Meg tudod-e mondani fejből, hogy pontosan mikor ünnepeljük az apák napját? Akár tudtad a választ, akár nem, ez a bejegyzésben ezt az infót is megtalálod. Mellette pedig találni fogsz még számos apák napi ötletet, amelyekkel idén nem akármilyen meglepetést okozhatsz a mit sem sejtő apudnak.

Az édesanyák mellett bizony az édesapák is megérdemelnek egy dedikált napot

Jó eséllyel már a legelső iskolai években is rendre igyekeztél virággal, verssel és néhány kedves szóval meglepni édesanyádat május első vasárnapján.

Az édesanyák mellett bizony az édesapák is megérdemelnek egy dedikált napot

Ugyanakkor az esetek döntő többségében bizony az édesapák is megérdemlik a hála kifejezését, legalább az év egy napján.

Ennek megfelelően idén június harmadik vasárnapjára /egész pontosan 21-ére fog esni/ készülj apák napi ajándék ötlettel. Apukád minden bizonnyal semmit sem fog sejteni a szándékaidról, ezért nem kis meglepetést okozhatsz majd neki.

Így kicsit visszaadhatsz neki abból a sok-sok figyelmességből, törődésből és gondoskodásból, amit a hosszú évek során tőle kaptál.

fotó album apák napjára

A közös élményekre mindig kellemes érzés visszaemlékezni

Mindig nyerő apák napi ajándék ötletnek számít, ha a közösen átélt meghitt, kellemes vagy vicces emlékeket eleveníted fel ötletes formában. Ezt egyaránt megoldhatod képi, videós vagy hang formátumban is.

Klasszikusnak számítanak azok az esztétikus fényképalbumok, amikbe egyszerűen csak beilleszted a családi albumból kimaradt, ugyanakkor feledhetetlen momentumokat megörökítő képeket.

Persze a telefonoddal vehetsz fel videót is, amelyen verset szavalva, vagy egyszerű prózai nyelven kifejezve mondod el apukádnak, milyen sokat is jelent ő neked.

Már a minőségi együtt töltött idő is remek apák napi ajándéknak bizonyulhat

Már az anyák napi ajándék ötletekről szóló bejegyzésünkben is kiemeltük, hogy sokszor a közös programok jelentik a legjobb meglepetést. Egy idő után minden szülő szembesül a ténnyel, hogy a gyerkőcök kirepülnek, és élik a saját életüket.

Ezért minden együtt töltött perc felértékelődik, pláne akkor, hogyha valamilyen közös programmal sikerül ezt vegyíteni. Ehhez pedig nem feltétlenül kell messze utazni vagy bankot robbantani, sokszor az apróbb figyelmességekkel is örömöt tudsz okozni.

Egy közös meccsnézés a televízió előtt, egy apa-lánya/fia délután közös autózással, sétával vagy éppen horgászattal eszméletlen klassz lehet minden érintettnek.

Humoros és egyedi apák napi ajándék ötletek

Melyik apuka ne érezne különös rajongást az autók iránt?

A legtöbb édesapa bizony szívesen bütyköli, fényesíti és szerelgeti hétvégente a garázsban álló családi járművet.

Ezért az egyedi és névre szóló kulcstartó minden bizonnyal telitalálatnak bizonyulhat.

Egyedi autós kulcstartó
happycoffee-apunak-szeretettel

Apukád szereti a reggeleket finom kávéval indítani? Akkor meglepheted őt egy speciális ízesítésű „HappyCoffe” csomaggal.

A csomagoláson természetesen ott lesz a „szeretettel Apunak” felirat.

Sörtartó övvel felszerelkezve apud még inkább készenlétben várhatja a közelgő grillszezont, emellett pedig jó eséllyel a személyre szóló bögrével vagy malacpersellyel is könnyedén mosolyt csalhatsz az arcára.

sörtartó öv

Szívhez szóló meglepetések az édesapáknak

Amennyiben a humor helyett sokkal inkább megható, szívhez szóló vonalat szeretnéd megpendíteni, akkor sem kell szűkölködni az apák napi ajándék ötletekből. Akár tárgyakban, akár élményekben vagy figyelmességben gondolkodsz, egy-egy kedves gesztus mindig könnyeket csalhat apukád szemébe.

Elvégre melyik édesapának ne esne jól, ha a szeme fényének számító gyermeke ajándék formájában fejezi ki az iránta érzett hálát? Olyan boldogság cunamit tudsz ezzel a hőn szeretett apura ereszteni, ami hetekkel később is ki fog tartani.

