Habár a csajoknál kifejezetten gyakori a legjobb barátnőknek adott ajándék, a srácoknál valahogy egyfajta macsóságból is ritkább az érzelmes ajándékozás. Pedig már csak azért is érdemes különleges ajándékkal meglepni a legjobb barátod, mivel igaz barátságból nem sok akad egy életben.

Akár születésnap, névnap, legénybúcsú vagy egyéb apropó miatt keresel éppen meglepetés ötletet a legkedvesebb cimbidnek, az itt felsorolt ötletek remélhetőleg segítséget jelentenek majd a választásban.

Laposüveg - a lapos napok ellen

Vicces ajándék ötletek legjobb barátnak

A humor az egyik legjobb eszköz arra, hogy két barát valahogy elüsse egy-egy megható pillanatnak az élét. Különösen annak fényében, hogy a legjobb barátodnak a humorérzékét is pontosan ismerheted.

Nyilván kívülről fújod azokat a zrikákat és szekálásokat, amikkel éveken át ment oda-vissza az ugratás, persze jó értelemben.

Példának okáért biztos most is nagyot nevet majd egy ötletes laposüvegen, vicces feliratú bögrén, vagy bármilyen ugratást célzó apróságon. Persze a vicc mindig akkor a legjobb, ha nincs túltolva. Ezért az ugratás mellé nyugodtan tedd hozzá szóban, hogy milyen sokat jelent neked a barátságotok.

Egy férfinek mindig jól jön egy praktikus sörnyitó

Igen tudjuk, egy ötletes férfi bármivel ki tud nyitni egy sörösüveget, de azért mégis. Most komolyan, mutass értékesebb és praktikusabb ajándékot egy olyan gyűrűnél, ami egyben sörnyitóként is funkcionál.

Ha pedig már itt tartunk, akkor érdemes lehet a havert egy sörtartó övvel is ellátni.

sörnyitó gyűrű segítségével sört nyit

Ha például túrázni megy, koncertre vagy meccsre készül, akkor ne kelljen már folyton a büfébe rohangálnia. Így kapásból betárazhat néhány órányi sörkészletet, amivel adottak lehetnek a feltételek a határtalan szórakozásra.

Az év bora vagy pezsgője, a 18. születésnapra behűtve

Hívd el őt egy igényes whisky- vagy borkóstolóra

A legjobb barátoddal oda és vissza vagytok a valóban minőségi borkért vagy whisky különlegességekért? Akkor egyenesen adja magát az ötlet, hogy hívd el őt egy kóstolóra. Ennél jobb programot nehezen találnátok.

 

Gondolj csak bele. Egy kellemes este, feleségek és barátnők nélkül, szabadon mint a madár. Közben egyre-másra teszik elétek az ital különlegességeket. Nektek csak annyi lesz a dolgotok, hogy egy-egy kóstoló közben jókat beszélgessetek. 

A spanod valószínűleg még évek múlva is hálásan emlegeti majd neked ezt a király ajándék ötletet.

Sokszor egy közös meccsnézés is lehet ideális ajándék a legjobb barátodnak

Amikor egy-egy barát megnősül, családot alapít és ezerrel építi a karrierjét, akkor az éjszakába nyúló baráti programok akaratlanul is a háttérbe szorulnak egy kicsit. Persze azt semmi nem tiltja, hogy időnként legyen egy-egy haveros meccsnézés.

Szervezd tehát úgy, hogy mindenféle tennivaló nélkül csakis a meccsre tudjatok koncentrálni. Mindenkinek jó lesz majd kicsit kiereszteni a gőzt, közben pedig jót dumálhattok arról, hogy kivel mi a helyzet mostanság.

focimeccs nézés a haverokkal

Ajándékozd meg a legjobb havert a kedvenc csapata mezével

Ha már a meccsekről és a meccsnézésről volt szó, a sportkedvelő legjobb barátnak minden bizonnyal kedvenc csapata is akad. Egy ilyen személynek pedig alig létezik jobb ajándék ötlet a kedvenc csapata mezénél.

Könnyen lehet, hogy az új dresszt majd le sem akarja venni magáról, és mindenkinek ezzel büszkélkedik. Elvégre a kedvenc csapata mezében mindenki szívesen feszít akár egy laza séta, vagy otthoni tévénézés alkalmával is.

