Barion Pixel

Az ajándékozás egy örömteli dolog. A szeretetünket, a törődésünket és a figyelmességünket fejezzük ki általa. Amikor ajándékozunk, boldogok és talán még izgatottabbak is vagyunk, mint az ajándékozott. Jó érzés látni ha valakinek örömet szerezhetünk. És ezért az érzésért tesszük meg újra és újra.

A Mesélő Ajándékok ajándékbolt célja pontosan ez, hogy az ajándékozást igazán örömteli pillanattá varázsolja. Ajándéktárgyaink önmagukban nagyon különleges és szívhez szóló meglepetések, és néhány ajándékozási praktikával tesszük igazán értékessé az összképet. Ha kíváncsi vagy, hogy mi hogyan ajándékozunk, vagy milyen ötleteink vannak az ajándékozás feldobására, akkor olvasd el az ajándékozási tipp blogunkat, ígérem nem fogod megbánni! 

Jó olvasást! 🙂

1. Ajándék átadás feladatokkal és kérdésekkel

Az egyik kedvenc ajándékozási formánk közé tartozik, hiszen egyszerű a kivitelezése, de rendkívül mókás az egész család számára. Leginkább szülinapi ajándék átadásánál vetnénk be. 

kvízkérdéses ajándékozás

Annyi feladatot és kérdést kell az ajándékozottnak megoldania, ahány éves lett. Tehát, ha valaki a 18. születésnapját ünnepli, akkor színes kartonlapokra írj fel mondjuk 12 kérdést és 6 feladatot. Mindenki vegyen a kezébe egy kártyát és egyesével haladjatok. Minden helyes válasz ér egy pontot. És legalább 10 pontot kell szerezni hogy az ajándékot megkaphassa az illető. Természetesen, ha nem sikerülne ennyi pontot összegyűjteni, akkor is átadható a meglepetés, de egy kis „ijesztgetés” nem árt. 😛

Néhány példa, hogy milyen feladatokat, vagy kérdéseket lehet az ajándékozottnak megcsinálni és megválaszolni:

– Olvasd fel hangosan visszafele az alábbi mondatot: Boldog  tizennyolcadik születésnapot!
– Mondj 18 olyan tárgyat, ami a neved kezdőbetűjével kezdődik. Pl.: Zsófi esetén: zsák, zseton, zsírkréta, zsalu, stb.
– Csinálj 18 fekvőtámaszt, és nem ér csalni!
– Válaszolj helyesen az alábbi kérdésre: Melyik nyaraláson táncolt az esti buliban a nagyi?
– Mutass 18 különböző arckifejezést!
– stb.

kincskereső játék

2. Kincskeresés

Gyermekkorunk kedvenc játéka a kincskeresés. Nem baj, ha az ember már felnőtt, hiszen játszani mindig jó móka.

Ha az ajándékot több kisebb elemre lehet szedni, akkor rejtsd el a lakás különböző pontjain.

kincskereső játék

2. Kincskeresés

Gyermekkorunk kedvenc játéka a kincskeresés. Nem baj, ha az ember már felnőtt, hiszen játszani mindig jó móka. Ha az ajándékot több kisebb elemre lehet szedni, akkor rejtsd el a lakás különböző pontjain.

Ha egy nagy ajándék van az ünnepeltnek, akkor különböző tárgyak megtalálása után vezet az út a célig. Minden állomáson hagyj egy cetlit segítségként, hogy a kincskereső megtudja mi a következő rejtekhely. A cetlin lévő segítséget megfogalmazhatod rímbe foglalva, vagy talányokban, az a lényeg, hogy egyszerű legyen kitalálni. Pl.: „Ott találsz engem, a fűszerek erdejében. Tányérok gurulnak, poharak kacagnak. Fagyos szelek fújnak a hűtő felől és néha még a seprű is eldől. Ha még ezek után sem tudod, segítségnek kérdezd meg a kishúgod!” (Megfejtés: konyha)

A kincskeresést nem csak a lakásban űzhetitek, nyugodtan használhatsz külső helyszínt is, hogy még izgalmasabbá tedd a játékot. Ha van kertetek, akkor az egyik tárgyat rejtsd el a fa tövében, vagy a bokor aljába, esetleg a farakás tetejére.

A kincskereső ajándékozást mi leginkább férfiaknak javasoljuk, hiszen ők imádják a kihívást és a versengést. Lepd meg így a kedvesedet, az édesapádat, vagy a fiútestvéredet.

