Hogyan csempészhetsz az ünnepi fa alá szívhez szóló és izgalmas ajándékokat anélkül, hogy egy fél fizetésnyi összeget költenél ajándékokra? Avagy mik a legtutibb pazarlásmentes ajándékötletek 2021-ben?

Ezt a kérdést fogjuk körbejárni a bejegyzésben. Őszintén bízunk benne, hogy tudunk néhány praktikus tippet adni a felesleges költésektől mentes, de mégis meghitt karácsonyi ajándékozáshoz.

írj karácsonyi listát

Ha mindenki ír ajándéklistát, akkor a meglepetés izgalma is megmaradhat

Nem mindig könnyű kitalálni, hogy pontosan mire is vágyik a másik karácsony alkalmából. Éppen ezért csúszik félre indokolatlanul sokszor a karácsonyi ajándékok nagy része, ami akaratlanul is a pazarláshoz vezet.

A listaírás viszont segít áthidalni ezt a nehézséget. A tipp a következő. Minden családtag ír egy saját listát azokról a karácsonyi ajándékötletekről, amiket szívesen venne. Aztán szétkülditek egymásnak, és mindenki más és más meglepetést szerez be. Így aztán egyszerre teljesülhet a meglepetés semmivel össze nem hasonlítható izgalma, miközben pazarlástól mentesen tudhatjátok le a karácsonyi ajándékozást.

Karácsonyi ajándékötletek, amik hasznosak és praktikusak

Szemezgetsz már egy ideje a vezeték nélküli fülhallgatóval? El tudnál képzelni egy vastagabb pulcsit, hogy ne kelljen vacognod a januári hidegben? Kifogyóban a parfümöd, és nemsokára újat kellene venned?

Karácsonyi ajándékötletek, amik hasznosak és praktikusak

Csupa-csupa olyan karácsonyi ajándékötlet, amik nem a luxus kategóriába esnek, hiszen egyébként is szükséged van rájuk. Magyarul anélkül kerülhetnek ünnepi díszcsomagolásban a fa alá, hogy a rájuk költött pénz felesleges lett volna.

Kismillió példa lehet egyébként ezekre a hasznos karácsonyi ajándékokra. Csak annyit kell tenned a tökéletes meglepetéshez, hogy puhatolózol egy kicsit a szeretteidnél ebben az ügyben.

Válassz olyan karácsonyi meglepetést, amik egy-egy célodhoz kötődnek

Az ajándékozott eltökélt szándéka megszabadulni néhány plusz kilótól? Vegyél neki olyan receptkönyvet, amiben csakis egészséges ételek szerepelnek.

A hozzád közel álló le akarja futni a félmaratont? Lepd őt meg valamilyen praktikus futós kellékkel vagy ruhaneművel.

Válassz olyan karácsonyi meglepetést, amik egy-egy célodhoz kötődnek

Hogyha a karácsonyi ajándékötletet sikerül kombinálni egy-egy fontosabb célkitűzéssel, azzal nyert ügyed lesz. A család minden tagja imádni fog, hiszen az ajándék vadászat közben gondoltál rájuk és a számukra olyannyira fontos motivációra.

A legjobb pedig, hogy ezzel megint elkerülted a felesleges pénzkidobást. Nincs más teendőd, mint végig venni a szeretteid fontosabb szándékait, céljait és szokásait. Ezekhez mérten sokkal könnyebb lesz tutibiztos karácsonyi meglepetést okozni nekik.

Pillecukor rózsakvarc karkötő szett - csináld magad ékszer

Sokszor a néhány ezer forintos ajándék a legszuperebb meglepetés

Ki mondta, hogy csakis a tízezer forint feletti ajándékokkal okozhatsz felejthetetlen karácsonyi meglepetést?

A ténylegesen szívhez szóló ajándék ugyanis korántsem pénzkérdés. Úgyhogy egész bátran gondolkodhatsz a pár ezer forintos meglepetésekben is.

