Ajándékötletek 18. születésnapra

18. születésnap. Talán nincs még egy szülinap, amit ennyire várnának. Mert végre „hirtelen” felnőtt lesz a gyerekből. (Elméletileg.) És ezt természetesen meg kell ünnepelni.

De mit adjak ajándékba egy 18 éves gyereknek (bocsánat, felnőttnek)?

Legyen valami maradandó? Legyen élmény? Legyen értékes? Mindegy az érték, de olyan legyen, amit ő választ? Legyen meglepetés?

Igen, lehetőleg ez így mind egyben legyen és meg is van a tökéletes 18. szülinapi ajándék…

A család általában a maradandó ajándékra szokott szavazni. Lánynak ékszer, fiúnak óra kézenfekvő ötlet lehet.

Értékes is, minden nap használható is, akár egész élete során elkísérheti a tulajdonosát, sőt, még családi örökség is lehet.

Aki mélyebben ki tudja – és ki akarja – nyitni a pénztárcáját, az a 18. szülinapra bőven megteheti. Egy lakás vagy egy autó elsőre talán túlzásnak tűnhet, de minden szülő azt szeretné, hogy biztos alapokkal induljon el gyereke a felnőtt életben, így a nagykorúságával együtt egy nagy gond is lekerül a válláról az önálló életkezdésnél.

Ajánljuk, hogy a kulcsokat egy személyre szabható, 18. születésnapra megálmodott kulcstartóval add át. 😀

Van, aki a tárgyi dolgok helyett az élményajándékot részesíti előnyben. Az élménygyűjtésre legnagyszerűbb az utazás. Akár belföldön, akár külföldön vannak az álom úti célok, egy kaparós világ- vagy Magyarország-térkép a szoba látványos, de letisztult díszívé válhat, amit nézegetve felidézhetők az emlékek.

Élményajándék lehet még fesztiválbelépő, tanfolyamokra, workshopokra való befizetés, egy különleges jármű vezetése, repülés és ejtőernyőzés, fotózás, na meg persze egy óriási meglepetésbuli.

Titokban keresd fel a barátokat, rokonokat, beszéljétek meg az időpontot és a helyet, ahová valamilyen ürüggyel elhívod az ünnepeltet és ahol „boldog 18. születésnapot!” kiáltással várják őt a szerettei.

A bulit emlékezetesebbé teheted néhány játékkal, ami összehozza az egymást korábban nem ismerőket is. Például buborékfújással. Mi?! Buborékfújás 18. szülinapra?! Igen! Ez a felnőtt verzió ehető buborékokkal, amelyeket alkohollal dúsíthatsz, majd jöhet a verseny, hogy ki tud több bubit a szájával elkapni.

De bevetheted a gonosz gumimacikat is, amelyek ugyanúgy néznek ki, mint az eredetiek, csak egy „kicsit” csípősebbek. Egy vicces vetélkedővel kombinálva a könnyetek is folyni fog – és nem csak a nevetéstől…

 A partyfotók egyértelműen elmaradhatatlanok, ehhez ajánljuk a pálcikás fotókellékeket bajuszos és unikornisos szettben.

És bár „csak egy papírlap”, az e-mail és a messenger-üzenetek korában igazi meglepetést tud okozni egy postán kapott képeslap, természetesen 18. születésnaphoz passzoló design-nal.

De bármit is választasz ajándéknak, az sokkal lényegesebb, hogy az ünnepelttel legyél, vele örülj, vele mulass, dobd fel élete (eddigi) legnagyobb napját!

0
Kosár