3. Tárgyfelismerő ajándékozás

Ez jó móka lesz! 😀  Egy sál, egy kendő, vagy egy szemfedő segítségével takard el az ajándékozott szemét. Ültesd le a kanapéra, majd adj a kezébe tetszőleges mennyiségű és méretű tárgyat, vagy konkrétan az ajándékát. Ha kitalálja becsukott szemmel, hogy mit tart a kezében, akkor meg is nyerte magának a meglepetést. Ha rövid időn belül nem jön rá a megfejtésre, akkor apró jellemzők ismertetésével segítheted. Például.: „Ez a tárgy zöld színű, már régóta szeretted volna, az íróasztalodra fogod tenni.”

Ezt az ajándékozási formát leginkább névnapi ajándék, vagy szülinapi ajándék átadásánál tudnánk elképzelni. Egy hölgy szerettednek, vagy barátodnak remek választás. Biztosan nagyon ügyes lenne a kitalálós játékban.

4. Kicsi ajándék, hatalmas dobozban

Biztosan előfordult már veled is, hogy egy picike, de annál drágább ajándékra esett a választásod. Ha csak azt adod át, olyan kis semminek tűnhet. Igazam van? Ha nagyobb méretű az ajándék, akkor Te is és az ajándékozott is úgy érzi, hogy idén bizony kitettél magadért.

kicsi ajándék, hatalmas dobozban

Ne aggódj, mi segítünk, hogy a picike szülinapi, vagy karácsonyi ajándékodból, hatalmasat varázsolj. Az egyik módszer, hogy Matrjoska babához hasonló módon csomagold bele több, egyre növekvő méretű dobozba a tárgyat, majd a legvégén egy hatalmas óriás dobozzal zárd a kört. Az ajándékozott bő fél órán csomagolhatja majd mire megtalálja a legvégén az ajándékát.

Ha ez túl macerásnak tűnhet, akkor a kis ajándékot kezd el becsomagolni újságpapírba, és haladj így mindaddig, míg egy nagy gombócot nem kapsz. Ezt tedd bele egy nagy dobozba és szórj köré még több újságpapírt. Sok sikert kívánunk az ajándékozottnak. A jó ajándékért meg kell küzdeni! 😀

5. Egy nap, ami csak rólad szól

Ha közeleg egy szeretted szülinapja, vagy az évfordulótok napja, akkor ideje megtervezni, hogy az esemény pazar legyen. Ha már az évek során mindent bevetettél, akkor ideje visszatérni az alapokhoz, mert sokszor az egyszerű dolgok sokkal többet jelentenek. Manapság mindenki rohan, mindenki fáradt és csak arra vágyik, hogy ne kelljen sehova menni és pihenhessen.

Nos, ezt a kívánságot roppant egyszerű teljesíteni! Nincs más teendőd, mint egy napon át teljesíteni az ünnepelt összes kérését. A kérésekhez az alábbi ötleteket javasoljuk: talpmasszázs, főzz nekem valami finomat, nézzük meg a kedvenc filmemet, hozz nekem a boltból valami finomat, készíts nekem egy forró habos kávét, engedj fürdővizet és készíts oda mindent, amit szeretek.

A nap végén, ha minden kívánság teljesült, akkor add át a tárgyi ajándékodat is. Ez egy remek zárópontja lehet a napnak. Már csak az a kérdés, hogy másnap ki teljesíti a Te kéréseidet? 😀

mozis ajándék

6. Egész napos ajándék túra, programokkal fűszerezve

Ez az ajándékozási forma picit hosszabb tervezést igényel, de az élmény annál nagyobb. Ebben az esetben a kincskeresést és a kvízeket fogjuk elegyíteni.

Tervezd meg, hogy milyen programokat szeretnél ajándékozni a szerettednek. Ahány ajándékod van, annyi programot szervezz. Általában 3 program szokott egy napba beleférni és maximum 3-4 kisebb ajándék, ami még nem túlzás. Az utolsó ajándékot hagyd otthon, a többi ajándékot vidd magaddal a programhelyszínekre. Ahhoz, hogy eltudd képzelni a folyamatot, leírok egy mintatervet:

A nap elején az első állomás legyen egy reggelizőhely, ahol elmondod az ajándékozottnak, hogy a mai nap csak rólatok fog szólni, egész nap úton lesztek és minden állomáson lesz egy kis meglepetés is.

A reggeli után lehet az első állomás egy izgalmas kiállítás, egy múzeum, vagy állatkert. Az első ajándékot kapja meg itt. Utána ebédeljetek a kedvenc éttermetekben, majd sétáljatok ki a parkba. Vigyetek magatokkal plédet és pihenjetek kicsit, beszélgessetek, majd add át a második ajándékot.

