Óvodai ballagásra keresel ajándék ötletet a kedvenc óvónéninek? Akkor nem kell tovább kutatnod, mert szám szerint tíz darab kreatív vagy szívhez szóló meglepetés ötletet gyűjtöttünk össze neked, hogy megtaláld a legklasszabb ajándékot

Az idei óvodai ballagás egy kicsit más lesz, mint a többi

Az idei óvodai ballagás egy kicsit más lesz, mint a többi

Mivel a járvány hatására a kedvenc óvónéni jó pár héten keresztül legfeljebb csak interneten keresztül találkozhatott a gyerkőcökkel, ezért joggal merülhet fel minden érintettben bizonyos mértékű hiányérzet.

Még csak felfogni is nehéz, hogy a közösen töltött időnek lassan vége, a kis kedvencek jövőre pedig már az iskolapadot koptatják. Talán nem túlzás azt állítani, hogy a legtöbb óvónőnek most még nehezebb lesz elengedni az apró porontyok kezeit.

Az így kialakult érzelmi többlet kapcsán nem kis örömöt lehet most tehát okozni azzal, hogyha ballagás alkalmából igazán különleges ajándékkal sikerül meglepni a csoport szeretett óvónénijét.

A 2020-as óvodai ballagások egyik sláger ajándékának számító videoüzenet

Az okostelefonok világában percek alatt ötletes videókat készíthetünk, akár egy óvodai ballagás apropójából is. Így a gyerkőcök videós formátumban üzenhetnek, egyenként fejezhetik ki az óvónő iránt érzett hálát, illetve fogalmazhatják meg a jókívánságaikat.

Nyugodtan bele lehet szőni a videókba egy-egy kedves óvodai élményt, az összeállítást pedig versekkel vagy mondókákkal is színesíthetjük. Az elkészült felvételeket pedig felmásolhatjuk ez pendrive-ra, így bármikor visszanézhetők lesznek.

Apró, ugyanakkor roppant figyelmes ajándék ötletek óvónőknek

Az óvodai elfoglaltságok egy jelentős része a kreativitás jegyében telik.

A gyerekek színeznek, festenek, gyurmáznak vagy ragasztanak, hogy minél inkább fejlődjenek a készségeik.

Egyfajta hálaként nyugodtan gondolkodhatunk tehát hasonlóan kreatív ajándékban.

ajándék óvónéniknek, egyedi kulcstartó

 Példának okáért egyedi feliratú kulcstartóval, amihez speciális fityegőt is választhatunk. Így a mindenki kedvencének számító dajka örökre szóló meglepetésben részesülhet.

Minden bizonnyal egyetlen óvónő sem utasítja vissza a minőségi kozmetikumokat

Illatos fürdőbomba, fürdőkrém, fürdőmuffin, ráadásként pedig szeletelt szappan, ráadásul mindez csillogós kivitelben. Most őszintén, melyik óvónő ne fogadna kicsattanó örömmel egy ilyen csillogós ajándékcsomagot?

Medvecukor ajándékcsomag
Egyszarvú univerzum ajándékcsomag
Fellegekben járok ajándékcsomag

Az egész éves munkától úgysem vágyik most másra, mint némi pihentető kikapcsolódásra. Elvégre kevés dolog eshet jobban a számára a kifejezetten fárasztó óvódai év végeztével, mint beülni egy kád forró vízbe, és kikapcsolni legalább egy fél órára.

Azáltal pedig még inkább kedves lesz számára egy ilyen meglepetés, hogy egyenesen a szeretett végzős csoportjától kapja, méghozzá az óvodai ballagás apropójából.

Az ajándékkártya is lehet nyerő ajándék tipp óvónőknek

Nehéz pontosan eltalálni az óvónő ízlését az ajándékok terén? Netán a csoport egyöntetűen úgy gondolja, hogy jobb volna egyenesen rábízni magát az ajándékválasztást? Ilyen esetekben az ajándékkártyánál ideálisabb opciót nehéz elképzelni.

Elvégre a legtöbb üzlet és bevásárlóközpont biztosít ajándékkártyát manapság, mindössze a kártyára feltöltött összegről kell közösen döntést hozni. Az ajándék viszont így is ki fogja meríteni a figyelmesség fogalmát, hiszen könnyedén az érdeklődési körhöz tudjuk igazítani.

Választhatunk példának okáért ruha- vagy táskaüzleteket, sport- vagy szabadidőboltokat, esetleg kifejezetten egy olyan márkát, amiért az óvónéni egyenesen rajong. Szintén remek ötlet lehet egy-egy drogériában beszerezni az ajándékkártyát, amit aztán tetszőlegesen le lehet vásárolni a különféle kozmetikumokra.

