Egy újszülött érkezése nagy-nagy izgalmat jelent a közeli hozzátartozók körében, a babaváró pedig nagyszerű alkalom az öröm megosztására. Ha épp hasonló rendezvényre vagy hivatalos, de nem tudod mit vigyél ajándékba, akkor a cikkben biztosan megtalálod a nyerő ötletet.

Pontosan mi az a babaváró, és mikor kerül megrendezésre?

A babavárót szokás bulinak is nevezni, de sokkal inkább egy vidám összejövetelnek számít. A várandós kismama nőrokonait, barátnőit és közeli ismerőseit szokás meghívni rá, méghozzá néhány héttel a szülés várható időpontját megelőzően.

babaváró buli, baby shower

A babaváróra nem szokás üres kézzel érkezni. Már csak az illendőség is úgy kívánja, hogy egy kisebb vagy nagyobb értékű figyelmességgel készülj, ami egyaránt kedves gesztus lehet a leendő anyuka, illetve a nemsokára megszülető gyerkőc irányába is.

Kinek szól a babaváró ajándék?

A babaváró esemény apropóján elsősorban a leendő újszülöttnek szokás ajándékot vinni. A meglepetés tárgya persze már kifejezetten sokféle lehet. A kreatív, a kézzel készített, a humoros, a szívhez szóló, vagy a praktikus ötletek egyaránt nyerő elképzelésnek bizonyulhatnak.

ajándék babának

Persze a világon semmi nem tiltja, hogy a babaváró alkalmából a leendő kismama számára is készülj valamilyen meglepetéssel. Sőt, mivel a legtöbb ajándék úgyis a születendő csecsemőnek lesz címezve, ezért a jövőbeli anyuka minden bizonnyal kitörő lelkesedéssel fogad minden számára kitalált meglepit.

Szóval az ajándékozott személyét illetően nincsenek kőbe vésett szabályok, nyugodtan gondolhatsz előzetesen az érintettek mindegyikére.

Baba láb lenyomat készítő

Kézzel készített ajándékok a babaváró alkalmára

Manapság hatalmas divatja van az úgynevezett DIY, vagyis a “do it yourself” ajándékoknak. A kézzel készített dolgok ugyanis személyre szólók, hanem az ajándékozó fél részéről rengeteg kreatív energia, illetve idő befektetésével járnak együtt.

Ennek megfelelően nagy sikerre számíthatsz, ha a közelgő babaváróra is valamilyen DIY ötlettel készülsz. Már csak az a kérdés, hogy mi legyen az? Lehetőségből persze akad bőven.

Készíthetsz példának okáért ötletes karkötőt, akár a picinek és az anyukának egyaránt. Ha jól megy a kötés, akkor meglepheted a leendő újszülöttet babaruhával is. Mindezek mellett a babaszobába szánt, kézzel készített dekoráció, játék, vagy egyéb dísz ugyanúgy szuper megoldásnak számíthat.

De ha a név már ismert, akkor készülhetsz névre szóló bögrével, nyaklánccal, vagy lábnyomat készítővel is.

A babaváró ajándék ötlet értelemszerűen lehet praktikus is

Egyáltalán nem eretnekség a babaváró ajándék ötlet kitalálása közben arra gondolni, hogy a meglepetés legyen praktikus.

Elvégre egy újszülött érkezésével rengeteg holmira lesz szükség, ezért anyuka és apuka minden bizonnyal nagyra értékel mindennemű segítséget.

praktikus babaváró ajándék ötlet

Pelenkából, törlőkendőből, illetve a különféle krémekből és egészségügyi készítményekből például egyszerűen sosem elég. Kifejezetten nagy segítséget jelenthet tehát, ha valami ehhez hasonló ajándék ötlettel készülsz a babaváróra.

Persze valami kis kreatív, szívhez szóló apróságot még mellé tudsz csempészni, hogy tökéletes legyen az összhatás.

A gyerekszobába szánt játékból sosem lehet elég

A gyerekkor varázsának egyik leírhatatlan kulcsa a játékok határtalan szeretete. Így nehéz is elképzelni azt az állapotot, amikor egy gyerekszobában már túlságosan sok a játék. A kicsik legalábbis biztosan így gondolják.

A kisbabáknak szánt játékok választékát szemlélve persze könnyedén a bőség zavarának állapotában találhatod magad. Ha egy hasznos tanácsot elfogadsz, a zenélő, csörgő, zörgő ötletekkel nagyot nem tévedhetsz.

