam informálta őt, hogy elfogyott az iPad 2.

Ez volt a legrosszabb 15 órás műszakom, amit eddig dolgoznom kellett.”

8.Kijöttem egy sorból és azonnal fejbe vágtak!

„Az első Fekete Péntekem alkalmával a Walmartban dolgoztam. A munkám az volt hogy a műanyag csomagolót vágtam le a raklapokról, amik a promóciós termékeinket tartalmazták.

Ahogy felnyitottam egy dobozt, egy vásárló meglökött és beleestem a késembe, ami nyílt sebet vágott a tenyerembe. Miután bekötöttem, kijöttem a személyzeti folyosóról az üzlettérbe, és azonnal fejbe vágtak, amikor fel akartam venni egy DVD-t a földről. Egy vásárló éppen azt szerette volna.”

9. Felmásztam egy asztalra és ottragadtam!

„A Victoria’s Secret PINK-nél dolgoztam az első Fekete Péntekemen, és az üzlettérben volt a műszakom.

Az emberek már éjfélkor ott várakoztak a kapuknál, hogy be tudjanak jönni. Amikor a kapuk kinyíltak, hátra lettem tolva és majdnem a földre zuhantam.

Szerencsére egy asztalnak löktek neki. Felmásztam rá tehát, és elkezdtem pulóvereket és nadrágokat dobálni a vásárlóknak.

Jó móka volt kiabálni, hogy zöld pulcsi, S-es méret, kinek kell? és mindenki csak ugrált és kiabált érte. Emellett egy lány elájult és arrébb kellett tolnom az embereket hogy nehogy átsétáljanak rajta.”

 

10. Elbújtam a pult mögé a munkatársaimmal és hívtuk a biztonságiakat meg a rendőrséget.

„A StarBucks-nál dolgoztam és a Black Friday egy kicsit őrűlt volt. Az embereket tereltem egy sorba, hogy ne legyen nagy tumultus, miután berohantak az üzletbe az emberek.

Kettő középkorú hölgy veszekedni kezdett, hogy ki ért oda először. Ezután elkezdtek lökdösődni és sikítozni, majd pedig az egyik őrült hölgy felkapott egy kávés poharat a pultról és a másik nő feje felé dobta.

Azonban nem a kiszemeltjét találta el, hanem egy ártatlan sorban állót, aki visszavágott egy halomnyi fűszerrel a fűszeres pultról, hozzávágva mindkét őrült hölgyhöz.

Ez hamarosan egy mindenki mindenki ellenes, egymást cuccokkal dobálós harcba fulladt. Mivel nem tudtuk megakadályozni a zúgolódást, elbújtunk a pult mögé és hívtuk a rendőrséget.

Ők elintézték az embereket, végül pedig bezártuk az üzletet és kávét adtunk a biztonságiaknak és a rendőröknek, míg feltakarítottuk a kuplerájt.”

11. Sokkoló videók:

Ha a történetek eddig nem győztek volna meg és kíváncsi vagy egy-két videofelvételre is, akkor kattints a lejátszás gombra.

U.i.: csak erős idegzetűeknek!

 

És egy utolsó durván sokkoló videófelvétel a boltokba beözönlő embertengerről:

Köszönjük, hogy elolvastad a blogbejegyzésünket. Reméljük tetszettek a történetek és a videók. Mi is tervezünk idén egy Black Friday kampányt, azonban koránt sem ilyen körítéssel. 😀

Nézz be hozzánk november 29-én és szerezd be akciós áron a legtutibb karácsonyi ajándékokat. Siess, mert csak ezen az egy napon adunk kedvezményt.
Ne maradj le az év legjobb ajánlatairól!

Szép napot kíván neked!

Csabi és Adri