óvódás kép

Az elmúlt évek során készített fotókból összeállhat egy kreatív összeállítás

Nehéz elképzelni, hogy az évek során átélt megannyi közös program során ne készültek volna remekbe szabott fotók százával. Érdemes lenne tehát ezeket összegyűjteni, és aztán kiválogatni közülük a legjobbakat.

A kiválogatott fotókból pedig aztán tetszés szerint készülhet fali vászonkép vagy fotó kollázs, fotókönyv, illetve album is. Bármelyik opcióra is esik majd a választás, szívhez szóló ajándéknak bizonyul majd minden bizonnyal.

Elvégre évek múlva is kellemes érzés lesz majd visszanézni a közös kirándulások, túrázások és benti programok alkalmával készített felvételeket. Talán egy-egy tökéletes pillanatban elkapott hangulat- vagy csoportkép még könnyeket is csal majd a kedvenc óvónéni szemébe, mert számára mindig is jó érzés lesz visszagondolni a szeretett gyerkőcökre.

Praktikus, ugyanakkor egyedi ajándék ötlet az óvodai ballagásra

Manapság egyáltalán nem nehéz vegyíteni a praktikus megoldásokat némi kreativitással abban az esetben, hogyha ajándékozásra kerül sor. 

ovis rajz, ajándék óvónéninek

Különösen nyerő ötletnek bizonyulhat egy-egy ilyen megoldás, ha az ajándékozottunk történetesen egy óvónő.

A terv a következőképpen néz ki. Első körben egy bevásárló táskát kell beszereznünk. Hogyha ezzel megvagyunk, akkor jöhetnek a gyerekek rajzai. Vagyis egyenként mindenki lehetőséget kaphat rá, hogy szívhez szóló rajz formájában búcsúzzon el az óvónőtől.

Egyszerű, hasznos, ugyanakkor mégis szívhez szóló ajándék lesz a kreatívkodás eredménye, ami nagy valószínűséggel nem kevés mosolyt csal majd az óvónő arcára.

levendula virágcsokor óvónéninek

Az örökzöld meglepetésnek számító virágcsokor

Az élővirág, illetve a virágcsokor valószínűleg olyan ajándék ötletnek számít, ami sosem mehet ki a divatból. Ez az állítás pedig akkor is tökéletesen megállja a helyét, hogyha óvodai ballagásra készülünk épp.

Persze azt már célszerű az óvónő ízléséhez igazítani, hogy pontosan milyen virágot válasszunk. Hogyha az óvónéni előnyben részesíti az élő virágokat, netán a kedvencét is tudjuk, akkor a választás kézenfekvő lehet.

Emellett pedig egy díszes és illatozó virágcsokorral is nehéz volna melléfogni, elvégre ki ne örülne egy ilyen pompás meglepetésnek? Már csak azt kell majd eldönteni, hogy pontosan ki és mikor nyújtsa át magát az ajándékot.

Még jobb, hogyha a meglepetés részeként a csoport külön verssel készül, amit úgymond a virág mellé kórusban szavalva adnak ajándékba.

Küldjük el közösen az óvónénit egy pihentető programra

Azért az óvónők élete és munkája sem mindig gyermekláncfű, nekik is fárasztó lehet végig dolgozni egy teljes évet. Ebből kifolyólag jó eséllyel erőteljesen vágynak már júniusra a kényeztető pihenésre és a kikapcsolódásra.

BARACK HERCEGNŐ JELLY GYERTYA
masszázs
Pink pezsgő Mini melt

Ennek szellemében igencsak nyerő ajándék ötletnek bizonyulhat a masszázs vagy wellness kupon, a kozmetikushoz szóló ajándékkártya, illetve az otthon is alkalmazható illatgyertya vagy párologtató.

Annál is inkább, mivel egy ilyen típusú meglepetés egyértelműen figyelmességre vall. Azt mutatja, hogy a gyerkőcök szívükön viselik az óvónéni sorsát, és a legjobbat kívánják neki. Ezt a nemes gesztust pedig minden bizonnyal ő is nagyra értékeli.

A segítő szándék is nyerő ballagási ötletnek bizonyulhat

A végére hagytuk az egyik legjobb ötletet, amire sokan nem is gondolnának. Nem feltétlenül kell a fő meglepetésnek lennie, használhatjuk egyfajta kiegészítésként. Hogy mi ez az ajándék ötlet?

A segítő szándék is nyerő ballagási ötletnek bizonyulhat

A segítségnyújtás. Elvégre nagy a valószínűsége, hogy az óvoda épületére a nyár beköszöntével felújítási, esetleg festési munkák várnak. Ilyenkor jól jön minden segítő kéz. Melyik óvónő nem örülne neki, hogyha a gyermekek és szülők együtt segítenének a munkálatokban?

Ezzel nemcsak a költségeket lehet valamelyest lefaragni, hanem pluszban egy klassz közös program is összejöhet minden érintettnek.