Többek között nálunk is bőven találsz olyan szívhez szóló, kreatív vagy humoros karácsonyi meglepetés ötleteket, amikért egyáltalán nem kell mélyen a zsebedbe nyúlnod. Akár ékszerekből, kozmetikumokból, dekorációs elemekből, játékokból, bögrékből és szerelmes ajándékokból is könnyedén találsz kifogástalan darabokat egészen kedvező áron.

Ha megy a kreatívkodás, akkor készíthetsz DIY karácsonyi ajándékokat is

Do it yourself, avagy nyersfordításban csináld magad ajándékötletek karácsonyra. Nagy előnyük, hogy nemcsak gazdaságosak, hanem pluszban még a kreativitásod kibontakoztatásának is lehetőséget biztosítanak.

Egy DIY karácsonyi ajándék a szó legszorosabb értelmében figyelmességről árulkodik. Ezt a meglepetést nemcsak úgy leemelted a polcról, hanem a saját kezeddel készítetted. Valahol erről is kellene szólnia a karácsonyi ajándékozásnak.

Milyen DIY karácsonyi ajándékötletekben tudsz gondolkodni? Gyakorlatilag korlátlanok a lehetőségek, legyen az ajándékozott fél fiatal vagy idősebb, férfi vagy nő. A lakberendezéshez, dekorációhoz használatos kellékeken túl ott vannak a különféle DIY ékszerek, vagy például a fotós ajándékok is.

Gyakorlatilag fillérekből hozhatod ki bármelyiket anélkül, hogy a meglepetés eszmei értéke csökkenne. Sőt, valójában ezek a DIY ajándékok képviselik a legtöbb értéket.

Turbózd fel a karácsonyi ajándékötletet egy-egy személyes üzenettel is

Ne feledd, hogy a karácsony elsősorban a szeretet, és csak másodsorban az ajándékozás ünnepe.

Úgyhogy ebben a szellemiségben tovább növelheted a szeretteidnek szánt meglepetés értékét, hogyha megtámogatod egy szívhez szóló üzenettel is pluszban.

Cuki, pingvines karácsonyi mini képeslap

Ma már egyáltalán nem nehéz a csomagba, vagy a díszes ajándékcsomagba csempészni egy levelet vagy ajándékkártyát. Az üzeneted pedig szólhat a háláról, vagy pedig annak a kifejezésről, miért is jelent neked olyan sokat az ajándékozott fél.

Ha eggyel emelni szeretnéd a tétet, akkor a karácsonyi ajándék mellett szívélyes üzenetet készítsd el videós formában. Nem kell hozzá más, mint egy okostelefon, amivel bármikor rögzíthetsz egy szimpla kétperces videót.

Könnyen lehet, hogy ezek a szívhez szóló üzenetek lesznek azok, amikkel a legnagyobb örömöt tudod majd okozni a közelgő ünnepek alatt.

Ne feledd, hogy a közösen töltött minőségi idő önmagában is ajándék

Naná, hogy szeretjük az ajándékokat és a meglepetéseket. Viszont abban is őszintén bízunk, hogy az idei karácsony nem kizárólag az anyagi javak és a drága ajándékok őrült hajkurászásáról szól majd.

Ne feledd, hogy a közösen töltött minőségi idő önmagában is ajándék

Sok esetben egy-egy névre szóló bögre, egy az ajándékozotthoz közel álló kozmetikum vagy lakberendezési tárgy is tökéletes meglepetés lehet. Ezek nem drága dolgok, mégis segíthetnek fenntartani a meglepetés erejét.

Az igazi ajándék pedig ténylegesen az lehet, ha néhány napon át együtt lehetünk a szeretteinkkel. Most talán lesz idő közösen főzni, együtt ebédelni az ünnepi asztalnál, esténként pedig összegyűlni a tévé előtt, és jókat nevetni a minden évben unalomig ismételt klasszikus karácsonyi filmeken. Vidám készülődést kívánunk!