Ha kedveli az autókat, akkor egy élményvezetésért is oda lesz

A legjobb barátod folyton csak a vezetésről tud beszélni, és valósággal megőrül egy-egy sportkocsi láttán? Akkor meg is van a tutibiztos ajándék ötlet: vidd el őt egy tesztvezetésre.

tesztvezetés ajándékba

Így végre nem csak kívülről szemlélheti a többszáz lóerős gépeket, hanem egy kis időre ő is a volán mögé pattanhat. Odataposhat a gázpedálnak, érezheti a több száz lóerőt és az égett gumi semmivel össze nem téveszthető illatát, és földöntúli boldogságot érezhet közben.

Ami biztos, hogy örökké hálás lesz neked, a legjobb barátjának ezért a nem akármilyen gesztusért.

Praktikus ajándék ötlet, ami a spanod hobbijához kapcsolódik

Egy szenvedélyes horgász, vadász, lego-, makett- vagy modellépítő barát számára sosem nehéz ajándékot találni. De ugyanúgy megállja a helyét az állítás, hogyha a barátod az e-soft, paintball vagy bármilyen más hobbi megszállottja.

A lényeg, hogy finoman faggasd őt ki arról a kellékről, amire éppenséggel a legjobban vágyik. Amikor megvan az infó, onnantól kezdve már csakis a beszerzés lesz a kivitelezésre váró feladat.

„Honnét tudtad?” Jön majd a szokásos és egyben elmaradhatatlan kérdés. Elég lesz, ha csak ennyit válaszolsz neki: „hát nem ez egy legjobb barát dolga?”.

Ajándék kertészkedőknek - fémbögre
Ajándék túrázóknak - fémbögre
Ajándék futóknak - futós fémbögre

Meglepheted őt egy üveg különleges whiskyvel is

Fentebb írtunk már a whisky kóstolóról, mint potenciális ajándék ötlet a legjobb barátodnak. Persze ha a körülmények nem teszik lehetővé a közös kimozdulást, akkor odaadhatod az ajándékot úgymond egy tételben is.

whisky kóstoló legjobb barátoknak

Itt is az lesz a lényeges kérdés, hogy a barátnak mi a kedvence, vagy mire vágyik igazán?

Egy különleges scotch, vagy bourbon a szíve vágya? Érdemes olyan megoldásban gondolkodnod, ami messze nem hétköznapi.

Elvégre egy kommersz whiskyt ő is megvásárolhat magának bármikor. Itt viszont a legjobb baráttól kapott ajándékról van szó, aminek különlegesnek kell lennie. Érdemes tehát odatenni magad és valami olyan specialitással kirukkolni, amelyeik képletesen szólva nem terem minden bokorban.

Hívd el a havert egy nosztalgiázós estére

Hogyha mindketten benne jártok már a karrieretek vagy a vállalkozásotok építésében, közben barátnő és család is akad, akkor bizonyára jól esik néha emlékezni azokra a régi szép időkre.

Csodás ajándék ötlet lehet tehát az is, ha összehozol egy kis nosztalgiázós programot. Ugorjatok el azokra a helyekre, ahol annak idején mindig lógtatok. Ez lehet akár a szülővárosotok, a kedvenc bárotok, vagy akár egy sportpálya is.

Emlékezzetek vissza a közösen átélt nagy pillanatokra, teljen ez a nap tényleg a sztorizgatás jegyében. Az idő sokszor olyan gyorsan telik, hogy az ember hajlamos elfelejteni, honnét is jött.

Hogyha a legjobb barátot egyetlen napra visszarepíted a szép emlékekhez, azzal a legkirályabb ajándékok egyikét adod neki.

nosztalgiázós este a haverokkal

Amit az ajándék mellett ne felejts el odaadni neki

Mostanáig sokféle ajándék ötletet soroltunk fel, szóval remélhetőleg nem lehet gond a választással. Akad azonban még valami pluszban, amiről ne feledkezz meg. Nem csak az a lényeg ugyanis, hogy mit adsz, hanem az is ugyanolyan lényeges, hogy miként adod.

Mondd el tehát bátran a havernak, hogy milyen nagyra is értékeled a barátságotokat. Legyél vele őszinte és mondd el, rád mindig számíthat. Manapság a bizalom és a lojalitás ritka erénynek számít, ezért a szavaid sokat fognak érni.

Így lesz az ajándék ötleted még inkább értékes, a legjobb barátodnak pedig még többet fog mindez jelenteni.

0
Kosár