Némileg előre gondolkozva választhatsz persze olyan játékot is, amit a gyerkőc majd csak néhány hónap múlva tud kipróbálni. Hipp-hopp elrepül ez az időszak is, így rögvest kéznél is lehet a nagy-nagy szeretettel átnyújtott babaváró meglepetés.

plüss maci ajándékba

A pihe-puha plüssfigura is nagyszerű meglepetés lehet

Őszintén szólva ez az egyik kedvenc ajándék ötletünk, hiszen egy babaszoba szinte elképzelhetetlen a pihe-puha plüssmacik, kutyusok és egyéb kedvencek nélkül. Ezeknek az igényesen kimunkált figuráknak már a tapintása is kellemes érzetet kelt a kicsikben, hozzájuk bújni pedig egyet jelent a biztonságérzettel.

Apropó, pihe-puha tapintás. Ha már a plüssfigura ötletét valaki más lestoppolta, akkor is akad egy tuti befutó ajándék verzió. Ez pedig nem más, mint a hasonlóan puha tapintású takaró.

A legtöbb kisbaba valósággal ragaszkodik a kicsi korától megszokott, bársonyosan puha és biztonságot jelentő takaróhoz. Olyannyira, hogy mindenhová magukkal is szeretnék vinni ezt a kulcsfontosságú kelléket.

Gondolj csak bele, milyen felemelő érzés lesz, ha a kedvencnek számító és olyannyira szeretett takaró Tőled származik majd?

A ruha és a cipő szintén szuper babaváró ajándék ötletnek bizonyulhat

A babák életében a ruhák, a cipők és a szandálok bizony igencsak fogyó eszköznek számítanak. Két szempillantás, és az aktuális méret már szorítani fog, és lehet újra nagyobb lábbeliben, rugdalózóban, és bodyban gondolkodni.

A babaváró ajándék ötlet értelemszerűen lehet praktikus is

Úgyhogy egészen szabad a pálya, a babaváróra ajándékként magaddal vitt ötletes, vagány vagy humoros ruhaneműkkel nehezen tudnál mellé lőni. Annál is inkább, mivel a babaruhák begyűjtése mindig mókás és vidám feladatnak számít.

A leendő anyuka pedig minden bizonnyal örülni fog a gesztusnak, hiszen a ruha vagy a cipő nemcsak praktikus, hanem egyúttal szívhez szóló ajándék ötletnek is számít.

Ötletek a babaszoba kreatív dekorációjához

Egy kisbaba érkezését várva az egyik legtöbb izgalommal járó elfoglaltság a leendő gyerekszoba dekorációjának a kialakítása.

Ez a tevékenység a szülők mellett minden közeli hozzátartozó számára sok-sok örömet okozhat.

Ennek szellemében nagyszerű babaváró ajándék ötletnek bizonyulhat, ha a babaszobába szánt dekorációs elemmel leped meg az ünnepelteket.

Baba ajándék-kisfiús kép

Egy-egy modern, praktikus és ötletes lámpa, fali dekor elem, vagy puha szőnyeg minden bizonnyal telitalálatnak bizonyulhat.

Ráadásul évekkel később is mindig jó szívvel emlegetik a szóban forgó, és addigra már a gyerkőc szívéhez nőtt kelléket, hiszen az ajándék egyenesen Tőled érkezett.

Ma már a külön babáknak szóló ajándékcsomag beszerzése is megoldható

Igen, jól olvastad, a babaváró ajándékcsomag igenis létező, és roppant egyszerűen beszerezhető árucikknek számít manapság. Olyannyira, hogy többféle változatban is elérhető, így tetszés szerint választhatod ki a leginkább szimpatikus darabot.

Babaköszöntő mini ajándéktasak
mackós kép gyerekszobába

Egyes megoldások kimondottan a kismamák igényeire kínálnak megoldást, míg mások egyértelműen az újszülötteknek szólnak. Emellett pedig léteznek olyan kész ajándékcsomagok is, amelyek már a megszületett babuci látogatásához lehetnek ideálisak.

A csomagok egyébként döntő többségükben ruhaneműt, praktikus baba holmikat, krémeket, olajokat és egyéb készítményeket tartalmaznak, illetve egyes változatokhoz fotókeret is jár. Utóbbi nyilván az újszülöttről készült képpel lesz majd teljes.

baba emlékőrző kulcstartó

Milyen ajándék ötletekkel készülhetsz a közelgő babaköszöntőre?

A cikkben egészen idáig a babaváró bulira szóló ajándék ötletek kapcsán igyekeztünk ajándék ötleteket adni.

De könnyen elképzelhető, hogy babaváró helyett babaköszöntőre szól majd a meghívód.

Ebben az esetben annyi lesz a különbség, hogy nem a szülés előtt, hanem néhány héttel a szülést követően lesz esedékes az esemény. Így talán könnyebb dolgod is lesz az ajándékkal. A fenti ötletek ugyanis egytől egyig passzolhatnak ide is, miközben néhány részlet addigra még nyilvánvalóbb lesz.