Ha már úgy érzitek, készen álltok a következő programra, akkor menjetek el moziba és válasszatok egy filmet. A film végén várjátok meg míg kiürül a terem és add át a harmadik ajándékot. Ezután menjetek haza és készíts egy forró fürdőt az ünnepeltnek, kapcsold be a kedvenc zenéjét és hagyd relaxálni.

Ez alatt az utolsó és egyben legnagyobb ajándékát helyezd a kanapéra. Amíg várakozol, dobj össze egy egyszerű, de finom vacsit és tegyél a hűtőbe egy üveg bort, vagy pezsgőt. Biztos vagyok benne, hogy ezt a napot soha sem fogja elfelejteni az ajándékozott. Az örömkönnyek, a mosoly és a hála garantált!

A nap során ne felejtsetek el fotókat és videókat készíteni. Jó lesz vissza nézni, hogy milyen csodálatos napotok volt együtt. Ezt az ajándékozási formát leginkább évfordulós ajándékok átadása mellé, vagy első házassági évfordulóra tudnánk elképzelni. A hölgyek imádják, ha nem csak tárgyat kapnak ajándékba, hanem élményt is. Ebből érzik igazán, hogy szeretve vannak.

7. Készíts videót az ajándékozottnak!

Ha valami extrém ajándékkal készülsz, akkor készíts hozzá dokumentálást is. Vedd fel az egyes elemeket, hogy hol jártál, miket vettél. Ha pórul jártál azt is, ha valamiben sikered volt, akkor azt is.

videós ajándék

A videó végén mond el, hogy mennyire szereted az ünnepeltet és kérd meg, hogy sétáljon a ruhásszekrényhez és vegye ki az ott látható becsomagolt ajándékát. Biztos vagyok benne, hogy teljesen oda lesz az élményért. A videó, pedig jó emlék marad, amit mindig vissza tudtok nézni együtt.

Leginkább karácsonyi ajándékokhoz javasoljuk, hiszen ott nagyobb értékű ajándék is beleférhet.

8. Akkor is tudsz élményt szerezni, ha nem vagy mellette!

Ha távol vagy egy szerettedtől, de szeretnéd meglepni és éreztetni, hogy a távolság számodra nem akadály, akkor nem lesz másra szükséged, mint jó sok szervezésre és néhány vállalkozó kedvű barátra, rokonra. Írj utasításokat és helyszíneket az ajándékozottnak, és kérd meg például a testvérét, vagy az anyukáját, hogy vegyenek részt a játékban. A nap végén az utolsó ajándéknál minden résztvevő jelen lehet és kapcsoljanak be téged élő adásba. Biztos vagyok benne, hogy a sírás nem fog elmaradni.

Ezt leginkább pároknak tudnánk javasolni és így nézne ki a nap menete:

1. Amikor felkel, kapjon egy sms-est tőled, ez már alapvetően feldobja a napját.
2. A postaládába legyen bedobva az első levél és a menetrend.
3. A következő állomás legyen a kedvenc kávézója és fogyassza el a reggelijét is
4. Ezután menjen el a barátjához, aki átadja neki, hogy mit kell csinálnia és hol kell ebédelnie.
5. Ebéd közben hívd fel videóchatben és ebédeljetek együtt.
6. Ebéd után mond meg neki, hogy nézze meg az e-mai fiókját, hiszen ott lesz egy jegy egy kiállításra, mozielőadásra, vagy múzeumba. Biztosan nagyon fog neki örülni.
7. Ha végzett a programmal, utána menjen haza (amíg nincs otthon az egyik rokon, barát, vagy testvér elrejheti a következő lépést a konyha asztalon, vagy a lábtörlő alá is)
8. A következő lépés egy esti buli lesz, a helyszín legyen a papíron, és ami fontos, hogy öltözzön csinosan.
9. A helyszínre érkezve legyen ott minden barát és családtag, az anyuka pedig nyújtsa át a legnagyobb ajándékot és kapcsoljanak be téged élő adásba.
10. Nap végén az esti órákban beszélgessetek még, hogy miként telt a nap és olvass fel neki egy szöveget, amit neki írtál.

Azt gondolom, hogy akinek ilyen, egész napos meglepetést szerveznek, kilométeres távolságból, az igazán úgy érezheti, hogy őt szeretik a világon a legjobban. Ez az ajándékozási forma leginkább szülinapoknál jöhet jól. Ha a nap végi beszélgetés helyett, pedig váratlanul becsöngetsz, na az lesz ám az igazi ajándék. 🙂

A social média ereje

9. Használd a Social média erejét!

Ha sok ismerősöd, követőd van, vagy esetleg van Youtube, Tik tok, vagy Insta oldalad, akkor ne félj használni a követőbázisod erejét.