Szóval egész bátran választhatsz kedves üzenetet tartalmazó bögrét, pólót vagy egyéb tárgyat, emellett pedig Te magad is nyugodtan készíthetsz a számára valami egyedi ajándékot.

Amennyiben apukád rajong a sportokért

Amennyiben apukád rajong a sportokért

Édesapád rendszeresen sportolt régen? Netán a hétvégék egy részét a tévé előtt tölti, foci, kézilabda, tenisz vagy egyéb meccsek között válogatva?

A koronavírus miatt jó eséllyel igencsak ki van már éhezve az újabb sporteseményekre, ezért telitalálat lehet bármilyen témába vágó ajándék.

Belépőjegyet a bizonytalan helyzet miatt nehéz most választani, némi kreativitással ugyanakkor tarolhatsz. Keresd ki a felvételét apukád kedvenc csapatának egyik győztes meccséről. Valami irdatlan nagy diadal legyen, amire egész életében szívesen emlékszik vissza.

Ha megvan, akkor dobd be a családi tévén, keríts egy hatos pakk sört, egy kis chipset vagy nachost, és nosztalgiázzatok együtt a régi szép emlékek felelevenítése mellett.

Klasszikus ajándék ötletek apák napjára

Természetesen léteznek olyan örökzöld ajándékok apák napjára, amelyekkel szinte sosem lőhetsz mellé. Tipikusan ilyennek számít apud kedvenc itala. 

Klasszikus ajándék ötletek apák napjára

Egy-egy üveg karakteres skót whisky, különleges évjáratú és fajtájú bor, vagy bármilyen más típusú ital specialitás is nyerőnek bizonyulhat.

Kissé elkoptatott a borotválkozó és tisztálkodó szett beszerzése, de némi újra gondolással fantáziát lehelhetsz ebbe az ötletbe is. Többek között a The Body Shop kínálatában is találhatsz olyan minőségi készítményeket, amik ritkaság számba mennek.

Persze lehet, hogy az ajándékozott elsőre meglepődik majd, amiért kozmetikumot kap tőled. Aztán kipróbálás után komoly sansz lesz rá, hogy újra és újra hasonlót fog kérni tőled.

Világító kulcstartó, Főállású nagypapa

Természetesen a nagypapáról sem szabad megfeledkezni

Június harmadik vasárnapja bizony az édesapák mellett a nagyapák napjának is számít ideális esetben.

Szerencsére nem leszel meglőve akkor sem, hogyha ajándék ötletek után keresgélsz a nagyszülőknek.

A személyre szabott és egészen kreatívnak számító bögrék, a díszes betűkkel és motívumokkal tarkított esztétikus képeslapok egytől egyig mosolyt csalhatnak a nagypapa arcára. Természetesen a számára is kiváló meglepetésnek bizonyulhat egy-egy fotós ajándék, amit aztán ki tud tenni a nappali egyik szekrényére.

Persze ne feledkezz el nagyapó esetében sem arról, hogy az ajándék mellett a kedvességnek és a figyelmességnek legalább akkora jelentősége van.

Hogyha a távolság miatt nincs lehetőséged a személyes köszöntőre

Érzékeny téma, de muszáj ejtenünk róla néhány szót. Bizony nem feltétlenül csak egy koronavírus választhat el édesapádtól, hanem a munka, vagy a tanulás miatt is előfordulhat a nagyobb fizikai távolság.

A modern technológia viszont ebben az esetben is lehetőséget biztosít a köszöntésre. Elvégre manapság nem számít nagy kunsztnak összehozni egy Skype vagy Zoom beszélgetést, ahol nemcsak halljátok, de látjátok is egymást.

Így tényleg szívhez szóló üzenetet tudsz átadni életed egyik legfontosabb személyének, közben pedig a reakcióit is látni fogod. A neki vásárolt ajándékot pedig egyszerűen ki tudod küldetni az online rendelés keretei között.

Hogyan ajándékozzunk és ünnepeljünk, ha távol vagyunk egymástól?

Az ajándék mellett a kedves szavaknak és egy-egy mosolynak is komoly jelentősége lehet

Talán a legfontosabbat hagytuk a végére, ami nemcsak apák napján, hanem egész évben igaznak számít. Az idő elképesztően gyorsan repül, ezért még inkább fel kell ismerned az emberi kapcsolatok értéket.

Az ajándék mellett a kedves szavaknak és egy-egy mosolynak is komoly jelentősége lehet

Hihetetlenül szerencsés vagy, ha apukád ott van neked, és elmondhatod neki, milyen fontos is ő neked. Becsüld meg ezt a lehetőséget, és mutasd ki a szereteted apukádnak. Hajrá, sok sikert kívánunk az ajándékozáshoz!