Tegyél fel egy tartalmat, hogy a szerettedet szeretnéd meglepni és kérd meg a követőket, hogy kommentben írjanak pár kedves sort. Ha bevállalósabb vagy, akkor élő adást is indíthatsz, ahol a követők azonnal tudják köszönteni az ünnepeltet.

Ezt az ajándékozási formát, főként szülinapnál tudjuk ajánlani. Csodás élmény lehet az ünnepeltnek olvasni, hogy ilyen sokan köszöntik őt. Miután megvolt az érzelmi áradat, köszönj el a követőidtől és add át az ajándékot, hogy még tovább fokozd az örömöket.

10. Óriás molinó a város épületén

Képzeld el, hogy Valentin napon, vagy a házassági évfordulótok napján elindultok ebédelni a városba. A kedvesed egyszer csak megáll és felfelé néz. Te meg nem érted, hogy mi baja van. 😀 Majd felnézel és elmosolyodsz. A Molinón az alábbi szöveget olvasod: „Boldog házassági évfordulót Adri! Te vagy a világ legjobb felesége. Szeretettel, Csabi.”

Egy saját feliratos Molinó rendkívül különleges élményt tud szerezni az ajándékozottnak. Nem mindennapi meglepetés. Mindenki látja és veled együtt mosolyog rajta. A kivitelezés igényel némi szervezkedést és engedélykérést, de ez egyáltalán ne rettentsen el, mert ez az ajándék tuti befutó lesz!

Ha túlvagytok az örömködés első pillanatain, akkor készítsetek fotót és videót, hogy mindig emlékezzetek a pillanatra. Mielőtt tovább indulnátok, add át az ajándékodat is. Így lesz igazán varázslatos és felejthetetlen az összkép.

+1 Társasjáték és ajándék

Készíts egy saját társasjátékot az ajándékozottnak, legyenek hozzá olyan kártyák, amik vagy az ünnepeltről, vagy rólatok szólnak. Lehetnek benne kvízkérdések és feladatkártyák.

Ajándék társasjáték

A cél, hogy az ajándékozottat minél hamarabb a célba juttassuk és megkaphassa az ajándékát. Remek szórakozás akár több főnek is. Emlékezetes ajándék átadás kerekedhet belőle.

Különleges és egyedi ajándék lehet tiniknek, vagy gyerekeknek is. De még az időseket is biztosan mosolyra fakasztja, hiszen játszani mindenki szeret! Még az is, aki már felnőtt. 😛

Remélem tetszett az ajándékozási tipp blogunk. Természetesen még rengeteg verzió létezik az ajándékozásra, de ha nincs ötleted és szeretnéd feldobni az ajándék átadást, akkor ezek közül bármelyik tuti befutó lehet. Ha tetszett a blogunk, akkor küld el egy ismerősödnek, vagy oszd meg a közösségi média felületeden.

Amennyiben szeretnél még szülinapi, Valentin napi, vagy Karácsonyi ajándékozási tippeket olvasni tőlünk, úgy írd meg kommentben és igyekszünk mihamarabb elkészíteni és segíteni általa neked!

Köszönjük, hogy elolvastad a blogunkat. Szép napot kíván Neked Csabi és Adri!

 

TOP TERMÉKEINK:

Az egyedi kulcstartó | családos kiadás egy gravírozott kulcstartó. Szuper ajándékötlet karácsonyra nőknek. A feliratokat te adhatod meg rá, választható tibeti ezüst charmokkal.
Csillag kép | örökké a miénk, romantikus ajándék, szerelmes ajándék
Egyedi tejüveg söröskorsó
Whiskys stílusú gravírozott flaska szett

Egyedi, családos
kulcstartó

Szerelmes csillagkép

Saját neves,
söröskorsó

Whiskys stílusú,
flaska szett

Vicces, egyedi kávésbögre - saját névvel
Szerelmes párna - Te vagy minden, amire szükségem van
Oscar szobor gravírozással, Oscar-díj ajándék
Érzékek Játéka

Vicces,
kávés bögre

Szerelmes
párna

Saját feliratos
Oscar szobor

Erotikus játék
pároknak

Ha szeretnél még több TOP terméket látni, akkor kattints ide: https://meseloajandekok.hu/top-termekek